Menu

Avontuurlijk Cambodja

Cambodja klinkt al als een avontuurlijke bestemming en hoewel het toerisme in de bekende gebieden al goed ontwikkeld is, blijven andere delen zeer zeker avontuurlijk! Tijdens deze avontuurlijke Cambodja reis bezoekt u de mooiste plekjes in de natuur, reist u buiten de gebaande paden, maakt u diverse wandelingen in de jungle, maakt u kennis met etnische minderheden, wandelt u met olifanten in Mondulkiri, gaat u op zoek naar gibbons en dolfijnen, verblijft u bij mensen thuis (Homestay) op een klein eiland in de Mekong rivier, gaat u het platteland op en verblijft u in een 'tented camp' midden in de Cardamom Mountains. Dit wordt uiteraard gecombineerd met een bezoek aan de schitterende tempels van Angkor en de hoofdstad Phnom Penh. Er is extra aandacht voor enkele duurzame projecten. U reist per auto (met privéchauffeur en gids), maar ook per tuktuk, fiets, motorbike, boot en kajak. Er zijn verschillende soorten accommodaties geselecteerd, waarbij u niet bang hoeft te zijn om aan comfort veel te moeten inleveren.

Reisduur: 22 dagen

Siem Reap (Angkor) - Preah Vihear - Stung Treng - Ratanakiri - Mondulkiri - Kratie - Koh Trong - Phnom Penh - Kep - Kampot - Cardamom Mountains

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Avontuurlijk Cambodja inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Complete reis, veel inclusief!
 • Avontuurlijk en actief.
 • Veel "off the beaten track" met plekken waar (bijna) geen toeristen komen.
 • Bezoek aan duurzame projecten en accommodaties (incl. financiële ondersteuning).
 • Kennismaking met de lokale bevolking.
 • Op zoek naar verschillende dieren, zoals olifanten, gibbons en dolfijnen.
 • Indrukwekkende tempels: natuurlijk Angkor, maar ook Beng Mealea, Koh Ker en Preah Vihear.
 • Verschillende soorten accommodaties: kleinschalige hotels, een luxe tent, een Homestay, etc.
 • Alle lokale transfers per auto / minibus zijn inbegrepen, ook reist u per tuktuk, fiets, motorbike, boot en kajak.
 • Inclusief privé begeleiding en veel excursies (sommigen op indeling met andere reizigers).
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Thailand - Khao Sok National Park - gibbon - foto: Elephant Hills
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Siem Reap
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Siem Reap wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en volgt een transfer naar uw accommodatie. Hier kunt u even bijkomen van de lange vliegreis.

In de namiddag wordt u opgehaald en reist u per tuktuk naar Wat Damnak. Hier ontmoet u een lokale monnik. Hij verwelkomt u in Cambodja met een traditionele zegening; deze is speciaal samengesteld om u een voorspoedige reis te wensen. Ook kunt u een wandeling over het terrein van de pagode maken en zo meer leren over de architectuur en het Boeddhisme. Per tuktuk reist u daarna verder naar Sombai. Hier maakt u kennis met het team en leert u meer over hun authentieke 'Infused Rice Wine' en hoe dit wordt gemaakt. Proef de verschillende wijnen en geniet van deze speciale traktatie en feestelijke ontvangst in Cambodja!

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Siem Reap & Angkor
Siem Reap is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Angkor tempelcomplex; dit staat dan ook voor vandaag op het programma! Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. Samen met uw privégids rijdt u per tuktuk van tempel naar tempel. U start bij de bekendste tempel van Angkor; Angkor Wat. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. Na dit indrukwekkende bezoek verplaatst u zich naar Angkor Thom; de voormalige hoofdstad van het Khmer-rijk. Het was destijds een ommuurde stad van 9 km² met tempels, paleizen, poorten, etc. Bekende bezienswaardigheden in Angkor Thom zijn: Phimeanakas, Baphuon, het Terrace of the Elephants, het Terrace of the Leper King en natuurlijk Bayon; met haar mysterieuze sereen glimlachende gezichten is dit wellicht het mooiste onderdeel van het tempelcomplex. Daarna is het tijd voor de lunch (op eigen gelegenheid, niet inbegrepen). In de middag staat nog Ta Prohm op het programma; dit is waarschijnlijk de meest gefotografeerde tempel van Angkor. De tempel is nagenoeg onaangeraakt door archeologen en is overwoekerd door de jungle; een indrukwekkend en fotogeniek gezicht. Indien gewenst, kunt u eventueel nog meer tempels in Angkor bezoeken (in overleg met uw gids). Anders wordt u terug gebracht naar uw hotel. Hier kunt u even ontspannen na alle indrukken van deze dag.

Noot: het programma in het Angkor tempelcomplex kan eventueel ter plaatse aangepast worden. In overleg met uw chauffeur / gids kunt u aangeven welke tempels u graag wilt bezoeken. Het bijwonen van de zonsopkomt kan optioneel bijgeboekt worden voor een klein extra bedrag.

Tip: wilt u meer actie? Reis dan per mountainbike naar Angkor! De meerprijs en meer informatie is op aanvraag.
Dag 3 Siem Reap & Phnom Kulen
In de vroege ochtend vertrekt u naar de majestueuze berg Phnom Kulen; een steeds populairder wordende attractie in Cambodja. Phnom Kulen ligt ongeveer 50 km van de stad Siem Reap (ca. 1,5 à 2 uur rijden) en is één van de meest vereerde plaatsen in Cambodja. Volgens de legende was het hier dat koning Jayavarman II in 802 CE de onafhankelijkheid van Java uitriep en zo het Khmer-rijk begon - als onafhankelijke natie. Tegenwoordig vindt u hier watervallen, mooie wandelroutes en tempels. Per auto wordt u naar de prachtige Kulen waterval gebracht, waar u eventueel kunt zwemmen. Vervolgens reist u achterop een motorbike verder naar het startpunt van uw trekking; Popel. Via een mooie route van ca. 5 km arriveert u bij de Anlong Ron waterval. Onderweg passeert u dichte bossen, de "Dark Cave" en "Dragon Rock". Na aankomst bij de Anlong Ron waterval kunt u zich even opfrissen in het water en genieten van een picknick-lunch (inbegrepen). Per motorbike keert u daarna terug naar de verzamelplaats. Hier vandaan kunt u nog een wandeling maken naar een uitzichtpunt met een grote liggende Boeddha en de "1000 Lingas River". Na uw bezoek keert u per auto terug naar uw hotel in Siem Reap.
Dag 4 Siem Reap - Beng Mealea - Koh Ker - Preah Vihear
De reis gaat vandaag verder naar de provincie Preah Vihear, gelegen in het noorden van Cambodja, tegen de Thaise grens aan. U wordt hierbij begeleid door een auto met privéchauffeur en een Engelssprekende gids. Onderweg worden er nog twee interessante stops gemaakt; eerst bij Beng Mealea en daarna bij Koh Ker, beiden geplaatst op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U zult hier veel minder toeristen tegenkomen dan bij Angkor, dit maakt het bezoek nog specialer. De tempelruïnes van Beng Mealea zijn overgenomen door de jungle. U kunt letterlijk op en door deze tempel klimmen en klauteren. Er zijn hier diverse films opgenomen, waaronder Tomb Raider. Koh Ker was van 928 tot 944 de hoofdstad van het Khmer-rijk. In deze slechts korte tijd werden toch spectaculaire gebouwen neergezet, die pas relatief kort geleden zijn ontdekt. Bijna een millennium lang zijn de bouwwerken aan de jungle overgeleverd geweest, en niet gerestaureerd. De honderd (ruïnes van) tempels liggen verborgen in het bos. Het (letterlijke) hoogtepunt is de piramide-achtige tempel Prasat Thom; vanaf de top heeft u een mooi uitzicht over de omgeving. Vanaf Koh Ker is het nog ca. 1,5 uur rijden naar uw accommodatie.

Update 2024: we hebben voor u het Preah Vihear Boutique Hotel geselecteerd. Helaas is dit hotel de coronacrisis nog niet te boven, maar het blijft de beste optie in de buurt van de Preah Vihear Tempel (klein half uurtje rijden).
Dag 5 Preah Vihear - Stung Treng
Na het ontbijt wordt u naar de Preah Vihear Tempel gebracht. Gelegen in het Dongrek-gebergte, grenzend aan Thailand, is dit veruit de meest dramatisch gelegen tempel van Cambodja. Ook de geschiedenis kent veel drama; Cambodja en Thailand zijn allebei van mening dat de tempel tot hun eigendom behoort, waardoor er regelmatig gevechten zijn geweest in deze regio. Sinds 2008 is de tempel toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan de voet van de berg aangekomen, klimt u aan boord van een pick-up truck voor de steile klim naar de tempel. Eenmaal boven vindt u de ruïnes van een Hindoeïstisch tempelcomplex uit de Khmer-periode. U staat vast verstelt van de grootte van het complex. Ook kunt u genieten van de serene omgeving en de majestueuze uitzichten (ja, ook op Thailand). Na uw bezoek keert u per pick-up truck terug naar beneden en aansluitend reist u per auto (met chauffeur en gids) verder naar uw accommodatie in Stung Treng. Het Mekong Bird Resort is gelegen aan de Mekong rivier en biedt toegang tot de Ramsar Wetlands.
Dag 6 Stung Treng & Ramsar Wetlands
In de vroege ochtend stapt u in een bootje en vaart u tijdens de zonsopkomst naar één van de Mekong eilanden. Hier geniet u van een lekker ontbijtje, terwijl de zon langzaam opkomt. Na het ontbijt vaart u naar het startpunt van de kajak-tocht. Samen met uw gids peddelt u over de Mekong rivier. De natuur in dit deel van Cambodja is prachtig. Ook bevinden zich hier vissen in het water die u niet snel elders zult vinden, zoals de Giant Mekong Catfish (en voorheen ook de Irrawaddy dolfijn, maar deze is in dit deel helaas uitgestorven). U peddelt door een deel van de Ramsar Wetlands, wat voornamelijk een ondergelopen bos is. De stroming van de Mekong rivier heeft het bos een vreemde vorm gegeven. Het lijkt alsof u in een sprookjeslandschap uitgekomen bent met woeste natuur, watervallen en drijvende bossen. U kunt de kajak-tocht zo lang of kort maken als u wilt. De rest van de dag is vrij te besteden. U kunt er eventueel voor kiezen om tijdens de zonsondergang nog een kajak-tocht te maken.
Dag 7 Stung Streng - Banlung
Na het ontbijt vervolgt u de reis naar de meer afgelegen noordoostelijke provincie Ratanakiri (met gids). Deze provincie beschikt over een prachtige natuurlijke omgeving en interessante minderheidsstammen. U kunt hier o.a. mooie trekkings maken. Uitvalsbasis hiervoor is de stad Banlung, waar u dan ook overnacht. Na aankomst bij uw accommodatie is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt even ontspannen en uzelf opladen voor morgen.
Dag 8 Banlung & Ratanakiri
Vandaag staat uw eerste trekking in Ratanakiri op het programma. Per auto rijdt u richting het zuiden van Banlung, naar de Okatieng waterval. Hier start uw wandeling naar de O Sin El waterval. Het eerste deel is over een breed pad, dwars door cashew- en rubberplantages. Vervolgens daalt u een steile helling af, naar de bodem van de waterval. Indien gewenst, kunt u zich hier even opfrissen. Daarna wandelt u door het water, tussen rotsen en langs bossen richting de picknick-locatie. Na de lunch (inbegrepen) wandelt u door dichte en bamboebossen naar een meer heuvelachtig terrein. Mocht de tijd het toelaten, dan wordt ook een oude Vietnamese goudmijn aangedaan. In de namiddag bent u weer terug bij uw accommodatie.

Meenemen voor uw trekkings in Ratanakiri: goede schoenen met profiel en kleding die nat mag worden.
Dag 9 Banlung & Ratanakiri
Ook vandaag maakt u een trekking in Ratanakiri. U reist noordwaarts, richting Laos en het dorpje Taveng. Er wordt een stop gemaakt bij Veyrum Plang; een rond lavaveld in het bos. Op een steenworp afstand is een kleine waterval (alleen in het regenseizoen), omringd door zogenaamde ‘tijger grotten’. Later stopt u bij enkele Kroeung-dorpjes. Deze etnische bergstam heeft vrijwel geen contact met de ‘buitenwereld’ en leeft nog volgens eeuwenoude tradities. Tot op heden hebben ze hun eigen cultuur en taal kunnen behouden. Tijdens een bezoek aan de Kroeung-bevolking hoort u de verhalen achter hun leefwijze en kunt u hun (paal)woningen bekijken. Vanuit één van de Kroeung-dorpjes start uw wandeling. Vandaag wandelt u door bossen, brandlandbouw, riviertjes en dorpjes. Onderweg geniet u op een mooi plekje van een picknick-lunch (inbegrepen). Na de wandeling keert u terug naar Banlung. In de namiddag brengt u nog een bezoek aan het Yeak Laom-meer; een kratermeer dat vrijwel perfect rond is, omgeven door bos. Het meer is duizenden jaren geleden ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Indien gewenst, kunt u een verfrissende duik nemen in het heldere water. Daarna wordt u terug gebracht naar uw accommodatie.
Dag 10 Banlung - Sen Monorom
Na het ontbijt gaat de reis verder naar de provincie Mondulkiri (met gids). Deze provincie is in vele opzichten bijzonder; zo huisvest het vele hectaren oorspronkelijk bos, groene heuvels, mooie watervallen en uitzichtpunten. Door de iets hogere ligging (ca. 750m) heerst hier een iets milder klimaat dan in de rest van Cambodja. Nog een leuke bijkomstigheid: het toerisme staat hier nog in de kinderschoenen. Bij aankomst checkt u in bij uw accommodatie, gelegen nabij de provinciehoofdstad Sen Monorom. In de middag brengt u nog een bezoek brengt aan de Bou Sraa waterval; dit is één van de grootste watervallen in Cambodja.
Dag 11 Sen Monorom & Mondulkiri
U brengt vandaag een bezoek aan het Elephant Valley Project, gelegen op ca. 20 minuten rijden van Sen Monorom. Deze organisatie zet zich in voor de olifanten in de regio. Momenteel leven er nog maar 400 tot 600 olifanten in geheel Cambodja, dit waren er ooit tientallenduizenden. Dit komt door de mijnen, door het stropen maar ook doordat er veel bossen verdwijnen. Er zijn momenteel zo'n 10 olifanten bij "EVP". Naast het zorgen voor (het bestaan van) de olifanten zet "EVP" zich ook in voor de gezondheidszorg van lokale dorpsbewoners en dat lokale kindjes naar school kunnen. Het project wordt grotendeels gerund door vrijwilligers. Met uw bezoek, steunt u dit project! Bij aankomst krijgt u eerst uitleg over het project en het programma. Daarna wandelt u naar de olifanten, die vrij rondlopen in het bos / de vallei. Eenmaal aangekomen bij de olifanten, heeft u uitgebreid de tijd om de olifanten te observeren en meer te leren over deze indrukwekkende en slimme dieren. Elke olifant heeft zijn of haar eigen mahout, hij loopt met de olifanten mee en gaat ze wassen; een leuk schouwspel! U blijft zelf op (korte) afstand. Olifantenritjes en andere 'toeristische praktijken' kunt u hier zeer zeker niet verwachten. De totale wandeling is zo'n 4-8 km, afhankelijk van de locatie van de olifanten. Na afloop keert u terug naar Sen Monorom voor de lunch (inbegrepen). In de middag brengt u een bezoek aan een Putang-dorpje. Middels een praatje met de lokale bevolking leert u meer over hun cultuur en gebruiken (de gids helpt met vertalen). Daarna wordt u terug gebracht naar uw accommodatie.

Noot: het Elephant Valley Project kan van zondag t/m vrijdag worden bezocht. We kunnen het programma zo aanpassen dat u hier bent op een dag dat het open is voor bezoekers.

Noot: indien gewenst, kunt u ook deelnemen aan een middagprogramma bij "EVP". U kunt dan kiezen voor een trekking, het observeren van een andere olifantengroep of vrijwilligerswerk. Meer informatie is op aanvraag.

Noot: alle activiteiten bij "EVP" worden uitgevoerd in een groep (internationaal gezelschap).

Meenemen naar "EVP": een lange broek, goede schoenen met profiel, muggenspray (en evt. zonnebrand / poncho).
Dag 12 Sen Monorom & Mondulkiri
Een (extra) vroege start vandaag. Dit geeft meer succes op het spotten van gibbons. Omstreeks 04:30 uur vertrekt u naar de Keo Seima Wildlife Sanctuary. Na een korte briefing sluit u aan bij natuuronderzoekers tijdens hun zoektocht naar een familie van bedreigde geelwangkuif-gibbons. Omstreeks 08:00 uur wordt het ontbijt geserveerd bij het Jahoo Bamboo Camp (inbegrepen). Tijdens het ontbijt leert u meer over de natuurbehoudsinspanningen die bij Jahoo plaatsvinden om bedreigde gibbons en andere zeldzame dieren in het wild te beschermen. Met uw bezoek, steunt u dit project en tevens de lokale community. Daarna maakt u een jungle wandeling dieper het reservaat in. U verkent het bos met een inheemse gids en gaat op zoek naar andere zeldzame dieren in het wild, zoals de zwarte eekhoorn en de noordelijke varkensstaart-makaak. Rond het middaguur arriveert u bij een afgelegen waterval, waar u geniet van een traditionele lunch (inbegrepen), even kunt relaxen en eventueel kunt zwemmen. Daarna maakt u opnieuw een jungle wandeling. Wellicht spot u deze keer nog andere bedreigde primaten, zoals de douc langur. Eenmaal terug bij het Jahoo Bamboo Camp wordt u terug gebracht naar uw accommodatie.

Noot: alle activiteiten bij het Jahoo Bamboo Camp worden uitgevoerd in een groep (internationaal gezelschap).

Noot: de beste periode voor deze excursie is van december t/m maart, in het regenseizoen (juni - oktober) wordt deze excursie afgeraden.

Meenemen naar het Jahoo Bamboo Camp: een lange broek, een shirt / jas met lange mouwen, goede schoenen met profiel, muggenspray (en evt. zonnebrand / poncho / zwemkleding / handdoek).
Dag 13 Sen Monorom - Kampi - Kratie - Koh Trong
Na het ontbijt vertrekt u naar de provincie Kratie. Bij Kampi gaat u aan boord van een bootje voor een tocht over de Mekong rivier, met als doel: het spotten van zoetwater Irrawaddy dolfijnen, welke helaas met uitsterven bedreigd zijn. Momenteel leven er hier nog zo'n 30 dolfijnen. Maar ook als u de dolfijnen niet ziet, zult u genieten van deze fijne tour op het water. Daarna neemt u vanaf het plaatsje Kratie de lokale veerboot naar het eiland Koh Trong, gelegen in de machtige Mekong rivier. Er wonen zo'n 2000 mensen en er hangt een relaxed sfeertje. Met uw bezoek steunt u het “Koh Trong Community Based Eco-Tourism Project”. Alle toeristische ontwikkelingen op het eiland worden beheerd door de gemeenschap zelf, u levert dus een verantwoorde bijdrage aan de ontwikkeling van de eilandbewoners. Achterop een motorbike reist u naar uw accommodatie: een Homestay! U wordt hartelijk welkom geheten door de gastvrouw. Samen met de rest van haar familie verzorgt zij 's avonds een traditioneel diner (inbegrepen). 

Noot: de boot tussen Kratie en Koh Trong vertrekt bij voldoende passagiers. Enige flexibiliteit en geduld is gewenst...

Noot: het is een leuke ervaring om bij de ‘locals’ thuis te overnachten (Homestay). U heeft de beschikking over een eigen (eenvoudige) kamer met badkamer en airconditioning. Wenst u iets meer luxe, zoals een zwembad, dan kunt u op Koh Trong ook kiezen voor het Soriyabori Villas Resort (let op: hier is geen airconditioning).
Dag 14 Koh Trong - Wat Nokor - Skuon - Phnom Penh
Per fiets gaat u deze ochtend Koh Trong verkennen, een ontspannen tochtje van ongeveer 7 km. Koh Trong is een groen eiland en bestaat grotendeels uit platteland en landbouw. U kunt stoppen bij een Khmer pagode, een Vietnamees dorpje en (in het regenseizoen) een drijvend dorp. De eilandbewoners maken graag een praatje en u zult veel zwaaiende kindjes tegenkomen. Probeer ter verfrissing eens wat lokaal fruit, zoals kokosnoot en pomelo. Daarna vaart u terug naar het vasteland en wordt de reis per auto (met gids) vervolgd naar Phnom Penh. Onderweg maakt u nog twee stops: bij de Angkoriaanse tempel Wat Nokor en in het dorpje Skuon, wat bekend staat om de delicatesse “gefrituurde tarantula”. Eet smakelijk ;-) Aankomst in Phnom Penh is in de namiddag. Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja en heeft veel Franse invloeden. Toch zijn ook nu nog de gevolgen van het Pol Pot regime hier goed zichtbaar. Ondanks het verleden is Phnom Penh een aantrekkelijke, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven.
Dag 15 Phnom Penh
Per tuktuk en met privégids maakt u vandaag een tour door de stad. U rijdt eerst naar het Onafhankelijkheidsmonument, waar vandaan u een wandeling maakt door het Wat Botum Park (met o.a. het Cambodia-Vietnam Friendship Monument). De volgende stop is de centrale markt, gevestigd in een prachtig art deco gebouw. In het marktgebouw treft u de meest uiteenlopende koopwaar. Via de Monivong Boulevard (de bekendste straat van Phnom Penh) arriveert u bij de Nationale Bibliotheek. Dit prachtige gebouw bevat indrukwekkende historische documenten. Uw gids kan u meer vertellen over de geschiedenis van Phnom Penh. Na de lunch in een lokaal restaurant (inbegrepen) brengt u een bezoek aan het Tuol Sleng Museum (S-21). De verschrikkingen tijdens het Rode Khmer bewind worden hier pas goed duidelijk. Het Tuol Sleng Museum is gevestigd in een voormalige school dat destijds gebruikt werd als gevangenis voor in totaal ongeveer 17.000 'vijanden van het regime' die later op de Killing Fields geëxecuteerd werden. In het museum ziet u foto’s van de gevangenen en kunt u de cellen bekijken, want het Pol Pot regime documenteerde alles nauwlettend. Een gruwelijke geschiedenis die u niet onberoerd zal laten.. Daarna staat op het programma: Wat Phnom, de 'Old Quarters' en het postkantoor. Ook brengt u een uitgebreid bezoek aan het Koninklijk Paleis en de naastgelegen Zilveren Pagode. De vloer bestaat uit maar liefst 5000 zilveren tegeltjes. Het huisvest een smaragden Boeddhabeeld en een gouden Boeddhabeeld, belegd met een duizelingwekkende 9584 diamantjes. Bling bling! Na dit bezoek is de stadstour ten einde. U kunt hier achterblijven om te dineren en later op eigen gelegenheid naar het hotel terug te gaan, of u direct laten terugbrengen naar het hotel.

Tip: ’s avonds is het leuk om over de boulevard te slenteren. U vindt in deze wijk ook tientallen terrasjes, restaurants en rooftopbars.
Dag 16 Phnom Penh - Tonle Bati - Kep
Na het ontbijt brengt u eerst een bezoek aan de 'Killing Fields', gelegen op ca. 15 km ten zuiden van Phnom Penh. Gevangenen van o.a. Tuol Sleng werden hiernaartoe gebracht en vermoord. Minimaal 20.000 mensen zijn hier omgebracht tussen 1975 en 1979. De lichamen zijn begraven in 129 massagraven, een deel van deze graven kunt u zien. Ook is er een herdenkingsmonument met meer dan 5000 schedels. Kippenvel.. Er is geen gids inbegrepen, maar de audiotour voorziet u van uitgebreide en interessante informatie (ook in het Nederlands). Na dit bezoek reist u (zonder gids) verder naar Kep.

Onderweg wordt nog een stop gemaakt bij het Tonle Bati meer. Dit is met name in de weekenden een populaire recreatieplek voor de 'locals'. Net als in Angkor bevindt zich hier een tempel met de naam Ta Prohm. Deze kleine tempel is in heel goede staat, en het maakt een mooi plaatje. Bij kleine altaartjes in de tempel kunt u, onder het toeziend oog van monniken op leeftijd, wierook aansteken.

In de loop van de middag arriveert u in Kep. Kep was in de jaren ’50 en ’60 een geliefde strandbestemming voor de Franse en Khmer jetset. Onder de Rode Khmer raakte het plaatsje in verval, maar sinds kort is er weer allerlei ontwikkeling gaande en zijn ze hard op weg om weer de ‘high-end beach destination’ van Cambodja te worden. Momenteel is Kep meer gericht op Cambodjaanse vakantiegangers dan buitenlandse toeristen, maar daar komt vast snel verandering in! Een andere bijnaam van Kep is “Crab City”, de lokale krabbenmarkt is overal in Cambodja bekend. In de ochtend kunt u hier vers gevangen krab vinden, 's avonds zijn er overal eetkraampjes.

Tip: een goed restaurant in Kep is Holy Crab.
Dag 17 Kep & Kampot
Per tuktuk maakt u vandaag een tour in de omgeving van Kep en Kampot. Dit is een leuke manier om het lokale (plattelands-)leven te ervaren! De eerste stop is bij een peperplantage. De peper uit deze provincie is bekend onder chefs over de hele wereld. Tijdens een rondleiding leert u meer over het proces en wat de peper uit deze omgeving zo goed maakt. Het is mogelijk om de tour af te sluiten met een proeverij! Vervolgens bezoekt u de zoutvelden van Kampot en ziet u hoe zout gewonnen wordt op een traditionele manier. Daarna rijdt u naar het centrum van Kampot voor de lunch (inbegrepen). Kampot is een gezellig plaatsje met veel koloniale gebouwen, terrasjes en restaurantjes. Op eigen gelegenheid kunt u een wandeling door het centrum maken, bijvoorbeeld over de boulevard en de markt. Eenmaal terug in Kep rijdt u nog langs enkele 'highlights'.

Noot: het verzamelen van het zout begint na het regenseizoen, de (fotowaardige) ‘hoopjes’ zijn vooral te zien in januari / februari. De volgorde van de stops en de locatie voor de lunch kunnen verschillen van bovenstaande route.
Dag 18 Kep - Cardamom Mountains
De reis vervolgt naar de Cardamom Mountains. Vanuit Trapeang Rung neemt u de boot naar het Cardamom Tented Camp (ca. 45 minuten), waar u de komende nachten in een tent verblijft; wat een ervaring! Onderweg kunt u alvast genieten van de rust en de mooie, groene omgeving. Bij aankomst krijgt u uitleg over het kamp en de Cardamom Mountains / het Botum Sakor National Park. Een groot deel hiervan is helaas al ontbost. Het Cardamom Tented Camp zet zich in om het nationale park te behouden. De slogan van het kamp is dan ook: “Your stay keeps the forest standing”. Daarna is de rest van de dag vrij te besteden. U kunt even relaxen bij de tent, zwemmen vanaf de pier, kajakken of op eigen houtje een korte trail lopen rondom het kamp (ca. 45 minuten). 's Avonds wordt er een heerlijk diner geserveerd (inbegrepen).

Noot: de boottransfers en alle activiteiten bij het Cardamom Tented Camp worden uitgevoerd in een kleine groep (internationaal gezelschap).

Meenemen voor de activiteiten bij het Cardamom Tented Camp: een lange broek, hoge sokken (voor de bloedzuigers), schoenen met profiel, muggenspray, zonnebrand en evt. een poncho.
Dag 19 Cardamom Mountains
Na een vroeg ontbijt maakt u per kajak een tocht over de Preak Tachan rivier. U wordt hierbij begeleid door een lokale natuurgids. Met wat geluk spot u onderweg dieren, zoals makaken, gibbons en neushoornvogels. Beren, otters en olifanten komen ook in dit gebied voor, maar daar heeft u nog wat meer geluk voor nodig... Eindpunt is een oud ranger station. Daar vandaan wandelt u terug naar het kamp, waarbij u uitleg krijgt over de flora en fauna. De natuur is zo goed als onaangetast in dit gebied. Kortom; een heerlijke ervaring in de diepe jungle van Cambodja! Bij aankomst in het kamp schuift u aan bij de lunch (inbegrepen). De middag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk ontspannen of kies voor één van de mogelijke activiteiten. 's Avonds kunt u wederom genieten van een heerlijk diner (inbegrepen).

Noot: het is ook mogelijk dat u 's ochtends eerst de wandeling maakt en daarna per kajak terug reist naar het kamp.

Tip: maak na het diner een boottocht en ga op zoek naar nachtdieren, zoals civetkatten. Deze tour is optioneel (ca. USD 10 pp) en kan ter plaatse geboekt worden.
Dag 20 Cardamom Mountains
Deze ochtend gaat u per kajak en te voet een meer afgelegen deel van het bos ontdekken. U kunt uw wensen bespreken met de medewerkers van het kamp. Houd uw oren en ogen open om dieren te spotten! De middag is wederom vrij te besteden. Ook vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen.
Dag 21 Cardamom Mountains - Phnom Penh
U kunt nog even rustig aan doen deze ochtend en bijvoorbeeld op eigen houtje nog een wandeling maken, kajakken of zwemmen in de rivier. Omstreeks 10:00 uur reist u per boot terug naar Trapeang Rung. Hier staat uw chauffeur (geen gids) klaar om u terug naar Phnom Penh te brengen, hier heeft u nog een laatste overnachting. De rest van de dag is vrij te besteden.

Noot: indien gewenst, kunt u vanuit Trapeang Rung doorreizen naar een strandbestemming, zoals bijvoorbeeld het eiland Koh Rong. We informeren u graag over de mogelijkheden.
Dag 22 Phnom Penh - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Op tijd wordt u bij het hotel opgehaald en door uw chauffeur (geen gids) naar de luchthaven van Phnom Penh gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
  • vervoer per tuktuk, fiets, motorbike, boot en kajak (zoals genoemd in programma)
  • alle overnachtingen conform programma
  • genoemde maaltijden 
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden (incl. Angkor Pass)
  • donaties aan diverse projecten
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten; € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten Cambodja, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
  • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele / niet genoemde excursies
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • evt. hoogseizoentoeslag
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.000 - € 6.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Sakmut Boutique Hotel - Siem Reap
Één van onze toppers in Siem Reap! Het Sakmut Boutique Hotel (4-sterren) is gelegen aan een rustige zijstraat van Airport Road. Per tuktuk bent u in een kleine tien minuten in het centrum. Het hotel heeft 56 kamers, waarbij u kunt kiezen uit verschillende categorieën. Het merendeel kijkt uit op het grote zwembad; en vanaf de ‘deluxe rooms’ op de begane grond stapt u zo het zwembad in, een aanrader! Alle kamers zijn sfeervol ingericht, van alle gemakken voorzien en beschikken over een comfortabele badkamer. Het zeer vriendelijke personeel staat te allen tijde voor u klaar. Na een dagje tempelhoppen is het heerlijk relaxen bij het zwembad of geniet van een lekkere massage in de Spa!

Preah Vihear Boutique Hotel - Preah Vihear Province
Het Preah Vihear Boutique Hotel is de beste optie in de buurt van de Preah Vihear Tempel (klein half uurtje rijden). De 32 kamers zijn ruim, hebben een balkon of terras en kijken uit op het zwembad; wat een heerlijke verkoeling biedt aan het einde van de dag. In het restaurant kunt u terecht voor een hapje en een drankje. Helaas is het hotel de coronacrisis nog niet te boven, maar we hopen dat dit snel verandert nu de boekingen weer komen en dat de puntjes weer op de ‘i’ worden gezet. Toch blijft het de beste keus in deze regio.
 

Mekong Bird Resort - Stung Treng
Het Mekong Bird Resort ligt midden in de natuur; aan de Mekong rivier en dichtbij de Ramsar Wetlands. De 14 kamers zijn gelegen in traditionele houten huisjes op palen. Er zijn verschillende kamertypes. Verwacht niet te veel luxe, maar door de houten details is het wel erg sfeervol. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer (met koud water), airconditioning, een ventilator en een terras / balkon (de meesten met uitzicht op de rivier). Het gebied is echt rustig, u kunt hier dan ook veel vogels spotten. Ook huist hier de Giant Mekong Catfish (en voorheen ook de Irrawaddy dolfijn). Daarbij is het één van de meest sfeervolle plekken om te verblijven tijdens een rondreis door Cambodja. Het personeel is lokaal opgeleid en u kunt hier dan ook genieten van echte lokale gastvrijheid. Het team zorgt goed voor u en zal u weten te verrassen met speciale excursies en interessante eet-ervaringen op bijvoorbeeld de veranda van het resort of op een eilandje in de Mekong rivier. Leun achterover, kijk naar de rivier, spot dieren en relax...

Terres Rouges Lodge - Banlung (Ratanakiri)
De Terres Rouges Lodge (3-4*) is waarschijnlijk de beste optie in / bij Banlung. Vanwege de ligging is het een goede uitvalsbasis voor activiteiten in de provincie Ratanakiri. Na een actieve dag kunt u bij de lodge weer volledig tot rust komen. Er hangt een ontspannen sfeer en er zijn uitstekende faciliteiten aanwezig, zoals een zwembad, een restaurant en de mogelijkheid tot het boeken van een massage. De Terres Rouges Lodge beschikt over ca. 30 kamers, in authentieke stijl. U heeft keuze uit verschillende kamertypes.

KNN Resort Mondulkiri - Sen Monorom (Mondulkiri)
Het KNN Resort Mondulkiri (4-5*) is momenteel de beste optie in de provincie Mondulkiri. Het is gelegen op korte afstand van het plaatsje Sen Monorom en een goede uitvalsbasis voor activiteiten in de regio. Het resort beschikt over 42 suites en villa’s, inclusief familiekamers en kamers met eigen zwembad. Alle kamers zijn ruim, comfortabel en ingericht in Cambodjaanse stijl. Overige faciliteiten zijn o.a. een heerlijk zwembad en een goed restaurant. Ook kunt u diverse activiteiten boeken, waaronder een kookles. Leuk extraatje: vanaf het resort heeft u een geweldig uitzicht op de groene heuvels van Mondulkiri.

Homestay Koh Trong - Kratie / Koh Trong
Op zoek naar een bijzonder verblijf op Koh Trong? Overnacht dan bij de ‘locals’ thuis in een Homestay! Bijkomend pluspunt: hiermee steunt u de lokale gemeenschap; de Homestay valt onder het “Koh Trong Community Based Eco-Tourism Project”. U wordt hartelijk welkom geheten door de gastvrouw. De familie stelt hun domein beschikbaar, wat bestaat uit hun eigen leefruimte en voor gasten: een grote slaapzaal en vier privé kamers met airconditioning, een ventilator en een eigen badkamer. De vier kamers bevinden zich in twee traditionele houten paalwoningen, achterin een kleurrijke tuin. Het is niet luxe, maar zeker niet oncomfortabel. Aan de voorkant, bij de rivier, is een restaurantje waar u kunt ontbijten, lunchen en dineren; gewoon “wat de pot schaft die dag”. U verlaat de Homestay zeker met een glimlach!

Rambutan Resort - Phnom Penh
Het Rambutan Resort in Phnom Penh is een heerlijk, kleinschalig stadsparadijsje. De 15 kleurrijke kamers zijn mooi ingericht en van alle gemakken voorzien, met keuze uit vier verschillende kamertypes. Samen met een heerlijk zwembad maakt dit één van de leukste plekken in Phnom Penh om te verblijven. Er hangt een fijn sfeertje en het eten is verrukkelijk. Het personeel is wellicht het meest vriendelijk van de hele lijst aan hotels in Phnom Penh, wat nog een extra reden is om er te verblijven! Het Rambutan Resort is gelegen in de wijk BKK1 en op een korte tuktuk-trip naar de belangrijkste bezienswaardigheden, de rivier en andere leuke restaurant-gebieden.

Tara Lodge - Kep
Gelegen aan de voet van het Kep National Park ligt de kleinschalige Tara Lodge (3*). De 9 kamers zijn verdeeld over 5 bungalows, allen verscholen in een mooie tuin, hierdoor heeft u veel privacy. De kamers zijn kleurrijk ingericht en beschikken over alle benodigde faciliteiten. Het zwembad is een heerlijke plek om even te ontspannen. Op de bovenverdieping bevindt zich het restaurant, wat uitkijkt op het zwembad en de groene heuvels. De Franse eigenaar zorgt ervoor dat u zich snel thuis voelt. Als u rust zoekt, dan vindt u dat zeker bij de Tara Lodge.

Cardamom Tented Camp - Cardamom Mountains
Diep in de jungle van de Cardamom Mountains, in het Botum Sakor National Park, huist een lodge waar u zich helemaal thuis zult voelen als u van natuur en rust houdt. Het Cardamom Tented Camp is deels opgezet door Wildlife Alliance Cambodia en biedt ecologisch vriendelijke tours door een zeer kwetsbaar gebied. Met uw verblijf draagt u een steentje bij aan het behoud van het nationale park en de dieren die hier leven, of zoals ze daar zeggen: “Your stay keeps the forest standing”. De lodge heeft dan ook al meerdere awards gewonnen, o.a. op het gebied van duurzaamheid en verantwoord toerisme. Met slechts 9 goed uitgeruste safari-tenten is het bijna een privé ervaring in de natuur. De tenten zijn uitgerust met een ensuite badkamer, goede bedden, een ventilator en een terras. Goed om te weten is dat het canvas van de tenten een muggenbestendige laag heeft. Ook zijn de tenten gebouwd op een verhoogd platform om het ongedierte weg te houden. De site wordt 24 uur per dag bewaakt door rangers van het park, voor het geval dat u bezoek krijgt van een gibbon, Aziatische zwarte beer of een Aziatische olifant. Er is ook een restaurant aanwezig, hier worden heerlijke maaltijden geserveerd. Vanuit de lodge worden verschillende jungle-activiteiten georganiseerd. U bereikt het Cardamom Tented Camp na een 45-minuten durende boottocht over de Preak Tachan rivier. Een aanrader!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »