Menu

Avontuurlijk Cambodja

Cambodja klinkt al als een avontuurlijke bestemming en hoewel het toerisme deels in de bekende gebieden al is gestandaardiseerd blijven andere delen zeer zeker avontuurlijk! Tijdens deze avontuurlijke reis Cambodja waant u zich buiten de belopen paden, verblijft u bij de mensen thuis, loopt u met olifanten door de jungle, fietst u langs de Mekong en verblijft u in een kamp midden in één van de grootste regenwouden die het vasteland van Zuidoost Azië rijk is. Dat allemaal naast een uniek bezoek aan de schitterende tempels van Angkor! Naast een bezoek aan al deze mooie plekken zult u ook veel actief bezig zijn onderweg. Fietsen, jungle trekking en kajakken komen allemaal aan de orde. U hoeft niet bang te zijn om aan comfort veel te moeten inboeten. De reis is zo uitgezet dat u overal lekker tot rust kunt komen en aan het einde van de reis heerlijk op een Thais strand kunt nagenieten van dit schitterende avontuur!

Reisduur: 25 dagen

 Bangkok - Battambang - Siem Reap - Angkor - Koh Ker - Preah Vihear - Ou Svay - Kratie - Mondulkiri - Phnom Penh - Kampot - Cardamom Mountains - Koh Chang

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Avontuurlijk Cambodja inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Avontuurlijk en actief.
 • Zeer veel off the beaten track met bezoeken aan plekken waar geen toeristen komen.
 • Veel ondersteuning van goede projecten en lokale families.
 • Een ervaring thuis bij de bevolking.
 • De machtige Mekong rivier en het leven rondom deze levensader.
 • Unieke tempel Preah Vihear.
 • Een Mekong eiland verblijf.
 • Een echte jungle ervaring.
 • Privé en intieme reis.
 • Een strandverblijf op een tropisch minder bezocht eiland.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Siem Reap - Wassen bbuffels - Cambodja
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Bangkok
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Bij aankomst in Bangkok wordt u opgehaald door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. De hoofdstad van Thailand biedt voor elke type reiziger iets speciaals. U verblijft de komende twee nachten in Bangkok. Hier kunt u bijkomen van de vliegreis en alvast wennen aan de temperatuur en het tijdsverschil voordat uw avontuur in Cambodja begint.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
 
Tip: u kunt uw verblijf in Bangkok verlengen met enkele dagen en bijvoorbeeld al avontuurlijke uitjes maken per fiets door het groene hart van Bangkok te fietsen of de tempels van Ayutthaya te bezoeken.
Dag 2 Bangkok
Dag ter vrije besteding in Bangkok. Op eigen gelegenheid kunt u de stad verder verkennen. Persoonlijk kunnen wij u een fietstour aanraden. Er zijn verschillende routes mogelijk, bijvoorbeeld langs de smalle straatjes, Thaise huisjes, marktjes en tempels in Chinatown. Ook leuk is het groene en rustige Thonburi district, gelegen aan de overkant van de Chao Praya rivier. Hier wordt u meegenomen terug in de tijd, ver van alle wolkenkrabbers in de stad.

Noot: meer informatie over de mogelijke fietstours is op aanvraag.
Dag 3 Bangkok - Battambang
U verlaat vandaag Bangkok per privé auto voor de grens met Cambodja. Naarmate de rit vordert komt er steeds meer natuur in zicht. Deze grensovergang wordt maar door weinig toeristen gebruikt, wat als voordeel heeft dat immigratie snel verloopt. De rit van Bangkok  bedraagt ongeveer 5 uur naar de grens van Cambodja.
 
Aangekomen neemt u afscheid van uw Thaise chauffeur en wordt u opgewacht door uw Cambodjaanse chauffeur en gids. Zij helpen u met de visumaanvraag en nemen u mee naar Battambang. U kunt op eigen gelegenheid even lunchen in het plaatsje Pailin voordat u de laatste twee uur per privé auto naar het Battambang Resort aflegt.
 
Aan het eind van de middag komt u aan in Battambang. Hier verblijft u de komende twee nachten. De rest van de dag is ter vrije besteding. Battambang ligt in het westen van Cambodja en is de tweede stad van het land. Met ‘slechts’ 150.000 inwoners is het echter een stuk rustiger dan de hoofdstad Phnom Penh. De stad is omgeven door uitgestrekte rijstvelden, plantages, meren en pittoreske dorpjes. In het centrum vindt u fraaie koloniale gebouwen, een levendige markt, een kunstmuseum en diverse mooie tempels. Kies ervoor om tijdens de zonsondergang een wandeling te maken langs de Sangker rivier. Een avondmarkt, spelende kinderen, eterijen en mensen die aerobics oefenen behoren allen tot het straatbeeld.  
Dag 4 Battambang & omgeving
Samen met uw gids bezoekt u vandaag de belangrijkste en leukste bezienswaardigheden in de omgeving van Battambang. U verlaat het Battambang Resort per mountainbike en fietst richting de Bamboe Trein. De tocht gaat over kleinere landweggetjes en langs typisch Cambodjaanse dorpjes. Aangekomen bij de bamboe trein stapt u op een bamboe platform met vier wielen. Het treintje wordt aangedreven door een elektrische motor en kan in zijn geheel ontmanteld worden. Met een beetje geluk komen er tegenliggers en moet u allen afstappen en het ontmantelen met eigen ogen zien. Met een beetje pech moet u dit meerdere malen doen!
 
Na dit leuke ritje door het Cambodjaanse landschap vervolgt u de rit per fiets en over het platteland waar het echte Cambodjaanse leven u wacht. U verkent het prachtige landschap en onderweg leert u meer over cultuur, religie en landbouw. U ziet en bezoekt kleine dorpen met lokale bedrijfjes die goed zijn in het maken van onder meer vispasta, rijstpapier en u ziet hoe versie noedels worden gemaakt. U bezoekt een schitterende pagode waar een monnik u welkom heet en uw reis door Cambodja zegent.
 
Even verderop geniet u van de lunch (inbegrepen) bij een lokaal gezin wie speciaal voor u heeft gekookt. Later op de dag bezoekt u prachtige groene groente- en fruitplantages. Te midden van de middag rijdt u terug naar het resort voor een vrije avond. Aan het einde van de middag kunt u er voor kiezen om met de tuktuk naar Phnom Sampeau te rijden en daar de miljoenen vleermuizen zien uit te vliegen uit de vleermuisgrot.
Dag 5 Battambang - Siem Reap
In de ochtend vertrekt u richting Siem Reap.  Onderweg bezoekt u het Tonle Sap meer. U bezoekt het dorpje Me Chhrey aan het noordwestelijke puntje van het immense meer. Een uitgelezen kans om het leven in een authentiek drijvend dorp te aanschouwen. De dorpsbewoners wonen in een soort houten woonboten. Zodoende is hun dorp makkelijk verplaatsbaar. Al naar gelang de waterstand van het meer wonen ze dan hier, dan daar. Tegen het einde van het droge seizoen, als de waterstand op z'n laagst is, verplaatst het dorp zich tot vlakbij de oever, en beoefent men landbouw op de wal. U mag een kijkje nemen in een van de woningen, en uw gids zal voor u tolken. Onderweg terug naar het haventje kunt u een simpele picknick lunch eten en bij aankomst stapt u op de fiets. De laatste 25km naar Siem Reap fiets u op de mountainbike over dorpsweggetjes naar het hotel. Uw bagage en andere spulletjes worden door de auto afgezet bij het hotel.
 
Onderweg krijgt u een goed beeld van Siem Reap en hoe dit kleine stadje is omgegaan met de influx aan toeristen die komen om de tempels van Angkor te bezichtigen. Bij aankomst in het hotel wordt u warm onthaald met een welkomstdrankje. U checkt in en geniet van een vrije avond.
Dag 6 Siem Reap
We lassen vandaag een vrije dag in Siem Reap, om even uit te blazen van de afgelopen dagen en te genieten van de faciliteiten van het hotel. Siem Reap is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Angkor tempelcomplex, en daardoor zijn er veel restaurantjes en excursiemogelijkheden. 

Tip: een erg leuk restaurant in Siem Reap is het Mie Café (#0085, Phum Treng Khum Slorgram). Voor een zeer speciale en educatieve ervaring kunt u bij het Bambu Stage Restaurant terecht waar u naast lekker eten ook veel zult leren van de historie van de tempels en Cambodja zelf (reserveringen aan te raden).
Dag 7 Siem Reap / Angkor
Angkor is vandaag aan de beurt, en wel op een heel bijzondere manier. U gaat per tuktuk de tempels van Angkor bezoeken. U vertrekt vroeg uit Siem Reap naar de tempel Ta Prohm, de meest gefotografeerde tempel van het complex. De tempel is nagenoeg onaangeraakt door archeologen en is behoorlijk overwoekerd. Bomen groeien tussen de stenen door en tarten de constructie. Een indrukwekkend en fotogeniek gezicht. Per tuktuk vervolgt de reis naar de tempel Banteay Kdei. U bezoekt de tempel en loopt het grote complex door. Deze tempel is één van de grootste binnen het complex en wordt relatief weinig bezocht. Aan de voorzijde van de tempel staat de tuktuk klaar om u naar Batchum tempel te brengen. Hiervandaan maakt u een wandeling van een klein half uurtje naar Sras Srang waar de lunch (inbegepen) lokaal geserveerd wordt.
 
Na de vroege lunch gaat u per tuktuk naar de belangrijkste tempel van Angkor; Angkor Wat. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. Na dit indrukwekkende bezoek verplaatst u zich per tuktuk naar Angkor Thom, de voormalige hoofdstad van het Angkor-koninkrijk, met een oppervlakte van 9 km2. U rijdt door de Victory Gate en bezoekt de overgroeide tempel Palilay vanuit waar u een wandeling maakt door het bos. Het pad leidt u naar de piramidevormige Phimeanakas en Baphuon. Ook bezoekt u het Terrace of the Elephants en het Terrace of the Leper King.  Wellicht het mooiste onderdeel van het tempelcomplex is Bayon, met haar mysterieuze sereen glimlachende gezichten. U kunt ervoor kiezen om naar de verborgen East Gate te rijden of te wandelen, in een rustig gedeelte van het complex. Een mooi plekje om het bezoek af te sluiten met een koel drankje.

Terug in het hotel kunt u ontspannen na alle indrukken van deze dag.
Dag 8 Siem Reap - Sa’Em
Na het ontbijt vertrekt u naar Koh Ker. Deze tempel ligt op ca. 120km ten noordoosten van Siem Reap. Deze voormalige hoofdstad van het Angkor rijk is via een goede weg bereikbaar. Het is dan ook lang niet zo toeristisch als de tempels die op kortere afstand van Siem Reap liggen.
 
In Koh Ker vindt u meer dan 55 tempels. Het hoogtepunt is de Pyramide-achtige tempel Prasat Thom. De fietsen gaan mee de auto in waardoor u de mogelijkheid heeft om geheel vrij door het complex heen te rijden. Samen met uw gids bezoekt u de meest spectaculaire plekjes en tempels. De lunch is meegenomen uit Siem Reap en kan genuttigd worden in de vorm van een picknick (inbegrepen) bij één van de tempels.
 
Per privé vervoer reist u verder en komt u in ongeveer 1.5 uur aan in Sa’Em. Hier checkt u in bij het Preah Vihear Boutique Hotel en geniet van een vrije namiddag en avond. Het hotel heeft een zwembad waar u lekker in kunt relaxen en een leuk restaurant waar u kunt dineren. In de omgeving van Sa’Em is verder niet vele te doen en u begeeft zich nu dan ook in de outback van Cambodja.
Dag 9 Sa'Em - Stung Treng
Na een vroeg ontbijt vertrekt u vandaag per auto naar de Preah Vihear tempel. Één van de machtigst gelegen tempels binnen het oude Khmer koninkrijk. Gelegen op de kliffen van het Dangrek-gebergte dat grenst met Thailand, is de Preah Vihear tempel veruit de meest dramatisch gelegen tempel van Cambodja.  Aan de voet van de berg aangekomen, klimt u aan boord van een pick-up voor de steile klim naar de tempel. Als u eenmaal boven bent, geniet u van de serene omgeving en majestueuze uitzichten van de tempel en omgeving. Verken de tempel en sta verstelt van de grootte van het complex. De bouw werd door koning Suryavarman I gestart en afgewerkt door koning Suryavarman II. Uiteindelijk staat de tempel sinds 2008 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
 
Aan de voet van de berg staat uw chauffeur klaar om u naar de Mekong Bird Lodge te  brengen. U stopt bij het hotel voor lunch (inbegrepen) voordat u via Stung Treng naar de lodge reist. De lodge ligt aan de rivier de Mekong. De lodge biedt toegang tot de Ramsar wetlands en nodigt uit tot mooie boot- en kajaktochten. Na aankomst checkt u in en kunt u vrij inplannen wat u wilt doen. Een zonsondergang op één van de eilanden aanschouwen? Of een kort boot of kajaktochtje maken? Of gewoon lekker op de balustrade van het restaurant genieten van het uitzicht. In ruraal Cambodja hoeft niets, alles mag!
Dag 10 Stung Treng
In de vroege ochtend stapt u in de boot en vaart u tijdens de zonsopgang naar één van de Mekong eilanden. Hier wordt voor u een lekker ontbijt aangeboden terwijl u van de zonsopgang kunt genieten. Na de lunch vaart u naar het startpunt van de kajaktocht. Samen met uw gids peddelt u over de Mekong rivier. Dit deel van Cambodja heeft een zeldzame natuur. Ook bevinden zich hier vissen in het water die u niet snel elders zult vinden, zoals de Irrawaddy Dolfijn en de Giant Mekong Catfish. U peddelt door een deel van de Ramsar Wetlands reserve, wat voornamelijk een ondergelopen bos is. De stroming van de Mekong heeft het bos een vreemde vorm gegeven. Het lijkt alsof u in een sprookjeslandschap uitgekomen bent met woeste natuur, watervallen en drijvende bossen.
 
U kunt de kajak trip zo lang of kort maken als u wilt. Lunch kunt u terug in de lodge nuttigen (niet inbegrepen). Kies ervoor om tijdens de zonsondergang nog een kajak trip te maken. U kunt vanavond dineren op de veranda van de lodge met een mooi uitzicht over de Mekong Rivier (niet inbegrepen).
Dag 11 Stung Treng - Koh Trong
Het ontbijt wordt geserveerd op de veranda vanuit waar u zo de Ramsar Wetland Reserve inkijkt. Na dit heerlijke lokale ontbijt stapt u op de mountainbike en fietst u richting Stung Treng. Dit pad van ongeveer 11km leidt u door de lokale gemeenschap en langs de Mekong. U fietst over de brug over de Sekong Rivier naar Stung Treng.
 
In Stung Treng nuttigt u een kopje lokale thee of koffie alvorens u de 24km naar de Koh Preah Ferry fietst. Deze route leidt u zuidwaarts richting Kratie langs de Mekong, door kleine authentieke dorpjes.  Hier kunt u in alle rust de meegebrachte lunch nuttigen en even lekker uitrusten van een intensieve ochtend.  
 
Na de lunch (inbegrepen) staat uw privé vervoer op u te wachten. Via zandwegen komt u weer op de hoofdweg uit en rijdt u richting Kratie. Aangekomen in Kratie neemt u wederom een pondje naar het eiland Koh Trong. Hier checkt u in bij het Rajabori resort en geniet van een heerlijke vrije namiddag en zonsondergang!
Dag 12 Kratie
Na een heerlijk ontbijt, omgeven door een en al rust stapt u op de fiets en gaat u op pad om het platteland rondom Kratie te verkennen. De Mekong blijft verassen en zo ook rondom Kratie. Mekong stranden, authentieke dorpen, dolfijnen en de vriendelijkste mensen die u tot dusver ontmoet hebt. Het gaat een onvergetelijke ervaring worden! De eerste stop is bij de prachtig gerestaureerde pagode Wat Rokakandal. Een pontje brengt u naar de overzijde van de Mekong. Maar weinig mensen bezoeken de overkant en dus wacht u een heel authentieke ervaring. Hier liggen slaperige dorpjes aan de rivier, onderling verbonden door onverharde weggetjes en paden. U kunt hier verschillende pagodes bezoeken, de ontmoetingsplek bij uitstek voor de locals, en schooltjes, waar honderden leerlingen u warm zullen verwelkomen. Het is niet lastig om een mooi plekje aan de rivier te vinden voor de picknicklunch (inbegrepen) die is meegenomen. De ferry brengt u weer terug naar de overkant van de Mekong, waar u de Wat Sarsar Mouy Roy (de pagode met 100 pilaren) bezoekt. Na een lokale snack en verse kokosmelk keert u terug naar Kratie. Onderweg en tegen het einde van de dag komt u langs Kampi. Dit is een van de beste plekjes langs de Mekong rivier om de Irrawaddy dolfijn te spotten. Per bootje gaat u de rivier op om een glimp op te vangen van deze met uitsterven bedreigde zoetwaterdolfijn. Momenteel leven er hier nog zo'n 30 dolfijnen. U keert terug naar uw hotel in de vroege avond.
Dag 13 Koh Trong - Mondulkiri
Na het ontbijt geniet u nog even van de stilte en de rust op het eilandje Koh Trong. U kunt er voor kiezen om een tochtje van ongeveer 7 kilometer. De eilandbewoners maken graag een praatje. Probeer ter verfrissing eens wat lokaal fruit uit zoals kokosnoot en pomelo. De Khmer pagode en de pagode in Vietnamese stijl zijn ook een bezoekje waard. Alle toeristische ontwikkelingen op dit eiland worden beheerd door de gemeenschap zelf, dus u levert hier een verantwoorde bijdrage aan de ontwikkeling van de eilandbewoners.
 
Na de lunch (niet inbegrepen) neemt u het pondje en rijdt u in circa 3,5 uur naar Mondulkiri. De provincie is in vele opzichten een bijzondere provincie. De provincie huisvest vele hectaren oorspronkelijk bos en groene heuvels, en vormt de thuisbasis van de Pnong-stam. Door de iets hogere ligging heerst hier een iets milder klimaat dan in Phnom Penh. Hier staat het toerisme nog in de kinderschoenen. Per privé auto wordt u vandaag naar de provinciehoofdstad Sen Monorom gebracht. Tegen 17:00 uur zult u in Sen Monorom aankomen. De avond is ter vrije besteding.
 
Dag 14 Mondulkiri
Het Mondulkiri Elephant Valley Project focust op het dierenwelzijn van de olifanten die ze verzorgen, in tegenstelling tot vele malafide ondernemingen in Zuidoost Azië waar olifanten worden gehouden zodat toeristen er ritjes op kunnen maken. Olifantenritjes kunt u hier dus zeer zeker niet verwachten, maar wel om hier meer te leren over deze indrukwekkende, logge en slimme dieren. Op het moment huisvest het project 10 olifanten, die vrij rondlopen door het reservaat. U gaat hier te voet naar ze op zoek, hun sporen volgend. Na ze een tijdje te observeren kunt u langzaam wat dichterbij komen en met de olifanten meelopen door het bos.
 
U gebruikt de lunch (inbegrepen) bij dit project, alvorens terug te keren naar Sen Monorom om de Monorom watervallen te bezoeken in de late namiddag. Deze heeft een verval van 9 meter en is 5 meter breed. Niet alleen de waterval zelf is de moeite waard, maar ook het ritje er naartoe. Mocht er tijd over zijn dan kunt u afsluiten met een zonsondergang uitzicht vanaf Doh Krormom berg. U keert na dit bezoek terug naar uw hotel. 

Noot: het Elephant Valley Project kan van dinsdag t/m vrijdag worden bezocht. We kunnen het programma zo aanpassen dat u hier bent op een dag dat het open is voor bezoekers.

 
Dag 15 Mondulkiri
Een heerlijk avontuurlijke dag, op verkenning in Mondulkiri. In de ochtend na het ontbijt rijdt u 43km naar de waterval Bou Sraa. Onderweg ziet u enkele kleine dorpjes, en uiteraard kan er gestopt worden om het uitzicht tot u te nemen. Bou Sraa is de grootste toegankelijke waterval van Cambodja met een hoogte van 25 meter en (in het regenseizoen) een breedte van wel 20 meter! Onderaan de waterval hebben zich verschillende badjes gevormd, dus er is genoeg gelegenheid voor een zwempartijtje.
 
U keert terug naar Sen Monorom en haalt uw lunch (inbegrepen) op. Vervolgens rijdt u naar de Dakdam waterval en bezoekt u de waterval waar u de lunch tot u kunt nemen. De serene omgeving is ideaal om in alle rust van een simpele lunch te genieten. Bezoek het dorp Dakdam om kennis te maken met de vele etnische minderheden die in dit gebied wonen. Maar liefst 80% van de bevolking van Mondulkiri behoort tot één van de etnische minderheden-groepen. Stap op de mountainbike en begin aan een schitterende tocht over groene heuvels, door dennenbossen en langs schitterende vista punten. De rit van 20km kan in alle rust afgelegd worden. 
 
De tocht eindigt op Highway 76 vanuit waar de auto u (indien de tijd het toelaat) u naar de Ou Reang waterval brengt. Deze onbekende maar zeer mooie watervallen liggen dieper in de bossen en bieden een zeer goede gelegenheid om even te genieten van de koele wateren. In de late namiddag keert u terug naar uw hotel.
 
Noot: het bezoek van Ou Reang watervallen hangt af van het weer en de condities van de weg. Deze kunnen sterk verschillen tussen het droge en het regenseizoen.
 
Dag 16 Mondulkiri - Phnom Penh
De reis wordt per auto vervolgd naar Phnom Penh, waar u in de namiddag aankomt. U maakt een aantal leuke stops onderweg bij bijvoorbeeld Prey Nokor en in Kampong Cham. Daarna vervolgt u de reis naar de hoofdstad van Cambodja. Ondanks het roerige verleden is Phnom Penh een aantrekkelijke, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven. ’s Avonds is het leuk om over de boulevard te slenteren. U vindt hier tientallen terrasjes en restaurants. Ook erg interessant is het bijwonen van de Traditional Dance Show bij het National Museum. Tijdens de show krijgt u een goede indruk van de verschillende gemeenschappen in Cambodja. 

Tip: vlakbij de Boulevard ligt restaurant Lemongrass (#14, Rue 130). Hier kunt u genieten van de lokale en Thaise keuken in een sfeervolle en intieme setting. Een bekender restaurant is FCC, Foreign Correspondents’ Club (363 Sisowath Quay): populairder bij toeristen dan journalisten en ook leuk voor een drankje. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de rivier! Mocht u de ontwikkeling van de inwoners van Phnom Penh willen steunen, ga dan dineren in het Friends Restaurant.
Dag 17 Phnom Penh
In een afwisselende stad als Phnom Penh is het vaak leuker om meer met de mensen op straat in contact te komen. U doet dat vandaag met behulp van een Engelssprekende gids, een tuktuk en een reeks aan leuke bezienswaardigheden die niet allemaal op de toeristische radar staan. U start de dag bij Pshar Chas in het noorden van de stad. Hier wordt uw ontbijt geserveerd. Op het menu staat Banh Sung. Dit is een klein noedel gerecht met kokosmelk en springroll plakjes. Ook kunt u Chek Ktis proeven, een zoet dessert. U rijdt daarna per tuktuk naar het park en monument dat de onafhankelijkheid van Frankrijk (in 1953) herdenkt. U loopt door het park naar het Koninklijke Paleis en de Zilveren Pagode. De 'Throne Room' is het hoofdgebouw van het paleis en is geïnspireerd op het ontwerp van de Bayon tempel in Angkor. Ook bezoekt u de Zilveren Pagode. De trappen van de Zilveren Pagode zijn van Italiaans marmer gemaakt en de vloer bestaat uit maar liefst 5000 massief zilveren tegeltjes. In de pagode staat een smaragden en gouden Boeddhabeeld, gemaakt van wel 9584 diamantjes.
 
Per tuktuk wordt u naar de beroemdste straat van Phnom Penh gebracht, Monivong Boulevard. Hier wordt de lunch geserveerd (inbegrepen) in een restaurant dat uitkijkt over deze straat. De tocht gaat verder via het treinstation en de Nationale Bibliotheek, welke respectievelijk in 1932 en 1924 gebouwd zijn. Ook bezoekt u de nabijgelegen centrale markt, een prachtig art deco gebouw. Voor eenieder die een vleugje vergane glorie wel kan waarderen is dit smullen. Een korte tuktuk rit richting de rivier brengt u naar één van Phnom Penh’s meest iconische restaurants, het Chinese House. Hier krijgt u een verkoelend drankje en een lokale snack aangeboden. Om de dag af te sluiten kunt u er voor kiezen om Wat Phnom te bezoeken. Op de top van deze heilige heuvel staat een pagode waar u samen met uw gids een wierrookstokje aan kunt steken om de dag af te sluiten.
Dag 18 Phnom Penh - Kampot
Vandaag reist u per trein naar Kampot. Na een vroeg ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald en reist u met uw bagage en de gids naar het zuiden van Cambodja. U reist in ongeveer 4 uur naar Kampot en passeert uitgestrekte velden en bergketens. Reizen per trein in Cambodja is geheel nieuw en maar weinig mensen maken gebruik van de dienst. Ook de lokale bevolking zelf is nog niet geheel gewend aan het idee van de rails. De lokale mensen die wel per trein reizen vinden het zeker interessant om uw verhaal te horen en lekker te kletsen over het verschil tussen Cambodja en Nederland!
 
Aangekomen in Kampot regelt uw gids een tuktuk naar het hotel. Na een korte transfer bent u aangekomen in het centrum van Kampot waar u incheckt bij het Columns Hotel. De rst van de middag heeft u ter vrije besteding. Kampot is ook een erg leuk stadje om te bezoeken. Er is nog veel koloniale glorie aanwezig in het stadje en de boulevard is zeer zeker een mooi plekje om te genieten van een verkoelend drankje en de zonsondergang te zien.

Noot: treinen in Cambodja zijn nog erg experimenteel en rijden zelden op tijd. In het geval van hevige vertraging of uitvallen van een trein zal een transfer per privé auto plaatsvinden tegen een kleine toeslag. 
Dag 19 Kampot
Een heerlijk dagje er op uit zoals de locals dat doen! Per tuktuk gaat u vandaag Kampot en het platteland rondom Kampot verkennen. Kampot is een zeer aantrekkelijk plek met veel koloniale gebouwen en invloeden. U bezoekt naast de mooie plekjes in het stadje onder andere ook een peper plantage. Peper in Kampot is bekend onder chefs over de hele wereld. Kampot Pepper werd voor de Khmer Rouge aantrad vooral in de Franse keuken veel gebruikt. Nadat alle plantages tijdens het Khmer Rouge bewind waren verdwenen is er nu een nieuwe generatie begonnen aan het kweken van wereldkwaliteit peper. U leert meer over het proces en wat de peper zo goed maakt in Kampot. Ook bezoekt u de zoutvelden van Kampot en ziet u hoe zout gewonnen wordt op de traditionele manier. Ook Kep wordt aangedaan, het voormalige zee resort van de koloniale Fransen. Hier kunt u veel oude en verlaten villa’s terug vinden uit de jaren ’20. Onderweg geniet u van mooie uitzichten en het lokale leven en maakt u een stop voor een leuke picknick (inbegrepen). Halverwege de middag gaat u richting uw hotel.

Noot: als de weersomstandigheden slecht zijn zal er een auto geregeld worden.
Dag 20 Kampot - Trapeang Rung
Na een rustig ontbijt rijdt u in ongeveer 3 uur naar de Cardamom Tented Camp. Via een mooie route langs de kust van Cambodja en door het bergachtige landschap van de Cardamom Mountains komt u tegen het middaguur aan in Trapeang Rung. Bij aankomst bij de bootpier kunt u uzelf even opfrissen met een verkoelend drankje en pakt u de boot naar het kamp. De tocht duurt circa 1 uur over de Preak Tachan rivier.
 
Aangekomen bij het kamp kunt u in uw safari tent inchecken. Na wat rust gaat u deze middag een korte wandeling maken rondom het kamp. U krijgt ook een uitleg over de flora en fauna van het gebied en het conservatiewerk dat Wildlife Alliance ter plekke doet. Aan het eind van de dag kunt u relaxen bij het restaurant dat over de Botum Sakor rivier uitkijkt. Een lekker koel biertje en een mooie zonsondergang luidt de avond in.

Noot: lunch en diner zijn vandaag inbegrepen!
Dag 21 Trapeang Rung
Na een vroeg ontbijt gaat u op pad met de rangers van Wildlife Alliance. U bezoekt een verlaten stroperspost en loopt over verlaten illegale houtkappaden. Houd u oren en ogen goed open en wellicht hoort of spot u wel Macaques, Gibbons of Hornbills.
 
Aangekomen bij het ranger station kunt u van allerlei in beslag genomen apparatuur zien die gebruikt wordt door stropers. Van simpele vallen tot uitgebouwde geweren komt u tegen. De lunch wordt geserveerd in bij het station voordat u verder gaat per kajak. In een rustig tempo glijdt u de rivier af terug richting het kamp. De natuur is zo goed als onaangetast in dit gebied. Een heerlijke ervaring in de diepe jungle van Cambodja! Bij aankomst in het kamp staat het diner voor u klaar.

Noot: lunch en diner zijn vandaag inbegrepen!
Dag 22 Trapeang Rung - Koh Chang
Na het ontbijt bent u vrij om even te genieten nog van de rust en de natuur. Er zijn verschillende paden nog te volgen voor een korte wandeling. Ook kunt u met de boot mee van de rangers om een “wildlife spotting” te doen in de ochtend. Omstreeks 10:00 uur vertrekt u per boot weer richting de hoofdweg vanuit waar u naar de grens met Thailand gebracht wordt.
 
Bij de grens van Koh Kong gaat u Thailand in waar een auto met chauffeur op u wacht. In ongeveer 2 uur tijd rijdt u naar de ferry terminal waar u op de boot stapt naar Koh Chang. U kunt bij de terminal (op eigen gelegenheid) lunchen.
 
Aangekomen op Koh Chang wordt u door een vertegenwoordiger van het hotel opgehaald. De rest van de middag en avond zijn vrij te besteden.
Dag 23 Koh Chang
De komende dagen geniet u van een vrije invulling op dit grote eiland. Na Phuket is Koh Chang het grootste eiland van Thailand. Het eiland is veel minder toeristisch dan Phuket of andere badplaatsen in Thailand zoals Koh Samui of Pattaya. Dit maakt een verblijf des te aangenamer!
 
De vele stranden zijn makkelijk per taxi of tuktuk, of gehuurde scooter te bereiken. White Sand Beach (Had Sai Khao), Pearl Beach (Had Kai Mook) of Lonely Beach (Had Tha Nam) bijvoorbeeld zijn mooie plekken om een dagje te vertoeven.
Dag 24 Koh Chang
Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u verschillende excursies maken en gaan duiken of snorkelen of de verschillende watervallen gaan bezoeken. Het resort helpt u vast en zeker en zorgt ervoor dat u de goede kant op gaat!
Dag 25 Koh Chang - Trat - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt en wat vrije tijd pakt u de boot naar het vaste land. Hier staat uw chauffeur klaar om u naar de luchthaven van Trat te brengen. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • alle overnachtingen conform programma
  • genoemde maaltijden 
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • donaties aan projecten voor het Elephant Valley project en Wildlife Alliance
  • alternatieve vervoersmiddelen zoals genoemd (fiets, tuktuk, boot)
  • entree gelden, inclusief een Angkor Pass
  • kosten voor veerboten en rivier transfers
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen tijdens de excursies
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten; € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten Cambodja, ca. USD 30-40 pp (contant te voldoen bij aankomst)
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele / niet genoemde excursies
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Furama Xclusive Sathorn - Bangkok
FuramaXclusive Sathorn is een comfortabel en stijlvol hotel met 12 verdiepingen. Het hotel was voorheen een zelfservice appartement en is in 2009 heringericht als hotel. De 139 kamers zijn verdeeld in drie categorieën, allen met een eigen keukentje, een dvd-speler en gratis internet. De ‘premier rooms’ en de ‘suites’ beschikken over een balkonnetje. Op de 3e verdieping vindt u, op een rustige plek, een buitenzwembad. Hier kunt u ontsnappen aan de drukte. Het hotel ligt in het Central Business District van Bangkok met de Chong Nonsi BTS op 3 minuten lopen. Ook vindt u in deze wijk vele restaurantjes, winkeltjes en ATM’s.

Battambang Resort - Battambang
In het Battambang Resort kunt u heerlijk tot rust komen. De accommodatie ligt op een rustige locatie midden tussen de rijstvelden dichtbij het traditionele Wat Kor Village en Battambang. Neem een verfrissende duik in het zoutwaterbad of ontspan volledig in de jacuzzi. Vanaf het restaurant kunt u genieten van het uitzicht op de bijbehorende tropische tuin. In het restaurant worden Aziatische en Westerse maaltijden geserveerd. Het kleinschalige resort beschikt over een Garden Room, Lake Room en een Family Room.

Saem Siemreap Hotel - Siem Reap
Het Saem Siemreap Hotel is een indrukwekkend 4-sterren hotel in Siem Reap. Het levendige centrum bereikt u na een korte rit per tuktuk en de tempels van Angkor liggen op ca. 7 km afstand. De 78 kamers bevinden zich rondom het zwembad, waar het heerlijk afkoelen is na een dagje sightseeing. U heeft keuze uit vier verschillende kamertypes, waaronder familiekamers. De kamers zijn ingericht met uniek Khmer meubilair en van alle gemakken voorzien, zoals airconditioning en gratis Wi-Fi. Overige faciliteiten zijn een Spa, een fitnesscentrum en een restaurant.

Preah Vihear Boutique Hotel - Preah Vihear
Dit kleinschalige hotel lijkt in niemandsland te liggen. En dat is prima! Het hotel dient als tussenstop voor reizen tussen de Mekong en Preah Vihear en/of Siem Reap. Het is een oase op het platteland van Cambodja. De kamers zijn ruim en kijken allen uit op het zwembad, wat een heerlijke verkoeling biedt, na een dag reizen in de auto door het mooie en afwisselende landschap van Cambodja. Ook het restaurant biedt een leuke sfeer met smaakvolle lokale gerechten op de kaart. Voor een verblijf op het platteland van Cambodja zal dit hotel zeer zeker de verwachting overtreffen in sfeer en beleving.
 

Mekong Bird Resort - Stung Treng
Het Mekong Bird Resort ligt aan de Mekong Rivier en is opgebouwd uit een aantal traditionele houten bungalows. Het uitzicht vanaf de veranda is fantastisch en u kijkt zo de Ramsar Wetlands Side in. Het gebied is echt rustig, u zult hier dan ook veel vogels kunnen spotten. Ook huist hier de Giant Mekong Catfish en zijn er nog Irrawaddy dolfijnen in verschillende poelen rondom het resort. De bungalows zijn comfortabel ingericht met eigen badkamer en westerse bedden. Daarbij is het een van de meest sfeervolle plekken om te verblijven tijdens deze reis. Het personeel is lokaal opgeleid en u kunt hier dan ook genieten van echte lokale gastvrijheid. Het team van gastheren en -vrouwen zorgt goed voor u en zal u weten te verrassen met verschillende speciale excursies en interessante eet ervaringen op bijvoorbeeld de veranda van het resort of op een Mekong eilandje.

Rajabori Villas Resort - Kratie / Koh Trong
De bungalows van Rajabori staan op het eiland Koh Trong, een kleine 5 minuten varen vanuit Kratie, de provinciehoofdstad van de gelijknamige provincie. Het eiland is een Community Based Tourism project en de mensen zijn wonderlijk vriendelijk op dit kleine eiland. De houten bungalows zijn gebouwd in de traditioneel Cambodjaanse stijl. Ze zijn van alle gemakken voorzien, maar hebben geen airco. Vanwege het verkoelende briesje zult u dat ook niet missen. De bungalows staan midden in de gemeenschap, wat een gevoel geeft van echt bij de locals thuis te verblijven. Een mooi zwembad en een goed restaurant maken het verblijf compleet.

Mayura Hill Hotel & Resort - Sen Monorom
In de bergachtige provincie Mondulkiri vindt u het gemoedelijke plaatsje Sen Monorom. Hier bevindt zich het Mayura Hill Hotel & Resort. Eenmaal aangekomen bij het resort, wordt u vriendelijk ontvangen met een drankje en een koud handdoekje. De 14 villa’s zijn modern en van alle gemakken voorzien. U kunt gratis gebruikmaken van Wifi vanuit uw villa, welke beschikt over een groot comfortabel bed, airconditioning, een minibar, thee- en koffiefaciliteiten, een tv en een dvd-speler. De privébadkamer is voorzien van een heerlijke regendouche en gratis toiletartikelen. Ontspannen kan uitstekend bij het buitenzwembad, of geniet vanaf uw balkon van het uitzicht op de groene tuin en/of de omliggende heuvels. Bent u toe aan beweging, dan kunt u een verkwikkende trainingssessie ondergaan in het fitnesscentrum van het resort. Voor kinderen is er een speeltuin. Gaat u er liever op uit? Dan helpt het personeel u graag op weg. Zo kunt u gratis fietsen huren om de directe omgeving te ontdekken. Ook kunt u een excursie boeken bij de excursiebalie. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan de Bousra waterval, lokale bergstammen, interactie met olifanten, een quad tour, ziplines of een trekking in een (beschermd) natuurgebied? Bij het Mayura Hill Hotel & Resort zijn tal van mogelijkheden.

iRoHa Garden Hotel & Resort - Phnom Penh
Dit resort-achtige hotel ligt aan een afgesloten straat. Het gebouw waar het in gevestigd is, is het voormalige huis van de gouverneur van Phnom Penh. Het hotel is een van de bekendste boetiek hotels van Phnom Penh en staat op tripAdvisor steevast in de top 3 van beste accommodaties. Een rui buitenzwembad, een tropische tuin en een zeer goede spa voegen veel waarde toe aan de zeer smaakvol ingerichte kamers. Elke kamer is anders ingericht en heeft een ander formaat. Recentelijk zijn er 4 kamers bijgebouwd in bungalow stijl welke heel ruim zijn opgezet. De ruimte in de kamers en rondom de tuin van het hotel zijn niet te vergelijken met concurrerende hotels in Phnom Penh. Ook het personeel is zeer vriendelijk en bekwaam en zorgt ervoor dat u zich echt thuis voelt.

The Columns - Kampot
In het hartje van het oude gedeelte van Kampot vindt u The Columns. Een rij oude Frans-koloniale huizen zijn prachtig gerestaureerd om samen het hotel te vormen. Bij de restauratie zijn de karakteristieke charmante elementen, zoals de lichtblauwe luiken, bewaard gebleven. Achter de schermen is het gebouw naar de 21ste eeuw gebracht met alle voorzieningen die u kunt verwachten van een dergelijk middenklasse hotel. De kamers zijn ruim, schoon en sfeervol, maar sommige hebben wel een schuin dak, wat voor langere Europeanen een bezwaar kan zijn.

Cardamom Tented Camp - Cardamon National Park
Diep in de ongerepte bossen van de Cardamom Mountains, in het Botum Sakor National Park huist een lodge waar u zich helemaal thuis zult voelen als u van natuur en wildlife houdt. Het Cardamom Tented Camp is deels opgezet door de Wildlife Alliance en biedt ecologisch vriendelijke tours door een zeer kwetsbaar gebied. Met maar 9 goed uitgeruste tenten is het bijna een privé ervaring die één is met de natuur. De tenten die bijna 33 vierkante meter bestrijken zijn allen uitgerust met een ensuite badkamer, goede bedden en linnen, waaiers en een terras. Erg belangrijk om te weten is dat het canvas van de tenten een muggenbestendige laag heeft. Ook zijn de tenten gebouwd op ene verhoogd platform om het ongedierte weg te houden. De site wordt 24 uur per dag bewaakt door rangers van het park voor het geval dat u bezoek krijgt van een Gibbon, Aziatische Zwarte Beer of zelfs een Aziatische Olifant. Er is ook een restaurant aanwezig in het kamp waar u een heerlijke maaltijd kunt verorberen met uitzicht over de Preak Tachan rivier.

Koh Chang Cliff Beach
Het Cliff Beach Resort op Koh Chang is een heerlijke plek om d evakantie goed af te sluiten. Met een schitterend zwembad en een mooire ruime tuin geeft het resort echte rust en ruimte. De kamers zijn goed ingedeeld en ook ruim qua opzet. Het strand dat voor de deur ligt is rustig. Met vriendelijk personeel en goede faciliteiten is dit resort van zeer goede waarde. Geniet dus van een rustige afsluiting na een actieve vakantie in het Cliff Beach Resort!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »