Menu

Huwelijksreis Cambodja

Verwennerij ten top tijdens deze honeymoon in Cambodja! We selecteerden de meest sfeervolle accommodaties om van hieruit het land te verkennen, in een rustig tempo. De gidsen en chauffeurs nemen u alle zorgen uit handen zodat u volledig kunt genieten van het land en van elkaar. Op de mooiste plekjes worden romantische lunches en diners verzorgd; u wordt werkelijk in de watten gelegd.
U vergaapt zich aan de tempels en bouwwerken van het magistrale Angkor, dat u te voet en per jeep verkent. De hoofdstad Phnom Penh wordt uiteraard ook aangedaan, maar daarnaast verkent u ook het Cardamom Regenwoud vanuit een drijvende lodge, en gaat u eilandhoppen bij het badplaatsje Kep. De reis wordt in stijl afgesloten met een luxe strandverblijf op het eiland Koh Rong: witte stranden, kristalhelder water en een heerlijke accommodatie!

Reisduur: 14 dagen

Siem Reap (Angkor) - Phnom Penh - Kep - Tatai (Cardamom) - Koh Rong

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Huwelijksreis Cambodja inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • de mooiste accommodaties
 • volledig verzorgde reis
 • Angkor per jeep en te voet verkennen: bijzonder!
 • stad, regenwoud, wereldberoemde tempels en tropische eilanden in één reis!
 • rustig reistempo: ook tijd voor eigen invulling
 • diners en lunches op romantische plekjes
 • veel afwisseling in het programma en verblijfsplekken
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Cambodja - Angkor - Apsara danseres bij Angkor - foto: Daniel de Gruiter
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Siem Reap
Vandaag start uw huwelijksreis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Siem Reap wordt de visumprocedure u uit handen genomen door een beambte die hiervoor speciaal op u staat te wachten. U hoeft nergens naar om te kijken en kunt ondertussen de bagage ophalen. Na de douane staan uw Cambodjaanse gids en chauffeur voor u klaar om u naar het prachtige resort te brengen. Het grote genieten kan beginnen!

's Middags stappen jullie in een lokale tuktuk voor een ritje naar Kokdong Community, een school voor lokale kinderen, vaak met een arme achtergrond. De oprichter van de school vertelt jullie graag, en vol terechte trots, over het goede werk dat hij hier verricht om deze kinderen betere kansen voor de toekomst te geven. Hij leidt jullie rond over de school, uiteraard zonder de lessen van de kinderen te verstoren. Terug in Siem Reap rijden jullie langs de rivier naar Wat Damnak, waar u een monnik ontmoet die jullie reis en jullie huwelijk zal zegenen. Een bijzondere ervaring. Een wandelingetje bij deze pagode leert jullie meer over de bijzondere bouwstijl van de Cambodjaanse tempels en over Boeddhisme.

's Avonds is er een heerlijk honeymoon-diner voor jullie bereid, op een privé plekje in de tuin van het resort.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Siem Reap
Na het ontbijt maakt u een excursie in en om Siem Reap, met name naar het indrukwekkende Tonle Sap meer met haar vele drijvende dorpen en dorpen op palen. Kampong Phluk is zo'n verzameling van drie paaldorpjes. Omgeven door ondergelopen zoetwater mangrovebossen huisvest dit gebied veel 'wildlife'. In het droge seizoen lijken de huizen torenhoog op hun palen te zweven. U maakt hier een boottochtje door het dorp en de zoetwater mangroven (door de lokale bevolking ook het “flooded forest” genoemd), en leert er meer over de levenswijze van de bewoners. U reist door naar de tempel Wat Sanlong, een uniek plekje waar u van een romantische lunch kunt genieten. Per tuktuk of mountainbike rijdt u daarna door kleine dorpjes en langs eindeloze rijstvelden tot u het dorpje Preah Dak bereikt. U kunt hier met de auto ook nog verder naar de tempel Banteay Srei, uit de 10e eeuw. Velen vinden deze kleine tempel het allermooiste vanwege de goede staat van onderhoud en de gedetailleerde decoratie. U wordt terug gebracht naar het hotel. De rest van de avond is ter vrije besteding.
 
Noot: de bereikbaarheid van Kampong Phluk verschilt per seizoen. Mocht de bereikbaarheid slecht zijn dan zal in overleg met uw gids een alternatief drijvend dorp op het meer aangeboden worden
Dag 3 Siem Reap
Angkor is vandaag aan de beurt, en wel op een heel bijzondere manier. U gaat namelijk per jeep naar de tempel Batchum. Hiervandaan maakt u een wandeling van een half uurtje naar Sras Srang, waar een verkoelend drankje wordt geserveerd. U komt door dit typische Khmer-dorpje met houten paalwoningen, en eindigt bij de tempel Banteay Kdei. Hier staat de jeep klaar om u naar Ta Prohm te brengen, de meest gefotografeerde tempel van het complex. De tempel is nagenoeg onaangeraakt door archeologen en is behoorlijk overwoekerd. Bomen groeien tussen de stenen door en tarten de constructie. Een indrukwekkend en fotogeniek gezicht. Bij een lokaal huis wordt een vroege lunch geserveerd.

's Middags gaat u per jeep naar de belangrijkste en bekendste tempels van Angkor. Eerst ziet u Angkor Thom, de voormalige hoofdstad van het Angkor-koninkrijk, met een oppervlakte van 9 km2. U bezoekt de overgroeide tempel Palilay en een wandeling door het bos brengt u bij de piramidevormige Phimeanakas en Baphuon. Wellicht het mooiste onderdeel van het tempelcomplex is Bayon, het haar mysterieuze sereen glimlachende gezichten. Ook bezoekt u de Baphoun Tempel, het Terrace of the Elephants en het Terrace of the Leper king. Vanaf de Victory Gate wandelt u naar East Gate, in een rustig gedeelte van het complex. Een mooi plekje om het bezoek af te sluiten met een koel drankje en een snack.

Terug in het hotel verzorgen we een aroma-therapie-sessie (1 uur) zodat u even helemaal kunt ontspannen na alle indrukken van deze dag.
Dag 4 Siem Reap - Sambor Prei Kuk - Phnom Penh
In de vroege ochtend laat u Siem Reap achter u en wordt de reis vervolgd per auto naar Sambor Prei Kuk. De ruïnes van Sambor Prei Kuk liggen allen verspreid in de jungle. In de 7e eeuw diende het als hoofdstad van Chenla. Het terrein is verdeeld in drie (hoofd)groepen met tempels: Prasat Sambor, Prasat Tor en Prasat Yeah Puon. De tempels verkent u te voet. Deze wandeling is ongeveer drie kilometer. Na hier de benen te hebben gestrekt, en te hebben geluncht in een lokaal restaurantje, gaat de autorit verder naar de hoofdstad Phnom Penh. De rit naar Phnom Penh vanaf Sambor Prei Kuk neemt ongeveer vier uur in beslag. Bij aankomst in de late middag bent u vrij om de avond zelf in te vullen.
Dag 5 Phnom Penh
In een afwisselende stad als Phnom Penh is het vaak leuker om meer met de mensen op straat in contact te komen. U doet dat vandaag met behulp van een Engelssprekende gids, een tuktuk en een reeks aan leuke bezienswaardigheden die niet allemaal op de toeristische radar staan. U start de dag bij het park en monument dat de onafhankelijkheid van Frankrijk (in 1953) herdenken. U loopt door het park naar het Koninklijke Paleis met de Zilveren Pagode. De Throne Room is het hoofdgebouw van het paleis en u herkent in de bouwstijl de invloeden van de Bayon tempel van Angkor Thom. Ook bezoekt u de Zilveren Pagode, met haar treden uit Italiaans marmer. De vloer bestaat uit maar liefst 5000 zilveren tegeltjes. Het huisvest een smaragden Boeddhabeeld en een gouden Boeddhabeeld, belegd met een duizelingwekkende 9584 diamantjes.
 
Per tuktuk gaat het verder naar de centrale markt, een prachtig art deco gebouw. Voor eenieder die een vleugje vergane glorie wel kan waarderen is dit smullen. Per tuktuk rijdt u verder en bezoek het treinstation uit 1932. De lunch wordt geserveerd in een nabijgelegen restaurant dat uitkijkt over de beroemdste straat van Phnom Penh, Monivong Boulevard. Na de lunch bezoekt u de Nationale Bibliotheek vanuit waar u naar Wat Phnom loopt. Via het koloniale hart van de stad loopt u naar de Oude Markt waar u op een geheel andere manier kennis maakt met een traditionele markt.
 
Na een kopje thee in één van Phnom Penh’s meest iconische restaurants, het Chinese House, bezoekt u tegen het einde van de middag de tempel Wat Ounalom en tot slot het Conference Hall Building. Deze ligt op de plek waar vier rivieren samenkomen, in Cambodja genaamd Chaktomuk. U kunt hier achterblijven om te dineren en op eigen gelegenheid naar het hotel terug te gaan, of u direct laten terugbrengen naar het hotel.
Dag 6 Phnom Penh - Kep
U rijdt vandaag in iets meer dan drie uur naar Kep met een korte stop bij het meer Tonle Bati. Dit is met name in de weekenden een populaire recreatieplek voor de 'locals'. Net als in Angkor bevindt zich hier een tempel met de naam Ta Prohm. Deze kleine tempel is in heel goede staat, en het maakt een mooi plaatje. Bij kleine altaartjes in de tempel kunt u onder het toeziend oog van oude monniken wierook aansteken. Uw gids kan u helpen met een speciale zegening als u dat wilt, in een wel heel mooie omgeving.
 
Uw eindbestemming van vandaag is Kep. In de jaren ’50 en ’60 was dit een geliefde strand- bestemming voor de Franse en Khmer jetset. Onder de Rode Khmer raakte het plaatsje in verval, maar sinds kort is er weer allerlei ontwikkeling gaande. Niet voor niets, want het is een rustig en vredig plekje aan zee, en de krabben smaken er voortreffelijk!

De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u fijn kunt genieten van de faciliteiten van het prachtige hotel.
Dag 7 Kep
Vandaag is een dag vrij te besteden in het heerlijke Knai Bang Chatt Resort. Met de ruime kamers, mooie en grote tuin en zeer uitnodigend infinity zwembad is dit een heerlijke plek om lekker tot rust te komen. Ook de nabijgelegen zeilclub is een leuke plek om even te loungen of te dineren.
 
Mocht u liever iets actiefs doen vandaag dan kun u kiezen uit één van de vele activiteiten die het resort aan kan bieden zoals island hopping in de Golf van Thailand of met de tuktuk op  ontdekkingstocht door het platteland dat Kep omringt.
 
In de avond heeft het resort op de pier van de zeilclub een romantisch diner voor u opgezet. Een ervaring die u zeker niet snel meer zult beleven!
Dag 8 Kep - Tatai
Een rit van ongeveer 3,5 uur brengt u vandaag in de provincie Koh Kong. De levensader en 'snelweg' van dit gebied is de rivier Tatai, omgeven door het Cardamom regenwoud en de grootste kustmangrove van Zuidoost Azië. De uitgelezen plek om uit uitvalsbasis te gebruiken voor verkenning van dit gebied is het Canvas & Orchids Retreat. U wordt per boot opgehaald; de enige manier om de lodge te bereiken. U neemt hier intrek in een luxe drijvende safari-tent. Wát een bijzonder plekje. De middag is ter vrije besteding om te genieten van de serene omgeving. 's Avonds staat er een romantisch diner onder de sterrenhemel op het programma.
Dag 9 Tatai
Dag ter vrije besteding op de Tatai Rivier. U kunt het vandaag eens lekker rustig aan doen en genieten van de omgeving. Maar als u liever wat actiever op pad gaat, kunt u bij de lodge verschillende excursies boeken. Ook liggen er kajaks klaar voor vrij gebruik op de rivier. Een aan te raden excursie is de Tatai Watervallen. Een schitterende partij watervallen waar u naar hartenlust kunt badderen in de schone stroompjes.
Dag 10 Tatai - Sihanoukville - Koh Rong
Na het ontbijt wordt u naar Sihanoukville gebracht, de bekendste badplaats van Cambodja. Maar uw bestemming is nóg exclusiever. U neemt hier de boot naar het eiland Koh Rong. Hier wachten witte stranden en kristalheldere wateren op u, plus een villa met oceaanzicht in een prachtige accommodatie waar het u aan niets zal ontbreken. De parelwitte stranden, helder blauwe zee en intieme gevoel is een zeer passende afsluiting van uw huwelijksreis door dit prachtige land.
Dag 11 Koh Rong
Dag ter vrije besteding. Geniet van de zon, de zee en het strand. Het resort beschikt over een schitterende “infinity pool” met ligstoelen en handdoeken aan zowel het zwembad als het privé strand waarvan u gebruik kunt maken zodat u heerlijk kunt ontspannen.
Dag 12 Koh Rong
Dag ter vrije besteding. Ook vandaag kunt u relaxen bij het resort. Gaat u er liever op uit? Dan kunt u deelnemen aan optionele activiteiten die door het resort worden georganiseerd. Wat dacht u bijvoorbeeld van een kanotocht door de mangroven en op zee, een snorkeltrip of een bezoek aan een buureiland?
Dag 13 Koh Rong
Een laatste dag ter vrije besteding op Koh Rong. Geniet nog even van de rust, de heerlijke faciliteiten en gastvrijheid van het resort. Het resort heeft ook een zeer goede spa waar het aan ontspanning niet ontbreekt. Laat u beiden verwennen met een koppelmassage. Ook kunt u deelnemen aan yoga sessies of in de fitnessruimte werken aan uw “thuiskom figuur”.
Dag 14 Koh Rong - Phnom Penh - (vliegreis op eigen gelegenheid)
In de ochtend wordt u naar de pier van Koh Rong gebracht waar u aan boord gaat van de speedboat naar Sihanoukville. Vervolgens reist u in ongeveer vijf uur naar Phnom Penh. Hier wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • alle overnachtingen conform programma
  • genoemde maaltijden 
  • genoemde yoga activiteiten en vervoer  per tuktuk naar de activiteiten
  • entreegelden voor alle bezienswaardigheden benoemd in het programma
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gids tijdens de excursies
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • alle entreegelden voor bezoeken zoals beschreven in het programma
  • welkomstgeschenk ter plekke
  • VIP immigratie behandeling en visum voor Cambodja
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten; € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten Cambodja, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
  • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele / niet genoemde excursies
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.250 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Navutu Dreams Resort & Wellness Retreat - Siem Reap
Navutu Dreams (4-sterren) is een klein paradijsje in Cambodja. Gelegen buiten het centrum van Siem Reap vindt u de 28 kamers van het Navutu Dreams Resort & Wellness Retreat in een prachtige groene en rustige setting. Dit 4-sterren boutique hotel is zeer geschikt voor mensen die willen verblijven op een rustige locatie en/of zich interesseren in wellness en yoga. Het resort heeft erg mooie, frisse kamers met een fijne lounge uitstraling. U heeft keuze uit vier soorten kamers, zo is er voor ieder wat wils. Na een dagje ‘tempel-hoppen’ is het heerlijk ontspannen bij één van de drie zwembaden (zoetwater en ook zoutwater) of geniet van een massage in de Spa. Daarnaast is Navutu Dreams hét “must-stay-at hotel” voor yoga-liefhebbers; het hotel heeft een uniek en zeer gewaardeerd yoga-programma. De setting hiervoor, te midden van een rijk begroeide tropische tuin, had niet beter kunnen zijn. Verder besteed het resort veel aandacht aan gezonde maaltijden (ook vegan en glutenvrij) en duurzaamheid. Het Navutu Dreams Resort & Wellness Retreat ligt op ca. 10 minuutjes rijden van het centrum en op ca. 25 minuutjes van de Angkor tempels, dit is prima te doen per tuktuk!

iRoHa Garden Hotel & Resort - Phnom Penh
Dit resort-achtige hotel ligt aan een afgesloten straat. Het gebouw waar het in gevestigd is, is het voormalige huis van de gouverneur van Phnom Penh. Het hotel is een van de bekendste boetiek hotels van Phnom Penh en staat op tripAdvisor steevast in de top 3 van beste accommodaties. Een rui buitenzwembad, een tropische tuin en een zeer goede spa voegen veel waarde toe aan de zeer smaakvol ingerichte kamers. Elke kamer is anders ingericht en heeft een ander formaat. Recentelijk zijn er 4 kamers bijgebouwd in bungalow stijl welke heel ruim zijn opgezet. De ruimte in de kamers en rondom de tuin van het hotel zijn niet te vergelijken met concurrerende hotels in Phnom Penh. Ook het personeel is zeer vriendelijk en bekwaam en zorgt ervoor dat u zich echt thuis voelt.

Knai Bang Chatt - Kep
Bent u op zoek naar een kleinschalig, uniek en luxe hotel in Kep? Kies dan voor Knai Bang Chatt. Dit 4*+ hotel beschikt over slechts 18 kamers, waarbij u keuze heeft uit classic rooms, superior rooms en suites. Alle kamers zijn modern, sfeervol en comfortabel ingericht. Verder beschikt het hotel over een mooi zwembad, goede Spa-faciliteiten en meerdere restaurants. Het toegewijde personeel en de serene sfeer maken het plaatje compleet. Voor de deur ligt een relatief nieuw strand (Coral Beach), de Sailing Club en het Discovery Center; allen onderdeel van Kep West. De bekende krabbenmarkt ligt op ca. 5 minuutjes lopen (met ook veel restaurantjes).

Canvas & Orchids Retreat - Koh Andet Island, Tatai River
Wilt u afwijken van de gebaande toeristische paden en u in een andere wereld wanen? Overweeg dan een verblijf in het Canvas & Orchids Retreat! Tijdens een verblijf in deze eco-lodge kunt u genieten van de prachtige omgeving. Loop door de omliggende ongerepte jungle, ruik de zeldzame orchideeën, ga op zoek naar kleurrijke paradijsvogels en ervaar een optimaal gevoel van rust. Een bezoekje waard is de Tatai waterval. U kunt deze waterval op eigen gelegenheid bezoeken of u laten begeleiden tijdens een excursie vanuit de lodge. Ook kunt u per kajak op ontdekkingstocht door het mangrovewoud en over de rivieren. Na een dag vol nieuwe indrukken kunt u zich terugtrekken in één van de 13 unieke “glamping” tenten van het Canvas & Orchids Retreat. Het bijzondere van de tenten is dat deze allemaal op de Tatai rivier zijn gelegen, op een soort vlonders. In het restaurant kunt u genieten van heerlijke westerse en lokale Cambodjaanse gerechten. U vindt het Canvas & Orchids Retreat op Koh Andet Island, op ca. 20 km afstand van Koh Kong City. Het is gelegen aan de Tatai River en wordt omgeven door de groene Cardamom Mountains. Hier wilt u nooit meer weg!

The Royal Sands - Koh Rong
The Royal Sands (5-sterren) is het meest luxueuze resort op Koh Rong. De ligging is perfect met honderden meters aan parelwit strand dat alleen toegankelijk is voor resort gasten. De bungalows lijken direct uit een honeymoon brochure te komen. Zeer ruim ingericht met schitterende badkamers en een privé zwembad wat uitkijkt over de Golf van Thailand. Wie wil nu niet zo wakker worden? Het restaurant serveert heerlijke maaltijden en in de avond wordt er rondom het resort van alles opgezet om het verblijf nog intiemer en sfeervoller te maken. Fakkels en kampvuren maken voor een zeer romantische avond onder de sterren. Wat dit resort ook erg aantrekkelijk maakt, is dat men naast een heel erg luxueus verblijf voor de gasten ook een erg mooi verblijf heeft aangelegd voor het personeel en de families. Het resort draagt zeker een steentje bij aan de ontwikkeling en het welzijn van de lokale bevolking.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »