Menu

Highlights Cambodja

Deze leuke reis volgt een bijzondere en afwisselende route, die u langs de highlights van Cambodja voert. Uiteraard is er ruim de tijd voor de indrukwekkende tempels van Angkor. Ook aanschouwt u het leven op het platteland en aan de Mekong rivier. Met wat geluk spot u nabij Kratie de zeldzame Irrawaddy dolfijn. In de hoofdstad Phnom Penh leert u meer over de tumultueuze geschiedenis van Cambodja. Na het zien en beleven van het authentieke Cambodja vlakbij Kampot kunt u tot slot alle indrukken laten bezinken op de tropische stranden van het prachtige eiland Koh Rong Samloeung.

Reisduur: 13 dagen

Siem Reap - Angkor - Kratie - Phnom Penh - Kampot - Koh Rong Samloeum

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Highlights Cambodja inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • de bekende én minder bezochte tempels van Angkor
 • zeldzame Irrawaddy dolfijnen spotten
 • het authentieke leven rondom Kampot
 • fietsen op een Mekong eiland en tussen verscholen jungle tempels waar nog maar weinig toeristen komen
 • afsluiting op een prachtig tropisch strand
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Siem Reap
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Siem Reap wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en wordt u naar uw hotel in de stad gebracht. Siem Reap is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Angkor tempelcomplex, maar dat staat voor morgen op het programma. Vandaag gaat u in de namiddag met uw gids op pad naar de tempel Wat Damnak, waar u een monnik ontmoet die een zegeningsritueel zal uitvoeren voor uw reis. Een bijzondere ervaring. Een wandelingetje bij deze pagode leert u meer over de bijzondere bouwstijl van de Cambodjaanse tempels en over Boeddhisme. Een kort ritje met passend vervoer (een tuktuk!) brengt u naar Sombai. Het team alhier legt u van alles uit over rijstwijn en natuurlijk mag er geproost en geproefd worden. Een feestelijk begin van uw reis door Cambodja!

Tip: 's avonds kunt u terecht in het centrum van Siem Reap. De meeste restaurants zijn gelegen rondom de gezellige, oude markt Psar Chaa en de centrale markt Psar Kandal. De sfeer is aangenaam en de prijzen zijn laag. 

Tip: wilt u tijdens uw reis de ontwikkeling van kansarme jongeren uit minderheidsgroepen stimuleren en ondertussen zeer smakelijke varianten uit de Khmer keuken proberen? Schuif dan aan bij Restaurant Marum en draag uw steentje bij. 

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Siem Reap & Angkor
Vandaag staat er een volle dag 'Angkor' op het programma. Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. Samen met uw privégids begint u vandaag een bezoek aan Angkor Wat, de grootste en meest bekende tempel. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. Dan bezoekt u de bouwwerken van Angkor Thom, de stad met een oppervlakte van maar liefst negen vierkante kilometer. Naast de indrukwekkende toegangspoorten ziet u hier u onder andere de Bayon Tempel; een van de mooiste tempels van het complex, met haar 216 mysterieuze sereen glimlachende gezichten. De tempel Baphoun Tempel en Phimeanakas zijn beide in piramidestijl opgetrokken. Voorts zijn de Terrace of the Elephants en de Terrace of the Leper King een bezoek waard. U zult inmiddels wel honger hebben gekregen. De lunch kunt u tussen de tempelbezoeken door gebruiken bij het complex, of u keert hiervoor terug naar het hotel. De keuze is aan u. De rest van de middag is gereserveerd voor een bezoek aan Ta Phrom, de meest gefotografeerde tempel van het complex. De tempel is nagenoeg onaangeraakt door archeologen en is behoorlijk overwoekerd. Bomen groeien tussen de stenen door en tarten de constructie. Een indrukwekkend en fotogeniek gezicht. 

Noot: het programma in het Angkor tempelcomplex kan eventueel ter plaatse aangepast worden. In overleg met uw chauffeur / gids kunt u aangeven welke tempels u graag wilt bezoeken. 

Noot: de Angkor tempels sluiten om 17:30 uur, na 17:00 uur mag u niet meer omhoog, echter kunt u nog wel de zonsondergang nabij één van de tempels meemaken.

Noot: de lunch is vandaag inclusief!
Dag 3 Siem Reap & Angkor
De tempels van het zogenaamde Grand Circuit zijn vandaag aan de beurt. Preah Khan bijvoorbeeld wordt vaak overgeslagen. Onterecht, zo vinden wij. Het is een van de grootste bouwwerken in het Angkor Koninkrijk, en huisvestte ooit maar liefst 100.000 mensen. Het kunstmatig gevormde eiland Neak Pean is ook de moeite waard, alsmede de kleinere tempel Ta Som. De oostelijke toren is behoorlijk overgroeid, en dit levert een heel mooi plaatje op. Wederom kunt u de lunch bij de tempels gebruiken of u keert even terug naar het hotel. Aangesterkt door de lunch maakt u een korte wandeling van de tempel Batchum naar Sras Srang. U wandelt door dit typische Khmer dorpje met houten paalwoningen, een leuke manier om kennis te maken met het dorpsleven in dit deel van het land. De wandeling eindigt bij de tempel Banteay Kdei. U sluit de dag af bij Pre Rup, een prachtig plekje om de zonsondergang te aanschouwen. 

Tip: leuke restaurants in Siem Reap zijn het Mie Café (#0085, Phum Treng Khum) waar u kunt genieten van heerlijke Cambodjaanse gerechten en Bambu Stage (#34 Bambu Street, Wat Damnak Village) waar u naast lekker eten ook een lezing of workshop kunt bijwonen over de geschiedenis van Cambodja (reservering sterk aan te raden).

Noot: de lunch is vandaag inclusief!
Dag 4 Siem Reap - Kratie
In de vroege ochtend laat u Siem Reap achter u en wordt de reis vervolgd naar de provincie Kampong Thom. Onderweg maakt u een stop in Kampong Kdei, een dorp dat bekend staat om de 800 jaar oude brug uit de Angkortijd, Spean Praptos. Na nog eens anderhalf uur rijden bent u bij Sambor Prei Kuk. De ruïnes van Sambor Prei Kuk liggen allen verspreid in de jungle. In de 7e eeuw diende het als hoofdstad van Chenla. Het terrein is verdeeld in drie (hoofd)groepen met tempels: Prasat Sambor, Prasat Tor en Prasat Yeah Puon. De tempels verkent u te voet. Deze wandeling is ongeveer drie kilometer. Na hier de benen te hebben gestrekt, en te hebben geluncht in een lokaal restaurantje, gaat de autorit verder naar Kampong Thom zelf en voorts naar Kratie, gelegen aan de Mekong. Hier komt u in de namiddag aan. U neemt het bootje naar het eiland Koh Trong dat midden in de Mekong ligt. De overtocht duurt nog geen 10 minuten. U checkt in bij het Rajabori Villas Resort en de avond is verder ter vrije besteding.

Noot: de lunch is vandaag inclusief!
Dag 5 Kratie
Geheel in Cambodjaanse stijl gaat u vandaag met een (lichte) motor op pad om het platteland rondom Kratie te verkennen. U kunt zelf rijden of achterop bij een motorman. Hoe dan ook een onvergetelijke ervaring. De eerste stop is bij de prachtig gerestaureerde pagode Wat Rokakandal. Een pontje brengt u naar de overzijde van de Mekong. Maar weinig mensen bezoeken de overkant en dus wacht u een heel authentieke ervaring. Hier liggen slaperige dorpjes aan de rivier, onderling verbonden door onverharde weggetjes en paden. U kunt hier verschillende pagodes bezoeken, de ontmoetingsplek bij uitstek voor de locals, en schooltjes, waar honderden leerlingen u warm zullen verwelkomen. Het is niet lastig om een mooi plekje aan de rivier te vinden voor de picknicklunch die is meegenomen. De ferry brengt u weer terug naar de overkant van de Mekong, waar u de Wat Sarsar Mouy Roy (de pagode met 100 pilaren) bezoekt. Na een lokale snack en verse kokosmelk keert u terug naar Kratie. Onderweg en tegen het einde van de dag komt u langs Kampi. Dit is een van de beste plekjes langs de Mekong rivier om de Irrawaddy dolfijn te spotten. Per bootje gaat u de rivier op om een glimp op te vangen van deze met uitsterven bedreigde zoetwaterdolfijn. Momenteel leven er hier nog zo'n 30 dolfijnen. U keert terug naar uw hotel in de vroege avond.

Noot: de lunch is vandaag inclusief!
Dag 6 Kratie - Phnom Penh
Na het ontbijt gaat u het eiland Koh Trong verder ontdekken. Hoewel Kratie niet echt druk te noemen is, keert u op Koh Trong nóg meer naar de rust en buiten de gebaande paden. U verkent het eiland per fiets, een tochtje van ongeveer 7 kilometer. De eilandbewoners maken graag een praatje. Probeer ter verfrissing eens wat lokaal fruit zoals kokosnoot en pomelo. De Khmer pagode en de pagode in Vietnamese stijl zijn ook een bezoekje waard. Alle toeristische ontwikkeling op dit eiland wordt beheerd door de gemeenschap zelf, dus u levert hier een verantwoorde bijdrage aan de ontwikkeling van de eilandbewoners. 

Dan wordt de reis per auto vervolgd naar Phnom Penh, waar u in de namiddag aankomt. Ondanks het roerige verleden is Phnom Penh een aantrekkelijke, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven. ’s Avonds is het leuk om over de boulevard te slenteren. U vindt hier tientallen terrasjes en restaurants. Ook erg interessant is het bijwonen van de Traditional Dance Show bij het National Museum. Tijdens de show krijgt u een goede indruk van de verschillende gemeenschappen in Cambodja. 

Tip: vlakbij de Boulevard ligt restaurant Lemongrass (#14, Rue 130). Hier kunt u genieten van de lokale en Thaise keuken in een sfeervolle en intieme setting. Een bekender restaurant is FCC, Foreign Correspondents’ Club (363 Sisowath Quay): populairder bij toeristen dan journalisten en ook leuk voor een drankje. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de rivier! Mocht u de ontwikkeling van de inwoners van Phnom Penh willen steunen, ga dan dineren in het Friends Restaurant.
Dag 7 Phnom Penh
Vandaag is het tijd voor wat zwaardere kost in Phnom Penh. De zwarte bladzijden van de Rode Khmer zijn aan de beurt. Samen met uw gids brengt u deze ochtend een bezoek aan het Tuol Sleng Museum (S-21) en de ‘Killing Fields’ (Choeung Ek). De verschrikkingen tijdens het Rode Khmer bewind worden hier pas goed duidelijk. Het Tuol Sleng Museum is gevestigd in een voormalige school dat destijds gebruikt werd als gevangenis voor in totaal ongeveer 17.000 'vijanden van het regime' die later op de Killing Fields geëxecuteerd werden. In het museum ziet u foto’s van de gevangenen en kunt u de cellen bekijken, want het Pol Pot regime documenteerde alles nauwlettend.. Een gruwelijke geschiedenis die u niet onberoerd zal laten. 

In de middag bezoekt u het Koninklijk Paleis. De Throne Room is het hoofdgebouw van het paleis en u herkent in de bouwstijl de invloeden van de Bayon tempel van Angkor Thom. Ook bezoekt u de Zilveren Pagode, met haar treden uit Italiaans marmer. De vloer bestaat uit maar liefst 5000 zilveren tegeltjes. Het huisvest een smaragden Boeddhabeeld en een gouden Boeddhabeeld, belegd met een duizelingwekkende 9584 diamantjes. Bling bling! U eindigt de dag bij de op een heuvel gelegen tempel Wat Phnom, waar de stad haar naam aan dankt.
Dag 8 Phnom Penh - Kampot
Uw chauffeur brengt u vandaag naar Kampot; een rustig en charmant provinciestadje met mooie koloniale gebouwen. Er hangt een gemoedelijke sfeer en als bonus biedt het zicht op de Elephant Mountains. U maakt onderweg eerst een stop bij Tonle Bati. Dit is met name inde weekenden een populaire recreatieplek voor de 'locals'. Net als in Angkor bevindt zich hier een tempel met de naam Ta Prohm. Deze kleine tempel is in heel goede staat, en het maakt een mooi plaatje. Bij kleine altaartjes in de tempel kunt u onder het toeziend oog van oude monniken wierook aansteken. U komt aan het begin van de middag aan in Kampot, en de rest van de dag is ter vrije besteding.
 
Tip: net voor de zonsondergang is het aan te raden om over de boulevard te slenteren en een drankje te nuttigen in een van de restaurantjes aan de rivier. De zonsondergang aan de boulevard is zeer memorabel, met een mooi uitzicht over de Tuek Chhou rivier en het achterliggende Damrei gebergte.
Dag 9 Kampot
Een heerlijk dagje er op uit zoals de locals dat doen! Per tuktuk gaat u vandaag Kampot en het platteland rondom Kampot verkennen. Kampot is een zeer aantrekkelijke plek met veel koloniale gebouwen en invloeden. U bezoekt naast de mooie plekjes in het stadje onder andere ook een peper plantage. Peper in Kampot is bekend onder chefs over de hele wereld. "Kampot Pepper" werd voor de Khmer Rouge aantrad vooral in de Franse keuken veel gebruikt. Nadat alle plantages tijdens het Khmer Rouge bewind waren verdwenen is er nu een nieuwe generatie begonnen aan het kweken van wereldkwaliteit peper. U leert meer over het proces en wat de peper zo goed maakt in Kampot. Ook bezoekt u de zoutvelden van Kampot en ziet u hoe zout gewonnen wordt op de traditionele manier. Ook Kep wordt aangedaan; het voormalige zee resort van de koloniale Fransen. Hier kunt u veel oude en verlaten villa’s terug vinden uit de jaren ’20. Onderweg geniet u van mooie uitzichten en het lokale leven en maakt u een stop voor een leuke picknick. Halverwege de middag gaat u richting uw hotel.

Noot: als de weersomstandigheden slecht zijn, zal er een auto geregeld worden.

Noot: de lunch in vandaag inclusief!
Dag 10 Kampot - Koh Rong Samloeum
U wordt vandaag (zonder gids) naar Sihanoukville gebracht. Na aankomst bij de pier gaat u aan boord van een speedboot naar Koh Rong Samloeum (circa 60 minuten). De laatste nachten verblijft u in het Moonlight Resort. Het resort ligt direct aan Saracen Beach; volgens locals het mooiste strand van Koh Rong Samloeum! Het is een prachtige locatie om de reis af te sluiten. Hier vindt u parelwitte (schone) stranden, helderblauw water en op loopafstand van het resort liggen andere kleine strandjes zoals Lazy Beach. Bij aankomst wordt u vriendelijk ontvangen met een welkomstdrankje en het personeel geeft u graag tips.
Dag 11 Koh Rong Samloeum
Dag ter vrije besteding. Geniet van de zon, de zee en het strand. Het resort beschikt over ligstoelen, handdoeken en een jacuzzi waarvan u gebruik kunt maken zodat u heerlijk kunt ontspannen. Er zijn meerdere restaurants in de buurt van het resort voor een verfrissende lunch. De verse seafood BBQ in de avond is een heerlijke manier om de dag af te sluiten op een tropisch eiland. En dat allemaal terwijl u zit aan het strand en uitkijkt over de heldere zee.
Dag 12 Koh Rong Samloeum
Opnieuw een vrije dag. Ook vandaag kunt u relaxen bij het resort. Gaat u er liever op uit? Dan kunt u deelnemen aan optionele activiteiten die door het resort worden georganiseerd. Wat dacht u bijvoorbeeld van een kanotocht door de mangroven en op zee, een snorkeltrip of een bezoek aan een buureiland zoals Koh Rong?
Dag 13 Koh Rong Samloeum - Phnom Penh - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
In de ochtend wordt u naar de pier van Koh Rong Samloeum gebracht, waar u aan boord gaat van de speedboot naar Sihanoukville. Vervolgens reist u in ongeveer vijf uur naar de luchthaven van Phnom Penh. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • alle overnachtingen conform programma 
  • genoemde maaltijden
  • genoemde (boot)transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
  • speedboot tickets (retour) naar Koh Rong Samloeum
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • Angkor Pass
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten Cambodja, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele / niet genoemde excursies en entreegelden
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.750 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Saem Siemreap Hotel - Siem Reap
Het Saem Siemreap Hotel is een indrukwekkend 4-sterren hotel in Siem Reap. Het levendige centrum bereikt u na een korte rit per tuktuk en de tempels van Angkor liggen op ca. 7 km afstand. De 78 kamers bevinden zich rondom het zwembad, waar het heerlijk afkoelen is na een dagje sightseeing. U heeft keuze uit vier verschillende kamertypes, waaronder familiekamers. De kamers zijn ingericht met uniek Khmer meubilair en van alle gemakken voorzien, zoals airconditioning en gratis Wi-Fi. Overige faciliteiten zijn een Spa, een fitnesscentrum en een restaurant.

Rajabori Villas Resort - Kratie
De bungalows van Rajabori staan op het eiland Koh Trong, een kleine 5 minuten varen vanuit Kratie, de provinciehoofdstad van de gelijknamige provincie. Het eiland is een Community Based Tourism project en de mensen zijn wonderlijk vriendelijk op dit kleine eiland. De houten bungalows zijn gebouwd in de traditioneel Cambodjaanse stijl. Ze zijn van alle gemakken voorzien, maar hebben geen airco. Vanwege het verkoelende briesje zult u dat ook niet missen. De bungalows staan midden in de gemeenschap, wat een gevoel geeft van echt bij de locals thuis te verblijven. Een mooi zwembad en een goed restaurant maken het verblijf compleet.

Rambutan Resort - Phnom Penh
Het Rambutan Resort in Phnom Penh is een heerlijk stadsparadijsje. Gelegen in het centrum van Phnom Penh en op een korte tuktuk trip naar de rivier en andere leuke restaurant-gebieden. Kleurrijke kamers die mooi zijn ingericht en van alle gemakken zijn voorzien, met keuze uit vier verschillende kamertypes. Samen met een heerlijk zwembad maakt dit een van de beste plekken in Phnom Penh om te verblijven. De eigenaar is Nederlands en mengt zich goed met zijn gasten. Hij heeft zoveel kennis van de stad, dat u zichzelf nooit zorgen hoeft te maken over wat te doen en waar te eten. Het personeel is wellicht het meest vriendelijk van de hele lijst aan hotels in Phnom Penh, wat nog een extra reden is om er te verblijven!

The Columns - Kampot
In het hartje van het oude gedeelte van Kampot vindt u The Columns. Een rij oude Frans-koloniale huizen zijn prachtig gerestaureerd om samen het hotel te vormen. Bij de restauratie zijn de karakteristieke charmante elementen, zoals de lichtblauwe luiken, bewaard gebleven. Achter de schermen is het gebouw naar de 21ste eeuw gebracht met alle voorzieningen die u kunt verwachten van een dergelijk middenklasse hotel. De kamers zijn ruim, schoon en sfeervol, maar sommige hebben wel een schuin dak, wat voor langere Europeanen een bezwaar kan zijn.

Moonlight Resort - Koh Rong Archipel
Op Koh Rong Samloeun ligt aan de Saracen Bay het goed gemanagede Moonlight Resort. Het resort lijkt wellicht een beetje op een futuristische dorp at op de maan gebouwd  is. Dat maakt het direct ook een stand-out tussen alle simpele bungalows op Saracen Beach. De ronde “domes” waar u in verblijft zijn voorzien van mooie badkamers en goede faciliteiten. Een leuk detail is dat de bedden ook rond zijn en pal onder een daklicht. Zo kunt u in de avond de sterrenhemel zien vanuit uw bed! Vanuit de “domes” loopt u zo het strand op. Saracen Bay is een baai et parelwitte stranden en diepblauwe wateren. Er zijn geen hoge golven in de baai, wat zwemmen net voor het ontbijt wel erg aantrekkelijk maakt. Op het strand heeft het resort ook nog een tweetal jacuzzi’s. Voor het geval u even bij wilt komen van al het rusten.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »