Menu

Cambodja Compleet

Een schitterende en complete rondreis door dit mooie stuk van Zuidoost-Azië. Geniet van de highlights op een speciale manier en ervaar het echte Cambodjaanse leven op het platteland. U reist vanaf de hoofdstad Phnom Penh in ongeveer 2,5 week naar de badplaats Sihanoukville. Tussendoor bezoekt u in de provincie Mondulkiri etnische minderheden, watervallen en olifanten, stapt u op de fiets op het Mekong-eilandje Koh Trong, gaat u zoek naar dolfijnen, bezichtigt u de (niet-toeristische) tempels Preah Vihear, Koh Ker en Beng Mealea, brengt u een uitgebreid bezoek aan het indrukwekkende Angkor tempelcomplex en verkent u per tuktuk de omgeving van Battambang en Kep. De laatste dagen kunt u ontspannen aan het strand van Sihanoukville. Kortom; een afwisselende rondreis door Cambodja met aandacht voor cultuur, geschiedenis, natuur en strand. Alle highlights worden aangedaan, maar u bezoekt ook diverse authentieke plekjes.

Tip: sluit de reis af op het tropische eiland Koh Rong i.p.v. in de badplaats Sihanoukville. We informeren u graag over de mogelijkheden!

Reisduur: 21 dagen

Phnom Penh - Mondulkiri - Kratie & omgeving - Preah Vihear - Siem Reap (Angkor) - Battambang - Kep - Kampot - Sihanoukville

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Cambodja Compleet inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Zeer complete reis door Cambodja.
 • Bezoek aan alle highlights, maar ook authentieke plekjes.
 • Goede mix van cultuur, geschiedenis, natuur en strand.
 • Etnische minderheden, watervallen en olifanten in de onontdekte provincie Mondulkiri.
 • Indrukwekkende tempels: natuurlijk Angkor, maar ook Preah Vihear, Koh Ker en Beng Mealea.
 • Maak kennis met het authentieke (plattelands)leven bij Kratie / Koh Trong, Battambang en Kep.
 • Diverse tours per tuktuk (zó veel leuker dan per auto!).
 • Alle transfers en excursies zijn op privé basis (behalve het Elephant Valley Project).
 • Verblijf in kleinschalige, boutique hotels met sfeer en veel comfort.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Angkor met zonnestraal - Siem Reap - Cambodja
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Phnom Penh
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Phnom Penh wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en volgt een transfer naar uw accommodatie. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis.

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja en heeft veel Franse invloeden. Ook zijn de gevolgen van het Pol Pot regime hier nog goed zichtbaar. Ondanks het verleden is Phnom Penh een aantrekkelijke, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Phnom Penh
Per tuktuk en met privégids maakt u vandaag een tour door de stad. U rijdt eerst naar het Onafhankelijkheidsmonument, waar vandaan u een wandeling maakt door het Wat Botum Park (met o.a. het Cambodia-Vietnam Friendship Monument). De volgende stop is de centrale markt, gevestigd in een prachtig art deco gebouw. In het marktgebouw treft u de meest uiteenlopende koopwaar. Aan de Monivong Boulevard (de bekendste straat van Phnom Penh) bezoekt u een oud gebouw, waar vandaan u een geweldig uitzicht over de wijk heeft. Na een korte wandeling arriveert u bij de Nationale Bibliotheek. Dit prachtige gebouw bevat indrukwekkende historische documenten. Uw gids kan u meer vertellen over de geschiedenis van Phnom Penh. Na de lunch in een lokaal restaurant (inbegrepen) brengt u een bezoek aan de op een (kunstmatige) heuvel gelegen tempel Wat Phnom, waar de stad haar naam aan dankt. Ook de 'Old Quarters' en het postkantoor worden aangedaan. Daarna heeft u de mogelijkheid om een oud, verlaten hotel te bezoeken (op eigen risico: de traptreden zijn erg wiebelig en de apen die hier leven, zijn niet erg vriendelijk). Vanaf de top heeft u een mooi zicht op 'Colonial Square'. De laatste twee stops van de dag zijn: Wat Ounalom en de Conference Hall Building. U kunt bij de rivier achterblijven om te dineren en later op eigen gelegenheid naar het hotel terug te gaan, of u direct laten terugbrengen naar het hotel. Ook kunnen we een 'high tea' verzorgen bij het Sofitel Hotel of geniet van een 'sunset cocktail' bij het Sokha Hotel (optioneel; prijs op aanvraag).

Tip: ’s avonds is het leuk om over de boulevard te slenteren. U vindt in deze wijk ook tientallen terrasjes, restaurants en rooftopbars.
Dag 3 Phnom Penh - Sen Monorom
De stad uit, het platteland op! Per auto met privéchauffeur (geen gids) vertrekt u naar Mondulkiri. Deze provincie is in vele opzichten bijzonder; zo huisvest het vele hectaren oorspronkelijk bos, groene heuvels, mooie watervallen en uitzichtpunten. Ook is het de thuisbasis van de Pnong-stam. Door de iets hogere ligging (ca. 750m) heerst hier een iets milder klimaat dan in de rest van Cambodja. Nog een leuke bijkomstigheid: het toerisme staat hier nog in de kinderschoenen. Onderweg stopt u voor de lunch (niet inbegrepen) en om even de benen te strekken. Bij aankomst checkt u in bij uw accommodatie, gelegen nabij de provinciehoofdstad Sen Monorom. 

Noot: houd rekening met een volledige reisdag (ca. 8 uur, incl. stops).
Dag 4 Sen Monorom & Mondulkiri
U brengt vandaag een bezoek aan het Elephant Valley Project, gelegen op ca. 20 minuten rijden van Sen Monorom. Deze organisatie zet zich in voor de olifanten in de regio. Momenteel leven er nog maar 400 tot 600 olifanten in geheel Cambodja, dit waren er ooit tientallenduizenden. Dit komt door de mijnen, door het stropen maar ook doordat er veel bossen verdwijnen. Er zijn momenteel zo'n 10 olifanten bij "EVP". Naast het zorgen voor (het bestaan van) de olifanten zet "EVP" zich ook in voor de gezondheidszorg van lokale dorpsbewoners en dat lokale kindjes naar school kunnen. Het project wordt grotendeels gerund door vrijwilligers. Met uw bezoek, steunt u dit project! Bij aankomst krijgt u eerst uitleg over het project en het programma. Daarna wandelt u naar de olifanten, die vrij rondlopen in het bos / de vallei. Eenmaal aangekomen bij de olifanten, heeft u uitgebreid de tijd om de olifanten te observeren en meer te leren over deze indrukwekkende en slimme dieren. Elke olifant heeft zijn of haar eigen mahout, hij loopt met de olifanten mee en gaat ze wassen; een leuk schouwspel! U blijft zelf op (korte) afstand. Olifantenritjes en andere 'toeristische praktijken' kunt u hier zeer zeker niet verwachten. De totale wandeling is zo'n 4-8 km, afhankelijk van de locatie van de olifanten. Daarna geniet u van een lunch bij het basiskamp (inbegrepen). 's Middags helpt u de vrijwilligers mee met één van hun dagelijkse werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld een klein bouwproject (let op: deze activiteit is niet met de olifanten). Na afloop wordt u terug gebracht naar uw accommodatie. Mocht de tijd het toelaten, kunt u nog een bezoek brengen aan Doh Kromom of "the Sea of Forest"; dit zijn mooie uitzichtpunten.

Noot: het Elephant Valley Project kan van zondag t/m vrijdag worden bezocht. We kunnen het programma zo aanpassen dat u hier bent op een dag dat het open is voor bezoekers.

Noot: u kunt eventueel ook kiezen voor een ander middagprogramma bij "EVP", zoals een trekking of het observeren van een andere olifantengroep. Meer informatie is op aanvraag.

Noot: alle activiteiten bij "EVP" worden uitgevoerd in een groep (internationaal gezelschap).

Meenemen naar "EVP": een lange broek, goede schoenen met profiel, muggenspray (en evt. zonnebrand / poncho).
Dag 5 Sen Monorom & Mondulkiri
Vandaag gaat u opnieuw op pad in Mondulkiri. Na het ontbijt rijdt u naar de Bou Sraa waterval, gelegen op ongeveer 35 km in noordoostelijke richting. Bou Sraa (Bousra) is de grootste toegankelijke waterval van Cambodja, met een hoogte van 25 meter en (in het regenseizoen) een breedte van wel 20 meter! Onderaan de waterval hebben zich verschillende badjes gevormd, dus er is (indien gewenst) gelegenheid voor een zwempartijtje. Daarna rijdt u naar het stadje voor de lunch bij een lokaal restaurant (inbegrepen). 's Middags staat Dak Dam op het programma, gelegen op ongeveer 25 km ten zuidoosten van Sen Monorom. Onderweg ziet u enkele kleine dorpjes, en uiteraard kan er gestopt worden om het uitzicht tot u te nemen. Dak Dam (Dakdam) is de thuisbasis van de Bunong-bevolking, die weer in drie verschillende minderheden is verdeeld. Ze geloven allemaal in een andere manier van leven én volgen een ander geloof (Islam, Boeddhisme, Animisme), maar wonen gemoedelijk samen in één dorp. Daarnaast heeft het dorp ook nog steeds een behoorlijk aantal traditionele huizen. Middels een bezoek leert u meer over de levensstijl van de lokale bevolking. Zo krijgt u (ook) de kans om een praatje te maken met een traditionele wever; zij maakt o.a. prachtige sjaals - wellicht een leuk souvenir? Nadat u afscheid heeft genomen van de dorpelingen brengt u nog een bezoek aan de Dak Dam waterval, een paar kilometer verderop. Vervolgens keert u terug naar uw accommodatie.
Dag 6 Sen Monorom - Koh Trong - Kratie (omgeving)
Deze ochtend vertrekt u naar het plaatsje Kratie. Hier vandaan neemt u de lokale veerboot naar het eiland Koh Trong, gelegen in de machtige Mekong rivier. Er wonen zo'n 2000 mensen en er hangt een relaxed sfeertje. Met uw bezoek steunt u het “Koh Trong Community Based Eco-Tourism Project”. Alle toeristische ontwikkelingen op het eiland worden beheerd door de gemeenschap zelf, u levert dus een verantwoorde bijdrage aan de ontwikkeling van de eilandbewoners. U verkent het eiland per fiets; een ontspannen tochtje van ongeveer 7 km. Koh Trong is een groen eiland en bestaat grotendeels uit platteland en landbouw. U kunt stoppen bij een Khmer pagode, een Vietnamees dorpje en (in het regenseizoen) een drijvend dorp. De eilandbewoners maken graag een praatje en u zult veel zwaaiende kindjes tegenkomen. Probeer ter verfrissing eens wat lokaal fruit, zoals kokosnoot en pomelo. Na afloop neemt u de boot terug naar Kratie en volgt een transfer naar uw accommodatie in Chhlong.

Noot: de boot tussen Kratie en Koh Trong vertrekt bij voldoende passagiers. Enige flexibiliteit en geduld is gewenst...

Noot: in de stad Kratie zijn weinig goede accommodaties te vinden. We hebben daarom voor u Le Relais de Chhlong geselecteerd (op ca. 35 km afstand van Kratie Town); een pareltje in deze regio.

Tip: u kunt eventueel ook op Koh Trong overnachten, bijvoorbeeld bij ‘locals’ thuis (Homestay) of in het Soriyabori Villas Resort.
Dag 7 Kratie (omgeving)
Na het ontbijt volgt een transfer naar Kampi (ca. 1 uur rijden). Hier gaat u aan boord van een bootje voor een tocht over de Mekong rivier, met als doel: het spotten van zoetwater Irrawaddy dolfijnen, welke helaas met uitsterven bedreigd zijn. Momenteel leven er hier nog zo'n 30 dolfijnen. Maar ook als u de dolfijnen niet ziet, zult u genieten van deze fijne tour op het water. Na afloop keert u terug naar uw accommodatie en is de rest van de dag ter vrije besteding. Gebruik deze middag bijvoorbeeld om even te relaxen bij het zwembad.
Dag 8 Kratie (omgeving) - Preah Vihear
De reis gaat vandaag verder naar de provincie Preah Vihear, gelegen in het noorden van Cambodja, tegen de Thaise grens aan. Onderweg wordt een lunch-stop gemaakt, bijvoorbeeld in het Mekong-stadje Stung Treng (inbegrepen). Deze middag brengt u een bezoek aan de Preah Vihear Tempel. Gelegen in het Dongrek-gebergte, grenzend aan Thailand, is dit veruit de meest dramatisch gelegen tempel van Cambodja. Ook de geschiedenis kent veel drama; Cambodja en Thailand zijn allebei van mening dat de tempel tot hun eigendom behoort, waardoor er regelmatig gevechten zijn geweest in deze regio. Sinds 2008 is de tempel toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan de voet van de berg aangekomen, klimt u aan boord van een pick-up truck voor de steile klim naar de tempel. Eenmaal boven vindt u de ruïnes van een Hindoeïstisch tempelcomplex uit de Khmer-periode. U staat vast verstelt van de grootte van het complex. Ook kunt u genieten van de serene omgeving en de majestueuze uitzichten (ja, ook op Thailand). Na uw bezoek keert u per pick-up truck terug naar beneden en volgt een transfer naar uw hotel.

Update 2024: we hebben voor u het Preah Vihear Boutique Hotel geselecteerd. Helaas is dit hotel de coronacrisis nog niet te boven, maar het blijft de beste optie in de buurt van de Preah Vihear Tempel (klein half uurtje rijden).
Dag 9 Preah Vihear - Koh Ker - Beng Mealea - Siem Reap
Op naar Siem Reap vandaag! Onderweg worden er nog twee interessante stops gemaakt; eerst bij Koh Ker en daarna bij Beng Mealea, beiden geplaatst op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U zult hier veel minder toeristen tegenkomen dan (later) bij Angkor, dit maakt het bezoek nog specialer. Koh Ker was van 928 tot 944 de hoofdstad van het Khmer-rijk. In deze slechts korte tijd werden toch spectaculaire gebouwen neergezet, die pas relatief kort geleden zijn ontdekt. Bijna een millennium lang zijn de bouwwerken aan de jungle overgeleverd geweest, en niet gerestaureerd. De honderd (ruïnes van) tempels liggen verborgen in het bos. Het (letterlijke) hoogtepunt is de piramide-achtige tempel Prasat Thom; vanaf de top heeft u een mooi uitzicht over de omgeving. Daarna door naar de tempelruïnes van Beng Mealea, welke zijn overgenomen door de jungle. U kunt letterlijk op en door deze tempel klimmen en klauteren. Er zijn hier diverse films opgenomen, waaronder Tomb Raider. Vanaf Beng Mealea is het nog ca. 1 uur rijden naar Siem Reap.

Tip: 's avonds kunt u terecht in het centrum van Siem Reap. De meeste restaurants zijn gelegen rondom de gezellige, oude markt Psar Chaa en de centrale markt Psar Kandal. De sfeer is aangenaam en de prijzen zijn laag.
Dag 10 Siem Reap
We lassen vandaag een vrije dag in Siem Reap in, om even uit te blazen van de afgelopen dagen en te genieten van de faciliteiten van het hotel. Siem Reap is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Angkor tempelcomplex, daardoor zijn er veel restaurantjes en excursiemogelijkheden.

Tip: om in Siem Reap te kunnen genieten van de Khmer-keuken in een serene setting, raden wij u aan om iets buiten het centrum restaurant Mahob aan te doen. Alleen lokale producten zijn hier de basis van smaakvolle gerechten!
Dag 11 Siem Reap & Angkor
Vandaag staat er een volle dag 'Angkor' op het programma. Sinds 1992 is dit enorme complex (400km2) opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, en niet voor niets. Samen met uw privégids bezoekt u vandaag de tempels. U start met een uitgebreid bezoek aan Angkor Wat; de grootste en meest bekende tempel. Deze tempel is dan ook het symbool van Cambodja; het silhouet is geplaatst op de nationale vlag. In het Khmer betekent Angkor 'heilige stad' en Wat ‘tempel’. Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145. Na dit indrukwekkende bezoek verplaatst u zich naar Angkor Thom; de voormalige hoofdstad van het Khmer-rijk. Het was destijds een ommuurde stad van 9 km² met tempels, paleizen, poorten, etc. Bekende bezienswaardigheden in Angkor Thom zijn: Phimeanakas, Baphuon, het Terrace of the Elephants, het Terrace of the Leper King en natuurlijk Bayon; met haar mysterieuze sereen glimlachende gezichten is dit wellicht het mooiste onderdeel van het tempelcomplex. Daarna is het tijd voor de lunch (op eigen gelegenheid, niet inbegrepen). In de middag staat nog Ta Prohm op het programma; dit is waarschijnlijk de meest gefotografeerde tempel van Angkor. De tempel is nagenoeg onaangeraakt door archeologen en is overwoekerd door de jungle; een indrukwekkend en fotogeniek gezicht. Na dit bezoek wordt u terug gebracht naar uw hotel.

Noot: het programma in het Angkor tempelcomplex kan eventueel ter plaatse aangepast worden. In overleg met uw chauffeur / gids kunt u aangeven welke tempels u graag wilt bezoeken. Het bijwonen van de zonsopkomt kan optioneel bijgeboekt worden voor een klein extra bedrag.

Tip: wilt u meer actie? Reis dan per mountainbike naar Angkor! De meerprijs en meer informatie is op aanvraag.
Dag 12 Siem Reap - Battambang
De dag start met een bezoek aan Artisans Angkor; hier worden prachtige kunstwerken gemaakt. Daarna neemt u een kijkje bij het Tonle Sap meer. U bezoekt het dorpje Me Chhrey*, gelegen aan het noordwestelijke puntje van het immense meer. Dit geeft een uitgelezen kans om het leven in een authentiek drijvend dorp te aanschouwen. De dorpsbewoners wonen in een soort houten woonboten. Zodoende is hun dorp makkelijk verplaatsbaar. Al naar gelang de waterstand van het meer wonen ze dan hier, dan daar. Tegen het einde van het droge seizoen, als de waterstand op z'n laagst is, verplaatst het dorp zich tot vlakbij de oever, en beoefent men landbouw aan wal. U mag een kijkje nemen in één van de woningen, en uw gids zal voor u tolken.

Na dit bezoek gaat de reis verder naar Battambang, waar u incheckt bij uw accommodatie. Battambang ligt in het westen van Cambodja en is de tweede stad van het land. Met ‘slechts’ 150.000 inwoners is het echter een stuk rustiger dan de hoofdstad Phnom Penh. De stad is omgeven door uitgestrekte rijstvelden, plantages, meren en pittoreske dorpjes. In het centrum vindt u fraaie koloniale gebouwen, een levendige markt, een kunstmuseum en diverse mooie tempels. Ook kunt u een wandeling maken langs de Sangker rivier. 

* in het droge seizoen (grofweg van januari tot september) staat het water te laag. I.p.v. Me Chhrey bezoekt u in deze periode het drijvende dorpje Chong Kneas.
 
Tip: een leuk avondje uit heeft u bij het liefdadigheidsproject Phare Ponleu Selpak; een school voor kunst en tevens sociaal centrum. Onderdeel hiervan is het 'Circus'; een voorstelling van acrobatiek en komedie. De artiesten zijn kansarme, lokale jongeren. Naast uitleg over het project, en kletsen met de artiesten, kunt u natuurlijk een show bijwonen!
Dag 13 Battambang & omgeving
Met passend vervoer, namelijk een tuktuk, gaat u 's ochtends naar de centrale markt van Battambang (Phsa Nat). U komt langs koloniale huizen, het oude treinstation, de oude stenen brug en de Government Hall. Op de markt herinnert een enkele baguette nog aan de Franse erfenis. Dan verlaat u per tuktuk de stad en rijdt u de groene omgeving in. Hier leert u meer over de bestaanswijze op het platteland. Zo ziet u onder andere hoe de typische kleefrijst wordt gemaakt in bamboe kokers, bezoekt u een visfabriekje, een fabriekje voor bananenchips en ziet u hoe verse noedels worden gemaakt. De plantages vol met groente en fruit zijn een lust voor het oog. Natuurlijk mag er geproefd worden. De lunch wordt geserveerd in een lokaal huis (inbegrepen). Daarna maakt u een boottochtje over de Sangker rivier, waarbij u uitkijkt op Battambang. De boot brengt u naar de bekende kabelbrug (de Cambodjaanse 'mini San Francisco brug'). Tegen het einde van de middag wacht u nog een spectaculair fenomeen: u aanschouwt hoe miljoenen vleermuizen de 'Bat Cave' verlaten, op zoek naar voedsel. Indrukwekkend om te zien! Na de zonsondergang wordt u terug gebracht naar uw accommodatie.
Dag 14 Battambang - Kampong Chhnang - Oudong - Phnom Penh
U reist vandaag terug naar Phnom Penh. Na ongeveer 3,5 uur rijden bereikt u Kampong Chhnang, waar eerst de lunch gepland staat (inbegrepen). Daarna gaat u opnieuw per tuktuk het platteland op; dit is toch wel de leukste manier om de Cambodjaanse regio's te verkennen! Vanaf de heuvel Phnom San Touch heeft u een geweldig uitzicht op rijstvelden en zelfs het Tonle Sap meer in de verte. Over smalle, onverharde wegen en dwars door eindeloze rijstvelden arriveert u bij een pottenbakkersdorpje. “Chhnang” betekent aardewerk in het Khmer; dit is dan ook dé plaats waar de traditionele keramische kookpotten worden gemaakt. Bij een lokaal huis aanschouwt u hoe palmwijn wordt geproduceerd. Proeven hoort er natuurlijk ook bij... proost! Vervolgens gaat u (per auto) verder naar Oudong. Dit was tussen 1618 en 1866 de hoofdstad van Cambodja. Bovenop Oudong Mountain staan verschillende stoepa's met puntige pieken, waar de as van voormalige koningen wordt bewaard. Het geheel heeft in 1977 zwaar te lijden gehad onder de Rode Khmer, maar er is hard gewerkt aan renovatie. Na deze stop reist u verder naar Phnom Penh, waar u opnieuw twee overnachtingen heeft.
Dag 15 Phnom Penh
De dag start met wat zwaardere kost; de zwarte bladzijden van de Rode Khmer zijn aan de beurt... Deze ochtend brengt u een bezoek aan het Tuol Sleng Museum (S-21) en de ‘Killing Fields’ (Choeung Ek). Het Tuol Sleng Museum is gevestigd in een voormalige school dat destijds gebruikt werd als gevangenis voor in totaal ongeveer 17.000 'vijanden van het regime' die later op de Killing Fields geëxecuteerd werden. In het museum ziet u foto’s van de gevangenen en kunt u de cellen bekijken, want het Pol Pot regime documenteerde alles nauwlettend. De 'Killing Fields' (Choeung Ek) liggen op ca. 15 km ten zuiden van Phnom Penh. Gevangenen van o.a. Tuol Sleng werden hiernaartoe gebracht en vermoord. Minimaal 20.000 mensen zijn hier omgebracht tussen 1975 en 1979, de lichamen zijn begraven in 129 massagraven, een deel van deze graven kunt u zien. Ook is er een herdenkingsmonument. Een gruwelijke geschiedenis die u niet onberoerd zal laten...

In de middag brengt u een uitgebreid bezoek aan het Koninklijk Paleis. De 'Throne Room' is het hoofdgebouw van het paleis en u herkent in de bouwstijl de invloeden van de Bayon tempel van Angkor Thom. Ook bezoekt u de naastgelegen Zilveren Pagode. De vloer bestaat uit maar liefst 5000 zilveren tegeltjes. Het huisvest een smaragden Boeddhabeeld en een gouden Boeddhabeeld, belegd met een duizelingwekkende 9584 diamantjes. Bling bling! 

Tip voor de geïnteresseerden: bezoek het Nationaal Museum van Cambodja. Dit is Cambodja's grootste museum voor culturele geschiedenis en het belangrijkste historische en archeologische museum van het land.
Dag 16 Phnom Penh - Tonle Bati - Kep
Na het ontbijt gaat de reis verder naar Kep, met onderweg een stop bij het Tonle Bati meer. Dit is met name in de weekenden een populaire recreatieplek voor de 'locals'. Net als in Angkor bevindt zich bij Tonle Bati een tempel met de naam Ta Prohm. Deze kleine tempel is in heel goede staat, en het maakt een mooi plaatje. Bij kleine altaartjes in de tempel kunt u, onder het toeziend oog van monniken op leeftijd, wierook aansteken.

Bij aankomst in Kep is de rest van de dag vrij te besteden. Kep was in de jaren ’50 en ’60 een geliefde strandbestemming voor de Franse en Khmer jetset. Onder de Rode Khmer raakte het plaatsje in verval, maar sinds kort is er weer allerlei ontwikkeling gaande en zijn ze hard op weg om weer de ‘high-end beach destination’ van Cambodja te worden. Momenteel is Kep meer gericht op Cambodjaanse vakantiegangers dan buitenlandse toeristen, maar daar komt vast snel verandering in! Een andere bijnaam van Kep is “Crab City”, de lokale krabbenmarkt is overal in Cambodja bekend. In de ochtend kunt u hier vers gevangen krab vinden, 's avonds zijn er overal eetkraampjes.

Tip: een goed restaurant in Kep is Holy Crab.
Dag 17 Kep & omgeving
Per tuktuk maakt u vandaag een tour in de omgeving van Kep. Dit is een leuke manier om het lokale (plattelands-)leven te ervaren! In deze regio vindt u prachtige landschappen, mooie kustroutes, traditionele Khmer-dorpen en rijstvelden. De eerste stop is bij het dorpje Chamcar Bei, de thuisbasis van het "Hand in Hand Cambodia Project". Ontmoet de studenten van de lokale school en bezoek de "Women’s Handicraft and Development Association"; hier maken dorpelingen traditionele geweven krama's, kokosnootsieraden en Funky Junk-producten van gerecycled plastic. De volgende stop is bij een peperplantage. De peper uit deze provincie is bekend onder chefs over de hele wereld. Tijdens een rondleiding leert u meer over het proces en wat de peper uit deze omgeving zo goed maakt. Het is mogelijk om de tour af te sluiten met een proeverij! Vervolgens bezoekt u zoutvelden, waar u aanschouwt hoe zout gewonnen wordt op een traditionele manier. Na een stop bij de levendige en kleurrijke Keo Krosang pagode keert u terug naar uw hotel.

Noot: het verzamelen van het zout begint na het regenseizoen, de (fotowaardige) ‘hoopjes’ zijn vooral te zien in januari / februari. De (volgorde van de) stops kunnen verschillen van bovenstaande route.
Dag 18 Kep - Kampot - Sihanoukville
Vandaag reist u naar de laatste bestemming van uw rondreis: Sihanoukville, gelegen aan de Golf van Thailand. Onderweg passeert u Kampot; een gezellig plaatsje met veel koloniale gebouwen, terrasjes en restaurantjes. Op eigen gelegenheid kunt u een wandeling door het centrum maken, bijvoorbeeld over de boulevard en de markt. Het is ook een leuke plek om even een drankje te doen. Daarna wordt u naar uw accommodatie in Sihanoukville gebracht.

Sihanoukville wordt door de 'locals' nog 'Kampong Som' genoemd. Naast de Cambodjanen die hier naar het strand komen (met name in de weekenden), is het ook een populaire badplaats bij toeristen. U vindt hier verschillende zandstranden. Het populairste / drukste strand van Sihanoukville is Ochheuteal Beach. Otres Beach is rustiger en (ons inziens) mooier. Ook Sokha Beach heeft een mooi strand, wat grotendeels tot het Sokha Beach Resort behoort. In het centrum van Sihanoukville zijn veel casino's te vinden en er wordt (op veel plekken) veel gebouwd.

Tip: sluit de reis af op het tropische eiland Koh Rong i.p.v. in de badplaats Sihanoukville. We informeren u graag over de mogelijkheden!

Noot: optioneel kunt u onderweg een stop maken bij het Bokor Hill Station (prijs op aanvraag). Dit 1080m hoge 'hill station' ligt in één van de grootste nationale parken van Cambodja; het Bokor National Park. U kunt hier tevens de spectaculaire Popokvil watervallen bezoeken. Het Bokor Hill Station was vroeger een populair toevluchtsoord voor de elite uit Phnom Penh. Nu vindt u hier de goed bewaarde ruïnes van het paleis van koning Sihanouk, het Bokor Palace Hotel, een katholiek kerkje en een voormalig casino. Al deze panden zijn in de jaren '70 verlaten waardoor Bokor ook wel ‘de spookstad’ wordt genoemd.
Dag 19 Sihanoukville
De komende twee dagen zijn vrij te besteden in Sihanoukville, bijvoorbeeld om te relaxen op één van de stranden. Voor de kust ligt een groep eilanden waar u goed kunt duiken, snorkelen en/of vissen. Het centrum van Sihanoukville heeft niet echt iets interessants te bieden. Wel kunt u een bezoek brengen aan de lokale markt, waar exotische zeevruchten en vissen worden verhandeld. Op de stranden kunt u genieten van heerlijke visgerechten.
Dag 20 Sihanoukville
Dag ter vrije besteding aan het strand.

Optioneel (prijs op aanvraag) kunt u deelnemen aan een excursie naar het Ream National Park. Dit kustgebied ligt op circa 25 km afstand van Sihanoukville en biedt een prachtige jungle, mangrovebossen, koraalriffen en tropische eilandjes. Daarnaast kunt u hier ook dieren spotten, zoals zeldzame watervogels, apen, arenden, herten en zelfs dolfijnen. In het park zijn diverse wandelroutes en boottochtjes mogelijk.
Dag 21 Sihanoukville - Phnom Penh - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van de vertrektijd van uw terugvlucht heeft u vandaag mogelijk nog vrije tijd in Sihanoukville. Op tijd wordt u bij het hotel opgehaald en, via de 'express way', naar de luchthaven van Phnom Penh gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
  • vervoer per tuktuk en boot (zoals genoemd in programma)
  • alle overnachtingen conform programma
  • genoemde maaltijden 
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden (incl. Angkor Pass)
  • donaties aan diverse projecten
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten; € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten Cambodja, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
  • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele / niet genoemde excursies
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • evt. hoogseizoentoeslag
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.250 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Rambutan Resort - Phnom Penh
Het Rambutan Resort in Phnom Penh is een heerlijk, kleinschalig stadsparadijsje. De 15 kleurrijke kamers zijn mooi ingericht en van alle gemakken voorzien, met keuze uit vier verschillende kamertypes. Samen met een heerlijk zwembad maakt dit één van de leukste plekken in Phnom Penh om te verblijven. Er hangt een fijn sfeertje en het eten is verrukkelijk. Het personeel is wellicht het meest vriendelijk van de hele lijst aan hotels in Phnom Penh, wat nog een extra reden is om er te verblijven! Het Rambutan Resort is gelegen in de wijk BKK1 en op een korte tuktuk-trip naar de belangrijkste bezienswaardigheden, de rivier en andere leuke restaurant-gebieden.

Mayura Hill Hotel & Resort - Sen Monorom (Mondulkiri)
In de bergachtige provincie Mondulkiri, op korte afstand van het plaatsje Sen Monorom, bevindt zich het Mayura Hill Hotel & Resort (3-sterren). De 10 ruime villa’s zijn gezellig ingericht en van alle gemakken voorzien, zoals gratis Wi-Fi, een groot comfortabel bed, airconditioning, thee- en koffiefaciliteiten en een ruime badkamer met heerlijke regendouche. Ontspannen kan uitstekend bij het buitenzwembad, of geniet vanaf uw balkon van de groene omgeving. Voor kinderen is er een speeltuin. Gaat u er liever op uit? U kunt gratis fietsen lenen om de directe omgeving te ontdekken. Het Mayura Hill Hotel & Resort is verder een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Elephant Valley Project, het Jahoo Gibbon Camp, Sea Forest en de Bou Sraa waterval. Ook kunt u een trekking maken in een (beschermd) natuurgebied, lokale bergstammen bezoeken of gaan ziplinen.

Le Relais de Chhlong - Kratie / Chhlong
Le Relais de Chhlong is een kleinschalig, boutique hotel in het dorpje Chhlong, in de provincie Kratie (op ca. 35 km afstand van Kratie Town). Het is gevestigd in een historisch herenhuis uit 1916, gelegen aan de Mekong rivier. Het gebouw is niet lang geleden met liefde gerenoveerd waarbij de charme en alle originele kenmerken gelukkig zijn behouden. In Le Relais de Chhlong zijn slechts 10 kamers, onderverdeeld in vier categorieën. Alle kamers hebben een sfeervolle, authentieke inrichting met mooie details. Bij het zwembad kunt u heerlijk ontspannen en plan ook voldoende tijd in voor het uitgebreide ontbijt. Een pareltje in deze regio!

Preah Vihear Boutique Hotel - Preah Vihear Province
Het Preah Vihear Boutique Hotel is de beste optie in de buurt van de Preah Vihear Tempel (klein half uurtje rijden). De 32 kamers zijn ruim, hebben een balkon of terras en kijken uit op het zwembad; wat een heerlijke verkoeling biedt aan het einde van de dag. In het restaurant kunt u terecht voor een hapje en een drankje. Helaas is het hotel de coronacrisis nog niet te boven, maar we hopen dat dit snel verandert nu de boekingen weer komen en dat de puntjes weer op de ‘i’ worden gezet. Toch blijft het de beste keus in deze regio.
 

Sakmut Boutique Hotel - Siem Reap
Één van onze toppers in Siem Reap! Het Sakmut Boutique Hotel (4-sterren) is gelegen aan een rustige zijstraat van Airport Road. Per tuktuk bent u in een kleine tien minuten in het centrum. Het hotel heeft 56 kamers, waarbij u kunt kiezen uit verschillende categorieën. Het merendeel kijkt uit op het grote zwembad; en vanaf de ‘deluxe rooms’ op de begane grond stapt u zo het zwembad in, een aanrader! Alle kamers zijn sfeervol ingericht, van alle gemakken voorzien en beschikken over een comfortabele badkamer. Het zeer vriendelijke personeel staat te allen tijde voor u klaar. Na een dagje tempelhoppen is het heerlijk relaxen bij het zwembad of geniet van een lekkere massage in de Spa!

Battambang Resort - Battambang
In het kleinschalige Battambang Resort kunt u heerlijk tot rust komen. Deze middenklasse accommodatie ligt op een rustige locatie, midden tussen de rijstvelden, dichtbij het traditionele Wat Kor Village en Battambang. Neem een verfrissende duik in het zoutwaterbad of ontspan in de jacuzzi. Vanaf het restaurant kunt u genieten van het uitzicht op de bijbehorende tropische tuin. In het restaurant worden Aziatische en Westerse maaltijden geserveerd. U heeft keuze uit drie soorten kamers: 'garden rooms', 'lake rooms' en 'family rooms' (dit zijn twee 'garden rooms' naast elkaar).

Tara Lodge - Kep
Gelegen aan de voet van het Kep National Park ligt de kleinschalige Tara Lodge (3*). De 9 kamers zijn verdeeld over 5 bungalows, allen verscholen in een mooie tuin, hierdoor heeft u veel privacy. De kamers zijn kleurrijk ingericht en beschikken over alle benodigde faciliteiten. Het zwembad is een heerlijke plek om even te ontspannen. Op de bovenverdieping bevindt zich het restaurant, wat uitkijkt op het zwembad en de groene heuvels. De Franse eigenaar zorgt ervoor dat u zich snel thuis voelt. Als u rust zoekt, dan vindt u dat zeker bij de Tara Lodge.

Naiya Sea Resort - Sihanoukville
Het Naiya Sea Resort (voorheen: Naia Resort) ligt bij Otres 2 Beach en is daar één van de meest bekende en beste hotels. Otres 2 is een mooi en relaxed strand, het geeft een geheel andere (rustigere) sfeer dan in centraal Sihanoukville. Vanuit het hotel hoeft u alleen de straat over te steken en u bevindt zich op het strand. De kamers zijn ingericht met een hedendaagse, minimalistische touch en beschikken o.a. over een balkon. Onze tip: boek een kamer met zeezicht. Voor gezinnen zijn er speciale familiekamers. Overige faciliteiten zijn o.a. een mooi zwembad, een restaurant en twee barretjes. Kortom; verblijft u in Sihanoukville, dan is dit een goede keuze!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »