Menu

China

China reizen

“We kennen het land natuurlijk al van onze vorige China reizen. We willen graag weer beginnen in Beijing, maar dit keer eindigen in Hong Kong. Verder mag je ons verrassen, net als vorige keer. Die privéchauffeur en gids bevielen ons wel. En je weet: we zijn gek op kleine hotelletjes…”

Waar begin je een rondreis in zo’n machtig land als China? De Verboden Stad in Beijing, de panda’s in Chengdu, een cruise over de Yangtze of het karstgebergte bij Yangshuo? Het land dat zo'n 300 keer groter is dan Nederland, heeft heel wat bijzondere plekken die je gezien moet hebben. Bij PANGEA kennen we de highlights maar we adviseren u ook graag de onbekendere must-sees en kleinschalige bijzondere hotels. Een individuele rondreis door China zal u verbazen en verrassen.

Waarom met PANGEA Travel naar China?
  • Een rondreis helemaal op maat voor u samengesteld. PANGEA Travel maakt het mogelijk, naast de belangrijkste bezienswaardigheden, ook met regelmaat af te wijken van de gebaande paden. Voor een authentieke en memorabele China ervaring!
  • Tijdens iedere China rondreis wordt u begeleid door een Engelssprekende lokale gids tijdens transfers en excursies. Deze gids kent het land door en door en biedt een grote meerwaarde voor de reis.
  • PANGEA Travel beschikt over ruime ervaring in de verzorging van een rondreis naar China. De reisspecialisten bezoeken China jaarlijks.
De bezienswaardigheden in China zijn ongekend bijzonder en nergens ter wereld is iets vergelijkbaars te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Chinese muur (of de Grote Muur van China), het terracotta leger of één van de vele glazen bruggen (zoals de glazen brug van Zhangjiajie). China is ook het land van tegenpolen: van rustige en pittoreske plattelandsdorpjes tot aan metropolen zoals Guangzhou (de grootste metropool ter wereld), Shanghai en Beijing.
 
China is op het 4 na grootste land van de wereld en kent daarom een klimaat met veel uiteenlopende zones. De beste reisperiode voor China is van maart tot en met oktober. Bij een eerste kennismaking raden we aan om de highlights te bezoeken en voor degene die regelmatig van de gebaande paden wil afwijken is ‘Avontuurlijk China’ een goed idee.
 
Wist u dat PANGEA Travel al ruim 20 jaar specialist op het gebied van rootsreizen is?
Veel Nederlandse gezinnen met geadopteerde kind(eren) afkomstig uit China hebben de wens om het kindertehuis en eventueel de pleegouders en/of vindplaats te bezoeken. Onze reisspecialisten en ervaren gidsen kunnen u hier goed bij ondersteunen.
 
4 tips voor reizen in China:

1. Bekijk vooraf verschillende documentaires
Er zijn ongekend veel documentaires over China, een leuke manier om wat meer van het land te ontdekken en te kijken of deze bestemming bij u past. Denk bijvoorbeeld aan Reizen Waes China en de delen van Ruben Terlou (‘Door het hart van China’ en ‘Langs de oevers van de Yangtze’).

2. Houd rekening met een taalbarrière in China
China is wat ons betreft één van de meest diverse en uitdagende reisbestemmingen en dan doelen we met name op ook op de taalbarrière, dat soms voor grappige taferelen zorgt tijdens een reis door China. Veel Chinezen spreken geen Engels en daarom is het soms letterlijk met handen en voeten spreken. 3 tips: 3. De Grote Muur verkennen in alle rust?
Tijdens een 2-daagse trekking bezoekt u zowel gerestaureerde delen als de veel minder bezochte, originele secties van de muur. Een unieke ervaring, waarbij u beloond wordt met een adembenemende vergezichten.

4. Download een VPN applicatie voordat u op reis gaat naar China
Hiermee omzeilt u de internetblokkade van de Chinese overheid. Hierdoor kunt u toch ongestoord gebruik maken van sociale media als Facebook, Instagram en WhatsApp en uw reiservaringen delen met de thuisblijvers.
 

PANGEA Travel verzorgt individuele maatwerkreizen naar China. Iedere reis wordt zorgvuldig, in overeenstemming met u, naar wens en op maat gemaakt. PANGEA Travel biedt verschillende reistypen in China aan zoals rondreizen, rootsreizen, familiereizen en combinatiereizen.