de heer en mevrouw Postma
China - 12/06/14


Eindelijk was het zover, onze rondreis China, eindigend te Hong Kong, startend te Beijing. Tussenstations: Xi'an, Lijiang, Dali, Kunming, Ping'an en Yangshuo. Verplaatsingen, driemaal een binnenlandse vlucht, tweemaal met de trein en tweemaal met de auto.
Direct vanaf het begin waren er goede contacten met de PANGEA Travel medewerkers in ieder geval vertrouwen wekkend. Zo zijn we in gezamenlijk overleg tot deze reis gekomen. Overal waar toeristen voor naar China reizen hebben we gezien, met uitzondering van de panda's maar dat was een bewuste keuze. Er was veel variatie, met name in accommodaties. Zo zaten we in een guesthouse in Ping'an, maar ook in mooie hotels. Ook was er een mooie verscheidenheid aan transportmiddelen. De langzame trein was bijvoorbeeld een belevenis.
Vreemde ervaring was dat toen we bij nacht aankwamen in Ping'an twee vrouwen onze koffers op manden bevestigden en de trappen op zeulden. Spijtig dat zo weinig Chinezen het Engels beheersen.
Alles was goed verzorgd en steeds werden we bij iedere nieuwe plaats weer door een gids opgevangen. Onze volgende reis zouden we zo weer samen met PANGEA Travel organiseren. Kortom; we hadden een heerlijke afwisselende vakantie. PANGEA Travel bedankt en mogelijk tot ziens. 

Bekijk ook andere reiservaringen in China