Menu

Luxe reis Cambodja

Wanneer men aan Cambodja denkt, denkt men al gauw aan het grillige verleden van het land. Een imago waar Cambodja al jarenlang van af wil en waar u tegenwoordig niet veel meer van terugziet in het land. Één van de ontwikkelingen waar het land zich heel erg goed in heeft weten te onderscheiden is het creëren van luxe. Zowel rondom Angkor, de hoofdstad Phnom Penh en de Cambodjaanse kust kan er genoten worden van extreme luxe. Maar ook diep in de regenwouden van Cambodja kunt u op een wel heel speciale plek verblijven. Tijdens deze luxe reis Cambodja komt u niets te kort aan hoogtepunten en geniet u van de beste faciliteiten in de meest unieke bestemmingen. Zo verblijft u in heerlijke resorts en het koloniale Raffles Hotel in Phnom Penh. Als klap op de vuurpijl verblijft u in het Shinta Mani Wild midden in het Cardamom gebergte en op exclusieve Songsaa Eiland in een villa met een privé zwembad. Bijzonder, luxe en intimiteit staan centraal in deze reis. De resorts bieden allen een heerlijk rustige en ruime omgeving en door middel van leuke extraatjes en creatieve ingevingen voor diners of lunches krijgt de reis ook naast een luxe gevoel een zeer intiem gevoel. Een heerlijke reis dus om lekker bij te komen en te genieten van één van de meest interessante landen in Zuidoost Azië!

Reisduur: 13 dagen

 Siem Reap - Angkor - Phnom Penh - Shinta Mani Wild - Songsaa Privé Eiland

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Luxe reis Cambodja inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • De meest luxe accommodaties op elke plek, sommigen met privé zwembad.
 • Zeer luxe minibus met minibar, massage stoelen en in-car entertainment.
 • De tempels van Angkor op een excluieve manier.
 • Privé chef rondom Siem Reap voor exclusieve lunch ervaringen.
 • Full board bij Shinta Mani Wild en Song Saa Resort.
 • Once in a lifetime ervaring met Shinta Mani Wild.
 • Intiem en exclusief.
 • Rustig reistempo.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Bayon tempel - Siem Reap - Cambodja
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Siem Reap
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Siem Reap wordt u door een douane beambte geholpen met uw visum. U hoeft nergens naar om te kijken. Na de douane staan uw Cambodjaanse gids en chauffeur voor u klaar om u naar uw luxueuze boetiek accommodatie te brengen. Check in bij het resort en geniet van een ontspannende duik in uw privé zwembad.
 
In de namiddag ontmoet u de gids en stapt u samen een tuktuk in. U bezoekt de tempel Wat Damnak, waar u een monnik ontmoet die een zegeningsritueel zal uitvoeren voor uw reis. Een bijzondere ervaring. Een wandelingetje bij deze pagode leert u meer over de bijzondere bouwstijl van de Cambodjaanse tempels en over Boeddhisme. Ook ziet u veel studenten die huiswerk aan het maken zijn, vooral Engels en Wiskunde. Leen een helpende hand en leer zodoende meer over het educatiesysteem van Cambodja.
 
U keert terug naar het resort en geniet van een vrije avond.
 
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Siem Reap
U begint uw reis met een vrije dag in Siem Reap. Zo kunt u even bijkomen van de reis en in alle rust genieten van de faciliteiten van het resort. Siem Reap is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Angkor tempelcomplex, en daardoor zijn er veel restaurantjes en excursiemogelijkheden. 

's Avonds kunt u terecht in het centrum van Siem Reap. De meeste restaurants zijn gelegen rondom de gezellige, oude markt Psar Chas en de centrale markt Psar Kandal. De sfeer is aangenaam en de prijzen laag.

Tip: een erg leuk restaurant in Siem Reap is het Mie Café (#0085, Phum Treng Khum Slorgram). Voor een zeer speciale en educatieve ervaring kunt u bij het Bambu Stage Restaurant terecht waar u naast lekker eten ook veel zult leren van de historie van de tempels en Cambodja zelf (reserveringen aan te raden).
Dag 3 Siem Reap / Angkor
Vandaag staat er een volle dag Angkor op het programma. Samen met uw gids en chauffeur gaat u een deel van dit enorme tempelcomplex bezichtigen. De dag centreert zich om de drie meest bekende tempels van het complex; Ta Prohm Tempel, Angkor Thom en Angkor Wat. Om de dag leuk en afwisselend te maken wordt er ook van het bewandelde pad afgeweken en korte stukjes gelopen door delen van het tempelcomplex waar weinig tot geen mensen komen. De dag begint met een bezoek aan Ta Prohm, bekend om de film Tomb Raider. Boomwortels hebben deze tempel omgetoverd tot een sprookjesachtige ruïne. Bomen groeien tussen de stenen door en tarten de constructie. Een indrukwekkend en fotogeniek gezicht. U bezoekt ook Banteay Kdei, ook wel de 'citadel of monk's cells' genoemd en Sras Srang waar uw lunchlokatie zich bevindt. Een lokale chef wacht hier op u met een heerlijk vers bereide maaltijd die u in een authentiek lokaal huis kunt nuttigen. U kunt hier even uitrusten en verkoelende drankjes tot u nemen voordat de ontdekkingstocht van Angkor verder gaat met een bezoek aan Angkor Wat, de grootste en meest bekende tempel. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. U kunt hier uren ronddwalen. Als laatste bezoekt u de oude hoofdstad van het Koninkrijk, Angkor Thom. Deze stad is bezaaid met tempels zoals Palilay, Phimeanakas, Baphuon en de centraal gelegen Bayon Tempel (met de vele afbeeldingen van gezichten is dit een van de mooiste tempels van het complex). Ook kunt u de South Gate en Victory Gate bezichtigen.
 
In de namiddag rijdt u naar het Tonle Sap meer en geniet u van de ondergaande zon tijdens een heerlijke cruise. Canapes en wijn worden aan boord geserveerd terwijl u samen in een privé boot over het meer dobbert. Geniet van de rust en de romantische atmosfeer voordat u net na de zonsondergang terugkeert naar het resort.
Dag 4 Siem Reap / Koh Ker
Na het ontbijt vertrekt u naar Koh Ker. Deze tempel ligt op ca. 120km ten noordoosten van Siem Reap. Pas sinds kort is deze voormalige hoofdstad van het Angkor rijk via een goede weg bereikbaar. Het is dan ook lang niet zo toeristisch als de tempels die op kortere afstand van Siem Reap liggen. In Koh Ker vindt u meer dan 55 tempels. Het hoogtepunt is de Pyramide-achtige tempel Prasat Thom. Per privé vervoer reist u terug richting Siem Reap en geniet u eerst van een exclusieve lunch op het platteland. Uw persoonlijke chef heeft voor u wederom een heerlijke maaltijd bereid. U geniet van de lunch en de rust in deze zeer vredige omgeving.
 
Uw reis vervolgt zich naar het nabije Banteay Srei, ook wel de roze tempel genoemd. De naam betekent 'tempel van de vrouwen'. Het complex valt vooral op vanwege de enorme detail in de afbeeldingen. De tempel dient ter ere van de Hindoeïstische god Shiva.  Na uw bezoek rijdt u terug naar Siem Reap.
 
Noot: het is ook mogelijk om de Koh Ker/Banteay Srei combinatie te doen per helikopter. Deze populaire luxe trip is zeer exclusief en geeft een zeer mooi beeld van de omvang van het Angkor rijk . Per helikopter wordt deze excursie in vier uur gedaan. Lunch is daarom niet inbegrepen.
Dag 5 Siem Reap - Phnom Penh
Na het ontbijt vertrekt u met de gids en chauffeur naar de luchthaven van Siem Reap voor een korte vlucht naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja met veel Franse invloeden. De stad Phnom Penh ontwikkelt zich razendsnel en is op weg een echte Aziatische metropool te worden. 
 
Na aankomst op de luchthaven van Phnom Penh wordt u wederom verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt transfer naar uw hotel. Hier verblijft twee nachten in het koloniale Raffles Hotel, waar u in kunt checken.
 
De rest van de dag is vrij te besteden. Het is leuk om in de avond over de boulevard te slenteren. U vindt hier tientallen terrasjes en restaurants.
 
Tip: voor een zeer exclusieve eetgelegenheid raden wij u Topaz aan, van Cambodja’s eigen topchef Luu Meng. Het restaurant is gelegen aan de Norodom Boulevard en is populair onder de fine diners van Phnom Penh.
Dag 6 Phnom Penh
In een afwisselende stad als Phnom Penh is het vaak leuker om meer met de mensen op straat in contact te komen. U doet dat vandaag met behulp van een Engelssprekende gids, een tuktuk en een reeks aan leuke bezienswaardigheden die niet allemaal op de toeristische radar staan. U start de dag bij Pshar Chas in het noorden van de stad. Hier wordt uw ontbijt geserveerd. Op het menu staat Banh Sung. Dit is een klein noedel gerecht met kokosmelk en springroll plakjes. Ook kunt u Chek Ktis proeven, een zoet dessert. U rijdt daarna per tuktuk naar het park en monument dat de onafhankelijkheid van Frankrijk (in 1953) herdenkt. U loopt door het park naar het Koninklijke Paleis en de Zilveren Pagode. De 'Throne Room' is het hoofdgebouw van het paleis en is geïnspireerd op het ontwerp van de Bayon tempel in Angkor. Ook bezoekt u de Zilveren Pagode. De trappen van de Zilveren Pagode zijn van Italiaans marmer gemaakt en de vloer bestaat uit maar liefst 5000 massief zilveren tegeltjes. In de pagode staat een smaragden en gouden Boeddhabeeld, gemaakt van wel 9584 diamantjes.
 
Per tuktuk wordt u naar de beroemdste straat van Phnom Penh gebracht, Monivong Boulevard. Hier wordt de lunch geserveerd (inbegrepen) in een restaurant dat uitkijkt over deze straat. De tocht gaat verder via het treinstation en de Nationale Bibliotheek, welke respectievelijk in 1932 en 1924 gebouwd zijn. Ook bezoekt u de nabijgelegen centrale markt, een prachtig art deco gebouw. Voor eenieder die een vleugje vergane glorie wel kan waarderen is dit smullen. Een korte tuktuk rit richting de rivier brengt u naar één van Phnom Penh’s meest iconische restaurants, het Chinese House. Hier krijgt u een verkoelend drankje en een lokale snack aangeboden. Om de dag af te sluiten kunt u er voor kiezen om Wat Phnom te bezoeken. Op de top van deze heilige heuvel staat een pagode waar u samen met uw gids een wierrookstokje aan kunt steken om de dag af te sluiten.
Dag 7 Phnom Penh - Cardamom National Park
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Tuol Sleng Museum (S-21) en de ‘Killing Fields’ (Choeung Ek). De verschrikkingen tijdens het Khmer Rouge bewind worden hier pas goed duidelijk. Het Tuol Sleng Museum is gevestigd in een voormalige school dat destijds gebruikt werd als gevangenis voor onschuldige mensen die later op de ‘Killing Fields’ geëxecuteerd werden. In het museum ziet u foto’s van de gevangenen en kunt u de cellen bekijken. Na dit bezoekt rijdt u naar een bijzondere accommodatie in het Cardamom National Park, gelegen ten westen van Phnom Penh. De komende drie nachten verblijft u in Shinta Mani Wild, een goednieuw concept (geopend in december 2018!) voor een luxe 'kampeer' ervaring in Cambodja. Het concept staat voor een combinatie tussen design/luxe van wereldklasse en het behoud/bescherming van de bedreigde oerwouden in Cambodja. De 15 tenten liggen aan of boven de rivier, verspreid over 1,5 kilometer. De tenten zijn elk zo ontwerpen (door Bill Bensley) dat ze een prachtig uitzicht hebben op het oerwoud en/of de watervallen. Na aankomst wordt u verwelkomd met een drankje en tijdens het verblijf staat een persoonlijke butler tot uw beschikking, zijn alle maaltijden en dranken inbegrepen, alsmede spa behandelingen en alle activiteiten.
Dag 8 Cardamom National Park
Tijdens uw verblijf in Shinta Mani Wild zijn diverse activitieten inbegrepen. Er zijn eigenlijk zo veel mogelijkheden dat u een keuze zult moeten maken wat u de komende dagen wilt doen. Samen met een gids kunt u bijvoorbeeld ten zuidoosten van de accommodatie de waterwegen verkennen aan boord van een door Bensley ontworpen en volledig uitgeruste luxe expedititieboot. Ten noorden van de accommodatie kunt u rangers en onderzoekers helpen en begeleiden met het controleren van camera vallen en het bestuderen van het oerwoud en hun bewoners. Nadat u expeditie bent geweest kunt u heerlijk genieten van uw luxe tent.
Dag 9 Cardamom National Park
Naast het ondernemen van verschillende activiteiten kunt u ook genieten van de faciliteiten van het kamp. Zo kunt u lokaal geïnspireerde gerechten proeven in het 'Landing Zone Bar' of het 'Waterfall Restaurant', een prachtig uitzicht gegarandeerd! Ontspannen kunt u bij 'Boulders Spa', een volledige Khmer Spa waar alleen gewerkt wordt met natuurlijke en chemicaliënvrije producten.
Dag 11 Cardamom National Park - Koh Rong Archipel
U vertrekt vandaag met uw privé chauffeur van het Knai Bang Chatt resort naar de pier van Sihanoukville. Sihanoukville is Cambodja’s meest prestigieuze strand bestemming. Hoewel de stad in volle ontwikkeling is zijn de eilanden voor de kust van Sihanoukville nog veelal onaangetast.
 
Vanaf de pier pakt u de privé speedboat van het Songsaa Resort naar Songsaa Island. Een privé eiland dat uit twee delen bestaat, Koh Bong en Koh Ouen en midden in de Koh Rong Archipel ligt wat tot de mooiste eilandengroep van Cambodja hoort. In de omgeving van Koh Rong kunt u prachtig snorkelen en genieten van de onderwaterwereld.
 
Aangekomen op het eiland wordt u ingecheckt en kunt u genieten van uw volledig uitgeruste “overwater villa” met privé zwembad. In het resort geniet u van een vol pension arrangement en kunt u uw diner locatie vandaag uitzoeken.
Dag 12 Song Saa Eiland
Vandaag geniet u van een dag ter vrije besteding op het paradijselijke Songsaa Eiland. Het Songsaa resort is volledig aangepast aan de omgeving van het eiland. Een zorgvrije en intieme ervaring die tot de top in Zuidoost Azië behoort. U hoeft zich geen moment te vervelen in het Songsaa Resort. Naast een wereldklasse spa, schitterende zwembaden en leuke eiland excursies  kunt u deelnemen aan yoga, meditatie, kajakken, snorkelen, duiken, of bezoekjes aan de buurteilanden.
Dag 13 Song Saa Eiland
U heeft vandaag een laatste dag vrij te besteden in dit paradijs. Maak er het mooiste van en geniet nog een dag met volle teugen van de zon, zee en het strand voordat u weer terug vaart en rijdt richting de luchthaven van Phnom Penh voor uw vlucht terug naar huis. 
Dag 14 Koh Rong Archipel - Phnom Penh - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
In de ochtend vertrekt u per speedboat naar Sihanoukville. Vervolgens reist u in ongeveer vijf uur naar Phnom Penh. Onderweg maakt u een stop bij Pich Nil. Hier zet u vele spirituele huizen langs de weg. De meeste huizen worden gehandhaafd voor Yay Mao (Lady Mao), de Godin die toezicht houdt over de zuidelijke kuststreek van Cambodja. Offer bananen en een beetje geld en u zult een veilige terugreis krijgen! Na aankomst op de luchthaven van Phnom Penh checkt u in voor de vliegreis met naar Amsterdam. Aankomst is de volgende ochtend.
 
Noot: Het is ook mogelijk om de transfers van en naar het Song Saa Resort per helikopter te doen. Meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per luxe auto met privéchauffeur
 • speedbootretour Song Saa Eiland (op indeling met andere gasten)
 • alternatieve vervoersmiddelen zoals genoemd (fiets, tuktuk, jeep)
 • alle overnachtingen conform programma inclusief ontbijt
 • Songsaa Eiland verblijf met volpension
 • Shinta Mani Wild verblijf met volpension
 • genoemde maaltijden inclusief de exclusieve set ups
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen tijdens de excursies
 • VIP immigratie procedures en visumkosten Cambodja, ca. USD 30 pp
 • donaties aan monniken (pagodes)
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten; € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Cambodja, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • opties voor helikopter vluchten en helikopter transfers
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 7.000 - of meer

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Templation Angkor - Siem Reap
Iedereen die in het Templation resort en Spa verblijft in Siem Reap is er over eens: het is hemel op aarde. Het hotel is het dichts bij de Angkor Wat tempel gelegen op nog geen 5km afstand van de tempel. Ook het gezellige centrum van Siem reap ligt maar op 4km afstand en is met een tuktuk van het resort zo bereden. Templation is een van de meest ruime resorts in de stad en heeft een totale oppervlakte van meer dan 3 hectare. Het heeft het grootste zoutwater buitenbad in de stad en de privé villa’s hebben de grootste zoutwater privé zwembaden in heel Cambodja. Het personeel is uiterst vriendelijk, het ontbijt is heerlijk en de atmosfeer is er erg relax. Dit is de plek om na een drukke dag in de tempels tot rust te komen, in uw eigen villa, in uw eigen zwembad. De slaapkamer(s) zijn volledig uitgerust en van alle gemakken voorzien. De bijbehorende woonkamer geeft het geheel een huiselijk gevoel. De badkamers zijn een echte attractie en hebben ieder zelfs  een eigen tuin! Echt tot rust komen op vakantie is een garantie in het Templation Angkor.

Raffles Hotel Le Royal - Phnom Penh
Het Raffles Le Royal Hotel in Phnom Penh is wellicht het meest bekende hotel in de stad. Gelegen naast het bankendistrict in het noorden van Phnom Penh heeft dit hotel door de jaren heen hun positie als premier deluxe hotel in Phnom Penh weten te handhaven. Alles rondom het Raffles straalt het koloniale verleden uit. Het gebouw zelf dateert uit de eind jaren ’20. De kamers zijn met oude koloniale meubels ingericht en hebben recentelijk allemaal een upgrade gehad. Het personeel van het Raffles is qua professionalisme moeilijk te evenaren. Dat moet ook de reden zijn geweest dat Barack Obama daar verbleef tijdens zijn bezoek aan Cambodja. De zwembaden, het restaurant, de spa en de Elephant Bar zijn alles meer dan alleen bekend ook onder de rijkere Cambodjaanse bevolking en de expat-gemeenschap van Phnom Penh.
 

Shinta Mani Wild - Cardamon National Park
Het Shinta mani Wild Resort op de rand van het Kirirom Nationaal Park en de Cardamom Mountains is de nieuwste luxe toevoeging van architect en stylist Bill Bensley. Het resort is gelegen midden in de ongerepte jungle van Cambodja. Op alle vlakken is dit een speciaal verblijf en mag het gezien worden als één van de meest unieke plekken in Zuidoost Azië om te verblijven. De luxe tenten staan in de jungle met een mooi uitzicht over het oerwoud of de rivier waar u kijkt over de stroomversnellingen en waterval. De service, beleving en ervaring zijn moeilijk in woorden te beschrijven maar kunnen samengevat worden in één woord: uitmuntend. Een verblijf in het Shinta Mani Wild Resort is zeker niet voor iedereen weggelegd. Geniet daarom in volle teugen en deel de unieke ervaringen met de mensen om u heen. Het mooie aan een verblijf in dit resort is, is dat het all inclusive is en dat u maximaal bijdraagt aan de lokale ontwikkeling en behoud van het natuurgebied.

Song Saa Resort - Koh Rong Archipel
Het Song Saa Resort is gelegen op de privé eilanden Koh Oun en Koh Bong in het midden van de mooiste archipel van Cambodja: Koh Rong. Dit luxe resort overtreft elke verbeelding. De twee eilanden zijn geheel privé en huizen de meest luxe villa's in de regio. Het ontwerp en de Feng Shui van het geheel is verbluffend. Koh Oun bestaat uit een spa eiland, waar Koh Bong het villa eiland is. Jungle villa's, overwater villa's en familie villa's, het Song Saa Resort heeft in totaal 27 villa's. Naast de privé zwembaden is er een schitterende infinity pool en zijn er zeer goede en uitgebreide faciliteiten zowel in de villa's als op het eiland aanwezig. Een luxe speedboot maakt het geheel compleet. 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »