Menu

Cambodja

Veelgestelde vragen Cambodja

Hoe zit het met de geldzaken in Cambodja?

De munteenheid van Cambodja is de Riel (KHR). Daarnaast kunt u in Cambodja ook terecht met de US Dollar (en heel soms met de Thaise Baht). Het omwisselen van US Dollar naar Riel is geheel onnodig. Iedereen en elke zaak accepteert de US Dollar. Denk er wel aan om kleine biljetten te hebben wanneer u kleine uitgaven doet. Over het algemeen krijgt u met de US Dollar dezelfde koers als met de Riel. Beide valuta worden overal geaccepteerd. Op de luchthavens van Phnom Penh en Siem Reap zijn ATMs aanwezig waar u kunt pinnen. Verder heeft elke bank ook verschillende ATMs door de grote steden van Cambodja staan. U kunt met Visa en Maestro bijna bij elke pinautomaat terecht. Zo hoeft u geen contant geld mee te nemen om bij aankomst te wisselen.

  • Pinpas: in Phnom Penh, Siem Reap, Sihanoukville en de meeste andere provinciale hoofdsteden zijn pinautomaten (ATM’s) aanwezig. Geldautomaten geven US Dollar uit. Let op: de banken zijn niet 24/7 geopend.
  • Creditcards: creditcards, zoals Visa en Master, worden nog steeds niet overal in Cambodja geaccepteerd. U kunt hier meestal alleen in luxe hotels, grote winkels en betere restaurants in Phnom Penh en Siem Reap mee terecht. Vaak wordt er 3-5% extra doorbelast. Zie voor meer details de websites: eurocard & visa.
  • Wisselkoers: de waarde van 10.000 Riel was in juni 2024 ongeveer €2,23.


terug naar veelgestelde vragen Cambodja