Menu

Vietnam & Cambodja Compleet

Ontdek alle highlights van Vietnam en Cambodja tijdens deze complete, individuele reis! In Vietnam staan o.a. Hanoi, Ninh Binh, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City en de Mekong Delta op het programma. Daarna maakt u per speedboot de oversteek naar Cambodja. Hier brengt u eerst een bezoek aan de hoofdstad Phnom Penh. De reis wordt afgesloten met een echt hoogtepunt: de tempels van Angkor! Tijdens deze complete rondreis door Vietnam en Cambodja wordt u begeleid door Engelssprekende privégidsen en alle genoemde excursies zijn inbegrepen.

Reisduur: 21 dagen

Hanoi - Ninh Binh (e.o.) - Halong Bay - Hue - Hoi An - Ho Chi Minh City - Mekong Delta (Can Tho / Chau Doc) - Phnom Penh - Siem Reap

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Vietnam & Cambodja Compleet inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Vietnam en Cambodja is een populaire combinatie, vanwege de vele hoogtepunten die gemakkelijk te combineren zijn.
 • Een complete reis: alle bekende plaatsen van Vietnam en Cambodja zijn in deze reis opgenomen.
 • Ideale route: van Hanoi in Noord-Vietnam naar Siem Reap in West-Cambodja.
 • De reis wordt afgesloten met een écht hoogtepunt: het indrukwekkende Angkor tempelcomplex!
 • Ook bijzonder is de overnachting aan boord van een traditionele 'Junk Boat' in Halong Bay en de meerdaagse tour door de Mekong Delta.
 • Begeleiding is door Engelssprekende privégidsen en alle excursies zijn inbegrepen.
 • De lange afstanden worden (comfortabel) per vliegtuig afgelegd.
 • Overnachting is in goede, centraal gelegen accommodaties.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Vrouw tijdens Traditional Dance Show in Phnom Penh - Phnom Penh - Cambodja - foto: Janneke Zwiers
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Hanoi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Hanoi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een ontspannen wandeling rondom het Hoan Kiem meer maken. 's Avonds heeft u keuze uit diverse leuke restaurantjes met overheerlijke Vietnamese gerechten.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Tip: een leuk restaurant in Hanoi is het City View Café (1 Dinh Tien Hoang, op de 5e verdieping, met zicht op het Hoan Kiem meer). Wilt u het traditionele Vietnamese gerecht 'pho' proberen, dineer dan in het Pho Bat Dan Restaurant (49 Bat Dan, Hoan Kiem District).
Dag 2 Hanoi
Samen met uw Engelssprekende privégids maakt u vandaag een stadstour in Hanoi. U start bij het Ho Chi Minh Mausoleum* wat u van de buitenkant bekijkt. Daarna staan de One Pillar Pagoda, de Literatuur Tempel (de eerste 'universiteit' van Vietnam), de Tran Quoc Pagoda aan het West Lake en de Quan Thanh Tempel op het programma. In de middag kunt u één van de volgende drie musea bezoeken: het Hoa Lo Prison Museum (bekend als "Hanoi Hilton" tijdens de oorlog), het Vietnam Museum of Ethnology (over de etnische minderheden van Vietnam, gesloten op maandag) of het Vietnamese Women's Museum (over de rol van vrouwen in de Vietnamese samenleving). Daarna maakt u een wandeling** door 'the Old Quarter'. Dit is het leukste en meest authentieke stukje van Hanoi. In deze oude wijk vindt u nauwe straatjes, eetstalletjes, marktjes en kleine winkeltjes. De tour wordt afgesloten met een show in het bekende Waterpoppen Theater.

* indien gewenst, kunt u het Ho Chi Minh Mausoleum ook van binnen bekijken. De entree is gratis. Houd er echter rekening mee dat er altijd een lange wachtrij is. U kunt dit ter plaatse met uw gids bekijken. Het Mausoleum is gesloten op maandag en vrijdag. Daarnaast vindt tussen september en december onderhoud plaats (exacte periode verschilt jaarlijks en is op aanvraag); ook dan is het Mausoleum gesloten voor bezoekers.
** i.p.v. te voet kunt u 'the Old Quarter' ook per 'cyclo' (lokale fietstaxi) verkennen. De meerprijs is ca. € 10 per persoon.
Dag 3 Hanoi - Ninh Binh / Tam Coc
Na het ontbijt vertrekt u richting Ninh Binh / Tam Coc. Dit gebied wordt ook wel ‘Halong Bay op het vaste land’ genoemd vanwege de vele rotsformaties. Het is gelegen op ca. 70km ten zuiden van Hanoi, een rit van ruim twee uur. Bij aankomst brengt u een bezoek aan Hoa Lu; de eerste hoofdstad van Vietnam. Hier vindt u diverse overblijfselen uit de Dinh-dynastie. Na de lunch (inbegrepen) stapt u op de fiets* voor een ontspannen tocht langs lokale dorpjes, rijstvelden en karstgebergte. Vervolgens vaart u per privé 'sampan' (klein bootje) over een smal kanaal naar de Galaxy grot. Tijdens deze tocht kunt u wederom genieten van de rust en de mooie omgeving. De Galaxy grot is pas sinds 2010 toegankelijk voor publiek en daardoor nog niet zo toeristisch als andere delen in deze regio. Ook de Thien Thanh en But Hien grotten worden aangedaan. Bewonder de spectaculaire stalactieten met bijzondere vormen, alvorens u terug vaart naar de pier. Aansluitend wordt u naar uw accommodatie gebracht.

* er zijn meerdere fietsroutes mogelijk; van ca. 5 tot 15 km (ca. 30 minuten tot 2 uur); u kunt dit ter plaatse bespreken met uw gids.
Dag 4 Ninh Binh
Dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld even ontspannen bij het hotel of de omgeving te voet / per fiets verder verkennen (op eigen gelegenheid of, optioneel, met een gids). Daarnaast kunnen we vanuit Ninh Binh eventueel ook een dagexcursie naar het Cuc Phuong National Park verzorgen, gelegen op ca. 45km afstand (de prijs is op aanvraag). Cuc Phuong is 220km groot en het eerste nationale park van Vietnam. Het park bestaat uit verschillende landschappen en wordt bewoond door zo'n 300 vogelsoorten, 50 soorten reptielen en 90 soorten zoogdieren. Zo leven er onder andere gibbons, langoeren, neusapen, herten, otters, pelikanen en lori's. In het park zijn meerdere wandelroutes uitgestippeld die u samen met een gids kunt volgen. Op korte afstand van Cuc Phuong ligt tevens het Endangered Primate Rescue Centre. Dit is het grootste opvangcentrum van primaten in Vietnam. Er leven verschillende soorten, zoals gibbons, makaken, langoeren, etc.
Dag 5 Ninh Binh / Tam Coc - Halong Bay
In de ochtend wordt u naar Halong gebracht, een rit van ongeveer vier uur. Onderweg passeert u de Red River Delta met rijstvelden en Vietnamese dorpjes. In Halong gaat u aan boord van een authentiek houten boot voor een indrukwekkende tocht in Halong Bay (in een kleine, internationale groep). Overnachting en maaltijden zijn aan boord van deze Bai Tho Junk Boat.

Halong Bay is bekend om de bergtoppen die uit de baai omhoog rijzen. Door zandsteen zijn deze bergen poreus en groen begroeid. U kunt hier mooie foto’s maken. Tijdens de tocht vaart u langs diverse eilandjes, grotten en (drijvende) vissersdorpjes. Ook heeft u de gelegenheid om een duik te nemen in de zee of te kajakken. Tijdens het overheerlijke ‘seafood’ diner in de avond kunt u genieten van een fantastische zonsondergang.

Noot: de stops tijdens de cruise zijn onder voorbehoud van het vaarschema, het waterpeil en het aantal deelnemers. De cruise zelf is altijd onder voorbehoud van de weersomstandigheden.
Dag 6 Halong Bay - Hanoi - Hue
Na een goed ontbijt vaart u terug in de richting van Halong. Onderweg kunt u voor de laatste keer genieten van deze indrukwekkende omgeving. Na aankomst in de haven wordt u per auto naar de luchthaven van Hanoi gebracht. U checkt in voor de binnenlandse vlucht naar Hue. Na aankomst in 'centraal-Vietnam' volgt een transfer naar uw hotel.
Dag 7 Hue
Samen met uw gids bezoekt u vandaag de belangrijkste bezienswaardigheden van Hue. Deze oude keizerlijke stad uit de Nguyen-dynastie heeft een rijke historie en vele architectonische rijkdommen. U start bij de Citadel. Deze ommuurde stad is na de oorlog voor het grootste deel gerestaureerd en staat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarna reist u per 'cyclo' naar het Tinh Tam meer (met prachtige lotusbloemen in de zomer en lokale koffietentjes langs de oever). Uiteraard mag ook een boottocht over de Parfum rivier niet ontbreken. U stapt uit bij de Thien Mu Pagoda; het belangrijkste symbool van Hue. De volgende stop is de levendige Dong Ba markt. Vervolgens verlaat u het centrum en reist u door het prachtige landschap van Hue naar de koninklijke graftombe van Minh Mang. U zult versteld staan van de omvang en de imposante architectuur. Tot slot bezoekt u een unieke privétempel, die niet toegankelijk is voor (overig) publiek. Hier aanschouwt u hoe jongere generaties hun keizerlijke voorouders aanbidden en leren ze u het geheime recept om de huid witter te maken. Daarna wordt u terug gebracht naar uw hotel.
Dag 8 Hue - Danang - Hoi An
In ongeveer 2,5 uur gaat de reis vandaag verder naar Hoi An. De rit voert over de Wolkenpas (Hai Van Pass) vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de zee. Onderweg worden diverse stops gemaakt, zoals bij het vissersplaatsje Lang Co (met een heerlijk strand!) en het Cham Museum in Danang. Na aankomst in Hoi An wordt u naar het hotel gebracht waar u drie nachten verblijft. De rest van de dag is vrij te besteden.

Noot: we hebben nu een accommodatie nabij het oude centrum van Hoi An geselecteerd, maar u kunt eventueel ook kiezen voor een strandhotel (op ca. 5 km afstand van het oude centrum). Meer informatie is op aanvraag.

Leuk weetje: Hoi An staat bekend om de vele winkels waar u kleding op maat kan laten maken; een uniek souvenir! Tip: verzamel thuis alvast wat ideetjes.
Dag 9 Hoi An
Samen met uw Engelssprekende privégids maakt u 's ochtends een leuke stadswandeling in Hoi An. In het oude centrum vindt u onder andere de Japanse Brug, een kleurrijke markt en diverse tempels. Hoi An is een pittoresk en sfeervol stadje waarbij enkele historische gebouwen en huisjes geopend zijn voor bezoekers. De inrichting ziet er nog vrijwel hetzelfde uit als eeuwen geleden. De middag is ter vrije besteding.

Tip: een leuk restaurantje in het centrum van Hoi An is het Hai Café. In een sfeervolle tuin worden o.a. smaakvolle BBQ-gerechten en heerlijke toetjes geserveerd.
Dag 10 Hoi An
Dag ter vrije besteding. Gebruik deze dag bijvoorbeeld om te relaxen aan het strand. Ook kunt u fietsen huren en zo de omgeving gaan verkennen (dit kan eventueel ook samen met een gids). Erg leuk is ook een bezoek aan een lampionnen-fabriek; een van de specialiteiten van Hoi An. U krijgt hier zelf de gelegenheid om een lampion te ontwerpen en te produceren. Optioneel kunnen we vandaag ook kooklessen voor u verzorgen, waarbij u alles leert over de Vietnamese keuken. Of maak een uitstapje naar het tempelcomplex van My Son. Meer informatie over deze excursies is op aanvraag.
Dag 11 Hoi An - Danang - Ho Chi Minh City
Transfer naar de luchthaven van Danang voor de korte, binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City. Na aankomst in "HCMC" volgt een transfer naar uw hotel. De rest van de dag is vrij te besteden in Ho Chi Minh City, door de lokale bevolking nog steeds Saigon genoemd. De stad heeft ongeveer 7,5 miljoen inwoners en is hiermee de grootste stad van Vietnam.

Tip: neem 's avonds deel aan een leuke 'streetfood tour'! Meer informatie is op aanvraag.
Dag 12 Ho Chi Minh City
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Cu Chi tunnels, gelegen op ongeveer 1,5 uur rijden van Ho Chi Minh City. Dit gigantische tunnelcomplex is in de jaren '40 gebouwd om de Franse en Japanse bezetters te bestrijden. Middels een wandeling door de ondergrondse gangen krijgt u een goede indruk van de situatie destijds. Eenmaal terug in "HCMC" staat er een stadstour op het programma. U brengt eerst een bezoek aan het War Remnants Museum óf het History Museum (u kunt dit met uw gids bespreken). Daarna wandelt u naar het Reunification Palace, het postkantoor, Dong Khoi Street, het operahuis en het stadhuis (de auto staat stand-by). Een dag vol hoogtepunten!
Dag 13 Ho Chi Minh City - Cai Be - Can Tho (Mekong Delta)
U verlaat de drukke straten en moderne gebouwen van Ho Chi Minh City en vertrekt naar de Mekong Delta. Dit is de meest waterrijke regio van Vietnam en wordt ook wel 'de rijstkom van Vietnam' genoemd. Middels een meerdaagse tour heeft u uitgebreid de tijd om te genieten van het dagelijks leven in deze regio. De eerste stop die u maakt is bij mevrouw Nam en haar familie. Al generaties lang maken zij rijstpapier. Daarna stapt u op de fiets voor een tocht door de groene en rustige omgeving, langs kleine dorpjes, traditionele huizen en fruitplantages (ca. 7 km). Zwaai naar de ‘locals’ en stap binnen bij een huisje. Hier leert u hoe men ‘banh tieu’ maakt; een gebakken, zoete rijstcake (een soort donut). Proeven hoort er natuurlijk ook bij. Hierna gaat u aan boord van een boot en vaart u naar Cai Be. Onderweg geniet u van een traditionele, Vietnamese lunch (inbegrepen). Vanuit Cai Be vertrekt u naar het eiland Tan Phong, bekend om de vele fruitsoorten die hier worden verbouwd. Met een klein bootje vaart u door de smalle kanalen. Geniet van de rust en de mooie omgeving. Daarna bezoekt u nog een familiebedrijfje dat gespecialiseerd is in het maken van kokosnoten-snoepjes, popcorn en rijstwijn. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie in Can Tho gebracht. Dit is het commerciële centrum van de Mekong Delta.
Dag 14 Can Tho
Na een vroeg ontbijt brengt u een bezoek aan twee van de drukste drijvende markten in de Mekong Delta: Phong Dien en Cai Rang. U heeft hiervoor de beschikking over een klein bootje zodat u eenvoudig tussen de verkopende boten kunt doorvaren en de situatie goed kunt beleven. Speciaal aan de marktjes in de Mekong Delta is dat de verticale stokken bovenop de boot aangeven welke producten er worden verhandeld. Ook zult u verbaasd zijn over de diversiteit aan producten, zoals: huishoudelijke spullen, gereedschap, bootjes, eten, koffie, etc. Eenmaal terug in Can Tho stapt u op de fiets voor een mooie tocht door de landelijke omgeving (ca. 2 uur). Geniet van de groene omgeving, de rust en het lokale dagelijks leven. U zult merken dat het tempo hier vele malen lager ligt dan in de grote steden. Na de lunch in een lokaal restaurant (inbegrepen) wordt u terug gebracht naar uw accommodatie.
Dag 15 Can Tho - Chau Doc
U ontdekt vandaag weer een nieuw deel van de Mekong Delta en reist verder naar Chau Doc. Onderweg wordt een stop gemaakt bij het Tra Su Cajuput Forest. Dit park staat bekend om zijn ongerepte natuur en bijzondere flora en fauna. Zo vindt u hier o.a. de zeer zeldzame cajaput bomen met prachtige, geurige, witte bloemen. U maakt een boottocht door het mangrovebos. Geniet van de rust en de geluiden van de vogels en insecten. Ook beklimt u een uitkijkpunt, waar vandaan u een prachtig uitzicht heeft over het bos. Als de tijd het toelaat brengt u nog een bezoek aan een lokale markt. Vervolgens maakt u een boottocht naar het Chau Giang district, waar de Cham-bevolking woonachtig is, voornamelijk in paalwoningen. Deze lokale minderheid leeft nog op traditionele wijze en maakt kleurrijke doeken op houten weefgetouwen. U bezoekt een prachtige Khmer tempel en een unieke viskwekerij waar vis in houten kooien onder drijvende huizen wordt gecultiveerd. Daarna wordt u naar uw hotel in Chau Doc gebracht.
Dag 16 Chau Doc - Phnom Penh
Vandaag verlaat u Vietnam en reist u per speedboot naar Phnom Penh in Cambodja. Deze route is mooier en sneller dan (per auto) over de weg. Bij aankomst in Phnom Penh wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. Phnomh Penh was eens de mooiste stad van de Orient. Ondanks de turbulente geschiedenis, is de charme nog terug te vinden in deze hoofdstad. Het is een sfeervolle stad met (nog) veel Franse invloeden. 

Tip: ’s avonds is het leuk om over de boulevard te slenteren. U vindt hier tientallen terrasjes en restaurants. Mocht u de ontwikkeling van de inwoners van Phnom Penh willen steunen, ga dan dineren in het Friends Restaurant of bij Romdeng.
Dag 17 Phnom Penh
Na het ontbijt rijdt u per 'cyclo' naar de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van Phnom Penh. U bezichtigt onder andere Wat Phnom Hill, het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode en het National Museum. De lunch vindt plaats in het Malis Restaurant (inbegrepen). In de middag staan het Tuol Sleng Museum (S-21) en de ‘Killing Fields’ (Choeung Ek) op het programma. De verschrikkingen tijdens het Khmer Rouge bewind worden hier pas goed duidelijk. Het Tuol Sleng Museum is gevestigd in een voormalige school dat destijds gebruikt werd als gevangenis voor onschuldige mensen die later op de ‘Killing Fields’ geëxecuteerd werden. In het museum ziet u foto’s van de gevangenen en kunt u de cellen bekijken.

Tip: vlakbij het National Museum ligt restaurant Le Wok (33, Rue 178). Hier kunt u genieten van de lokale en Franse keuken op een gezellig terras. Vanuit de Foreign Correspondents’ Club (363 Sisowath Quay) heeft u een prachtig uitzicht over de rivier.
Dag 18 Phnom Penh - Siem Reap
U wordt naar de luchthaven van Phnom Penh gebracht voor de korte, binnenlandse vlucht naar Siem Reap. Na aankomst aldaar volgt een transfer naar uw accommodatie. Siem Reap is één van de grootste steden van Cambodja en gelegen in het noordwesten van het land. De stad is natuurlijk vooral bekend van het nabij gelegen Angkor tempelcomplex. 

Tip: wilt u tijdens uw reis de ontwikkeling van kansarme jongeren uit minderheidsgroepen stimuleren en ondertussen zeer smakelijke varianten uit de Khmer keuken proberen? Schuif dan aan bij Marum en draag uw steentje bij. Om in Siem Reap te kunnen genieten van de Khmer keuken in een serene setting, raden wij u aan om iets buiten het centrum Mahob aan te doen. Alleen lokale producten zijn hier de basis van smaakvolle gerechten!
Dag 19 Siem Reap
Samen met uw privégids brengt u deze ochtend een bezoek aan het Angkor tempelcomplex. Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. U start bij Angkor Thom; de laatste hoofdstad van het grote Khmer-rijk, welke u bereikt via de South Gate. Hier vindt u diverse interessante tempels, waaronder de Bayon Tempel (met de vele afbeeldingen van gezichten is dit een van de mooiste tempels van het complex) en het Olifantenterras. Na dit bezoek wordt u terug gebracht naar uw accommodatie en is de middag ter vrije besteding.

Noot: het programma in het Angkor tempelcomplex kan eventueel ter plaatse aangepast worden. In overleg met uw chauffeur / gids kunt u aangeven welke tempels u graag wilt bezoeken. 

Tip: neem 's avonds deel aan een leuke "foodie tour". Meer informatie is op aanvraag.
Dag 20 Siem Reap
De wekker gaat vroeg deze ochtend... U rijdt in het donker naar het Angkor complex, waar u een mooi plekje bij Angkor Wat uitzoekt om te genieten van de zonsopkomst. Een onvergetelijke ervaring en voor velen hét hoogtepunt van hun reis! Als de zon op is, is het tijd voor een uitgebreid bezoek aan Angkor Wat; de grootste en meest bekende tempel. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. Na dit bezoek rijdt u terug naar het hotel voor het ontbijt. Vervolgens bezoekt u de Roluos groep, bestaande uit de tempels Preah Ko, Bakong en Lolei. Het was de eerste stad die door de Angkoriaanse koningen in de 8e en 9e eeuw werd gebouwd. Het omliggende platteland met zijn rijstvelden en suikerpalmen is kenmerkend voor Cambodja. Geniet van de natuurlijke schoonheid tijdens een rit met een ossenkar; een goede manier om een indruk te krijgen van het lokale boerenleven. U ziet geregeld buffels in velden, kinderen in schooluniformen en ossenkarren met de oogst van de dag voorbij komen. In een nabij gelegen pagode ontmoet u een monnik die een zegeningsritueel zal uitvoeren voor uw gezondheid en een veilige reis, een bijzondere ervaring! Aansluitend wordt u terug gebracht naar het accommodatie.

Tip: leuke restaurants in Siem Reap zijn het Asian Square Restaurant (7 Makara Street) en Restaurant Viroths (246 Street Wat Bo), waar u beiden van de heerlijke lokale Khmer keuken kunt genieten.
Dag 21 Siem Reap - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Op tijd wordt u bij uw accommodatie opgehaald en naar de luchthaven van Siem Reap gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vluchten: Hanoi - Hue, Danang - Ho Chi Minh City & Phnom Penh - Siem Reap
 • genoemde transfers & vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • genoemde boottransfers / excursies
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • Angkor Pass
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Vietnam (ca. USD 25 pp) 
 • visumkosten Cambodja, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • fooien
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • evt. hoogseizoen-toeslagen
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

La Belle Vie Hotel - Hanoi
incl. ontbijt
La Belle Vie Hotel is een goed, middenklasse hotel (3-4*) op een rustige locatie (noordelijk Hanoi, dichtbij het West Lake). Het is met name geschikt voor reizigers die niet midden in het drukke centrum willen verblijven. De 'Old Quarter' ligt op ca. 15 minuten lopen en het Hoan Kiem meer op ca. 25 minuten. Alle ca. 100 kamers hebben een raam en 'city view' (en enkelen 'lake view'). Ze hebben een warme uitstraling met een mooie houten vloer en een ruime badkamer. Op het dakterras bevindt zich een zwembad (dit is vrij uniek in Hanoi). Hier vandaan heeft u een 360 graden uitzicht op Hanoi, o.a. op het West Lake. De vriendelijke medewerkers helpen u graag op weg naar de leukste adresjes van Hanoi. Verder biedt het hotel een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Ninh Binh Hidden Charm Hotel & Resort - Ninh Binh / Tam Coc
incl. ontbijt
Prachtig gelegen tussen de rijstvelden en kalkstenen rotsformaties van ‘Halong Bay op het vaste land’ vindt u het Ninh Binh Hidden Charm Hotel & Resort (4-sterren). Het is gelegen op korte afstand van Tam Coc (met restaurantjes en winkeltjes) en is een goede uitvalsbasis om deze regio te verkennen. De ca. 100 kamers zijn ruim, comfortabel en ingericht met warme kleuren en decoratie. Ontspannen kan bij het grote zwembad of in de Spa. Ook kunt u fietsen huren. Tot slot is het uitgebreide ontbijt en het vriendelijke personeel het noemen waard.

Bai Tho Junk Boat - Halong Bay
incl. alle maaltijden
Deze ‘first class boat’ (2 à 3 sterren) gebruiken we voor vrijwel al onze cruises in Halong Bay. Veel enthousiaste reizigers gingen u voor. Er zijn verschillende type boten, met 7 tot 18 slaapcabines (allemaal 2-persoons). PANGEA Travel probeert altijd een zo klein mogelijke boot (met een minimum aantal deelnemers) te reserveren zodat u optimaal kunt genieten van deze indrukwekkende omgeving. De cabines (12m2) zijn netjes en beschikken over airconditioning en een eigen badkamer. Aan boord worden heerlijke maaltijden geserveerd. De Bai Tho Junk Boat is een prima keus om Halong Bay te ontdekken!

Park View Hotel Hue - Hue
incl. ontbijt
Het 4-sterren Park View Hotel is zeer centraal gelegen in Hue. De Old Citadel en de Perfume River liggen op loopafstand. De 119 kamers zijn vrij ruim en gezellig ingericht. Ontspannen kan bij het zwembad, de spa of in het Ben Thanh Café op de 9e verdieping. Hier vandaan heeft u mooi uitzicht. Het Park View Hotel is een goede uitvalsbasis om de oude keizerstad Hue te ontdekken.

Vinh Hung Emerald Resort - Hoi An
incl. ontbijt
Het 3-sterren Vinh Hung Emerald Resort is een fijne uitvalsbasis voor een bezoek aan Hoi An. Het is rustig gelegen aan de romantische Thu Bon rivier, op nog geen 10 minuutjes lopen van het oude centrum van Hoi An. De ca. 50 kamers zijn comfortabel en van alle gemakken voorzien. U heeft keuze uit drie verschillende kamertypes, met uitzicht op de tuin, het zwembad en/of de rivier. Alle kamers beschikken over een eigen balkon of terras. Aan het einde van de dag is het heerlijk om een duik te nemen in het grote zwembad!

Saigon Hotel - Ho Chi Minh City
incl. ontbijt
Het Saigon Hotel is een goed 3-sterren hotel en ligt centraal in Ho Chi Minh City, op loopafstand van de Notre Dame kathedraal en het opera gebouw. Het hotel biedt 86 ruime en goed gemeubileerde kamers welke voor een comfortabel verblijf zorgen. Iedere kamer beschikt over airconditioning, een minibar, een badkamer met bad en Wi-Fi toegang. Bent u toe aan beweging? Dan kunt u de uitdaging aangaan in het fitnesscentrum. Het restaurant is gelegen op de 9e verdieping. Neem een drankje, proef de Vietnamese specialiteiten van de chef en geniet van het mooie uitzicht over de stad. Een prima afsluiter van uw dag!

Mekong Rustic Can Tho - Mekong Delta / Can Tho
incl. ontbijt
Mekong Rustic Can Tho is een kleinschalig, rustiek verblijf midden in de indrukwekkende Mekong Delta. Het is zeer geschikt voor reizigers die de drukte van de grote stad even achter zich willen laten. Het centrum van Can Tho bereikt u na een (taxi)rit van ca. 30 minuten. Houd er rekening mee dat er geen restaurantjes in de buurt liggen, maar de accommodatie beschikt wel over een eigen restaurant. De drijvende markten van Cai Rang en Phong Dien liggen op minder dan 10 km afstand. Het doel van Mekong Rustic is om het leven en de cultuur van de lokale bevolking te delen. Gasten van Mekong Rustic kunnen een steentje bijdragen aan de lokale cultuur door bijvoorbeeld deel te nemen aan workshops of mee te helpen met tuinieren. Voor liefhebbers van de Vietnamese keuken is een kookworkshop samen met de lokale bevolking een echte aanrader! Ook vissen, fietsen en boottochtjes behoren tot de mogelijkheden. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te ontspannen bij het zwembad. Mekong Rustic Can Tho bestaat uit 12 bungalows gemaakt van gerecyclede materialen. Er zijn verschillende bungalows, voor twee t/m vier personen, en zijn hierom geschikt voor zowel koppels als gezinnen. De bungalows zijn voorzien van een eigen terras, een eigen badkamer, gratis Wi-Fi, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten.

Chau Pho Hotel - Mekong Delta / Chau Doc
incl. ontbijt
In het centrum van Chau Doc bevindt zich het Chau Pho Hotel. Dit 3-sterren hotel biedt een mix van modern comfort en een traditionele Vietnamese stijl. Qua prijs/kwaliteitverhouding zit u hier goed. In totaal heeft het Chau Pho Hotel ca. 50 kamers, verdeeld in vier categorieën. Alle kamers zijn vrij eenvoudig en voorzien van een eigen badkamer, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten. Verder beschikt het hotel over een restaurant met lokale en westerse gerechten, roomservice, fietsverhuur, tennisbanen en een wasserette. Elke ochtend wordt er een ontbijtbuffet geserveerd. Vanuit het Chau Pho Hotel kunt u eenvoudig de indrukwekkende Mekong Delta verkennen.

Villa Langka - Phnom Penh
incl. ontbijt
Villa Langka is één van onze favoriete middenklasse hotels in het centrum van Phnom Penh. Ondanks de zeer centrale ligging (om de hoek van het Independence Monument) biedt het een oase van rust. De kamers en het zwembad bevinden zich in een mooie tuin. Er zijn 48 kamers, allen sfeervol ingericht met een Cambodjaans tintje en een speciale badkamer. De ‘deluxe rooms’ en de ‘suites’ hebben een eigen balkon of terras. Bij Villa Langka kunt u prima ontsnappen aan de drukte van Phnom Penh.

Lynnaya Urban River Resort & Spa - Siem Reap
incl. ontbijt
Net zoals meerdere steden is Siem Reap uitgegroeid tot een miljoenenstad en hebben enkele hotels en resorts zich gevestigd langs de oever van de rivier die door de stad stroomt. Zo ook het Lynnaya Urban River Resort & Spa. Er zijn (onder andere) 21 deluxe kamers met tuinzicht, 18 deluxe bungalows (met king size bedden!) en voor wie echt luxe wil, is de junior suite van harte aan te bevelen (met buitenbad!). Aan het einde van de dag is het fijn dat u even een duik kunt nemen in het verkoelende zwembad. Voor een goed diner hoeft u niet lang te zoeken; dit kan bij het aangesloten Palate Angkor Restaurant. Op loopstand vindt u de ‘Old Market’ en de nachtmarkt van Siem Reap. Leuk om even doorheen te slenteren en wat souvenirs te kopen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »