Menu

Cambodja Fietsreis

Cambodja is één van de leukste landen in Azië om doorheen te fietsen. Naast dat de bevolking altijd erg enthousiast is als u voorbij komt fietsen is het land ook erg vlak in tegenstelling tot de omliggende landen. Wegen zijn vaak van slechte kwaliteit of te klein voor gemotoriseerd vervoer om gebruik van te maken wat fietsen erg aantrekkelijk maakt over rustige wegen. Tijdens deze fietstocht komen een aantal hoogtepunten die natuurlijk niet gemist mogen worden, met als klapper natuurlijk het Angkor tempel complex. Daarnaast fietst u ook een route door delen van het land die nog geheel onbekend zijn bij toeristen en waar de lokale bevolking ook praktisch nooit toeristen ziet. Dit geeft de reis een energieke en veelbetekenende “vibe”. U maakt zo op een leuke manier kennis met deze bijzondere bestemming en haar gastvrije bevolking, ver weg van de gebaande paden.

Reisduur: 17 dagen

Siem Reap - Angkor - Kampong Thom - Kampong Cham - Phnom Penh -  Kep - Kampot - Koh Rong

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Cambodja Fietsreis inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • In uw eigen tempo actief deze bijzondere bestemming ontdekken
 • U gaat van de gebaande paden af en ontmoet de gastvrije bevolking van Cambodja
 • U volgt niet de toeristenbussen, maar komt juist op plekjes waar andere reizigers niet komen
 • Voor mountainbikes, voldoende water, professionele begeleiding en een auto als eventuele back-up wordt gezorgd
 • U wordt begeleid door bekwame gidsen in zowel fietsbegeleiding als historische en culturele kennis
 • U verblijft in comfortabele hotels met zwembad en goede bedden om tot rust te komen
 • Rustige wegen, bergketen, het mooie platteland, de Golf van Thailand en de Mekong rivier fungeren als mooie backdrops tijdens het fietsen
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Koh Rong - Soksan Beach - Cambodja
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Siem Reap
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Siem Reap staan uw Cambodjaanse gids en chauffeur voor u klaar om u naar uw leuke boetiek accommodatie te brengen.

Geniet van de rustige omgeving van het hotel en het heerlijke zwembad om tot rust te komen na de lange vlucht. In de avond heeft het hotel gratis tuktuk services gereed om u naar het centrum van Siem Reap te rijden dat op nog geen 10 minuten rijden ligt. Hier kunt u naar hartenlust eten, drinken en nachtmarkten bezoeken.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Siem Reap
Vandaag kunt u in de ochtend met uw gids alvast wat inrijden op de fiets door de omgeving van Siem Reap om kennis te maken met het stadje en de mensen. In de namiddag gaat u op pad per tuktuk naar de tempel Wat Damnak. Een wandelingetje bij deze pagode leert u meer over de bijzondere bouwstijl van de Cambodjaanse tempels en over Boeddhisme. Een kort ritje met passend vervoer (een tuktuk!) brengt u naar Sombai. Het team alhier legt u van alles uit over rijstwijn en natuurlijk mag er geproost en geproefd worden. Een feestelijk begin van uw reis door Cambodja! 's Avonds kunt u terecht in het centrum van Siem Reap. De meeste restaurants zijn gelegen rondom de gezellige, oude markt Psar Chaa en de centrale markt Psar Kandal. De sfeer is aangenaam en de prijzen zijn laag. 

Tip: wilt u tijdens uw reis de ontwikkeling van kansarme jongeren uit minderheidsgroepen stimuleren en ondertussen zeer smakelijke varianten uit de Khmer keuken proberen? Schuif dan aan bij Marum en draag uw steentje bij.

Totale fietsafstand: 10km.
Conditie: afwisselend secondaire zandwegen en geasfalteerde wegen. Geen hoogteverschil. 
Dag 3 Siem Reap
Deze ochtend gaat u per fiets de tempels van de Roluos Group verkennen. Deze groep bestaat uit de tempels Preah Ko, Bakong en Lolei. Bezoek de tempels en reis per fiets door naar de tempel Banteay Srei. Onderweg stopt u op een uniek plekje waar u van een picknick lunch kunt genieten. Vlak voor de lunch ontmoet u een monnik die een zegeningsritueel zal uitvoeren voor uw reis. Een bijzondere ervaring. Na de simpele maar sfeervolle lunch stapt u weer op de mountainbike en rijdt u door kleine dorpjes en langs de rijstvelden richting Banteay Srei. Er zijn genoeg momenten om even de fiets neer te zetten en te genieten van de omgeving of foto’s te schieten. De tempel Banteay Srei stamt uit de 10e eeuw. Velen vinden deze kleine tempel het allermooiste vanwege de goede staat van onderhoud en de gedetailleerde decoratie. U bezoekt de tempel in de late namiddag wanneer het er iets rustiger is. Na uw bezoek wordt u terug gebracht naar het hotel. De rest van de avond is ter vrije besteding.

Totale fietsafstand: 45km.
Conditie: afwisselend secondaire zandwegen en geasfalteerde wegen. Geen hoogteverschil.
Dag 4 Siem Reap / Angkor
Vandaag staat een volle dag ‘Angkor’ op het programma. U fietst allereerst naar de bekende Ta Prohm Tempel. Boomwortels hebben deze tempel omgetoverd tot een sprookjesachtige ruïne. Aansluitend bezoekt u de Bayon Tempel; een van de mooiste tempels van het complex. U vindt hier veel afbeeldingen van gezichten. Ook Angkor Thom, Baphuon en het Olifantenterras worden bezocht. Na de lunch in een nabijgelegen lokaal restaurant fietst u naar de Angkor Wat. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145.
 
Noot: De gids vandaag kent veel kleine weggetjes die met de fiets te berijden zijn. Het programma is daarom ook flexibel vandaag en u kunt met de gids de routes afspreken op voorhand om de bovengenoemde tempels te bezichtigen.

Totale fietsafstand: 35km.
Conditie: afwisselend secondaire zandwegen en geasfalteerde wegen. Geen hoogteverschil.
Dag 5 Siem Reap - Sambor Prei Kuk
’s Ochtends verlaat u Siem Reap en reist u in zo'n 2,5 uur met privé vervoer naar Sambor Prei Kuk, gelegen op ca. 28km ten noorden van Kampong Thom. Vanaf Kampong Thom fietst u naar de tempels van Sambor Prei Kuk over kleine dorpswegen. Een heerlijk tochtje van om en nabij de 2 uur. Aangekomen bij de tempels staat de lunch klaar in een lokaal restaurantje. Hierna loopt u samen met een lokale gids langs de 3 (hoofd)groepen met tempels: Prasat Sambor, Prasat Tao en Prasat Neak Poan. U vindt hier meer dan honderd tempels uit het Pre-Angkorian tijdperk (6e en 7e eeuw), allen verspreid in de jungle.
 
Na het bezoek fietst u naar een klein dorpje vlakbij waar uw host voor de avond u verwelkomt. Een lokale familie biedt u onderdak voor de nacht. In een traditioneel houten huis krijgt u uw eigen kamer met bed, klamboe en elektrische waaier aangewezen en kunt u even uitrusten na de inspanningen van de dag. Leuk is om de lokale familie bij te staan met het klaarmaken van het eten. Uw gids kan u helpen met het vertalen en het uitleggen van het lokale eten. U geniet van uw avondmaaltijd en duikt vroeg het bed in.

Totale fietsafstand: 32km.
Conditie: afwisselend secondaire zandwegen en geasfalteerde wegen. Geen hoogteverschil.
Dag 6 Sambor Prei Kuk - Kampong Cham
Na een lekker lokaal ontbijt, wederom klaargemaakt door uw host, neemt u afscheid van de familie en vertrekt u richting Kampong Cham. Per privé vervoer rijdt u naar Chamkar Leu vanuit waar u op de fiets stapt en over secondaire wegen naar het Bamboo Hanchey Resort fietst. De route gaat langs rubber plantages en lokale markten, pagodes en landbouwgebieden en brengt u uiteindelijk aan de Mekong rivier. Vanaf de Mekong rivier fietst u zuidwaarts richting Phnom Hanchey. U bezoekt de Hanchey tempel, een mooie mix tussen het hedendaagse Boeddhisme en het historische Hindoeverleden van Cambodja. De uitzichten vanaf Phnom Hanchey over de Mekong rivier zijn een mooie afsluiter van vandaag.
 
Fiets na dit bezoek naar het resort dat op korte afstand ligt van Phnom Hanchey. Check in bij het resort en geniet van de stilte en faciliteiten. Eventueel kunt u nog deelnemen aan een yoga sessie of mediteren. De rest van de avond is vrij te besteden.

Totale fietsafstand: 45km.
Conditie: afwisselend secondaire zandwegen en geasfalteerde wegen. Minimaal hoogteverschil.
Dag 7 Kampong Cham - Phnom Penh
In de ochtend geniet u eerst van een goed ontbijt. Daarna stapt u de mountainbike op en verlaat u het resort voor een tocht van 22km naar Kampong Cham. De route loopt geheel langs de Mekong rivier en zorgt voor mooie uitzichten over deze machtige rivier. Aangekomen in Kampong Cham neemt u even een pauze en geniet u van een kopje koffie, thee of een verkoelend drankje terwijl u over de boulevard uitkijkt van Kampong Cham. Na een korte stop fiets u door richting Phnom Penh. De route blijft langs de Mekong lopen voor een groot deel. Aangezien het een lange route is en het laatste deel van de route erg druk is, raden wij u aan tot Peam Chi Kang te fietsen vanuit waar de minibus u naar uw hotel in Phnom Penh brengt.

De twee tochten van 22km en 24km respectievelijk gaan over secondair geasfalteerde wegen door kleine dorpjes waar men niet of nauwelijks toeristen ziet. Verschillende stops worden gemaakt om even uit te blazen en verkoeling te zoeken in de schaduw onder het genot van een koud drankje. Vanaf Peam Chi Kang reist u per privé vervoer door naar Phnom Penh. 

Totale fietsafstand: 46km.
Conditie: secondaire geasfalteerde wegen. Minimaal hoogteverschil.
Dag 8 Phnom Penh
Vandaag even niet fietsen en u laat uzelf gereden worden per tuktuk. In een afwisselende stad als Phnom Penh is het vaak leuker om meer met de mensen op straat in contact te komen. U doet dat vandaag met behulp van een Engelssprekende gids, een tuktuk en een reeks aan leuke bezienswaardigheden die niet allemaal op de toeristische radar staan. U start de dag bij het park en monument dat de onafhankelijkheid van Frankrijk (in 1953) herdenken. U loopt door het park naar het Koninklijke Paleis met de Zilveren Pagode. De Throne Room is het hoofdgebouw van het paleis en u herkent in de bouwstijl de invloeden van de Bayon tempel van Angkor Thom. Ook bezoekt u de Zilveren Pagode, met haar treden uit Italiaans marmer. De vloer bestaat uit maar liefst 5000 zilveren tegeltjes. Het huisvest een smaragden Boeddhabeeld en een gouden Boeddhabeeld, belegd met een duizelingwekkende 9584 diamantjes.
 
Per tuktuk gaat het verder naar de centrale markt, een prachtig art deco gebouw. Voor eenieder die een vleugje vergane glorie wel kan waarderen is dit smullen. Per tuktuk rijdt u verder en bezoek het treinstation uit 1932. De lunch wordt geserveerd in een nabijgelegen restaurant dat uitkijkt over de beroemdste straat van Phnom Penh, Monivong Boulevard. Na de lunch bezoekt u de Nationale Bibliotheek vanuit waar u naar Wat Phnom loopt. Via het koloniale hart van de stad loopt u naar de Oude Markt waar u op een geheel andere manier kennis maakt met een traditionele markt.
 
Na een kopje thee in één van Phnom Penh’s meest iconische restaurants, het Chinese House, bezoekt u tegen het einde van de middag de tempel Wat Ounalom en tot slot het Conference Hall Building. Deze ligt op de plek waar vier rivieren samenkomen, in Cambodja genaamd Chaktomuk. U kunt hier achterblijven om te dineren en op eigen gelegenheid naar het hotel terug te gaan, of u direct laten terugbrengen naar het hotel.
Dag 9 Phnom Penh - Kep
In circa drie uur reist u per minibus met privéchauffeur en gids naar de afslag met het Kirirom Nationaal Park in Chhouk. Hier worden de fietsen uit de minibus gehaald en start u de fietstocht naar het rustige Kep over "Highway 43". Deze weg definieert de Cambodjaanse wegen van vroeger. Vol met gaten en andere leuke obstakels die de reis echt een avontuur maken. De weg is verder rustig en gaat door lokale dorpen en vooral veel platteland met mooie vergezichten van de heuvels en rijstvelden.

Er kunnen meerdere stops gemaakt worden om even met de lokale mensen te kletsen of even te genieten van de uitzichten. Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om ergens een verkoelend drankje te drinken of een vers stuk fruit te nuttigen. Door het slechte wegdek is de weg wat intensiever dan de andere wegen en hoewel de back up minibus wel mee kan rijden, loont het de moeite om het geheel te fietsen. Aangekomen in Kep kunt u genieten van de rust van de Cambodjaanse kust. Het is een heerlijke plek om even tot rust te komen en was in de jaren ’50 en ’60 een geliefde strandbestemming voor de jetset. Toen in de jaren ’70 de Khmer Rouge het bewind overnam is het een spookstadje geworden. Hedendaags staan nog veel Franse koloniale villa’s onbewoond tussen de bomen en struiken van Kep. Zelfs de koninklijke villa’s staan nog leeg. 

Totale fietsafstand: 70km.
Conditie: afwisselend secondaire zandwegen en geasfalteerde wegen. Geen hoogteverschil.
Dag 10 Kep
U bent vandaag geheel vrij en kunt op eigen gelegenheid de omgeving verkennen met de fiets of tuktuk. Het ontbijt is inclusief. U kunt ook een excursie maken naar Koh Tonsay, ook wel 'Rabbit Island' genoemd. Dit kleine eiland ligt op ongeveer 1 uur varen van Kep. Geniet van de mooie, met palm omzoomde stranden. Ook zijn er in de nabije omgeving van Kep diverse grotten te vinden. Of u kunt lekker luieren in de Sailing Club van het Knai Bang Chatt Resort waar u ook een zeer mooi en lekker restaurant vind.
Dag 11 Kep
U heeft nog een vrije dag te besteden in Kep. Het Kep Nationaal Park is een mooie plek
om een wandeling door te maken. Gelegen in de heuvels van Kep kruisen meerdere paden het park die uitkomen op mooie uitzichtpunten. Mocht u liever iets anders gaan doen vandaag dan kunt u kiezen uit één van de vele activiteiten die het hotel aan kan bieden zoals island hopping in de Golf van Thailand of met de tuktuk op ontdekkingstocht door het platteland dat Kep omringt.
Dag 12 Kep - Kampot
Vandaag staat een leuke rit op het programma; een tochtje naar Kampot. Kampot ligt op 25km van Kep en is bereikbaar over een rustige highway in combinatie met meerdere kleine zandwegen. Het plaatsje is een rustig en charmant provinciestadje met mooie koloniale gebouwen aan een zeer attractieve boulevard met vele leuke restaurantjes. Onderweg bezoekt u Phnom Chhnork wat een grot is met een Khmer tempel ingebouwd. De tempel is naar zeggen uit de 7e eeuw en goed onderhouden. Ook een leuke excursie is een bezoek aan een peperplantage. Kampot peper is één van de beste pepers ter wereld. Menig chef-kok is erg gecharmeerd van de peper en de plantages kunnen gemakkelijk bezocht worden. Op de plantages krijgt u tekst en uitleg over het verbouwen van de peper en wat de peper zo goed maakt in deze regio. De tocht eindigt vandaag aan de zoutvelden van Kampot waar u van een mooie zonsondergang kunt genieten. De avond is verder vrij te besteden.

Totale fietsafstand: 30km.
Conditie: afwisselend secondaire zandwegen en geasfalteerde wegen. Minimaal hoogteverschil.
 
Dag 13 Kampot
Nog een dag in Kampot, en wat voor één! U gaat ruim 20km klimmen met de fiets naar een hoogte van 1048 meter. Het Bokor Hill Station is een oud koloniaal oord van de Fransen waar men voor vertier de weekenden verbleef. Op de top van de berg staat nu een nieuw casino wat niet erg aantrekkelijk aandoet maar met de fiets kunt u het plateau over fietsen en de oude kerk, het oude casino en een aantal oude koloniale Franse villa’s bezoeken. Ook vindt u de Povokvil watervallen hier, een reeks aan hele mooie watervallen waar u pootje kunt baden. De terugtocht naar Kampot is een stuk makkelijker met een afdaling van ruim 20km.

Totale fietsafstand: tussen de 35-70km.
Conditie: Geasfalteerde wegen waarvan 20km hoogteverschil tot 900m (en ook weer 20km naar beneden).
Dag 14 Kampot - Koh Rong
Na het ontbijt wordt u naar Sihanoukville gebracht. U kunt er ook voor kiezen een deel te
fietsen. De route in totaal is 100km, waarvan de laatste 20km heuvelachtig is. Sihanoukville is de bekendste badplaats van Cambodja. Maar uw bestemming is nóg net iets exclusiever. U neemt vanaf de pier de veerboot naar het eiland Koh Rong. Hier wachten witte stranden en kristalheldere wateren op u. De parelwitte stranden, helder blauwe zee en fijne setting is een zeer passende afsluiting dit actieve en intensieve avontuur door dit prachtige land.

Totale fietsafstand: tussen de 0-100km.
Conditie: Geasfalteerde wegen. laatste 20km hoogteverschil tot 400m.
Dag 15 Koh Rong
Dag ter vrije besteding. Geniet van de zon, de zee en het strand. Het resort beschikt over ligstoelen en handdoeken waarvan u gebruik kunt maken zodat u heerlijk kunt ontspannen.
Dag 16 Koh Rong
Dag ter vrije besteding. Ook vandaag kunt u relaxen bij het resort. Gaat u er liever op uit? Dan kunt u deelnemen aan optionele activiteiten die door het resort worden georganiseerd. Wat dacht u bijvoorbeeld van een kanotocht door de mangroven en op zee, een snorkeltrip of een bezoek aan een buureiland zoals Koh Rong Samloeum?
Dag 17 Koh Rong - Phnom Penh airport - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
In de ochtend wordt u naar de pier van Koh Rong gebracht waar u aan boord gaat van de speedboat naar Sihanoukville. Vervolgens reist u in ongeveer vijf uur naar Phnom Penh. Hier wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • alternatieve vervoersmiddelen zoals genoemd (tuktuk, boot, etc)
 • alle overnachtingen conform programma inclusief ontbijt
 • genoemde maaltijden inclusief de exclusieve set ups
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • donaties aan monniken (pagodes) en de lokale school in uw naam
 • lokale homestay en donaties
 • fietshuur en helm voor fietsdagen
 • extra water en fruit tijdens fietsdagen
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen tijdens de excursies
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • bootretour Koh Rong
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten; € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • vliegreizen Amsterdam-Siem Reap en Phnom Penh-Amsterdam. (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • attributen voor de fiets (zoals kilometertellers, gel zadel, etc)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Sourkear Boutique Hotel
Op nog geen kilometer van het stadscentrum in een rustig deel van de stad ligt het Sourkear Boutique Hotel. Dit kleinschalige hotel is een van de meest perfecte 3* accommodaties in Siem Reap. Met zeer persoonlijke service, mooie faciliteiten en ruime en goed uitgeruste kamers is een verblijf in Siem Reap compleet. Aan luxe hoeft u weinig in te boeten in het Sourkear Boutique Hotel. Het hotel is van alle gemakken voorzien, zowel aan faciliteiten binnen en buiten de kamerdeuren. Een erg interessant detail is dat het hotel zich ook uiterst goed presenteert voor families met familiekamers die elke 5* hotel in de stad overtreffen. Ook koppels kunnen in de romantische tuin of op het terras van de terraskamers knus van de tropische omgeving genieten.

Homestay Sambor Prei Kuk - Kampong Thom
Sambor Prei Kuk is een heerlijk gebied, omgeven door jungle en bezaaid met tempels. De gemeenschap is erg trots op hun erfgoed en zorgt er goed voor. Verschillende families in verschillende dorpen doen mee aan het Homestay Project. Een verblijf in de typisch Cambodjaanse huizen met een lokale familie is natuurlijk de beste manier om meer te weten te komen over de lokale manier van leven. Het verblijf is simpel. Matrassen, beddengoed, een anti-muggen net en een elektrische waaier zijn genoeg om de nacht door te brengen. Meehelpen met het maken van het ontbijt, de lunch of het diner kan voor gezellige taferelen zorgen. In de omgeving is het leuk om te fietsen. Vraag een van de dorpsgenoten of familieleden om u de weg te wijzen. Zo komt u op plekken waar de standaard toerist zeker niet komt!

Hanchey Bamboo Resort - Kampong Cham
Het Hanchey Bamboo Resort is een geheel nieuw resort aan de rand van Kampong Cham, vlakbij de Hanchey pagode. Het resort is bijna geheel uit bamboe gemaakt in combinatie met de stenen constructies van de bungalows. Het resort focust voornamelijk op yoga en meditatie en straalt van alle kanten rust uit. Waar Kampong Cham een drukke stad is geworden aan de Mekong rivier en weinig leuke accommodaties te bieden heeft is het Hanchey Bamboo resort een echte aanrader om van het plattelandsleven te genieten in alle rust. Met schitterende uitzichten en vriendelijk personeel, mooie ruime kamers die van de meeste gemakken voorzien zijn en een heerlijk zwembad wilt u hier niet zo snel meer weg. Het restaurant biedt goede maaltijden aan die met een gezonde insteek door de chef klaargemaakt worden. Het resort draagt ook zijn steentje bij aan de ontwikkeling van de lokale mensen en is een trainingscentrum voor jonge minder bedeelde volwassenen.

Rambutan Resort - Phnom Penh
Het Rambutan Resort in Phnom Penh is een heerlijk stadsparadijsje. Gelegen in het centrum van Phnom Penh en op een korte tuktuk trip naar de rivier en andere leuke restaurant en bargebieden. Leuke kamers die mooi zijn ingericht en van alle gemakken zijn voorzien, samen met een heerlijk zwembad maakt dit een van de beste plekken in Phnom Penh om te verblijven. De eigenaar is Nederlands en mengt zich goed met zijn gasten en heeft zoveel kennis van de stad, dat u zichzelf nooit zorgen hoeft te maken over wat te doen en waar te eten. Het personeel is wellicht het meest vriendelijk van de hele lijst aan hotels in Phnom Penh, wat een goede reden is om er te verblijven!

Tara Lodge - Kep
Gelegen aan de voet van het Kep National Park ligt dit Frans geëigende hotel. Dit kleine hotel heeft maar 9 kamers, maar allen zijn zeer smaakvol ingericht. De kamers zijn verdeeld over 5 Bungalows en liggen allemaal verscholen achten een mooi bijgehouden tuin. Als u rust zoekt dan vind u dat zeker bij de Tara Lodge. Het zwembad is ook een aanrader vanuit waar u een mooi zicht heeft op het achterliggende Nationale Park. De receptie en de bar zijn op de begane vloer van een traditioneel huis. Op de boven verdieping bevind zich het restaurant, wat uitkijkt over het zwembad en de heuvels. De Franse eigenaar zorgt ervoor dat u zich thuis voelt.

The Columns - Kampot
In het hartje van het oude gedeelte van Kampot vindt u The Columns. Een rij oude Frans-koloniale huizen zijn prachtig gerestaureerd om samen het hotel te vormen. Bij de restauratie zijn de karakteristieke charmante elementen, zoals de lichtblauwe luiken, bewaard gebleven. Achter de schermen is het gebouw naar de 21ste eeuw gebracht met alle voorzieningen die u kunt verwachten van een dergelijk middenklasse hotel. De kamers zijn ruim, schoon en sfeervol, maar sommige hebben wel een schuin dak, wat voor langere Europeanen een bezwaar kan zijn.

Sok San Beach Resort - Koh Rong Archipel
Het Sok San Beach Resort is gelegen op een erg rustig stuk strand van Koh Rong. Ver weg van alle barretjes en cafeetjes kunt u hier echt geheel tot rust komen. De houten bungalows zijn redelijk simpel maar zijn voor een middenklasse hotel aan het strand verder helemaal prima. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben westerse badkamers met een goede douche en comfortabel toilet. De witte stranden, de palmbomen en de pier maken voor een zeer romantische zonsondergang. Het resort zelf is opgebouwd uit houten bungalows en geeft een echt Robinson Crusoe gevoel. Koh Rong is een eiland bij uitstek om van een tropische eilandsfeer te genieten.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »