Menu

Cambodja

Sihanoukville & eilanden

Op circa 230 km ten zuiden van Phnom Penh, aan de Golf van Thailand, ligt Sihanoukville. Dit is de grootste badplaats van Cambodja. Sihanoukville is vernoemd naar koning Norodom Sihanouk die van 1933 tot 2004 (met tussenpozen) koning van Cambodja was. Hij heeft zich in die tijd actief ingezet voor een onafhankelijk Cambodja. Door de Khmers wordt deze stad nog 'Kompong Som' genoemd. Naast de Cambodjanen die hier naar het strand komen, is deze badplaats ook erg populair geworden bij toeristen, en dan voornamelijk de Chinese toeristen.

Hoewel de stranden hier mooi en uitgestrekt zijn met een felblauwe zee, is de stad in zodanige ontwikkeling dat een tropisch verblijf alleen tot zijn recht komt op de schitterende Koh Rong en Koh Rong Samloeum eilanden. Deze eilanden liggen een klein uur varen uit de kust en u kunt hier goed kunt duiken, vissen en snorkelen. Hoewel de eilanden ook al enigszins ontwikkeld zijn is de atmosfeer en de natuur er nog steeds erg relax en mooi. Als de zon onder gaat kunt u op de stranden van Koh Rong en Koh Rong Samloeum genieten van heerlijke visgerechten.

De toeristische faciliteiten in Sihanoukville ontwikkelen zich in rap tempo, maar wij raden u wel aan om het bij de heerlijke tropische eilandjes te houden waar u in zeer mooie middenklasse bungalows kunt verblijven maar ook in een schitterende villa met privé zwembad.

Zelf een rondreis samenstellen naar Sihanoukville & eilanden? Neem vrijblijvend contact op met onze Cambodja specialist en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Cambodja