Menu

Laos, Cambodja & Thailand

In deze spectaculaire rondreis worden de hoogtepunten die in het hart van Indochina liggen gecombineerd. Per auto, boot, tuktuk en fiets komt u in gebieden die voor veel mensen nog ter verbeelding spreken. Tempels, stranden, natuurparken en de machtige Mekong rivier staan centraal in deze reis en kunt u op een geheel aangepast tempo ontdekken. Samen met uw privé gids en chauffeur komt u bij de mensen thuis en leert u over de verschillen in cultuur en het leven van de lokale bevolkingen van Thailand, Laos en Cambodja.
 

Reisduur: 25 dagen

 Chiang Mai - Chiang Rai - Pakbeng - Luang Prabang - Vang Vieng - Vientiane - Phnom Penh - Battambang - Siem Reap - Bangkok - Kanchanaburi - Ayutthaya

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Laos, Cambodja & Thailand inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Comfortabel
 • Afwisselende activiteiten
 • Veel variatie in landschappen
 • Culturele afwisseling, verschillende activiteiten, mooie natuur
 • De mooiste plekjes van drie landen
 • Alle hoogtepunten in 1 reis
 • Vol met UNESCO World Heritage bezoeken
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Laos - Luang Prabang - Wat Sene
Dag 1 (vliegreis op eigen gelegenheid) - Chiang Mai
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Op de luchthaven van Chiang Mai wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel in het centrum gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Chiang Mai is een prettige stad die u eenvoudig op eigen gelegenheid kunt verkennen, bijvoorbeeld per fiets. In het oude centrum, omringd door een stadsmuur, zijn diverse mooie tempels te vinden. De bekendste zijn: Wat Chiang Man, Wat Phra Sing en Wat Chedi Luang. 's Avonds is het leuk om over de avondmarkt bij Chang Khlan Road te wandelen. Hier vindt u voordelige souvenirs en de lekkerste gerechten.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Chiang Mai
Dag ter vrije besteding in Chiang Mai. Zeker een 'must see' is de Wat Phra That Doi Suthep, gelegen op ca. 15km afstand van Chiang Mai. Dit is een van de meest vereerde Boeddhistische heiligdommen in Noord-Thailand. U bereikt de tempel via een lange trap (ca. 300 treden) of per kabelbaan. Eenmaal boven ziet u een grote, gouden Chedi met daaromheen monnikenverblijven, Boeddhabeelden en monumenten. De vele biddende monniken geven de plaats een aangename sfeer. Vanaf de top heeft u, bij helder weer, een fantastisch uitzicht over Chiang Mai. Ook kunt u een uitstapje maken naar een van de olifantenparken (tip: het Elephant Nature Park), het Doi Inthanon National Park of het weeshuis Baan Kingkaew. Voor liefhebbers van de Thaise keuken is het leuk om kooklessen te volgen. In Chiang Mai vindt u diverse goede adressen, waaronder de Baan Thai Cookery School (www.cookinthai.com).
Dag 3 Chiang Mai - Mae Taeng
U gaat vandaag de omgeving van Mae Taeng verkennen. In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en vertrekt u richting de bergen van Noord-Thailand. U reist door Sri Lanna, een van de meest schilderachtige nationale parken van het noorden. U ziet Bua Tong, een waterval met drie niveaus en de Mae Ngat dam. Hier dichtbij gaat u aan boort van de longtailboot die u naar een drijvend restaurant brengt voor de lunch. Na de lunch maakt u een wandeling in de omgeving van Mae Taeng. U passeert rijstvelden, fruitboomgaarden en werkende lokale boeren. U leert meert over de landbouwmethoden die hier worden gebruikt en de verscheidenheid aan producten die worden geteeld in het noorden van Thailand. In de middag brengt u een bezoek aan het 'Three Generations' dorp. Uw gastheer laat u graag de traditionele activiteiten van het dorp zien, zoals het weven van manden en gezinnen die traditionele muziek spelen. Na dit bezoek neemt u afscheid en wordt u terug naar Chiang Mai gebracht.
Dag 4 Chiang Mai - Mae Kampong - Chiang Rai
In de ochtend wordt u door uw gids bij het hotel opgehaald en wordt de reis vervolgd naar het dorpje Mae Kampong. U rijdt door de landelijke omgeving bij Chiang Mai en maakt een stop bij een lokale markt. Na aankomst in het dorpje, op 1300m hoogte, wordt u welkom geheten door de lokale bevolking. U maakt kennis met hun tradities, gewoontes en leefwijze. Tijdens een korte wandeling door de jungle aanschouwt u hoe de bevolking leeft in harmonie met de natuur. ook bezoekt u een waterval waar u even lekker kunt genieten van de mooie omgeving. 

Vervolgens rijdt u dwars door de bergen, in ca. drie uur, naar Chiang Rai waar u overnacht. Onderweg wordt nog een stop gemaakt bij de 'witte tempel' Wat Rong Khun. U zult versteld staan van de vreemde afbeeldingen en versieringen. Voordat u bij het hotel aankomt bezoekt u nog de Chuifong Thee Plantage. Naast de mooie uitzichten over de thee velden kunt u hier ook een kopje thee proeven. U checkt in bij het hotel en houd de avond vrij.  

Tip: elke avond vinden er op het centrale marktplein van Chiang Rai optredens plaats. Deze kunt u eventueel onder het genot van een hapje en een drankje bijwonen.
Dag 5 Chiang Rai - Pak Beng
U wordt naar de grens van Laos gebracht en na de benodigde grensformaliteiten staat aan de andere kant uw privéchauffeur en gids u op te wachten. Direct bij de grens ligt het kleine dorpje Houey Sai waar u aan boord gaat van een traditionele privéboot, die u vandaag over de machtige Mekong Rivier naar Pakbeng zal brengen. De Mekong, of “Mother of all waters” zoals de rivier in Laos wordt genoemd, is 4800 kilometer lang. In Laos stroomt de rivier over een lengte van 1990 kilometer van noord naar zuid. U zult versteld staan van de brede rivierbedding en de grootte van deze belangrijke rivier. Onderweg maakt u een aantal stops bij diverse minderheidsdorpjes. Hier kunt u kennismaken met de lokale bevolking en genieten van de groene omgeving. De lunch nuttigt u vandaag aan boord van de boot. Aan het einde van de middag arriveert u in Pakbeng. De boot meert aan, nabij de accommodatie. Hier wordt u opgewacht door iemand van de Sanctuary Pak Beng Lodge, die u per tuktuk naar de accommodatie brengt.
Dag 6 Pak Beng - Ban Baw - Pak Ou - Luang Prabang
U kunt de dag eventueel starten met een bezoek aan de ochtendmarkt van Pakbeng, waar u zelfstandig naar toe kunt wandelen. Geniet van het dagelijkse leven en ontdek hoe de bewoners onderhandelen. Hierna keert u per tuktuk van de accommodatie terug naar uw boot en wordt de reis over de Mekong Rivier vervolgd richting Luang Prabang. Geniet van het lokale leven langs de rivier. Onderweg maakt u een stop bij de heilige grotten van Pak Ou. Er zijn twee grotten die te bezichtigen zijn: Tham Ting (lower cave) en de Tham Theung (upper cave). In beide grotten tezamen staan meer dan vijfduizend Boeddha’s. Een laatste stop maakt u in Xang Hai, waar de lokale rijstwijn (Lao Lao) wordt geproduceerd. De lunch wordt ook vandaag aan boord geserveerd. Na aankomst in Luang Prabang wordt u verwelkomd en naar uw accommodatie gebracht. 's Avonds is het leuk om over de avondmarkt te wandelen; u vindt hier veel leuke en voordelige souvenirs.
 
Tip: bent u in Luang Prabang op zoek naar traditioneel Laotiaans eten, in een ontspannen setting tussen rijke vegetatie, gelegen aan de Mekong? Ga dan Sindad eten bij Dyen Sabai. Sindad is de traditioneel Laotiaanse barbecue. Het personeel spreekt er goed Engels en geeft u uitleg over het eten.
Dag 7 Luang Prabang
Dag ter vrije besteding in Luang Prabang. Optioneel kunt u vandaag in alle vroegte (ca. 06.00 uur) de lange rijen monniken in oranje gewaden aanschouwen die de pagodes verlaten om eten te ontvangen die de inwoners van Luang Prabang aan hen geven. De rest van de dag kunt u Luang Prabang op eigen gelegenheid verder verkennen, bijvoorbeeld per huurfiets! Zo kunt u eventueel een bezoek brengen aan het Koninklijk Paleis (tegenwoordig een museum) en de tempels Wat Mai, Wat Sene, Wat Xieng Thong en Wat Visoun. U zult merken dat er regelmatig monniken een gesprekje willen aanknopen. Zo leert men de Engelse taal en leert u meer over het leven als monnik. Aan het einde van de middag is het leuk om de Mount Phousi te beklimmen. Eenmaal boven (na 328 treden) kunt u genieten van het uitzicht over de stad en een fantastische zonsondergang. In de avond kunt u eventueel op eigen gelegenheid de avondmarkt bezoeken; u vindt hier vele leuke en voordelige souvenirs.
Dag 8 Luang Prabang
Vandaag staat u een actieve dag de wachten. Na een bezoek bij enkele etnische minderheidsdorpjes start de in totaal vier uur durende trekking naar de Kuang Si watervallen (op privé basis). Onderweg kunt u genieten van het mooie Laotiaanse landschap en gaat u een grot bezoeken die als schuiltombe functioneerde in de Indochina oorlog. Vanaf de grot is het nog ongeveer één uur wandelen naar de top van de waterval. Vanaf hier daalt u af naar beneden via een kleine trap en geniet u van een lekkere lunch zodra u weer op vaste bodem staat. U kunt eventueel een duik in het water nemen of een bezoek brengen aan het Sunbear Rescue Centre. Voordat u terug naar Luang Prabang gaat maakt u nog een stop bij het Ban Thapene dorpje.
 
Tip: geïnteresseerd in lokale verhalen, mythes en legendes? Breng dan tijdens uw verblijf in Luang Prabang een bezoek aan Garavek Traditional Storytelling. De voorstelling is kleinschalig en heeft een huiselijke sfeer. Kaartjes kunt u op de dag zelf ophalen bij het theater in de oude stad of bij het toeristenbureau in het centrum.
Dag 9 Luang Prabang - Vang Vieng
Na het ontbijt wordt de reis vervolgd naar Vang Vieng; waarbij uiteraard diverse stops gemaakt kunnen worden. Er staat sowieso een stop gepland in Kasi, waar u een fruitcentrum bezoekt. Vang Vieng is de laatste jaren erg populair geworden, met name door de fantastische omgeving. Het plaatsje wordt omgeven door prachtige Karst gebergtes, diepe grotten en mooie wandelroutes. Na aankomt is de dag vrij te besteden. Vang Vieng is een gemoedelijke plaats met veel leuke kleinschalige restaurantjes. Kies een restaurant aan de rivierzijde en geniet van een schitterende zonsondergang. Genoeg te beleven! Vergeet vooral niet de zonsondergang vanaf de Nam Song rivier.
Dag 10 Vang Vieng
Dag ter vrije besteding in Vang Vieng. U kunt eventueel 'motorbikes' of mountainbikes huren en zo de omgeving op eigen gelegenheid gaan verkennen. Rijd bijvoorbeeld naar Tham Sang (de Elephant Cave), gelegen ten noorden van Vang Vieng. Deze grot is een belangrijke Boeddhistische plaats die haar naam dankt aan de unieke kalkstenen rotsformatie. Of bezoek de nabij gelegen Snail Cave. Deze grot slingert zich een weg diep de grot in waarbij u na circa één uur uitkomt bij een kristalheldere bron. Hier kunt u zwemmen terwijl de grot door kaarslicht wordt verlicht. Ook de Deep Cave en de Water Cave zijn een bezoek waard. Verder staat Vang Vieng bekend om het 'tuben', waarbij u per vrachtwagenband over de Nam Song rivier vaart.
Dag 11 Vang Vieng - Vientiane
Vandaag reist u in circa drie uur naar de hoofdstad van Laos, Vientiane. Bij aankomst in Vientiane heeft u wat vrije tijd tot na de lunch (niet inbegrepen). Na de lunch haalt uw gids u op en brengt hij u naar Wat Xieng Khuang; een beeldenpark buiten Vientiane (27km) waar verschillende boeddha beelden te zien zijn waaronder een liggende boeddha van 50m lang. Na afloop van het bezoek aan het Boeddha Park, rijdt u terug naar Vientiane.
 
In de avond kunt u genieten van een wandeling langs de boulevard en de daarbij horende zonsondergang. De boulevard van Vientiane word elke avond afgesloten voor verkeer. Het gebied en daarbij horende park transformeert dan in een grote nachtmarkt met eetkraampjes en hebbedingetjes. Rondom de boulevard doet men aan hardlopen, fietsen en rolschaatsen en zijn families met hun kinderen aan het picknicken. Een gemoedelijk Laotiaans tafereel!
Dag 12 Vientiane
In de ochtend bezoekt u onder andere de Wat Sisaket, de enige tempel die nog intact is na de Thaise invasie van 1828. Verder bezoekt u de Wat Phra Keo en de That Luang. Deze laatste tempel is de meest heilige plaats in Laos en geheel in goud gekleurd. Het Patuxai Monument wordt ook bezocht; vanaf de top van het gebouw heeft u een mooi uitzicht over de stad. Na de lunch (niet inbegrepen) staat het COPE centrum op het programma. Hier leert u meer over de zogenaamde "Secret War" van Laos. Het centrum geeft een zeer goede uitleg over de positie van Laos tijdens de Vietnam oorlog en de gevolgen voor de bevolking erna. De dag eindigt hier en u bent vrij om de rest van de middag zelf in te delen.
 
Dag 13 Vientiane - Phnom Penh
In de loop van de ochtend wordt u naar de luchthaven van Vientiane gebracht voor de vlucht naar Phnom Penh. Na aankomst wordt u verwelkomd door uw privéchauffeur en gids en volgt een transfer naar uw hotel. De komende twee nachten verblijft u in Phnom Penh.
 
Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja met veel Franse invloeden. Toch zijn ook nu nog de gevolgen van het Pol Pot regime hier goed zichtbaar. Ondanks het verleden is Phnom Penh een aantrekkelijke, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven.
 
Na ingecheckt te zijn en een hapje naar binnen gewerkt te hebben ontmoet u uw gids voor een bezoek aan het indrukwekkende museum Tuol Sleng. Het Museum is gevestigd in een voormalige school dat destijds gebruikt werd als gevangenis voor onschuldige mensen die later op de ‘Killing Fields’ geëxecuteerd werden. In het museum ziet u foto’s van de gevangenen en kunt u de cellen bekijken. Vervolgens gaat u naar Cheung Ek, beter bekend als the Killing Fields. De verschrikkingen tijdens het Khmer Rouge bewind worden hier pas goed duidelijk.
 
U keert terug naar uw hotel waar u de ervaringen van vandaag kunt verwerken. De komende dagen krijgt u de kans om een goede kijk te kunnen nemen in de ontwikkeling van de Cambodjaanse bevolking en hoe zij deze donkere pagina uit hun verleden om hebben weten te zetten naar iets moois.
Dag 14 Phnom Penh
In een afwisselende stad als Phnom Penh is het vaak leuker om meer met de mensen op straat in contact te komen. U doet dat vandaag met behulp van een Engelssprekende gids, een tuktuk en een reeks aan leuke bezienswaardigheden die niet allemaal op de toeristische radar staan. U start de dag bij het park en monument dat de onafhankelijkheid van Frankrijk (in 1953) herdenken. U loopt door het park naar het Koninklijke Paleis met de Zilveren Pagode. De Throne Room is het hoofdgebouw van het paleis en u herkent in de bouwstijl de invloeden van de Bayon tempel van Angkor Thom. Ook bezoekt u de Zilveren Pagode, met haar treden uit Italiaans marmer. De vloer bestaat uit maar liefst 5000 zilveren tegeltjes. Het huisvest een smaragden Boeddhabeeld en een gouden Boeddhabeeld, belegd met een duizelingwekkende 9584 diamantjes.
 
Per tuktuk gaat het verder naar de centrale markt, een prachtig art deco gebouw. Voor eenieder die een vleugje vergane glorie wel kan waarderen is dit smullen. Per tuktuk rijdt u verder en bezoek het treinstation uit 1932. De lunch wordt geserveerd in een nabijgelegen restaurant dat uitkijkt over de beroemdste straat van Phnom Penh, Monivong Boulevard. Na de lunch bezoekt u de Nationale Bibliotheek vanuit waar u naar Wat Phnom loopt. Via het koloniale hart van de stad loopt u naar de Oude Markt waar u op een geheel andere manier kennis maakt met een traditionele markt.
 
Na een kopje thee in één van Phnom Penh’s meest iconische restaurants, het Chinese House, bezoekt u tegen het einde van de middag de tempel Wat Ounalom en tot slot het Conference Hall Building. Deze ligt op de plek waar vier rivieren samenkomen, in Cambodja genaamd Chaktomuk. U kunt hier achterblijven om te dineren en op eigen gelegenheid naar het hotel terug te gaan, of u direct laten terugbrengen naar het hotel.
Dag 15 Phnom Penh - Battambang
Na het ontbijt verlaat u Phnom Penh. U reist naar Oudong, de voormalige koninklijke hoofdstad van Cambodja. Vanaf Oudong Mountain heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Hier vindt u ook diverse stoepa’s met de as van de Khmer koningen. Volgende stop is Kampong Chhnang. Vervolgens staat een tour per tuktuk door de landelijke omgeving op het programma, welke start in het centrum van de provinciale hoofdstad. U rijd richting Phnom San Touch, een kleine heuvel net buiten het stadje. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de rijstvelden en het Tonle Sap meer in de verte. U bezoekt een moderne pagode en gaat de prachtige omgeving verder per tuktuk verkennen. Via onverharde wegen, door de rijstvelden, komt u in de dorpjes die bekend staan om het pottenbakken. "Chhnang" betekent aardewerk in Khmer en in deze dorpjes worden de traditionele keramische kookpotten gemaakt. Bezoek ook een lokaal huis waar palmwijn wordt geproduceerd en leer meer over deze productie. In de namiddag rijdt u verder naar Battambang, waar u bij aankomst naar uw hotel wordt gebracht.
 
Battambang ligt in het westen van Cambodja en is de tweede stad van het land. Met ‘slechts’ 150.000 inwoners is het echter een stuk rustiger dan de hoofdstad Phnom Penh. De stad is omgeven door uitgestrekte rijstvelden, plantages, meren en pittoreske dorpjes. In het centrum vindt u fraaie koloniale gebouwen, een levendige markt, een kunstmuseum en diverse mooie tempels.
Dag 16 Battambang
Samen met uw gids bezoekt u vandaag de belangrijkste en leukste bezienswaardigheden in de omgeving van Battambang. Met de tuktuk rijdt u door de stad Battambang en ziet u veel lokale huizen, het oude treinstation, de oude stenen brug, de centrale markt en het regeringsgebouw. De tocht gaat verder naar het platteland, waar het echte Cambodjaanse leven u wacht. U verkent het prachtige landschap en onderweg leert u meer over cultuur, religie en landbouw. U ziet en bezoekt kleine dorpen met lokale bedrijfjes die goed zijn in het maken van onder meer vispasta, rijstpapier en u ziet hoe versie noedels worden gemaakt. Natuurlijk mag een ritje op de authentieke bamboetrein niet ontbreken. Samen met het gezin stapt u op een bamboe platform met vier wielen. Het treintje wordt aangedreven door een elektrische motor en kan in zijn geheel ontmanteld worden. Met een beetje geluk komen er tegenliggers en moet u allen afstappen en het ontmantelen met eigen ogen zien. Met een beetje pech moet u dit meerdere malen doen!
 
U geniet van de lunch bij een lokaal gezin wie speciaal voor u heeft gekookt. Later op de dag bezoekt u prachtige groene groente- en fruitplantages. Aan het einde van de middag rijdt u met de tuktuk en gaat u op zoek naar vleermuizen in de vleermuisgrot bij Phnom Sampeau. Aan het einde van de dag keert u terug naar het hotel.
Dag 17 Battambang - Siem Reap
Per auto met privéchauffeur reist u verder naar Siem Reap. Onderweg kunt u de zijdeboerderij bezoeken. Hier werken mensen met een sociale achterstand en krijgen ze kans om hun levensonderhoud te verbeteren door het maken van kunst en het produceren van zijde. Een korte rit verder bezoekt u het dorp Me Chhrey aan het Tonle Sap meer. Dit is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië, inmiddels uitgeroepen tot UNESCO biosfeer, vanwege zijn grote belang op het lokale ecosysteem. Geniet van de rust, de mooie omgeving, de drijvende huisjes en het leven aan de waterkant. U stapt aan boord van een boot en onder leiding van een gids verkent u de omgeving van het meer. De gids kan u alles vertellen over hetgeen u hoort en ziet. Terug aan land vervolgt u uw rit naar Siem Reap. Bij aankomst in Siem Reap checkt u in bij het hotel.
 
Siem Reap is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de tempels van Angkor. Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets.
Dag 18 Siem Reap
Na het ontbijt vertrekt u per fiets naar de Roluos tempels. Hier vindt u de tempels Preah Ko, Bakong en Lolei. Onderweg komt u langs leuke dorpjes en pagodes waar u kunt afstappen en foto’s kunt maken. U levert de fietsen in en gaat verder per auto. De Banteay Srei tempel op het programma, ook wel de roze tempel genoemd. De naam betekent 'tempel van de vrouwen'. Het complex valt vooral op vanwege de enorme detail in de afbeeldingen. De tempel dient ter ere van de Hindoeïstische god Shiva. Na het bezoek keert u terug naar het hotel.
 
Noot: In de avond kunt er voor kiezen om het Phare Ponleu Selpak circus te bezoeken. Phare Ponleu Selpak betekent "Helderheid van de Kunsten" in Khmer taal. Dit is een circus als geen ander en geheel anders dan een westers circus.
Dag 19 Siem Reap / Angkor
Vandaag staat er een volle dag 'Angkor' op het programma met uw Engelssprekende gids. Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. U start de dag met een blik op de zonsopkomst bij Angkor Wat, de grootste en meest bekende tempel. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. U kunt hier uren ronddwalen. Vervolgens bezoekt u de tempels van de South Gate. Hier ziet u onder andere de Bayon Tempel; een van de mooiste tempels van het complex. U vindt hier veel afbeeldingen van gezichten. Ook bezoekt u Angkor Thom, de Baphoun Tempel, Phimeanakas, het Olifantenterras en ‘The Terrace of the Leper King'. U sluit de dag af met een bezoek aan Ta Phrom. Boomwortels hebben deze tempel omgetoverd tot een sprookjesachtige ruïne. Aan het einde van de dag aanschouwt u de zonsondergang…magisch!

Noot: genoemde tempels zijn de over het algemeen meest bezochte tempels. Niet alle tempels die u vandaag bezoekt staan in deze tekst omschreven. Het programma is echter flexibel; de volgorde en tijdstippen van de bezoeken zijn mede afhankelijk van de weersomstandigheden.
Dag 20 Siem Reap - Bangkok
Na het ontbijt heeft u nog wat tijd ter vrije besteding. In de loop van de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht. U checkt in op de vlucht naar Bangkok. Op Bangkok wordt u door de lokale vertegenwoordiging opgehaald en reist u per privé vervoer naar uw hotel in Bangkok. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Ook kunt u alvast, op eigen gelegenheid, een eerste indruk van de stad opdoen. Bezoek bijvoorbeeld de Wat Arun. Deze tempel is bekend vanwege de met stukjes porselein ingelegde 79m hoge pagode.

Leuk weetje: de Thai noemen Bangkok Krung Thep: ‘Stad van de Engelen’. De volledige naam van de stad is de langste naam ter wereld: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.
 
Dag 21 Bangkok
Dag ter vrije besteding in Bangkok. De bekendste bezienswaardigheden zijn het Grand Palace en de Wat Pho. Het Grand Palace was van 1782 tot 1946 de officiële residentie van de koning. Het complex bestaat uit het paleis zelf, diverse bijgebouwen en tientallen tempels. Één daarvan is Wat Phra Kaew; de bekendste en meest heilige Boeddhistische tempel van Thailand. Deze tempel herbergt de Smaragden Boeddha, een 75cm hoog en 500 jaar oud jade beeldje. Alle gebouwen zijn prachtig versierd met gekleurde tegels, bladgoud en muurschilderingen. Op loopafstand van het Grand Palace ligt Wat Pho. In deze tempel ziet u de 45 meter lange, liggende Boeddha. Dit bezoek mag zeker niet ontbreken tijdens uw verblijf in Bangkok. 
 
Tip: beleef het ochtendritueel bij de Wat Pho; elke dag om 09.00 uur komen hier vele monniken samen om te bidden en te zingen.
 
Tip: voor vanavond kunnen we eventueel een tafel reserveren in het (luxe) Sirocco Restaurant, gevestigd op de 63e verdieping van 'The Dome at Lebua'. Hier vandaan heeft u een geweldig uitzicht over Bangkok.
Dag 22 Bangkok - Kanchanaburi
Vandaag reist u per auto met privéchauffeur en gids naar Kanchanaburi. Onderweg maakt u een stop bij een unieke 'railway market' in de Mae Klong River Delta. Verschillende producten worden hier aan de rand van het spoor verhandeld. Zo'n vier keer per dag passeert er een trein. De verkopers halen dan alle producten snel van het spoor om ze vervolgens weer terug te zetten. Tevens bezoekt u de drijvende (toeristische) markt van Damnoen Saduak. Met een bootje vaart u tussen de kraampjes door, waardoor u op een leuke manier kennis maakt met deze manier van handelen. U krijgt alle gelegenheid om traditionele Thaise producten te proberen. Vervolgens rijdt u verder naar Kanchanaburi. Hier geniet u van een lunch nabij de bekende Brug over de River Kwai. De brug is vooral bekend door de gelijknamige film. In 1942 gaf het Japanse leger opdracht voor de bouw van een spoorweg tussen Siam (Thailand) en Birma (Myanmar). Dwangarbeid, mishandeling, ziektes en ondervoeding eisten duizenden mensenlevens tijdens de bouw. Ook het Burma Railway Center Museum wordt aangedaan. U maakt een korte wandeling door de Pak Preak gemeenschap en kunt de prachtige oude stijl huizen in u opnemen. Na afloop wordt u naar uw accommodatie gebracht.
Dag 23 Kanchanaburi & omgeving
In de ochtend bezoekt u het Hellfire Pass Museum waar filmbeelden, foto’s en gereedschappen aanwezig zijn van de aanbouw van de spoorlijn. Ook ligt er nog een stukje rails. Vervolgens rijdt u naar de Sai Yoke Yai waterval waar u tijd heeft om te relaxen, te lunchen (in een lokaal restaurant, inbegrepen) en eventueel te zwemmen. Daarna bezoekt u de Wat Prasat Muang Singh. Deze Khmer tempel komt uit dezelfde periode als het Angkor tempelcomplex in Cambodja. In de middag keert u terug naar uw hotel. Hier kunt u de rest van de dag relaxen.
Dag 24 Kanchanaburi - Ayutthaya
Via een prachtige route rijdt u naar Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand (in het jaar 1350). Onderweg maakt u een stop in het Erawan Natonaal Park en bezoekt u de Erawan watervallen. U maakt een indrukwekkende wandeling langs de zeven stappen van deze watervallen. Neem uw zwemspullen mee voor een verfrissende duik in het water. Na de lunch (niet inbegrepen) rijdt u verder naar Ayuttaya. Na aankomst is de rest van de dag vrij te besteden.
Dag 25 Ayutthaya - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt en wat vrije tijd wordt u gebracht naar de luchthaven van Bangkok. Eerst rijdt u in ongeveer anderhalf uur terug naar Bangkok en door naar de luchthaven. Bij aankomst helpt uw chauffeur u met de bagage en checkt u zelf in bij de balie. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
 
Noot: PANGEA Travel heeft geen vliegtickets voor u gereserveerd.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • Inbegrepen
 • alle overnachtingen conform programma inclusief ontbijt
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privé-chauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen tijdens de excursies
 • genoemde rivier cruises op privé basis
 • genoemde maaltijden
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden, inclusief een Angkor pas
 • donaties aan monniken (pagodes)
 • alternatieve vervoersmiddelen zoals genoemd (fiets, tuktuk, boot)
 • vliegreizen
  • Vientiane – Phnom Penh
  • Siem Reap - Bangkok
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten; € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • Vientiane – Phnom Penh
 • Siem Reap - Bangkok
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.500 - € 5.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Chiang Mai Gate Hotel
incl. ontbijt

Het Chiang Mai Gate Hotel (3*) ligt, zoals de naam al doet vermoeden, vlakbij de oude poort van de stad. Het is een hotel dat voor zowel toeristen als zakenreizigers goed gebruikt kan worden. Het hotel ligt erg dichtbij een aantal van Chiang Mai's mooiste bezienswaardigheden, zoals de Thapae Gate, de Wat Pra Singh of het Viharn Lai Kram. Ook de gezellige avondmarkt van Chiang Mai ligt op loopafstand. Het hotel heeft vier kamertypes, waaronder een family suite. De kamers zijn ruim opgezet en stralen een gemoedelijke atmosfeer uit. Het zwembad leent zich goed voor een frisse duik na een dag 'sightseeing' in Chiang Mai. Ook kunt u genieten in de Spa.


Laluna Resort - Chiang Rai
incl. ontbijt
De 79 bungalows van het Laluna Resort liggen in een tropisch paradijs weg van de hoofdweg. Het resort is ruim opgezet en ligt een kleine 2km van het centrum van Chiang Rai. De faciliteiten van het resort maken het een zeer aangename plek om te verblijven. In het hart van het resort ligt het mooie en grote zwembad wat in de stijl van een laguna gebouwd is. Ook vindt u hier de jacuzzi en de poolside bar. De bungalows zijn ruim ingedeeld ook en op een meer authentieke Thaise sfeer ingericht met teak meubels. Een kluis, gratis internet, satteliet TV, minibar, thee en koffie facilitieten, air conditioning, en room service maken de kamers compleet. Een goed westers ontbijt is inclusief waar het vriendelijke personeel u in de ochtend met een warme lach ontvangt. 

Sanctuary Pakbeng Lodge - Pakbeng
incl. ontbijt

De Sanctuary Pakbeng Lodge ligt aan de Mekong Rivier net iets buiten het kleine centrum van Pakbeng. Vanaf de houten vlonders van het restaurant heeft u een schitterend uitzicht over de Mekong en de vallei waar deze door stroomt. De tuin erom heen is mooi onderhouden en geeft extra rust. De 20 kamers zijn allen simpel, schoon en comfortabel. De suites zijn erg mooi en authentiek ingericht. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Ook het restaurant is van hogere kwaliteit dan menig andere plek in het kleine dorp Pakbeng. U kunt hier voor ontbijt, lunch en diner terecht. Een zeer interessante toevoeging aan een verblijf in deze lodge is dat het Mekong Elephant Park aan de andere kant van de rivier gelegen is en hoort bij de lodge. In dit park gaat men uiterst zorgvuldig met de olifanten om en gasten van de lodge kunnen gemakkelijk het park bezoeken. 


Villa Maydou - Luang Prabang
incl. ontbijt
Dit kleinschalige, middenklasse hotel is geschikt voor vele reizigers. Het is gelegen op ca. 5 minuten rijden van het centrum van Luang Prabang en biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Er zijn 15 ‘superior’ kamers en 1 suite voor families. Alle kamers zijn ingericht met prachtige materialen; een houten vloer, zijde gordijnen en Laotiaanse schilderijen. De twee traditionele gebouwen worden beschermd door UNESCO. Het personeel is uiterst gastvrij, er hangt er een gemoedelijke sfeer en u kunt genieten van heerlijke Laotiaanse gerechten in het restaurant.

Inthara Vang Vieng - Vang Vieng
incl. ontbijt
Het Inthara Vang Vieng Hotel staat aan de Nam Ou Rivier en heeft een schitterend uitzicht op de kalkrots formaties aan de andere kant van de rivier. Het hotel zelf is modern en nieuw met een zwembad, goed restaurant en ruime kamers. Alle kamers kijken uit op de rivierkant en zijn voorzien van grote glazen schuifdeuren. Met minimaal 36 vierkante meter oppervlakte zijn het ook zeer grote kamers die van alle gemakken voorzien zijn. Elke kamer heeft ook een privé balkon met een zitje waar het in de ochtend en avond zeer goed vertoeven is. Vanaf het balkon kunt u genieten van een schitterende zonsondergang.

Mandala Boutique Hotel - Vientiane
incl. ontbijt
Het kleine Mandala Boutique Hotel in Vientiane ligt op een kleine 2km van de avondmarkt van Vientiane. Het is een oude Franse stijl villa met minder dan 20 kamers wat het geheel een erg intieme sfeer geeft. Vanaf aankomst tot vertrek zult u zich echt thuis voelen en zich wanen in een zeer vriendelijke en comfortabele omgeving. De kamers zijn allen zeer stijlvol ingericht en hebben erg mooie privé badkamers. Het ontbijt is echt Frans met baquette, ei en bacon en het leuke restaurant is ook een trekpleister voor niet-gasten. Vriendelijk personeel, ruim opgezet, mooie tuin en zeer goede prijzen voor deze mooie kamers maken dit onze top keus voor een 3* boutique verblijf in de hoofdstad van Vientiane.

Samsara Villa - Phnom Penh
incl. ontbijt
Als hoofdstad heeft Phnom Penh veel accommodaties, maar zijn er maar weinig die een huiselijk gevoel geven. Samsara Villa is er zo eentje: een kleine villa in een leuk en veilig deel van de stad waar men goed op de details let. Mooi ingerichte kamers, goede faciliteiten en goed getraind personeel maken een verblijf in Samsara zeer memorabel!

Battambang Resort - Battambang
incl. ontbijt
In het Battambang Resort kunt u heerlijk tot rust komen. De accommodatie ligt op een rustige locatie midden tussen de rijstvelden dichtbij het traditionele Wat Kor Village en Battambang. Neem een verfrissende duik in het zoutwaterbad of ontspan volledig in de jacuzzi. Vanaf het restaurant kunt u genieten van het uitzicht op de bijbehorende tropische tuin. In het restaurant worden Aziatische en Westerse maaltijden geserveerd. Het kleinschalige resort beschikt over een Garden Room, Lake Room en een Family Room.

Suorkear Boutique & Spa - Siem Reap
incl. ontbijt
Bent u op zoek naar een kleinschalig, gezellig, comfortabel hotel met een goede prijs? Dan is Suorkear Boutique & Spa (voorheen Villa Kiara) een goede keus. Dit boutique hotel beschikt over slechts 8 suites en 9 deluxe rooms. De kamers liggen rondom het zwembad, verdeeld over kleine gebouwen van twee verdiepingen. Alle kamers zijn ruim, kleurrijk en smaakvol ingericht met natuurlijke en Cambodjaanse producten. Voor families zijn er suites met meerdere kamers. Maar ook voor koppels is dit een leuk hotel. Suorkear Boutique & Spa is rustig gelegen. Per shuttlebus bent u in ca. 10 minuten in het centrum van Siem Reap en in ca. 20 minuten bij het Angkor tempelcomplex. ’s Avonds is het heerlijk ontspannen bij het zwembad.

Nouvo City Hotel - Bangkok
incl. ontbijt
Het Nouvo City Hotel is een modern, middenklasse hotel in een centraal deel van Bangkok. Op loopafstand ligt onder andere het populaire Khao San Road (met vele restaurantjes en barretjes) en de Chao Phraya rivier. Iets verder weg maar nog steeds op loopafstand vindt u het Grand Palace en de Wat Pho. De 270 kamers beschikken over moderne faciliteiten. Bijzonder is het zwembad op het dakterras. Verder is er een Spa, een fitnesscentrum en een restaurant. Kortom; een goede keus om als uitvalsbasis te gebruiken om Bangkok te ontdekken!

River Kwai Jungle Rafts - Kanchanaburi
incl ontbijt
Bent u op zoek naar een unieke accommodatie aan de bekende Kwai rivier? Kies dan voor de River Kwai Jungle Rafts. Deze drijvende accommodatie bestaat uit gezellige bamboehutjes (ca. 28m2) met faciliteiten zoals een klamboe en een eigen badkamer. Vanuit uw hangmat op de veranda kunt u genieten van deze magische omgeving. Ondanks dat er geen elektriciteit / warm water is, is het verblijf aangenaam (m.u.v. de maanden november - februari, dan is het vaak te koud). Om de natuurlijke omgeving te waarborgen, is het alleen bereikbaar per ‘longtail boat’ (15-45 minuten).

Leuk weetje: in 2011 is het verkozen tot de vierde beste drijvende accommodatie ter wereld! Met name voor gezinnen kunnen we de River Kwai Jungle Rafts van harte aanbevelen.

Krungsri River Hotel - Ayutthaya
incl. ontbijt
Het Krungsri River Hotel torent hoog boven de rest van Ayutthaya uit. Het hotel is iets ouder maar doet zeker niet onder aan de meer modernere hotels in de buurt. In tegendeel, het geeft een leuke authentieke sfeer mee aan het toch al sfeervolle verblijf in de oude hoofdstad van Siam. Het hotel heeft alle faciliteiten die u van een 3* hotel mag verwachten. Mooie en ruime kamers, een goed restaurant, en een verfrissend zwembad. De lokatie is aan de rivier en u loopt zo het centrum van het stadje in. Als u een hoge kamer heeft geniet u ook nog eens van een mooi uitzicht en kunt u wellicht een aantal toppen van de nabij gelegen  tempels zien. 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »