Menu

Cambodja Compleet

Een schitterende en complete rondreis door dit mooie stuk van Zuid-Oost Azië. Geniet van de highlights op een speciale manier en ervaar het echte leven op het platteland. Van een unieke verkenningstocht te voet en per tuktuk door Phnom Penh, tot fietsen naar verborgen watervallen en dorpjes met verschillende etnische minderheden in de afgelegen provincie Mondulkiri.  U observeert de bijna uitgestorven Irrawaddy dolfijnen en loopt zij aan zij met olifanten door het regenwoud. U kunt genieten van een heerlijk authentiek verblijf op een eiland in de Mekong en bezoekt de mooiste archipel van Cambodja in Roh Rong. Natuurlijk ontbreekt het in deze complete rondreis niet aan de tempels van Angkor, welke u op wel een heel aparte manier bezoekt. U krijgt een goed beeld van hoe het hedendaagse Cambodja is gevormd door de tempels van Angkor te bezoeken, een duik te nemen in het Khmer Rouge verleden en de hedendaagse ontwikkelen op een persoonlijke en inspirerende manier beleefd.

Reisduur: 20 dagen

 Phnom Penh - Mondulkiri - Kratie - Preah Vihear - Siem Reap - Angkor - Battambang - Kep - Koh Rong Eiland

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Cambodja Compleet inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Ontdek authentiek Cambodja in de onontdekte provincie Mondulkiri.
 • Bezoek één van de meest bekende UNESCO plekken ter wereld.
 • Bezoek een bijzonder olifantenproject.
 • Verblijf op een eiland in de Mekong.
 • Vaar op het grootste zoetwater meer van Zuidoost-Azië.
 • Ervaar het echte Cambodjaanse leven op het platteland onderweg.
 • Bezoek etnische minderheden tijdens wandeling en fietstocht.
 • Bijzonder: de bergtop tempel van Preah Vihear.
 • Kleinschalige boutique hotels met sfeer en veel comfort.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Phnom Penh - Uitzicht - Rivier - Cambodja - foto: pixabay
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Phnom Penh
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Phnom Penh wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt transfer naar een centraal gelegen hotel. Hier verblijft u de eerste twee nachten van uw rondreis. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja met veel Franse invloeden. Toch zijn ook nu nog de gevolgen van het Pol Pot regime hier goed zichtbaar. Ondanks het verleden is Phnom Penh een aantrekkelijke, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven. ’s Avonds is het leuk om over de boulevard te slenteren. U vindt hier tientallen terrasjes en restaurants. 
 
Tip: vlak aan de boulevard in een zijstraatje ligt restaurant Lemongrass (#14, Rue 130). Hier kunt u genieten van de lokale en Thaise keuken in een leuke en intieme atmosfeer. Een bekender restaurant is FCC, Foreign Correspondents’Club (363 Sisowath Quay): populairder bij toeristen dan journalisten en ook leuk voor een drankje. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de rivier! Mocht u de ontwikkeling van de inwoners van Phnom Penh willen steunen, ga dan dineren in het Friends Restaurant. 

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Phnom Penh
In een afwisselende stad als Phnom Penh is het vaak leuker om meer met de mensen op straat in contact te komen. U doet dat vandaag met behulp van een Engelssprekende gids, een tuktuk en een reeks aan leuke bezienswaardigheden die niet allemaal op de toeristische radar staan. U start de dag bij het park en monument dat de onafhankelijkheid van Frankrijk (in 1953) herdenken. U loopt door het park naar het Koninklijke Paleis met de Zilveren Pagode. De Throne Room is het hoofdgebouw van het paleis en u herkent in de bouwstijl de invloeden van de Bayon tempel van Angkor Thom. Ook bezoekt u de Zilveren Pagode, met haar treden uit Italiaans marmer. De vloer bestaat uit maar liefst 5000 zilveren tegeltjes. Het huisvest een smaragden Boeddhabeeld en een gouden Boeddhabeeld, belegd met een duizelingwekkende 9584 diamantjes.
 
Per tuktuk gaat het verder naar de centrale markt, een prachtig art deco gebouw. Voor eenieder die een vleugje vergane glorie wel kan waarderen is dit smullen. Per tuktuk rijdt u verder en bezoek het treinstation uit 1932. De lunch wordt geserveerd in een nabijgelegen restaurant dat uitkijkt over de beroemdste straat van Phnom Penh, Monivong Boulevard. Na de lunch bezoekt u de Nationale Bibliotheek vanuit waar u naar Wat Phnom loopt. Via het koloniale hart van de stad loopt u naar de Oude Markt waar u op een geheel andere manier kennis maakt met een traditionele markt.
 
Na een kopje thee in één van Phnom Penh’s meest iconische restaurants, het Chinese House, bezoekt u tegen het einde van de middag de tempel Wat Ounalom en tot slot het Conference Hall Building. Deze ligt op de plek waar vier rivieren samenkomen, in Cambodja genaamd Chaktomuk. U kunt hier achterblijven om te dineren en op eigen gelegenheid naar het hotel terug te gaan, of u direct laten terugbrengen naar het hotel.
Dag 3 Phnom Penh - Mondulkiri
De stad uit, het platteland op! Uw bestemming vandaag, Mondulkiri, is in vele opzichten een bijzondere provincie. De provincie huisvest vele hectaren oorspronkelijk bos en groene heuvels, en vormt de thuisbasis van de Pnong-stam. Door de iets hogere ligging heerst hier een iets milder klimaat dan in Phnom Penh. Hier staat het toerisme nog in de kinderschoenen. Per privé auto wordt u vandaag naar de provinciehoofdstad Sen Monorom gebracht. Onderweg maakt u stops bij interessante plekken, en om even de benen te strekken. Tegen 15:00 uur zult u in Sen Monorom aankomen. De rest van de middag is ter vrije besteding.
Dag 4 Mondulkiri
Het Mondulkiri Elephant Valley Project focust op het dierenwelzijn van de olifanten die ze verzorgen, in tegenstelling tot vele malafide ondernemingen in Zuidoost Azië waar olifanten worden gehouden zodat toeristen er ritjes op kunnen maken. Olifantenritjes kunt u hier dus zeer zeker niet verwachten, maar wel om hier meer te leren over deze indrukwekkende, logge en slimme dieren. Op het moment huisvest het project 10 olifanten, die vrij rondlopen door het reservaat. U gaat hier te voet naar ze op zoek, hun sporen volgend. Na ze een tijdje te observeren kunt u langzaam wat dichterbij komen en met de olifanten meelopen door het bos.
 
U gebruikt de lunch bij dit project, alvorens terug te keren naar Sen Monorom om de Monorom watervallen te bezoeken in de late namiddag. Deze heeft een verval van 9 meter en is 5 meter breed. Niet alleen de waterval zelf is de moeite waard, maar ook het ritje er naartoe. Mocht er tijd over zijn dan kunt u afsluiten met een zonsondergang uitzicht vanaf Doh Krormom berg. U keert na dit bezoek terug naar uw hotel. 

Noot: het Elephant Valley Project kan van dinsdag t/m vrijdag worden bezocht. We kunnen het programma zo aanpassen dat u hier bent op een dag dat het open is voor bezoekers.
Dag 5 Mondulkiri
Een heerlijk avontuurlijke dag, op verkenning in Mondulkiri. In de ochtend na het ontbijt rijdt u 43km naar de waterval Bou Sraa. Onderweg ziet u enkele kleine dorpjes, en uiteraard kan er gestopt worden om het uitzicht tot u te nemen. Bou Sraa is de grootste toegankelijke waterval van Cambodja met een hoogte van 25 meter en (in het regenseizoen) een breedte van wel 20 meter! Onderaan de waterval hebben zich verschillende badjes gevormd, dus er is genoeg gelegenheid voor een zwempartijtje.
 
U keert terug naar Sen Monorom en haalt uw lunch op. Vervolgens rijdt u naar de Dakdam waterval en bezoekt u de waterval waar u de lunch tot u kunt nemen. De serene omgeving is ideaal om in alle rust van een simpele lunch te genieten. Bezoek het dorp Dakdam om kennis te maken met de vele etnische minderheden die in dit gebied wonen. Maar liefst 80% van de bevolking van Mondulkiri behoort tot één van de etnische minderheden-groepen. Stap op de mountainbike en begin aan een schitterende tocht over groene heuvels, door dennenbossen en langs schitterende vista punten. De rit van 20km kan in alle rust afgelegd worden. 
 
De tocht eindigt op Highway 76 vanuit waar de auto u (indien de tijd het toelaat) u naar de Ou Reang waterval brengt. Deze onbekende maar zeer mooie watervallen liggen dieper in de bossen en bieden een zeer goede gelegenheid om even te genieten van de koele wateren. In de late namiddag keert u terug naar uw hotel.
 
Noot: het bezoek van Ou Reang watervallen hangt af van het weer en de condities van de weg. Deze kunnen sterk verschillen tussen het droge en het regenseizoen.
Dag 6 Mondulkiri - Koh Trong
Na het ontbijt rijdt u in circa 3,5 uur naar Kratie. Na aankomst in Kratie neemt u de boot naar het eiland Koh Trong, gelegen in de machtige Mekong. Hoewel Kratie niet echt druk te noemen is, keert u op Koh Trong nóg meer naar de rust en buiten de gebaande paden. 's Middags gaat u het eiland per fiets verkennen, een tochtje van ongeveer 7 kilometer. De eilandbewoners maken graag een praatje. Probeer ter verfrissing eens wat lokaal fruit uit zoals kokosnoot en pomelo. De Khmer pagode en de pagode in Vietnamese stijl zijn ook een bezoekje waard. Alle toeristische ontwikkelingen op dit eiland worden beheerd door de gemeenschap zelf, dus u levert hier een verantwoorde bijdrage aan de ontwikkeling van de eilandbewoners. Terug bij de bungalows van de authentieke Rajabori villa’s wordt u getrakteerd op een mooie zonsondergang over de Mekong.
Dag 7 Koh Trong - Preah Vihear
Na een ontbijtje op het eiland, en misschien een laatste wandelingetje, vaart u terug naar vaste wal. Uw chauffeur staat hier klaar om u naar Preah Vihear te brengen. Onderweg maakt u een stop bij het dorp Kampi. Dit is een van de beste plekjes langs de Mekong rivier om de Irrawaddy dolfijn te spotten. Per bootje gaat u de rivier op om een glimp op te vangen van deze met uitsterven bedreigde zoetwaterdolfijn. Momenteel leven er hier nog zo'n 30 dolfijnen, en u moet wel een beetje geluk hebben om ze te zien te krijgen. Na een eenvoudige lunch in het Mekong-stadje Stung Treng (inbegrepen) vervolgt u uw weg naar Preah Vihear, waar u eind van de middag aankomt. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 8 Preah Vihear - Koh Ker - Siem Reap
Na het ontbijt wordt u in een half uurtje naar de historische tempel-site van Preah Vihear gebracht. Deze tempel ligt op ruim 500 meter hoogte op het Dongrekgebergte. De uitzichten vanaf de tempel zijn magistraal. Vroeg in de ochtend zult u de enige toerist zijn en heeft u de tempel vrijwel tot uzelf.
 
U rijdt verder richting Siem Reap en komt na twee uur rijden aan bij Koh Ker. Gedurende de korte periode van 928 tot 944 AD was dit de hoofdstad van het Khmer-Rijk. In deze slechts korte tijd werden toch spectaculaire gebouwen neergezet, die pas relatief kort geleden zijn ontdekt. Bijna een millennium lang zijn de bouwwerken aan de jungle overgeleverd geweest, en niet gerestaureerd. De honderd (ruïnes van) tempels liggen ver afgelegen in het oerwoud. U kunt hier naar hartenlust op verkenning uit; het is indrukwekkend om te zien hoe de natuur hier aan de winnende hand is, en de door mensenhanden gebouwde constructies teniet doet. Een immense Pyramide, de grootste uit de regio, is zeker een kijkje waard. De lunch wordt in de vorm van een picknick genuttigd.
 
Na uw bezoek rijdt u in één keer door naar Siem Reap, wat op ongeveer twee uur rijden ligt. In de namiddag komt u aan in Siem Reap. De avond is ter vrije besteding.
Dag 9 Siem Reap
We lassen vandaag een vrije dag in Siem Reap, om even uit te blazen van de afgelopen dagen en te genieten van de faciliteiten van het hotel. Siem Reap is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Angkor tempelcomplex, en daardoor zijn er veel restaurantjes en excursiemogelijkheden. 

Tip: een erg leuk restaurant in Siem Reap is het Mie Café (#0085, Phum Treng Khum Slorgram). Voor een zeer speciale en educatieve ervaring kunt u bij het Bambu Stage Restaurant terecht waar u naast lekker eten ook veel zult leren van de historie van de tempels en Cambodja zelf (reserveringen aan te raden).
Dag 10 Angkor dagtoer
Vandaag staat er een volle dag 'Angkor' op het programma. Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. Samen met uw privégids bezoekt u vandaag de tempels. U start met een uitgebreid bezoek aan Angkor Wat, de grootste en meest bekende tempel. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. Hierna bezoekt u Angkor Thom, de voormalige hoofdstad van het Angkor-koninkrijk, met een oppervlakte van 9 km2. Wellicht het mooiste onderdeel van de stad is Bayon, het haar mysterieuze sereen glimlachende gezichten. Ook bezoekt u de Baphoun Tempel, het Terrace of the Elephants en het Terrace of the Leper king. Ondertussen gebruikt u de lunch (niet inbegrepen) bij het Angkor complex, of u keert hiervoor terug naar het hotel. De rest van de middag is gereserveerd voor een bezoek aan Ta Phrom, de meest gefotografeerde tempel van het complex. De tempel is nagenoeg onaangeraakt door archeologen en is behoorlijk overwoekerd. Bomen groeien tussen de stenen door en tarten de constructie. Een indrukwekkend en fotogeniek gezicht. 

Noot: het programma in het Angkor tempelcomplex kan eventueel ter plaatse aangepast worden. In overleg met uw chauffeur / gids kunt u aangeven welke tempels u graag wilt bezoeken. Zonsopgang kan bijgeboekt worden voor een klein extra bedrag.

Noot: de Angkor tempels sluiten om 17:30 uur, na 17:00 uur mag u niet meer omhoog, echter kunt u nog wel de zonsondergang nabij één van de tempels meemaken.
 
Dag 11 Siem Reap - Battambang
In de ochtend gaat u op pad richting Battambang. Even buiten Siem Reap maakt u al de eerste stop, bij het Tonle Sap meer. U bezoekt het dorpje Me Chhrey aan het noordwestelijke puntje van het immense meer. Een uitgelezen kans om het leven in een authentiek drijvend dorp te aanschouwen. De dorpsbewoners wonen in een soort houten woonboten. Zodoende is hun dorp makkelijk verplaatsbaar. Al naar gelang de waterstand van het meer wonen ze dan hier, dan daar. Tegen het einde van het droge seizoen, als de waterstand op z'n laagst is, verplaatst het dorp zich tot vlakbij de oever, en beoefent men landbouw op de wal. U mag een kijkje nemen in een van de woningen, en uw gids zal voor u tolken. U keert terug naar het haventje en bezoekt de zijde-boerderij van de Artisans d'Angkor. Kansarme mensen krijgen hier de gelegenheid om zich te specialiseren in de productie van zijde. 
 
's Middags komt u aan in Battambang. Hier verblijft u de komende twee nachten. De rest van de dag is ter vrije besteding. Battambang ligt in het westen van Cambodja en is de tweede stad van het land. Met ‘slechts’ 150.000 inwoners is het echter een stuk rustiger dan de hoofdstad Phnom Penh. De stad is omgeven door uitgestrekte rijstvelden, plantages, meren en pittoreske dorpjes. In het centrum vindt u fraaie koloniale gebouwen, een levendige markt, een kunstmuseum en diverse mooie tempels. Ook kunt u een wandeling maken langs de Sangker rivier. 
 
Tip: een leuk avondje uit heeft u bij het liefdadigheidsproject Phare Ponleu Selpak, een school voor kunst en tevens sociaal centrum. Onderdeel hiervan is het 'Circus', een voorstelling van acrobatiek en comedy. De artiesten zijn kansarme lokale jongeren. Naast uitleg over het project, en kletsen met de artiesten, kunt u natuurlijk een show bijwonen!
Dag 12 Battambang
Met passend vervoer, namelijk een tuktuk, gaat u vandaag naar de centrale markt (Phsa Nat). U komt langs koloniale huizen, het oude treinstation, de oude stenen brug en de Government Hall. Op de markt herinnert een enkele baguette nog aan de Franse erfenis. Dan verlaat de tuktuk de stad en rijdt u het platteland op. Hier leert u meer over de bestaanswijze op het platteland. Zo ziet u onder andere hoe de typische kleefrijst wordt gemaakt in bamboe kokers, bezoekt u een visfabriekje, een fabriekje voor bananenchips en ziet u hoe verse noedels worden gemaakt. De plantages voor groente en fruit zijn een lust voor het oog. Natuurlijk mag er geproefd worden. Na de lunch, welke in de tuin van een lokaal huis geserveerd wordt, maakt u een boottochtje over de Sangke rivier. Deze brengt u naar de beroemde kabelbrug (de Cambodjaanse 'mini San Francisco brug'). Tegen het einde van de middag wacht u nog een spectaculair fenomeen: miljoenen vleermuizen verlaten dan de Bat Cave, op zoek naar voedsel. Fenomenaal om te zien! Na de zonsondergang wordt u teruggebracht naar uw hotel.
Dag 13 Battambang - Phnom Penh
Vandaag reist u terug naar Phnom Penh. Na ongeveer 3,5 uur rijden bereikt u Kampong Chhnang, waar u een heerlijke uurtje op het platteland doorbrengt. Na de lunch in één van de eenvoudige lokale restaurantjes gaat u per tuktuk naar de heuvel Phnom San Touch. Deze biedt zicht over kilometers van rijstterrassen en in de verte kunt u zelfs het Tonle Sap meer zien. Via onverharde wegen komt u aan bij een dorp waar de bewoners leven van de pottenbakkerij, en krijgt u in een lokaal huis uitleg over hoe palmwijn wordt geproduceerd. De tocht gaat dan per auto verder, maar onderweg maakt u nog een stop in Oudong, de voormalige koninklijke hoofdstad van Cambodja. Bovenop Oudong Mountain staan verschillende stupa's met puntige pieken, waar de as van voormalige koningen wordt bewaard. Het geheel heeft in 1977 zwaar te lijden gehad onder de Rode Khmer, maar er is hard gewerkt aan renovatie. Na aankomst in Phnom Penh is de rest van de middag/avond ter vrije besteding.
 
Dag 14 Phnom Penh dagtoer
Vandaag is het tijd voor wat zwaardere kost in Phnom Penh. Eerder in de reis heeft u voornamelijk de koloniale en art deco-gebouwen bekeken, maar nu zijn de zwarte bladzijden van de Rode Khmer aan de beurt. Samen met uw gids brengt u deze ochtend een bezoek aan het Tuol Sleng Museum (S-21) en de ‘Killing Fields’ (Choeung Ek). De verschrikkingen tijdens het Rode Khmer bewind worden hier pas goed duidelijk. Het Tuol Sleng Museum is gevestigd in een voormalige school dat destijds gebruikt werd als gevangenis voor in totaal ongeveer 17.000 'vijanden van het regime' die later op de Killing Fields geëxecuteerd werden. In het museum ziet u foto’s van de gevangenen en kunt u de cellen bekijken, want het Pol Pot regime documenteerde alles nauwlettend. Indrukwekkend zijn ook de 14 graven van de laatste gevangenen van het kamp, die tijdens de bevrijding van de stad door de Vietnamezen nog in Tuol Sleng werden vastgehouden. Ook voor hen kwam de redding te laat. Een gruwelijke geschiedenis die u niet onberoerd zal laten. 
 
De middag is verder vrij te besteden in Phnom Penh om leuke souvenirs te kopen op de Russian Market of aan de boulevard van een drankje en een hapje te genieten.
Dag 15 Phnom Penh - Kep
U rijdt vandaag in iets meer dan drie uur naar Kep met een korte stop bij het meer Tonle Bati. Dit is met name in de weekenden een populaire recreatieplek voor de 'locals'. Net als in Angkor bevindt zich hier een tempel met de naam Ta Prohm. Deze kleine tempel is in heel goede staat, en het maakt een mooi plaatje. Bij kleine altaartjes in de tempel kunt u onder het toeziend oog van oude monniken wierook aansteken. Uw gids kan u helpen met een speciale zegening als u dat wilt, in een wel heel mooie omgeving.
 
Uw eindbestemming van vandaag is Kep. In de jaren ’50 en ’60 was dit een geliefde strand- bestemming voor de Franse en Khmer jetset. Onder de Rode Khmer raakte het plaatsje in verval, maar sinds kort is er weer allerlei ontwikkeling gaande. Niet voor niets, want het is een rustig en vredig plekje aan zee, en de krabben smaken er voortreffelijk!

De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u fijn kunt genieten van de faciliteiten van het prachtige hotel.
Dag 16 Kep
Vandaag is een dag vrij te besteden in het heerlijke Knai Bang Chatt Resort. Met de ruime kamers, mooie en grote tuin en zeer uitnodigend infinity zwembad is dit een heerlijke plek om lekker tot rust te komen. Ook de nabijgelegen zeilclub is een leuke plek om even te loungen of te dineren.
 
Mocht u liever iets actiefs doen vandaag dan kun u kiezen uit één van de vele activiteiten die het resort aan kan bieden zoals island hopping in de Golf van Thailand of met de tuktuk op  ontdekkingstocht door het platteland dat Kep omringt.
Dag 17 Kep - Sihanoukville
Vandaag reist u in circa 3 uur naar de laatste bestemming van uw rondreis; Koh Rong. Het eiland is gelegen in de gelijknamige archipel en behoort tot de mooiste van Cambodja. Het eiland is vlak voor de kust van de badplaats Sihanoukville gelegen, aan de Golf van Thailand. Onderweg kunt u eventueel een stop maken in Kampot en hier op eigen gelegenheid wat rondwandelen. Kampot is een rustig en charmant provinciestadje met mooie koloniale gebouwen aan een zeer attractieve boulevard met vele leuke restaurantjes. 
 
Bij aankomst in Sihanoukville heeft u eerst even een lunch (niet inbegrepen) alvorens u naar de pier van Sihanoukville reist om daar aan boord te stappen van uw ferryboot naar Koh Rong. De overtocht neemt maximaal een uur in beslag. Aangekomen op het eiland ontmoet u een lokale vertegenwoordiger van het resort waar u zult verblijven. Hij helpt u met uw bagage en het inchecken. Koh Rong is een rustig en mooi eiland dat nog niet veel ontwikkeling gezien heeft. U kunt genieten van de lege stranden, het witte zand en de felblauwe zee.
 
Dag 18 Koh Rong
Dag ter vrije besteding. Geniet van de zon, de zee en het strand. Het resort beschikt over ligstoelen en handdoeken waarvan u gebruik kunt maken zodat u heerlijk kunt ontspannen.
Dag 19 Koh Rong
Dag ter vrije besteding. Ook vandaag kunt u relaxen bij het resort. Gaat u er liever op uit? Dan kunt u deelnemen aan optionele activiteiten die door het resort worden georganiseerd. Wat dacht u bijvoorbeeld van een kanotocht door de mangroven en op zee, een snorkeltrip of een bezoek aan een buureiland?
Dag 20 Koh Rong - Sihanoukville - Phnom Penh
Na het ontbijt neemt u de boot terug naar het vaste land van Cambodja. Vanuit daar rijdt u in circa vier uur terug naar Phnom Penh waar u wordt afgezet op de luchthaven. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen. 
Noot: verblijf op Koh Rong is bijna het hele jaar mogelijk. In het geval van ruwe zeeën zal de kapitein van de boot een beslissing moeten maken of hij de vaart zal uitstellen of niet.
 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma inclusief ontbijt
 • genoemde maaltijden
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privé-chauffeur
 • bootretour Koh Trong
 • bootretour Koh Rong
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen tijdens de excursies
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • bootexcursies Tonle Sap
 • donatie Elephant Valley Project
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden (ook Angkor)
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten; € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • vliegreizen Amsterdam-Phnom Penh en v.v. (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Cambodja, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.750 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Rambutan Resort - Phnom Penh
Het Rambutan Resort in Phnom Penh is een heerlijk stadsparadijsje. Gelegen in het centrum van Phnom Penh en op een korte tuktuk trip naar de rivier en andere leuke restaurant-gebieden. Kleurrijke kamers die mooi zijn ingericht en van alle gemakken zijn voorzien, met keuze uit vier verschillende kamertypes. Samen met een heerlijk zwembad maakt dit een van de beste plekken in Phnom Penh om te verblijven. De eigenaar is Nederlands en mengt zich goed met zijn gasten. Hij heeft zoveel kennis van de stad, dat u zichzelf nooit zorgen hoeft te maken over wat te doen en waar te eten. Het personeel is wellicht het meest vriendelijk van de hele lijst aan hotels in Phnom Penh, wat nog een extra reden is om er te verblijven!

Mayura Hill Hotel & Resort - Sen Monorom
In de bergachtige provincie Mondulkiri vindt u het gemoedelijke plaatsje Sen Monorom. Hier bevindt zich het Mayura Hill Hotel & Resort. Eenmaal aangekomen bij het resort, wordt u vriendelijk ontvangen met een drankje en een koud handdoekje. De 14 villa’s zijn modern en van alle gemakken voorzien. U kunt gratis gebruikmaken van Wifi vanuit uw villa, welke beschikt over een groot comfortabel bed, airconditioning, een minibar, thee- en koffiefaciliteiten, een tv en een dvd-speler. De privébadkamer is voorzien van een heerlijke regendouche en gratis toiletartikelen. Ontspannen kan uitstekend bij het buitenzwembad, of geniet vanaf uw balkon van het uitzicht op de groene tuin en/of de omliggende heuvels. Bent u toe aan beweging, dan kunt u een verkwikkende trainingssessie ondergaan in het fitnesscentrum van het resort. Voor kinderen is er een speeltuin. Gaat u er liever op uit? Dan helpt het personeel u graag op weg. Zo kunt u gratis fietsen huren om de directe omgeving te ontdekken. Ook kunt u een excursie boeken bij de excursiebalie. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan de Bousra waterval, lokale bergstammen, interactie met olifanten, een quad tour, ziplines of een trekking in een (beschermd) natuurgebied? Bij het Mayura Hill Hotel & Resort zijn tal van mogelijkheden.

Rajabori Villas Resort - Kratie
De bungalows van Rajabori staan op het eiland Koh Trong, een kleine 5 minuten varen vanuit Kratie, de provinciehoofdstad van de gelijknamige provincie. Het eiland is een Community Based Tourism project en de mensen zijn wonderlijk vriendelijk op dit kleine eiland. De houten bungalows zijn gebouwd in de traditioneel Cambodjaanse stijl. Ze zijn van alle gemakken voorzien, maar hebben geen airco. Vanwege het verkoelende briesje zult u dat ook niet missen. De bungalows staan midden in de gemeenschap, wat een gevoel geeft van echt bij de locals thuis te verblijven. Een mooi zwembad en een goed restaurant maken het verblijf compleet.

Preah Vihear Boutique Hotel - Preah Vihear
Dit kleinschalige hotel lijkt in niemandsland te liggen. En dat is prima! Het hotel dient als tussenstop voor reizen tussen de Mekong en Preah Vihear en/of Siem Reap. Het is een oase op het platteland van Cambodja. De kamers zijn ruim en kijken allen uit op het zwembad, wat een heerlijke verkoeling biedt, na een dag reizen in de auto door het mooie en afwisselende landschap van Cambodja. Ook het restaurant biedt een leuke sfeer met smaakvolle lokale gerechten op de kaart. Voor een verblijf op het platteland van Cambodja zal dit hotel zeer zeker de verwachting overtreffen in sfeer en beleving.
 

Saem Siemreap Hotel - Siem Reap
Het Saem Siemreap Hotel is een indrukwekkend 4-sterren hotel in Siem Reap. Het levendige centrum bereikt u na een korte rit per tuktuk en de tempels van Angkor liggen op ca. 7 km afstand. De 78 kamers bevinden zich rondom het zwembad, waar het heerlijk afkoelen is na een dagje sightseeing. U heeft keuze uit vier verschillende kamertypes, waaronder familiekamers. De kamers zijn ingericht met uniek Khmer meubilair en van alle gemakken voorzien, zoals airconditioning en gratis Wi-Fi. Overige faciliteiten zijn een Spa, een fitnesscentrum en een restaurant.

Battambang Resort - Battambang
In het Battambang Resort kunt u heerlijk tot rust komen. De accommodatie ligt op een rustige locatie midden tussen de rijstvelden dichtbij het traditionele Wat Kor Village en Battambang. Neem een verfrissende duik in het zoutwaterbad of ontspan volledig in de jacuzzi. Vanaf het restaurant kunt u genieten van het uitzicht op de bijbehorende tropische tuin. In het restaurant worden Aziatische en Westerse maaltijden geserveerd. Het kleinschalige resort beschikt over een Garden Room, Lake Room en een Family Room.

Knai Bang Chatt Resort - Kep
Bent u op zoek naar een kleinschalig, boutique en elegant strandhotel dat niet gelegen is in het toeristische Sihanoukville? Kies dan voor het Knai Bang Chatt Resort. Dit luxe resort vindt u in Kep, op ca. 3 uur rijden van Phnom Penh. Er zijn slechts 11 kamers, verdeeld over 3 villa’s. Alle kamers zijn modern, sfeervol en comfortabel ingericht. Verder beschikt het hotel over een privé strand, een mooi zwembad, goede spa-faciliteiten en een sunset bar / restaurant met heerlijke gerechten. Privacy is belangrijk. Het toegewijde personeel en de serene sfeer maken het plaatje compleet. Genieten maar!

Sok San Beach Resort - Koh Rong Archipel
Het Sok San Beach Resort is gelegen op een erg rustig stuk strand van Koh Rong. Ver weg van alle barretjes en cafeetjes kunt u hier echt geheel tot rust komen. De houten bungalows zijn redelijk simpel maar zijn voor een middenklasse hotel aan het strand verder helemaal prima. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben westerse badkamers met een goede douche en comfortabel toilet. De witte stranden, de palmbomen en de pier maken voor een zeer romantische zonsondergang. Het resort zelf is opgebouwd uit houten bungalows en geeft een echt Robinson Crusoe gevoel. Koh Rong is een eiland bij uitstek om van een tropische eilandsfeer te genieten.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »