Menu

Familiereis Cambodja

Cambodja heeft de laatste jaren veel positieve ontwikkeling meegemaakt en mag zich met recht tegenwoordig een familievriendelijke bestemming noemen. Tijdens deze 13-daagse reis neemt u deel aan leuke en unieke activiteiten (speciaal geselecteerd voor kinderen) en worden er verschillende vervoersmiddelen ingezet die zeker aan zullen slaan bij de kinderen. In een aangenaam tempo bezoekt u de bekendste plaatsen, zoals Phnom Penh en Siem Reap en geniet u op een bijzondere manier van het Angkor Tempel complex. Ook kunt u tijdens deze familiereis geheel ongestoord aan een echt tropisch strand genieten van witte stranden, blauwe zee, en vele palmbomen. U wordt gedurende de familiereis begeleid door een Engelssprekende privé gids.

Reisduur: 13 dagen

 Siem Reap - Angkor - Banteay Chhmar - Battambang - Phnom Penh - Koh Rong Eiland

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Familiereis Cambodja inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • kindvriendelijke accommodaties met zwembaden
 • leuk voor jong en oud met veel afwisseling
 • volledig verzorgde reis
 • Angkor per jeep, plattelandsleven per tuktuk en Phnom Penh te voet verkennen: bijzonder!
 • unieke ervaring met één van de leukste gemeenschappen in Cambodja in Banteay Chhmar
 • de wereldberoemde tempels van Angkor op een unieke manier bezocht
 • een nog rustig tropische eiland met parelwitte stranden, diep blauwe zee en rijen palmbomen
 • een ware zegening van monniken
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Kampong Chhnang - Rijstvelden - Cambodja
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Siem Reap
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Siem Reap wordt u door een douane beambte geholpen met uw visum. U hoeft nergens naar om te kijken. Na de douane staan uw Cambodjaanse gids en chauffeur voor u klaar om u naar uw leuke boetiek accommodatie te brengen.

Geniet van de rustige omgeving van het hotel en het heerlijke zwembad om tot rust te komen na de lange vlucht. In de avond heeft het hotel gratis tuktuk services gereed om u naar het centrum van Siem Reap te rijden dat op nog geen 10 minuten rijden ligt. Hier kunt u naar hartenlust eten, drinken en nachtmarkten bezoeken.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Siem Reap
Geniet van een vrije ochtend. Het ontbijt staat klaar en kan in het restaurant of in de kamer genuttigd worden.
 
’s Middags, rond een uurtje of drie, stapt u in een lokale tuktuk voor een ritje naar Kokdong Community, een school voor lokale kinderen met een arme achtergrond. De oprichter van de school vertelt u graag, en vol terechte trots, over het goede werk dat zijn team aan jonge leraren hier verricht om deze kinderen betere kansen voor de toekomst te geven. Hij leidt u rond door de school, uiteraard zonder de lessen van de kinderen te verstoren (de school is dicht op zaterdag en zondag). Terug in Siem Reap rijdt u langs de rivier naar Wat Damnak, waar u een monnik ontmoet die uw reis zal zegenen. Een bijzondere ervaring. Een wandelingetje bij deze pagode leert u meer over de bijzondere bouwstijl van de Cambodjaanse tempels en over Boeddhisme. U sluit de intro tour af met een bezoek aan Sombai. Gehuisd in een traditioneel Cambodjaans huis wordt u opgewacht door een medewerker die u alles kan vertellen over een typische drank in Cambodia, namelijk de rijstwijn. Naast rijstwijn is er natuurlijk ook de mogelijkheid om limonades te proberen van verschillende typische Cambodjaanse vruchten en specerijen. Een leuke afsluiting van de dag!
Dag 3 Siem Reap
Na een heerlijk ontbijt pakt u de mountainbike en stelt u samen met uw gids af op de juiste hoogte. Via binnendoor weggetjes langs kleine dorpjes en landerijen fiets u ongeveer 15km naar de Roluos tempel groep. Onderweg kunt u verschillende stops maken en het lokale leven in u opnemen. Aangekomen bij de Roluos groep bezoekt u de tempels Preah Ko, Ba Kong en Lo Lei. Geniet van een verse kokosnoot voordat u verder rijdt richting het Tonle Sap Meer. Kampong Phluk is één van de leukste dorpjes aan het meer waarbij huizen op palen en drijvende huizen elkaar afwisselen. Soms staan deze huizen op palen wel 8 meter hoog! Vanaf Kampong Phluk maakt u een leuke boottocht op het Tonle Sap meer. Dit is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië. Geniet van de rust, de mooie omgeving, de drijvende huisjes en het leven aan de waterkant. Een simpele picknick lunch wordt in een lokaal huis geserveerd. Hierna vaart u terug naar de pier en heeft u de rest van de middag vrij te besteden aan het zwembad van uw hotel.
 
Noot: indien het waterniveau het niet toelaat om Kampong Phluk te bezoeken zullen wij u een ander soortelijke excursie aanbieden ten noorden van Siem Reap, ook op het Tonle Sap Meer.
Dag 4 Siem Reap - Angkor
Vandaag staat er een volle dag Angkor op het programma en wel met hele heel bijzonder voertuig: een ouderwetse militaire jeep! Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. De dag centreert zich om de drie meest bekende tempels van het complex; Ta Prohm Tempel, Angkor Thom en Angkor Wat. Om de dag leuk en afwisselend te maken voor ook de kinderen wordt er ook van het bewandelde pad afgeweken en korte stukjes gelopen door delen van het tempelcomplex waar weinig tot geen mensen komen. Zo bezoekt u ook Banteay Kdei, ook wel de 'citadel of monk's cells' genoemd en Sras Srang waar uw lunch lokatie zich bevindt. Een lokale chef wacht hier op u met een heerlijk vers bereide maaltijd die u in een authentiek houten hutje nuttigt. Verder bezoekt u de tempels van Angkor Thom zoals Palilay, Phimeanakas, Baphuon en de centraal gelegen Bayon Tempel (met de vele afbeeldingen van gezichten is dit een van de mooiste tempels van het complex). Natuurlijk mag Angkor Wat niet ontbreken, de grootste en meest bekende tempel. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. U kunt hier uren ronddwalen. Ta Prohm staat natuurlijk bekend om de film Tomb Raider. Boomwortels hebben deze tempel omgetoverd tot een sprookjesachtige ruïne. Bomen groeien tussen de stenen door en tarten de constructie. Een indrukwekkend en fotogeniek gezicht. En dat allemaal in een ouderwetse militaire jeep!
 
Noot: genoemde tempels zijn de over het algemeen meest bezochte tempels. Niet alle tempels die u vandaag bezoekt staan in deze tekst omschreven. Het programma is echter flexibel; de volgorde en tijdstippen van de bezoeken zijn mede afhankelijk van de weersomstandigheden.
 
Tip: Optioneel (kosten: ca. € 10 pp) kunt u de dag starten met een blik op de zonsopkomst bij Angkor Wat.
Dag 5 Siem Reap - Banteay Chhmar
Een nieuwe unieke ervaring staat vandaag op het programma. Na uw ontbijt worden de koffers voor u ingeladen en vertrekt u richting de Thaise grens. Onderweg maakt u een stop bij het zeer leuke "Silk Farm". Op deze zijde expositie ziet u hoe zijde gekweekt en verwerkt word. Artisans d'Angkor is één van Cambodja's meest gerespecteerde organisaties en helpt de armoede te bestrijden door mensen met een handicap of in een zeer kansarme positie een vak aan te leren. Een bezoek aan de "Silk Farm" is naast educatief ook een stimulans voor de lokale bevolking.
 
U vervolgt uw reis naar Banteay Chhmar, een tempel die pas recentelijk geheel toegankelijk is voor bezoekers. Niet veel mensen bezoeken deze tempel die helemaal in het Noordwesten van Cambodja ligt. Aangekomen in de gemeenschap wordt u warm verwelkomt door een gids uit de lokale gemeenschap. De gemeenschap ontwikkelt en leid zelf het toerisme rondom de tempel en alle uitgaven komen ten goede van de lokale mensen.
 
Een heerlijke lokale lunch wordt voor u geserveerd in het nabijgelegen buurthuis waarna u in alle rust de enorme tempel bezoekt. Banteay Chhmar tempel is één van Cambodja’s grootste en meest mysterieuze tempels. Mede doordat de tempel zo afgelegen ligt heeft het weinig tot geen ontwikkeling meegemaakt waardoor het een echt Indiana Jones gevoel opwekt en u het gevoel heeft dat u de tempel zelf ontdekt heeft! In de namiddag ontmoet u uw gastheer en gastvrouw en maakt u samen met de lokale familie uw slaapplek klaar. Als u wilt kunt u ook ene handje helpen in de keuken met de bereiding van uw diner. Een homestay is altijd een erg goede manier om het echte lokale leven te ervaren en in de Banteay Chhmar gemeenschap is dit ook nog eens het leukste!
 
Noot: De slaapplekken zijn voorzien van een privé kamer met matrassen, schoon linnengoed, een klamboe en toilet en douche faciliteiten. De faciliteiten zijn simpel maar schoon.
Dag 6 Banteay Chhmar - Battambang
Start de dag vroeg in het dorp en kies er voor om voor het lokale ontbijt even een rondje door het dorp te maken. In de vroege ochtend gebeurd er van alles in het dorp. Mensen gaan naar de markt, kinderen gaan naar school en de boeren gaan het land op. Na het ontbijt gaat u samen met de gids een tochtje maken in de omgeving van het dorp. Zo maakt u een ritje op een “Chinese Buffel”, wat een kleine tractor is die mensen van A naar B vervoert in de afgelegen gebieden. Zo ziet u meer van de omgeving en het lokale leven en bezoekt u ook de Banteay Top temple. Na uw bezoek gaat u terug naar het dorp waar lunch is klaargemaakt. Geniet nog één maal van de lokale lunch en vervolg de reis naar Battambang.
 
Tegen het eind van de middag komt u aan in Battambang en kunt u de laatste uurtjes van de dag genieten van het heerlijk zwembad van het resort. Battambang ligt in het westen van Cambodja en is de tweede stad van het land. Met ‘slechts’ 150.000 inwoners is het echter een stuk rustiger dan de hoofdstad Phnom Penh. De stad is omgeven door uitgestrekte rijstvelden, plantages, meren en pittoreske dorpjes. In het centrum vindt u fraaie koloniale gebouwen, een levendige markt, een kunstmuseum en diverse mooie tempels.
Dag 7 Battambang & omgeving
Samen met uw gids bezoekt u vandaag de belangrijkste en leukste bezienswaardigheden in de omgeving van Battambang. Met de tuktuk rijdt u door de stad Battambang en ziet u veel lokale huizen, het oude treinstation, de oude stenen brug, de centrale markt en het regeringsgebouw. De tocht gaat verder naar het platteland, waar het echte Cambodjaanse leven u wacht. U verkent het prachtige landschap en onderweg leert u meer over cultuur, religie en landbouw. U ziet en bezoekt kleine dorpen met lokale bedrijfjes die goed zijn in het maken van onder meer vispasta, rijstpapier en u ziet hoe versie noedels worden gemaakt. Natuurlijk mag een ritje op de authentieke bamboetrein iet ontbreken. Samen met het gezin stapt u op een bamboe platform met vier wielen. Het treintje wordt aangedreven door een elektrische motor en kan in zijn geheel ontmanteld worden. Met een beetje geluk komen er tegenliggers en moet u allen afstappen en het ontmantelen met eigen ogen zien. Met een beetje pech moet u dit meerdere malen doen!
 
U geniet van de lunch bij een lokaal gezin wie speciaal voor u heeft gekookt. Later op de dag bezoekt u prachtige groene groente- en fruitplantages. Aan het einde van de middag rijdt u met de tuktuk en gaat u op zoek naar vleermuizen in de vleermuisgrot bij Phnom Sampeau. Aan het einde van de dag keert u terug naar het hotel.
Dag 8 Battambang - Phnom Penh
Na het ontbijt verlaat u Battambang en rijdt in ongeveer 3 uur naar Kampong Chhnang. Uw tour door deze landelijke omgeving start bij Phnom San Touch per tuktuk, een kleine heuvel net buiten het stadje, vanwaar u een prachtig uitzicht hebt over de rijstvelden en het Tonle Sap meer in de verte. U bezoekt een moderne pagode en gaat de prachtige omgeving te verkennen. De kinderen kunnen de rotsen opklimmen en over het Tonel Sap Meer uitkijken. Via onverharde wegen, door de rijstvelden, komt u in de dorpjes die bekend staan om het pottenbakken. "Chhnang" betekent aardewerk in Khmer en in deze dorpjes worden de traditionele keramische kookpotten gemaakt. Bezoek ook een lokaal huis waar palmwijn wordt geproduceerd en leer hoe de palmwijn wordt geproduceerd. Er is vast wel een lokale man die de boom voor u inklimt en een verse kokosnoot voor u uit de top van de boom haalt!
 
U reist verder naar Oudong, de voormalige koninklijke hoofdstad van Cambodja. Vanaf Oudong Mountain heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Hier vindt u ook diverse stoepa’s met de as van de Khmer koningen. In de namiddag rijdt u verder naar Phnom Penh, waar u bij aankomst naar uw hotel wordt gebracht. Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja met veel Franse invloeden. Toch zijn ook nu nog de gevolgen van het Pol Pot regime hier goed zichtbaar. Ondanks het verleden is Phnom Penh een aantrekkelijke, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven. ’s Avonds is het leuk om over de boulevard te slenteren. U vindt hier tientallen terrasjes en restaurants.
 
Tip: Ons favoriete restaurantje ligt aan straat 130, het Lemongrass Restaurant. Hier kunt u genieten van de lokale en Thaise keuken. Een bekender restaurant is FCC, Foreign Correspondents’Club (363 Sisowath Quay): populairder bij toeristen dan journalisten en ook leuk voor een drankje. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de rivier!
 
Dag 9 Phnom Penh
De geschiedenis van Cambodja is roerig te noemen met het absolute dieptepunt van de Khmer Rouge tussen 1975 en 1979. Voor jongere kinderen is dit geen plezierig bezoek en daarom ligt de focus vandaag ook meer op het hedendaagse Cambodja.
 
Combineer een tuktuk, een lokale gids en een afwisselende stad als Phnom Penh; u heeft alle ingrediënten voor een enerverend dagje. U start de dag bij het park en monument dat de onafhankelijkheid van Frankrijk (in 1953) herdenkt. Ook bezoekt u het Vietnamese- Cambodia Friendship monument en loopt u door naar het Royal Palace. Het Koninklijke paleis is gebouwd door de Fransen aan het eind van de 19e eeuw en is een van de meest serene plekken in de stad. Per tuktuk gaat het verder naar de centrale markt, een prachtig art deco gebouw. Voor eenieder die een vleugje vergane glorie wel kan waarderen is dit smullen. In het marktgebouw treft u de meest uiteenlopende koopwaar, u kijkt uw ogen uit. Vlakbij treft u de beroemdste straat van Phnom Penh, Monivong Boulevard. U neemt de trap naar het dak van het gebouw en kijkt uit over het zakendistrict van Phnom Penh. U geniet van een heerlijke lunch een verdieping lager en vertrekt na de lunch naar de tempel Wat Phnom. Ook bezoekt u de lokale markt Psar Chas, wat de Oude markt betekend. Hier gaat alles over de zogenoemde toonbank. Zeker in de sectie etenswaren kunt u de lokale gebruiken met plezier en ongeloof observeren. De laatste stop is bij Wat Ounalom, een grote pagode aan de boulevard gelegen.
 
De dag eindigt met een uur durende vaart over de Tonle Sap en Mekong rivieren. Vanaf het dek kunt u de stad Phnom Penh goed in u opnemen. Terwijl de zon begint onder te gaan komen de massa’s mensen de boulevard op om aan aerobics en dansen deel te nemen. Een zeer amusant tafereel. Ook ziet u de stad oplichten in het donker en kunt u gemakkelijk het zeer mooi verlichte paleis onderscheiden. Na de vaart stapt u weer de boulevard op. U kunt hier achterblijven om te dineren en op eigen gelegenheid naar het hotel terug te gaan, of u direct laten terugbrengen naar het hotel.
Dag 10 Phnom Penh - Sihanoukville - Koh Rong
Na het ontbijt volgt de transfer naar de haven van Sihanoukville voor de boottocht per lokale speedboot naar het tropische Koh Rong, dat bekend is vanwege de hagelwitte stranden en helderblauwe zee. De transfer neemt ongeveer 5 uur in beslag. De ferry boot naar Koh Rong is een vaart van ongeveer een uur. Aangekomen op het mooie witte strand van Koh Rong ontmoet u een vertegenwoordiger van het hotel waar u verblijft en vertrekt u samen naar uw onderkomen voor de komende twee dagen.
Dag 11 Koh Rong
Dag ter vrije besteding. Geniet van de zon, de zee en het strand. Het resort beschikt over ligstoelen en handdoeken waarvan u gebruik kunt maken zodat u heerlijk kunt ontspannen.
Dag 12 Koh Rong
Dag ter vrije besteding. Ook vandaag kunt u relaxen bij het resort. Gaat u er liever op uit? Dan kunt u deelnemen aan optionele activiteiten die door het resort worden georganiseerd. Wat dacht u bijvoorbeeld van een kanotocht door de mangroven en op zee, een snorkeltrip of een bezoek aan een buureiland?
Dag 13 Koh Rong - Sihanoukville - Phnom Penh
Vandaag vertrekt u na het ontbijt per ferry boot naar het vaste land van Cambodja. Bij aankomst in Sihanoukville ontmoet u uw chauffeur en rijdt u in circa 5 uur terug naar de luchthaven van Phnom Penh.
 
De meeste vluchten van Phnom Penh gaan in de avond naar Bangkok en sluiten daar aan op uw vlucht terug naar Amsterdam. Mocht u ergens willen eten voor u het vliegtuig in gaat dan kunt u de chauffeur vragen om u af te zetten bij een leuk restaurant. Zo kunt u nog even van een heerlijke laatste maaltijd in Cambodja te genieten.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma inclusief ontbijt
 • genoemde maaltijden inclusief de exclusieve set ups
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privé-chauffeur
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • donaties aan monniken (pagodes) en de lokale school in uw naam
 • lokale homestay en donaties
 • alternatieve vervoersmiddelen zoals genoemd (fiets, tuktuk, jeep, bamboetrein)
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen tijdens de excursies
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • bootretour Koh Rong
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten; € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Cambodja, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.750 - € 2.000
De genoemde prijsindicaties van onze familiereizen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen.  bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Saem Siemreap Hotel - Siem Reap
Het Saem Siemreap Hotel is een indrukwekkend 4-sterren hotel in Siem Reap. Het levendige centrum bereikt u na een korte rit per tuktuk en de tempels van Angkor liggen op ca. 7 km afstand. De 78 kamers bevinden zich rondom het zwembad, waar het heerlijk afkoelen is na een dagje sightseeing. U heeft keuze uit vier verschillende kamertypes, waaronder familiekamers. De kamers zijn ingericht met uniek Khmer meubilair en van alle gemakken voorzien, zoals airconditioning en gratis Wi-Fi. Overige faciliteiten zijn een Spa, een fitnesscentrum en een restaurant.

Homestay Banteay Chhmar - Banteay Chhmar
De gemeenschap van Banteay Chhmar is één van de leukste “community based projecten” van Cambodja en elk persoon zal u met een vriendelijke glimlach ontvangen in Banteay Chhmar. De mensen zijn opgeleid om met westerse toeristen om te gaan en doen er alles aan om mensen thuis te laten voelen. Het blijft een project dat door de gemeenschap gemanaged word, dus het blijft eenvoudig. Maar dat is de charme van Banteay Chhmar. De huizen geselecteerd voor de homestay zijn veelal traditionele houten huizen met aparte kamers voor de gasten. Een gezamenlijke badkamer met westers toilet en wasruimte is aanwezig op de beneden verdieping. De huizen zijn allen voorzien van elektriciteit die 24 uur beschikbaar is. De bedden zijn netjes opgemaakt en voorzien van een muggennet en een elektrische waaier. 

Battambang Resort - Battambang
In het Battambang Resort kunt u heerlijk tot rust komen. De accommodatie ligt op een rustige locatie midden tussen de rijstvelden dichtbij het traditionele Wat Kor Village en Battambang. Neem een verfrissende duik in het zoutwaterbad of ontspan volledig in de jacuzzi. Vanaf het restaurant kunt u genieten van het uitzicht op de bijbehorende tropische tuin. In het restaurant worden Aziatische en Westerse maaltijden geserveerd. Het kleinschalige resort beschikt over een Garden Room, Lake Room en een Family Room.

iRoHa Garden Hotel & Resort - Phnom Penh
Dit resort-achtige hotel ligt aan een afgesloten straat. Het gebouw waar het in gevestigd is, is het voormalige huis van de gouverneur van Phnom Penh. Het hotel is een van de bekendste boetiek hotels van Phnom Penh en staat op tripAdvisor steevast in de top 3 van beste accommodaties. Een rui buitenzwembad, een tropische tuin en een zeer goede spa voegen veel waarde toe aan de zeer smaakvol ingerichte kamers. Elke kamer is anders ingericht en heeft een ander formaat. Recentelijk zijn er 4 kamers bijgebouwd in bungalow stijl welke heel ruim zijn opgezet. De ruimte in de kamers en rondom de tuin van het hotel zijn niet te vergelijken met concurrerende hotels in Phnom Penh. Ook het personeel is zeer vriendelijk en bekwaam en zorgt ervoor dat u zich echt thuis voelt.

Sok San Beach Resort - Koh Rong
Het Sok San Beach Resort is gelegen op een erg rustig stuk strand van Koh Rong. Ver weg van alle barretjes en cafeetjes kunt u hier echt geheel tot rust komen. De houten bungalows zijn redelijk simpel maar zijn voor een middenklasse hotel aan het strand verder helemaal prima. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben westerse badkamers met een goede douche en comfortabel toilet. De witte stranden, de palmbomen en de pier maken voor een zeer romantische zonsondergang. Het resort zelf is opgebouwd uit houten bungalows en geeft een echt Robinson Crusoe gevoel. Koh Rong is een eiland bij uitstek om van een tropische eilandsfeer te genieten.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »