Menu

Highlights Cambodja

Deze individuele rondreis volgt een bijzondere en afwisselende route, die u langs de highlights van Cambodja voert. Uiteraard is er ruim de tijd voor de indrukwekkende tempels van Angkor. Ook aanschouwt u op verschillende plekken het leven op het platteland. Op Koh Trong, een klein eiland in de Mekong rivier, verblijft u bij mensen thuis (Homestay). Met wat geluk spot u bij Kampi de zeldzame Irrawaddy dolfijn tijdens een boottochtje. In de hoofdstad Phnom Penh leert u meer over de tumultueuze geschiedenis van Cambodja. Na het zien en beleven van het authentieke Cambodja vlakbij Kampot en Kep kunt u tot slot alle indrukken laten bezinken op het tropische strand van het prachtige eiland Koh Rong. U reist per auto (met privéchauffeur en gids), maar ook per tuktuk, fiets, motorbike en boot. Kortom; een afwisselende reis met alle hoogtepunten van Cambodja!

Reisduur: 14 dagen

Siem Reap (Angkor) - Kratie - Koh Trong - Phnom Penh - Kampot - Kep - Koh Rong

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Highlights Cambodja inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Leuke mix van cultuur, natuur en strand.
 • Comfortabele rondreis inclusief alle hoogtepunten van Cambodja.
 • Alle lokale transfers per auto / minibus zijn inbegrepen, ook reist u per tuktuk, fiets, motorbike en boot.
 • Inclusief privé begeleiding en veel excursies.
 • Verken de bekende én minder bezochte tempels van Angkor.
 • Spot de zeldzame Irrawaddy dolfijn in de Mekong rivier.
 • Ontdek Koh Trong per fiets en overnacht hier in een Homestay.
 • Maak kennis met het authentieke (plattelands)leven bij Kratie, Kampot en Kep.
 • Sluit af op een prachtig tropisch strand.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Koh Trong - Dagelijks leven monniken - Cambodja
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Siem Reap
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Siem Reap wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en volgt een transfer naar uw accommodatie. Hier kunt u even bijkomen van de lange vliegreis.

In de namiddag wordt u opgehaald en reist u samen met uw gids naar de tempel Wat Damnak. Hier ontmoet u een lokale monnik. Hij verwelkomt u in Cambodja met een traditionele zegening; deze is speciaal samengesteld om u een voorspoedige reis te wensen. Ook kunt u een wandeling over het terrein van de pagode maken en zo meer leren over de architectuur en het Boeddhisme. Daarna wordt u terug gebracht naar uw hotel en is de avond vrij te besteden.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Tip: 's avonds kunt u terecht in het centrum van Siem Reap. De meeste restaurants zijn gelegen rondom de gezellige, oude markt Psar Chaa en de centrale markt Psar Kandal. De sfeer is aangenaam en de prijzen zijn laag.
Dag 2 Siem Reap & Angkor
Siem Reap is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Angkor tempelcomplex; dit staat dan ook voor vandaag op het programma! Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. Samen met uw privégids rijdt u per tuktuk van tempel naar tempel. U start bij de bekendste tempel van Angkor; Angkor Wat. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. Na dit indrukwekkende bezoek verplaatst u zich naar Angkor Thom; de voormalige hoofdstad van het Khmer-rijk. Het was destijds een ommuurde stad van 9 km² met tempels, paleizen, poorten, etc. Bekende bezienswaardigheden in Angkor Thom zijn: Phimeanakas, Baphuon, het Terrace of the Elephants, het Terrace of the Leper King en natuurlijk Bayon; met haar mysterieuze sereen glimlachende gezichten is dit wellicht het mooiste onderdeel van het tempelcomplex. Daarna is het tijd voor de lunch bij een lokaal restaurant (inbegrepen). In de middag staat nog Ta Prohm op het programma; dit is waarschijnlijk de meest gefotografeerde tempel van Angkor. De tempel is nagenoeg onaangeraakt door archeologen en is overwoekerd door de jungle; een indrukwekkend en fotogeniek gezicht. Indien gewenst, kunt u eventueel nog meer tempels in Angkor bezoeken (in overleg met uw gids). Anders wordt u terug gebracht naar uw hotel. Hier kunt u even ontspannen na alle indrukken van deze dag.

Noot: het programma in het Angkor tempelcomplex kan eventueel ter plaatse aangepast worden. In overleg met uw chauffeur / gids kunt u aangeven welke tempels u graag wilt bezoeken. Het bijwonen van de zonsopkomt kan optioneel bijgeboekt worden voor een klein extra bedrag.

Tip: wilt u meer actie? Reis dan per mountainbike naar Angkor! De meerprijs en meer informatie is op aanvraag.
Dag 3 Siem Reap & Angkor
De tempels van het zogenaamde Grand Circuit zijn vandaag aan de beurt. Preah Khan bijvoorbeeld wordt vaak overgeslagen. Onterecht, zo vinden wij. Het is één van de grootste bouwwerken in het Angkor Koninkrijk, en huisvestte ooit maar liefst 100.000 mensen. Het kunstmatig gevormde eiland Neak Pean is ook de moeite waard, alsmede de kleinere tempel Ta Som. De oostelijke toren is behoorlijk overwoekerd, dit levert een mooi plaatje op. De lunch kunt u nuttigen bij de tempels of in het centrum van Siem Reap (inbegrepen). Aangesterkt door de lunch maakt u 's middags een korte wandeling van de tempel Batchum naar Srah Srang. U wandelt door een typisch Khmer-dorpje met houten paalwoningen; een leuke manier om kennis te maken met het dorpsleven in dit deel van het land. De wandeling eindigt bij de tempel Banteay Kdei (de "Citadel of Monks"), waarna u nog Pre Rup aandoet. U sluit de dag af bij Srah Srang, op een prachtig plekje om de zonsondergang te aanschouwen.

Tip: om in Siem Reap te kunnen genieten van de Khmer-keuken in een serene setting, raden wij u aan om iets buiten het centrum restaurant Mahob aan te doen. Alleen lokale producten zijn hier de basis van smaakvolle gerechten!
Dag 4 Siem Reap - Sambor Prei Kuk - Koh Trong
In de ochtend laat u Siem Reap achter u en wordt de reis vervolgd naar de provincie Kampong Thom. Onderweg maakt u een stop in Kampong Kdei. Dit dorpje staat bekend om de 800 jaar oude brug uit de Angkor-tijd; Spean Praptos. Na nog eens 1,5 uur rijden bent u bij Sambor Prei Kuk. De ruïnes van Sambor Prei Kuk liggen allen verspreid in de jungle. In de 7e eeuw diende het als hoofdstad van Chenla. Het terrein is verdeeld in drie (hoofd)groepen met tempels: Prasat Sambor, Prasat Tor en Prasat Yeah Puon. De tempels verkent u te voet (ca. 3 km). Na hier de benen te hebben gestrekt, staat de lunch gepland in een lokaal restaurantje (inbegrepen). Daarna gaat de autorit verder naar Kampong Thom zelf en voorts naar het plaatsje Kratie. Hier vandaan neemt u de lokale veerboot naar het eiland Koh Trong, gelegen in de machtige Mekong rivier. Er wonen zo'n 2000 mensen en er hangt een relaxed sfeertje. Met uw bezoek steunt u het “Koh Trong Community Based Eco-Tourism Project”. Alle toeristische ontwikkelingen op het eiland worden beheerd door de gemeenschap zelf, u levert dus een verantwoorde bijdrage aan de ontwikkeling van de eilandbewoners. Achterop een motorbike reist u naar uw accommodatie: een Homestay! U wordt hartelijk welkom geheten door de gastvrouw. Indien gewenst, kunt u 's avonds aanschuiven bij het diner (niet inbegrepen).

Noot: de boot tussen Kratie en Koh Trong vertrekt bij voldoende passagiers. Enige flexibiliteit en geduld is gewenst...

Noot: het is een leuke ervaring om bij de ‘locals’ thuis te overnachten (Homestay). U heeft de beschikking over een eigen (eenvoudige) kamer met badkamer en airconditioning. Wenst u iets meer luxe, zoals een zwembad, dan kunt u op Koh Trong ook kiezen voor het Soriyabori Villas Resort (let op: hier is geen airconditioning).
Dag 5 Koh Trong & Kratie omgeving
Na een (eenvoudig) ontbijt bij de Homestay neemt u de boot terug naar het vasteland. Geheel in Cambodjaanse stijl gaat u vandaag met een (lichte) motor op pad om het platteland rondom Kratie te verkennen. U kunt zelf rijden of bij een bestuurder achterop (geef dit s.v.p. van tevoren aan). Het is hoe dan ook een onvergetelijke ervaring. De eerste stop is bij de prachtig gerestaureerde pagode Wat Roka Kandal. Een bootje brengt u vervolgens naar de overzijde van de Mekong rivier. Maar weinig mensen bezoeken de overkant en dus wacht u een heel authentieke ervaring. Hier liggen slaperige dorpjes aan de rivier, onderling verbonden door onverharde weggetjes en paden. U kunt hier verschillende pagodes bezoeken (dé ontmoetingsplek bij uitstek voor de 'locals'), lokale dorpjes en kleine schooltjes; honderden leerlingen zullen u warm welkom heten. Het is niet lastig om een mooi plekje aan de rivier te vinden voor een (eenvoudige) picknick-lunch (inbegrepen). Per bootje keert u weer terug naar de overkant, waar u de indrukwekkende Wat Sarsar Mouy Roy (de pagode met 100 pilaren) bezoekt. Na een lokale snack en verse kokosmelk arriveert u in Kampi. Dit is één van de beste plekjes langs de Mekong rivier om de Irrawaddy dolfijn te spotten. Per bootje gaat u de rivier op om een glimp op te vangen van deze met uitsterven bedreigde zoetwaterdolfijn. Momenteel leven er hier nog zo'n 30 dolfijnen. Maar ook als u de dolfijnen niet ziet, zult u genieten van deze fijne tour op het water. Voordat het donker wordt, keert u terug naar uw Homestay op Koh Trong.
Dag 6 Koh Trong - Phnom Penh
Per fiets maakt u deze ochtend een ontspannen tochtje over Koh Trong (ca. 7 km). Het is u wellicht al opgevallen: Koh Trong is een groen eiland, dat grotendeels bestaat uit platteland en landbouw. U kunt stoppen bij een Khmer pagode, een Vietnamees dorpje en (in het regenseizoen) een drijvend dorp. De eilandbewoners maken graag een praatje en u zult veel zwaaiende kindjes tegenkomen. Probeer ter verfrissing eens wat lokaal fruit, zoals kokosnoot en pomelo. Daarna vaart u terug naar het vasteland en wordt de reis per auto (met gids) vervolgd naar Phnom Penh. Aankomst aldaar is in de namiddag. Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja en heeft veel Franse invloeden. Toch zijn ook nu nog de gevolgen van het Pol Pot regime hier goed zichtbaar. Ondanks het verleden is Phnom Penh een aantrekkelijke, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven.
Dag 7 Phnom Penh
Vandaag staan de 'highlights' van Phnom Penh op het programma. U begint met wat zwaardere kost; de zwarte bladzijden van de Rode Khmer zijn aan de beurt... Deze ochtend brengt u een bezoek aan het Tuol Sleng Museum (S-21) en de ‘Killing Fields’ (Choeung Ek). Het Tuol Sleng Museum is gevestigd in een voormalige school dat destijds gebruikt werd als gevangenis voor in totaal ongeveer 17.000 'vijanden van het regime' die later op de Killing Fields geëxecuteerd werden. In het museum ziet u foto’s van de gevangenen en kunt u de cellen bekijken, want het Pol Pot regime documenteerde alles nauwlettend. De 'Killing Fields' (Choeung Ek) liggen op ca. 15 km ten zuiden van Phnom Penh. Gevangenen van o.a. Tuol Sleng werden hiernaartoe gebracht en vermoord. Minimaal 20.000 mensen zijn hier omgebracht tussen 1975 en 1979, de lichamen zijn begraven in 129 massagraven, een deel van deze graven kunt u zien. Ook is er een herdenkingsmonument. Een gruwelijke geschiedenis die u niet onberoerd zal laten...

In de middag brengt u een uitgebreid bezoek aan het Koninklijk Paleis. De 'Throne Room' is het hoofdgebouw van het paleis en u herkent in de bouwstijl de invloeden van de Bayon tempel van Angkor Thom. Ook bezoekt u de naastgelegen Zilveren Pagode. De vloer bestaat uit maar liefst 5000 zilveren tegeltjes. Het huisvest een smaragden Boeddhabeeld en een gouden Boeddhabeeld, belegd met een duizelingwekkende 9584 diamantjes. Bling bling! U eindigt de dag bij de op een (kunstmatige) heuvel gelegen tempel Wat Phnom, waar de stad haar naam aan dankt.

Tip: ’s avonds is het leuk om over de boulevard te slenteren. U vindt in deze wijk ook tientallen terrasjes, restaurants en rooftopbars.
Dag 8 Phnom Penh - Tonle Bati - Kampot
Uw chauffeur (geen gids) brengt u vandaag naar Kampot. Onderweg wordt nog een stop gemaakt bij het Tonle Bati meer. Dit is met name in de weekenden een populaire recreatieplek voor de 'locals'. Net als in Angkor bevindt zich hier een tempel met de naam Ta Prohm. Deze kleine tempel is in heel goede staat, en het maakt een mooi plaatje. In de middag arriveert u in Kampot; een rustig en charmant provinciestadje met mooie koloniale gebouwen. Er hangt een gemoedelijke sfeer en als bonus biedt het zicht op de Elephant Mountains. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.

Tip: net voor zonsondergang is het aan te raden om over de boulevard te slenteren en een drankje te nuttigen in een van de restaurantjes aan de rivier. De zonsondergang aan de boulevard is zeer memorabel, met een mooi uitzicht over de Tuek Chhou rivier en het achterliggende Damrei gebergte.
Dag 9 Kampot & Kep
Per tuktuk maakt u vandaag een tour in de omgeving van Kampot en Kep. Dit is een leuke manier om het lokale (plattelands-)leven te ervaren! In deze regio vindt u prachtige landschappen, mooie kustroutes, traditionele Khmer-dorpen en rijstvelden. De eerste stop is bij het dorpje Chamcar Bei, de thuisbasis van het "Hand in Hand Cambodia Project". Ontmoet de studenten van de lokale school en bezoek de "Women’s Handicraft and Development Association"; hier maken dorpelingen traditionele geweven krama's, kokosnootsieraden en Funky Junk-producten van gerecycled plastic. De volgende stop is bij een peperplantage. De peper uit deze provincie is bekend onder chefs over de hele wereld. Tijdens een rondleiding leert u meer over het proces en wat de peper uit deze omgeving zo goed maakt. Het is mogelijk om de tour af te sluiten met een proeverij! Vervolgens bezoekt u zoutvelden, waar u aanschouwt hoe zout gewonnen wordt op een traditionele manier. Na een stop bij de levendige en kleurrijke Keo Krosang pagode keert u terug naar uw hotel.

Noot: het verzamelen van het zout begint na het regenseizoen, de (fotowaardige) ‘hoopjes’ zijn vooral te zien in januari / februari. De (volgorde van de) stops kunnen verschillen van bovenstaande route.
Dag 10 Kampot - Sihanoukville - Koh Rong
U wordt vandaag (zonder gids) naar Sihanoukville gebracht. Bij de pier gaat u aan boord van een speedboot, die u naar Koh Rong brengt (ca. 30-45 minuten). De komende nachten verblijft u in een resort aan Sok San Beach. De rest van de dag is ter vrije besteding… genieten maar!

Noot: de boottocht is op indeling met andere reizigers en vertrek is altijd afhankelijk van het weer / de zee.

Tip: i.p.v. Sok San Beach kunt u ook kiezen voor een resort op Pagoda Beach, zoals bijvoorbeeld The Secret Garden, Anaya of Tamu. Dit zijn iets luxere resorts. De meerprijs is op aanvraag.
Dag 11 Koh Rong
De komende dagen zijn ter vrije besteding op Koh Rong. Het eiland is gelegen in de gelijknamige archipel, in de Golf van Thailand, en behoort tot de mooiste eilanden van Cambodja. Koh Rong is een rustig en mooi eiland dat nog niet veel ontwikkeling gezien heeft. U kunt genieten van de lege stranden, het witte zand en de blauwe zee.
Dag 12 Koh Rong
Opnieuw een vrije dag. Ook vandaag kunt u relaxen bij het resort. Gaat u er liever op uit? Dan kunt u deelnemen aan optionele activiteiten die door het resort worden georganiseerd. Wat dacht u bijvoorbeeld van duiken, snorkelen, kajakken door de mangroven, paardrijden of een sunset cruise? U kunt eventueel ook een scooter huren en het eiland op eigen gelegenheid gaan verkennen. Er zijn verschillende mooie strandjes.
Dag 13 Koh Rong - Sihanoukville - Phnom Penh
Na het ontbijt neemt u de boot terug naar het vasteland van Cambodja (op indeling met andere reizigers). Vanaf Sihanoukville rijdt u per auto met privéchauffeur (geen gids) over de 'express way' terug naar Phnom Penh. Hier heeft u nog een laatste overnachting. De rest van de dag is vrij te besteden.
Dag 14 Phnom Penh - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Op tijd wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Phnom Penh gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
  • vervoer per tuktuk, fiets, motorbike en boot (zoals genoemd in programma)
  • alle overnachtingen conform programma 
  • genoemde maaltijden
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden (incl. Angkor Pass)
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten Cambodja, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele / niet genoemde excursies
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • evt. hoogseizoentoeslag
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Sakmut Boutique Hotel - Siem Reap
Één van onze toppers in Siem Reap! Het Sakmut Boutique Hotel (4-sterren) is gelegen aan een rustige zijstraat van Airport Road. Per tuktuk bent u in een kleine tien minuten in het centrum. Het hotel heeft 56 kamers, waarbij u kunt kiezen uit verschillende categorieën. Het merendeel kijkt uit op het grote zwembad; en vanaf de ‘deluxe rooms’ op de begane grond stapt u zo het zwembad in, een aanrader! Alle kamers zijn sfeervol ingericht, van alle gemakken voorzien en beschikken over een comfortabele badkamer. Het zeer vriendelijke personeel staat te allen tijde voor u klaar. Na een dagje tempelhoppen is het heerlijk relaxen bij het zwembad of geniet van een lekkere massage in de Spa!

Homestay Koh Trong - Kratie / Koh Trong
Op zoek naar een bijzonder verblijf op Koh Trong? Overnacht dan bij de ‘locals’ thuis in een Homestay! Bijkomend pluspunt: hiermee steunt u de lokale gemeenschap; de Homestay valt onder het “Koh Trong Community Based Eco-Tourism Project”. U wordt hartelijk welkom geheten door de gastvrouw. De familie stelt hun domein beschikbaar, wat bestaat uit hun eigen leefruimte en voor gasten: een grote slaapzaal en vier privé kamers met airconditioning, een ventilator en een eigen badkamer. De vier kamers bevinden zich in twee traditionele houten paalwoningen, achterin een kleurrijke tuin. Het is niet luxe, maar zeker niet oncomfortabel. Aan de voorkant, bij de rivier, is een restaurantje waar u kunt ontbijten, lunchen en dineren; gewoon “wat de pot schaft die dag”. U verlaat de Homestay zeker met een glimlach!

Rambutan Resort - Phnom Penh
Het Rambutan Resort in Phnom Penh is een heerlijk, kleinschalig stadsparadijsje. De 15 kleurrijke kamers zijn mooi ingericht en van alle gemakken voorzien, met keuze uit vier verschillende kamertypes. Samen met een heerlijk zwembad maakt dit één van de leukste plekken in Phnom Penh om te verblijven. Er hangt een fijn sfeertje en het eten is verrukkelijk. Het personeel is wellicht het meest vriendelijk van de hele lijst aan hotels in Phnom Penh, wat nog een extra reden is om er te verblijven! Het Rambutan Resort is gelegen in de wijk BKK1 en op een korte tuktuk-trip naar de belangrijkste bezienswaardigheden, de rivier en andere leuke restaurant-gebieden.

The Columns - Kampot
In het hart van het oude gedeelte van Kampot vindt u The Columns. Een rij oude Frans-koloniale huizen zijn prachtig gerestaureerd om samen het hotel te vormen. Bij de restauratie zijn de karakteristieke charmante elementen, zoals de lichtblauwe luiken, gelukkig bewaard gebleven. Achter de schermen is het gebouw naar de 21ste eeuw gebracht met alle voorzieningen die u kunt verwachten van een middenklasse hotel (3-sterren). De kamers zijn ruim, schoon en sfeervol, waarbij u keuze heeft uit vier verschillende kamertypes. Wilt u een balkonnetje, kies dan voor de 'deluxe balcony room'. Let op: sommige kamers hebben een schuin dak, wat voor langere Europeanen een bezwaar kan zijn.

Sok San Beach Resort - Koh Rong
Het Sok San Beach Resort is gelegen op een rustig stuk strand van Koh Rong; aan het einde van Sok San Beach. Ver weg van alle barretjes en cafeetjes kunt u hier geheel tot rust komen. Er zijn 96 kamers, waarbij u keuze heeft uit maar liefst acht verschillende kamertypes. De houten bungalows zijn redelijk simpel maar zijn voor een middenklasse hotel aan het strand verder helemaal prima. Ook voor gezinnen is dit een goede optie op Koh Rong. Het uitgestrekte strand met palmbomen en de pier zorgen voor een romantische zonsondergang.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »