Menu

Luxe reis: highlights Zuidoost-Azië

Deze 23-daagse reis is speciaal samengesteld voor reizigers die in één reis de hoogtepunten van meerdere bestemmingen in Zuidoost-Azië willen zien en waarde hechten aan luxe en speciale accommodaties. Naast een bezoek aan de steden Hanoi, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Luang Prabang en Bangkok is er een 8-daagse cruise van Vietnam naar Cambodja (onder andere door de Mekong Delta) inbegrepen. Ook verkent u het sprookjesachtige Lan Ha Bay (het minder toeristische zusje van Halong Bay) en heeft u voldoende tijd om het Angkor tempelcomplex te verkennen. Tijdens de rondreis heeft u de beschikking heeft over een auto met privéchauffeur en een Engelssprekende gids. Hierdoor kunt u zelf bepalen waar en wanneer u stopt en ontmoet u het échte Zuidoost-Azië.

Reisduur: 23 dagen

Hanoi - Halong Bay / Lan Ha Bay - Ho Chi Minh City - Jayavarman Cruise - Mekong Delta - Phnom Penh - Siem Reap - Angkor - Luang Prabang - Bangkok

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Luxe reis: highlights Zuidoost-Azië inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • U maakt tijdens deze luxe reis kennis met de mooiste plekken van Vietnam, Cambodja, Laos en Thailand.
 • Overnachting is in luxe, sfeervolle accommodaties.
 • Begeleiding is door Engelssprekende privégidsen en veel excursies zijn inbegrepen.
 • Speciaal aan deze complete reis is de 8-daagse cruise van Vietnam naar Cambodja (onder andere door de Mekong Delta). Overnachting is aan boord van de Jayavarman Cruise.
 • Een andere hoogtepunt is de meerdaagse cruise in Lan Ha Bay, met verblijf op een luxe authentieke houten boot.
 • Insider tip: Lan Ha Bay is minder toeristisch dan Halong Bay, maar net zo mooi!
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Zonsondergang over Bangkok - Bangkok - Thailand
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Hanoi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Hanoi, gelegen in het noorden van Vietnam, wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar het 5-sterren Hotel de l’Opera. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vlucht(en). U kunt bijvoorbeeld een ontspannen wandeling rondom het Hoan Kiem meer maken. 's Avonds heeft u keuze uit diverse leuke restaurantjes met overheerlijke Vietnamese gerechten.

Noot: uiteraard kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Hanoi
Samen met uw Engelssprekende privégids maakt u vandaag een stadstour in Hanoi. U start bij het Ho Chi Minh Mausoleum* wat u van de buitenkant bekijkt. Daarna staan de One Pillar Pagode, de Literatuur Tempel (de eerste 'universiteit' van Vietnam), de Tran Quoc Pagode aan het West Lake en de Quan Thanh Tempel op het programma. In de middag kunt u één van de volgende drie musea bezoeken: het Hoa Lo Prison Museum (bekend als "Hanoi Hilton" tijdens de oorlog), het Vietnam Museum of Ethnology (over de etnische minderheden van Vietnam, gesloten op maandag & vrijdag) of het Vietnamese Women's Museum (over de rol van vrouwen in de Vietnamese samenleving). Daarna maakt u een wandeling** door 'the Old Quarter'. Dit is het leukste en meest authentieke stukje van Hanoi. In deze oude wijk vindt u nauwe straatjes, eetstalletjes, marktjes en kleine winkeltjes. De tour wordt afgesloten met een show in het bekende Waterpoppen Theater.

* indien gewenst, kunt u het Ho Chi Minh Mausoleum ook van binnen bekijken. De entree is gratis. Houd er echter rekening mee dat er altijd een lange wachtrij is. U kunt dit ter plaatse met uw gids bekijken. Het Mausoleum is gesloten op maandag en vrijdag. Daarnaast vindt tussen september en december onderhoud plaats (exacte periode verschilt jaarlijks en is op aanvraag); ook dan is het Mausoleum gesloten voor bezoekers.

** i.p.v. te voet kunt u 'the Old Quarter' ook per 'cyclo' (lokale fiets-taxi) verkennen. De meerprijs is ca. € 10 per persoon.
Dag 3 Hanoi - Lan Ha Bay
In de ochtend wordt u in circa drie uur naar Halong gebracht. Onderweg passeert u de Red River Delta met rijstvelden en Vietnamese dorpjes. In Halong gaat u aan boord van een authentieke houten boot voor een indrukwekkende 3-daagse tocht (in een kleine, internationale groep). We selecteren voor u de luxe Ylang Cruise. Overnachting en maaltijden zijn aan boord van deze "Junk Boat". De meeste toeristen maken een boottocht door het zeer populaire Halong Bay. Maar de Ylang Cruise richt zich op het minder toeristische, maar net zo indrukwekkende Lan Ha Bay. Ook hier vindt u mooie kalkstenen rotsformaties, grotten, kleine eilandjes en vissersdorpjes… maar dan dus rustiger. Uw cruise start met een welkomst-lunch en uitleg over het programma. Daarna vaart u in de richting van Cat Ba Island. Deze middag kunt u deelnemen aan een excursie of relaxen en genieten van de prachtige omgeving. Na het bijwonen van een fantastische zonsondergang geniet u van een overheerlijk Vietnamees diner.

Noot: de stops tijdens de cruise zijn onder voorbehoud van het vaarschema, het waterpeil en het aantal deelnemers. De cruise zelf is altijd onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Tussen 10 augustus en 01 september 2020 zijn er geen afvaarten.

Tip: optioneel kunt u per watervliegtuig van Hanoi naar de pier vliegen, waarbij u een adembenemend uitzicht heeft. De meerprijs is op aanvraag.
Dag 4 Lan Ha Bay
Na het ontbijt vaart u naar het dorpje Viet Hai. Hier stapt u op de fiets voor een mooie tocht door de jungle en langs traditionele huizen. Na de lunch ontdekt u weer een ander deel van Lan Ha Bay. U heeft tijd om te zwemmen, te zonnen, te kajakken en deel te nemen aan kooklessen.

Noot: i.p.v. de fietstour kunt u Viet Hai ook per elektrische auto verkennen (meerprijs op aanvraag).
Dag 5 Lan Ha Bay - Hanoi
Na een goed ontbijt (of brunch) vaart u terug in de richting van Halong. Onderweg kunt u voor de laatste keer genieten van deze indrukwekkende omgeving. Na aankomst in de haven reist u per auto terug naar Hanoi. U checkt (opnieuw) in bij Hotel de l'Opera waarna de rest van de dag vrij te besteden is. Ga bijvoorbeeld winkelen. Zowel de kleding- als de souvenirwinkels zijn goed vertegenwoordigd in deze hoofdstad.
Dag 6 Hanoi - Ho Chi Minh City
Transfer naar de luchthaven van Hanoi voor de lokale vliegreis naar Ho Chi Minh City, gelegen in het zuiden van Vietnam. Na aankomst in "HCMC" volgt een transfer naar Hotel des Arts Saigon. Hier verblijft u twee nachten. De rest van de dag is vrij te besteden in Ho Chi Minh City, door de lokale bevolking nog steeds Saigon genoemd.

Tip: een leuk restaurant is The Temple Club (29 Ton That Thiep Street, District 1). Hier worden heerlijke traditionele, zuid-Vietnamese gerechten geserveerd. Voor een heerlijk glas wijn is Wine Bar 38 (38 Dong Khoi) een goed adres.
Dag 7 Ho Chi Minh City
Samen met uw Engelssprekende privégids maakt u deze ochtend een stadstour in "HCMC". U ziet niet alleen enkele ‘highlights’ maar leert ook meer over het culturele en architectonische verleden van Vietnam én u komt in gesprek met enkele ‘locals’. Dit levert interessante verhalen op. U start bij het iconische postkantoor, gebouwd tussen 1886 en 1891, en tegenwoordig één van de bekendste gebouwen van Vietnam. Via Dong Khoi Street en het Gia Long Paleis (het Ho Chi Minh City Museum) wandelt u naar Le Loi Street waar u een lokale ambachtsman ontmoet die gespecialiseerd is in traditionele gravures. Daarna wandelt u verder naar de oude centrale markt (de auto staat stand-by), voordat u aankomt bij het oudste koloniale appartement van de stad, gebouwd in 1886. Tegenwoordig zijn hier veel hippe boetiekjes en koffietentjes te vinden. Tijdens een kopje koffie praat u met een ‘local’ die hier in 1975 is komen wonen en u veel kan vertellen over alle veranderingen sinds die tijd. Tot slot neemt u een kijkje bij de voormalige ‘Banque de l'Indochine’. Dit is een prachtig voorbeeld van de oost / west fusie-stijl van de ‘Indochinois’ waar dit gebied om bekend staat. Daarna wordt u terug gebracht naar het hotel en is de middag ter vrije besteding. Op eigen gelegenheid kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken door Cholon; de Chinese wijk van Ho Chi Minh City. U vindt hier diverse Chinese tempeltjes, winkeltjes en de Chinese markt Binh Tay. Andere interessante bezienswaardigheden in “HCMC” zijn het Reunification Palace, het Operahuis, het Stadhuis en het War Remnants Museum.

Tip: de stadstour in Ho Chi Minh City is goed te combineren met onze excursie 'Good Morning Saigon', een tocht per 'Vintage Vespa' (scooter met bestuurder) of een 'Streetfood Tour'. Meer informatie is op aanvraag.
Dag 8 Ho Chi Minh City - My Tho - Cai Be
Deze ochtend wordt u naar het Renaissance Riverside Hotel gebracht, waar u zich meldt bij de Atrium Lounge op de 5e verdieping. Dit is het verzamelpunt voor de Jayavarman Cruise. Hier vandaan wordt u per bus naar de haven van My Tho gebracht waar u aan boord gaat van de Jayavarman Cruise. Er staat een indrukwekkende 8-daagse cruise gepland waarbij u (onder andere) de Mekong Delta verkent; het meest waterrijke gebied van Vietnam. Eindbestemming van de cruise is Siem Reap in Cambodja. Vandaag vaart u naar Cai Be. De komende dagen overnacht u aan boord van de Jayavarman Cruise in een 'superior cabin'. 's Avonds wordt er een welkomst-diner geserveerd.

Noot: de Jayavarman Cruise start elke zaterdag. Tussen 06 mei en 03 juli 2020 zijn er geen afvaarten. De vaarroute en excursies / stops tijdens de cruise zijn onder voorbehoud van het waterniveau en kunnen daardoor (deels) ter plaatse gewijzigd worden. Over het algemeen is er een "High Water Program" van augustus tot half december en een "Low Water Program" van half december tot augustus.
Dag 9 Cai Be - Sa Dec - Binh Thanh - Tan Chau
Begin de dag met een Tai Chi les op het zonnedek! Na het ontbijt bezoekt u de kleurrijke drijvende markt van Cai Be. De verticale stokken bovenop de bootjes geven aan welke producten er worden verhandeld. Cai Be is een rustiek stadje dat doorkruist wordt door vele waterkanalen. U gaat aan land om een workshop te volgen; hierbij leert u hoe rijstpasta, rijstpapier, rijstkoekjes en rijstwijn wordt gemaakt. Via smalle kanalen en eilandjes keert u terug naar de cruiseboot voor de lunch (uiteraard met veel fruit; de specialiteit van dit gebied). In de middag vaart u verder naar Sa Dec. Hier gaat u aan boord van een traditionele 'sampan' (Vietnamees bootje) voor een bezoek aan Binh Thanh. Alle inwoners van dit eiland helpen mee met het proces 'van waterhyacinten tot mandjes'. Daarna vaart u in een aangenaam tempo verder in de richting van Tan Chau voor de overnachting.
Dag 10 Tan Chau - Phnom Penh
In de ochtend maakt u een bootexcursie in de omgeving van Tan Chau. U bezoekt enkele drijvende dorpen en viskwekerijen. U legt aan bij de pier in Tan Chau; een gezellig stadje vlakbij de Cambodjaanse grens. Hier gaat u van boord en wandelt u over de kleurrijke lokale markt. In de middag passeert u de grens met Cambodja en vaart u richting Phnom Penh; de hoofdstad van Cambodja. Geniet deze middag van de rust of volg een kookles!
Dag 11 Phnom Penh
Vandaag staat er een kennismaking met Phnom Penh op het programma. Dit was eens de mooiste stad van de Orient. Ondanks de turbulente geschiedenis is de charme nog terug te vinden in deze hoofdstad. Allereerst staan de ‘Killing Fields’ (Choeung Ek) op het programma. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoekt u het Tuol Sleng Museum (S-21), gevestigd in een voormalige school dat destijds gebruikt werd als gevangenis voor onschuldige mensen die later op de ‘Killing Fields’ geëxecuteerd werden. In het museum ziet u foto’s van de gevangenen en kunt u de cellen bekijken. De verschrikkingen tijdens het Khmer Rouge bewind worden hier pas goed duidelijk. In het centrum van Phnom Penh bezoekt u vervolgens het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode en het Nationaal Museum. Na dit bezoek reist u per 'cyclo' terug naar de cruiseboot. Hier kunt u eventueel een lezing volgen over de moderne geschiedenis van Cambodja. Ook kunt u genieten van een heerlijke cocktail op het zonnedek. De dag wordt afgesloten met een BBQ-diner, waarbij u getrakteerd wordt op een traditionele Apsara dansvoorstelling.
Dag 12 Phnom Penh - Angkor Ban - Kampong Cham
In de ochtend brengt u een bezoek aan een klein dorpje, gespecialiseerd in het weven van zijde. Aansluitend vaart u langs vele rustieke vissersdorpjes en bezoekt u Angkor Ban; een klein dorp waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Hier maakt u kennis met de lokale bevolking en krijgt u een idee van het lokale dorpsleven. U mag zelf ook meehelpen met de dagelijkse activiteiten. Na dit bezoek vaart u verder in de richting van Kampong Cham. Deze regio staat bekend om de rubber-, tabak- en soja-industrie.
Dag 13 Kampong Cham
Na het ontbijt bezoekt u de tempel Wat Hanchey, gebouwd in het pre-Angkor tijdperk (8e eeuw). Bovenop de heuvel heeft u een adembenemend uitzicht over de omgeving. U bereikt de tempel middels een trap van 303 treden of per lokale taxi. Eenmaal terug bij de cruiseboot wordt er speciaal voor u een traditionele ceremonie uitgevoerd door monniken. Na de lunch vaart u verder naar het bijzondere tempelcomplex Wat Nokor. Ook brengt u een bezoek aan een project van Organization for Basic Training; zij verzorgen gratis schoollessen voor lokale kindjes.
Dag 14 Kampong Cham - Kampong Chhnang - Tonle Sap meer
De cruise gaat verder richting Kampong Chhnang, gelegen aan het Tonle Sap meer. Dit is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië. Speciaal aan Kampong Chhnang is dat alles gebouwd is op palen. Per motorboot maakt u hier vandaan een excursie naar het pottenbakkersdorpje Aundaung Russey. Daarna vaart u verder door de moerassen, langs viskwekerijen en paalwoningen. Geniet van de rust, de mooie omgeving en het leven aan de waterkant. Na de lunch gaat u per traditionele ossenkar de omgeving van Kampong Tralach verkennen (alleen tijdens het "Low Water Program"). In de avond wordt er een speciaal afscheidsdiner aan boord geserveerd waarbij ook de dansvloer 'onveilig wordt gemaakt'.
Dag 15 Tonle Sap meer - Siem Reap
U vaart verder over het Tonle Sap meer naar Siem Reap*, de eindbestemming van uw 8-daagse cruise. Na aankomst neemt u afscheid van het cruise-personeel en volgt de transfer per bus naar het Victoria Angkor Resort, het gezamenlijke 'drop-off point' van de cruise. Hier ontmoet u de lokale gids en wordt u naar het comfortabele Raffles Grand Hotel d'Angkor gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Siem Reap is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Angkor tempelcomplex. Dit staat dan ook voor de komende dagen op het programma.

* indien het waterniveau te laag is, reist u per bus van Kampong Cham naar Siem Reap. Hierbij wordt onderweg een stop gemaakt in het dorpje Skuon; bekend van het 'spinnen eten'.
Dag 16 Siem Reap / Angkor
Er staat vandaag een volle dag 'Angkor' op het programma. Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. De auto met privéchauffeur en Engelssprekende gids staan tot uw beschikking. Uw bezoek start bij Angkor Thom. Deze oude hoofdstad werd in de 12e eeuw gebouwd tijdens het Khmer-rijk. U komt deze 'stad' binnen via de grote toegangspoort, bekend als de "South Gate". Vervolgens bezichtigt u de Bayon Tempel. Met meer dan 100 afbeeldingen van gezichten is dit een van de mooiste tempels van het gehele complex. Ook brengt u een bezoek aan Baphoun, het Olifantenterras en Phimeanakas. Na een ontspannende pauze rijdt u 's middags per 'Tuk Tuk' naar Angkor Wat. Dit is de grootste en meest bekende tempel. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. U kunt hier uren ronddwalen. Vervolgens geniet u van een prachtige zonsondergang tijdens een boottochtje bij Angkor Thom. Voor cocktails, champagne en andere drankjes wordt gezorgd. Daarna wordt u terug gebracht naar uw hotel.

Noot: het programma in het Angkor tempelcomplex kan eventueel ter plaatse aangepast worden. In overleg met uw chauffeur / gids kunt u aangeven welke tempels u graag wilt bezoeken.
Dag 17 Siem Reap / Angkor
Vandaag brengt u een bezoek aan de tempels van de Roluos Groep: Preah Ko, Ba Kong en Lo Lei. Vervolgens gaat u per ossenkar de omgeving verder verkennen. Geniet van de uitgestrekte rijstvelden, de rijen palmbomen en de vriendelijke inwoners van de dorpjes die u passeert. Ook wordt er speciaal voor u een traditionele ceremonie uitgevoerd door monniken. De middag is vrij te besteden in Siem Reap. 's Avonds kunt u terecht in het centrum van Siem Reap. De meeste restaurants zijn gelegen rondom de gezellige, oude markt Psar Chaa en de centrale markt Psar Kandal. De sfeer is aangenaam en de prijzen laag.
Dag 18 Siem Reap - Luang Prabang
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Siem Reap gebracht. U checkt in voor de vliegreis naar Luang Prabang, gelegen in het noordelijke deel van Laos. Na aankomst op deze luchthaven wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar het sfeervolle Satri House waar u de komende drie nachten verblijft. De rest van de dag is vrij te besteden.

Tip: een leuk restaurant in Luang Prabang is Un Petid Nid (Sakkarin Road). Dit restaurant vindt u in een 150 jaar oud gebouw, het beschikt over een open keuken en heerlijke wijnen. Na het diner kunt u relaxen in de grote buitenruimte. Daarnaast raden wij L’Elephant aan (Ban Wat Nong); deze wordt door velen beschouwd als één van de beste restaurants van de stad.
Dag 19 Luang Prabang
Samen met uw privégids maakt u vandaag een stadstour door Luang Prabang. In de ochtend bezichtigt u het Heritage House, het voormalige Royal Palace (nu het National Museum) en de tempels Wat Mai, Wat Sensoukarahm en Wat Xieng Thong. U zult merken dat er regelmatig monniken een gesprekje willen aanknopen. Zo leert men de Engelse taal en leert u meer over het leven als monnik. De lunch vindt plaats in het sfeervolle Tamarind Restaurant (inbegrepen). 's Middags gaat de stadstour verder. Op het programma staan het Traditional Arts & Ethnology Centre* en de tempels Wat Visoun, Wat Aham en Wat That. In de namiddag keert u terug naar het hotel.

* het Traditional Arts & Ethnology Centre is gesloten op maandag.
Dag 20 Luang Prabang & omgeving
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Kuang Si waterval, gelegen op ca. 30 kilometer ten zuiden van Luang Prabang. U kunt hier een mooie wandeling maken en eventueel een duik in het water nemen. Op de heenweg wordt een stop gemaakt bij een etnisch minderheidsdorpje. Hier leert u meer over de tradities en de cultuur van de inwoners. Ook kunt u genieten van het mooie Laotiaanse landschap. De middag is vrij te besteden in Luang Prabang. U kunt bijvoorbeeld fietsen huren of even ontspannen aan de oevers van de Mekong rivier. Aan het einde van de middag is het leuk om Mount Phousi te beklimmen. Eenmaal boven (na 328 treden) kunt u genieten van het uitzicht over de stad en een fantastische zonsondergang. In de avond kunt u eventueel op eigen gelegenheid de avondmarkt bezoeken; u vindt hier vele leuke en voordelige souvenirs.
Dag 21 Luang Prabang - Bangkok
Optioneel kunt u vandaag in alle vroegte (ca. 06:00 uur) de lange rijen monniken in oranje gewaden aanschouwen die de pagodes verlaten om eten te ontvangen die de inwoners van Luang Prabang aan hen geven. Na het ontbijt volgt een transfer naar de luchthaven van Luang Prabang voor de vliegreis naar Bangkok. Na aankomst aldaar wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar het luxe Lebua at State Tower gebracht. Hier verblijft u twee nachten. U heeft even de tijd om te ontspannen en u op te frissen. In de avond maakt u per 'Tuk Tuk', skytrain en boot een tour door de stad. In de Park Society Bar van So Sofitel Bangkok geniet u van een cocktail en het uitzicht over het centrale deel van de stad. In de wijk Silom, bekend om de eetstalletjes, maakt u kennis met heerlijk Thais 'streetfood'. Dit is uw diner voor vanavond, smullen maar! (inbegrepen) De laatste stop is bij Asiatique; een groot complex met winkels, marktkraampjes, restaurants, barretjes, een reuzenrad, etc.

Noot: voor het bezoek aan de Park Society Bar dient u zich netjes (smart casual) te kleden.
Noot: mocht u voor het diner geen 'streetfood' wensen te eten dan kunnen we ook een tafel reserveren in een restaurant, bijvoorbeeld in het Somtum Der Restaurant (de meerprijs is op aanvraag).
Noot: deze tour is niet mogelijk op maandag en tevens niet op 24 en 25 december, van 30 december t/m 02 januari, op 14 februari en van 13 t/m 15 april.
Dag 22 Bangkok
Samen met een Engelssprekende privégids bezoekt u 's ochtends de belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok; de hoofdstad van Thailand. De tour start bij de Wat Pho. Elke ochtend, omstreeks 09:00 uur, komen hier vele monniken samen om te bidden en te zingen ('chanting'). Geniet van dit speciale ochtendritueel. Vervolgens bezichtigt u de 45 meter lange, liggende Boeddha. Op loopafstand van de Wat Pho ligt het Grand Palace. Dit was van 1782 tot 1946 de officiële residentie van de koning. Het complex bestaat uit het paleis zelf, diverse bijgebouwen en tientallen tempels. Één daarvan is Wat Phra Kaew; de bekendste en meest heilige Boeddhistische tempel van Thailand. Deze tempel herbergt de Smaragden Boeddha, een 75cm hoog en 500 jaar oud jade beeldje. Alle gebouwen zijn prachtig versierd met gekleurde tegels, bladgoud en muurschilderingen. Na een uitgebreid bezoek keert u terug naar uw hotel. De rest van de dag is vrij te besteden (zonder gids). Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de overige tempels van Bangkok, zoals de Golden Mountain, de Wat Arun of de Wat Traimit. Ook kunt u gaan winkelen in een van de vele shoppingmalls, een fietstocht in Chinatown maken of per ‘longtail boat' de 'klongs' in het Thonburi district verkennen.

Noot: gepaste kleding is vereist tijdens een bezoek aan de tempels.

Tip: voor vanavond kunnen we eventueel een tafel reserveren in het (luxe) Sirocco Restaurant, gevestigd op de 63e verdieping van 'The Dome at Lebua'. Hier vandaan heeft u een geweldig uitzicht over Bangkok.
Dag 23 Bangkok - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Op tijd wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Bangkok gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: uiteraard kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • regionale & lokale vluchten: Hanoi - Ho Chi Minh City, Siem Reap - Luang Prabang & Luang Prabang - Bangkok
 • genoemde transfers & vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden, waaronder stadstours in Hanoi, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap (Angkor), Luang Prabang & Bangkok
 • 3-daagse Lan Ha Bay Cruise
 • 8-daagse Mekong Cruise
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Vietnam, ca. USD 25 pp (voor vertrek online aan te vragen)
 • visumkosten Cambodja, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • visumkosten Laos, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • hoogseizoentoeslag
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 6.000 - € 7.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel de l'Opera - Hanoi
incl. ontbijt
De stijl van dit 5-sterren hotel is modern en door het Accor management erg geschikt voor de Europese reiziger. Dit geldt voor zowel het comfort in de kamers, de restaurants en de service van het personeel. De 107 kamers, verdeeld over 8 verdiepingen en 4 kamertypes, zijn erg ruim, netjes en bieden veel comfort. Vanaf het (binnen) zwembad met (buiten) terras heeft u uitzicht op het Opera Theater. Ook het Hoan Kiem meer vindt u op korte afstand. Hotel de l’Opera is een goede keus in Hanoi!

Hotel des Arts Saigon - Ho Chi Minh City
incl. ontbijt
Op zoek naar een luxe, bijzondere accommodatie in het bruisende centrum van Ho Chi Minh City? Dan raden wij Hotel des Arts Saigon aan. Dit 5-sterren hotel behoort tot de MGallery Collection en is in 2016 in de prijzen gevallen bij de World Luxury Hotel Awards. In Hotel des Arts Saigon wordt u mee terug genomen naar de tijd van het Frans-koloniale Vietnam. Enkele steekwoorden? Romantiek, kunst, elegantie en luxe. Uiteraard wordt dit gecombineerd met alle comfort van de 21e eeuw. Het hotel beschikt over 168 kamers en suites, in verschillende prijsklasses. De meubels en schilderingen zijn gemaakt door Vietnamese artiesten, speciaal voor dit hotel. Ook kunt u de persoonlijke collectie schilderijen en antiek van de eigenaar bewonderen. Overige faciliteiten zijn: een zwembad, een Spa, twee restaurants, een kunst-café en een rooftop-bar. Er komen vaak artiesten optreden. Het is een unieke ervaring om in Hotel des Arts Saigon te verblijven!

Raffles Grand Hotel d'Angkor - Siem Reap
incl. ontbijt
Het Grand Hotel d'Angkor is een koloniaal uitziend hotel dat al vanaf het begin meedraait in Siem Reap als dé plek om te verblijven. Het is één van de bekendste hotels in Cambodja en is met recht ook één van de meest exclusieve hotels in Cambodja. Een verblijf in het Raffles Grand Hotel d'Angkor neemt u mee naar de tijd dat Europese ontdekkingsreizigers in Cambodja neerstreken om Angkor te bestuderen. In combinatie met zeer hoog opgeleid personeel, een arsenaal aan top faciliteiten en natuurlijk zeer mooie en comfortabel uitgeruste kamers maakt het Grand Hotel d'Angkor één van de top plekken om te verblijven. 

Satri House - Luang Prabang
incl. ontbijt
Op circa 10-15 minuutjes lopen van het centrum van Luang Prabang ligt het speciale en sfeervolle Satri House. Deze kleinschalige accommodatie (28 kamers en 3 suites) is gehuisvest in het voormalige woonhuis van prins Souphanouvong (eind 20e eeuw). De kamers zijn comfortabel, romantisch en stijlvol gedecoreerd. Verder is er een rustige, groene tuin met zwembad en worden er massages aangeboden in de Spa. Het vriendelijke personeel, de persoonlijke aandacht en de relaxte sfeer zorgen voor een optimaal verblijf. Een aanrader!

Lebua at State Tower - Bangkok
incl. ontbijt
Lebua at State Tower is waarschijnlijk het meest bekende hotel van Bangkok / Thailand. Dit luxe (5-sterren) hotel beschikt over 64 verdiepingen. Het is een kenmerkend gebouw met een goudkleurige dom op het dak. Op de 63e verdieping vindt u het Sirocco Restaurant en de Sky Bar met een prachtig uitzicht over Bangkok (daarom ook populair bij niet-hotelgasten). Daarnaast biedt het hotel nog een vijftal andere restaurants / bars. De 357 suites zijn zeer ruim (vanaf 66m2) en bieden veel comfort. Andere faciliteiten, zoals een buitenzwembad, een business centre en een fitness centre, zijn uiteraard ook aanwezig. U vindt Lebua at State Tower in de wijk Bangrak / Silom (Silom Road). Uw verblijf in dit hotel zal zeker onvergetelijk zijn!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »