Courtyard China Compleet

routekaart Courtyard China Compleet

Wilt u in 19 dagen alle hoogtepunten van China gezien hebben? Dan is deze reis perfect voor u! Om ondergedompeld te worden in de echte Chinese sfeer overnacht u in authentieke Chinese Courtyards. Deze accommodaties zijn gebouwd rond een binnenplaats of tuin en eenvoudig van aard. Per busje met privé chauffeur en gids, trein of binnenlandse vlucht reist u door China. U bezoekt de steden Beijing, Pingyao en Xi'an, waar u natuurlijk o.a. de Grote Muur en het Terracotta Leger bezoekt. Deze hoogtepunten mogen absoluut niet ontbreken in deze complete reis! Via Chengdu, bekend van het panda reservaat, en de gezellige Chinese plaatsen Lijiang en Dali komt u in Yangshuo. De reis sluit u ontspannen af in een rustig gelegen, sfeervol hotel.

Reisduur: 19 dagen
Beijing - Pingyao - Xi'an - Chengdu - Lijiang - Dali - Kunming - Yangshuo Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Beijing
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Beijing wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar uw hotel gebracht. Tijdens de rit naar het hotel kijkt u uw ogen al uit! Beijing is de hoofdstad van China en een echte wereldstad. De stad ontwikkelt zich volop en overal verrijzen wolkenkrabbers en winkelcomplexen. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u even kunt bijkomen van de vlucht of alvast, op eigen gelegenheid, een eerste indruk van de stad kunt opdoen.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Beijing
Vandaag staat een bezoek aan de Grote Muur bij Mutianyu op het programma. Dit bezoek mag absoluut niet ontbreken tijdens de reis. De totale lengte van de muur is ongeveer 6200km en strekt zich uit van Shanhaiguan tot Lop Nur. De muur werd gebouwd om de diverse Chinese staten te beschermen tegen invallen van nomadische ruitervolkeren uit het noorden. U kunt naar boven wandelen of gebruik maken van de kabelbaan. Geniet in uw eigen tempo van dit imposante bouwwerk dat beschouwd wordt als een van de grootste wonderen uit de geschiedenis van de wereld. Vanaf de muur kunt u genieten van het prachtige uitzicht.

Tip: de beste Peking-eend in Beijing vindt u in het Qianmen Quanjude Roast Duck restaurant, gelegen aan de Wangfujing Street. Dit is tevens een van de oudste restaurants (1864) van Beijing. Reserveren is sterk aan te raden.
Dag 3 Beijing
Dag ter vrije besteding in Beijing. U kunt deze wereldstad op eigen gelegenheid verkennen. Indien gewenst kunnen wij vooraf ook excursies voor u verzorgen. Beijing is vooral bekend om haar Plein van de Hemelse Vrede (Tian’anmen plein), waar in 1989 de beruchte studentenopstand plaatsvond. Het plein ligt midden in het centrum en is met haar 400.000 m2 het grootste plein ter wereld. Vervolgens kunt u de Verboden Stad bezoeken. In dit paleizencomplex leefde vroeger de keizer en zijn complete hofhouding.

Belangrijk: Sinds kort is een bezoek aan de Verboden Stad gelimiteerd tot een beperkt aantal bezoekers per dag. Wanneer u vooraf geen bezoek heeft geboekt, kan het zijn dat een bezoek aan de Verboden Stad niet mogelijk blijkt te zijn. Tevens is het goed te weten dat de Verboden Stad op maandag gesloten is.
Dag 4 Beijing - Pingyao
U wordt naar het treinstation van Beijing gebracht. Vanaf hier reist u in circa vier uur naar Pingyao. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Pingyao ligt op de historische handelsroute van Peking naar Xi'an. De rest van de dag is vrij te besteden.
Dag 5 Pingyao
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de oude stadsmuren en de grachten bekijken, Ming Qing Street bezoeken en vervolgens de markttoren Nan Dajie beklimmen voor een uitzicht over de oude binnenstad. Ook een bezoek aan de lokale markt, het oude bankgebouw Rishengchang Piaohao, het Qingxuguan Daiost Klooster en de tempel van de stadsgod in Nanda Jie zijn de moeite waard.
Dag 6 Pingyao - Xi'an
Na het ontbijt wordt u naar het treinstation van Pingyao gebracht. Per hogesnelheidstrein reist u in circa 3 uur naar Xi'an. Na aankomst wordt u verwelkomd en naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Pagode van de Wilde Gans. In deze pagode worden de drie grondleggers van de Chinese erediensten vereerd: Confucius, Lao-Tse en Boeddha.

Noot: in Xi'an zijn geen courtyard hotels aanwezig. Hier is een verblijf in een standaard middenklasse hotel inbegrepen.
Dag 7 Xi'an
Vandaag brengt u samen met de gids een uitgebreid bezoek aan een van de cultuurhistorische wereldwonderen: het Terracotta Leger. In 1974 ontdekte een boer, tijdens het bouwen van een put, een Terracotta soldaat. Nu zijn er meer dan 6000 soldaten opgegraven, veilig gesteld in drie grote hallen. Elke soldaat is uniek en ongeveer 1,70 meter lang. De soldaten zijn opgesteld alsof ze zich weerden tegen een aanslag. U brengt een bezoek aan dit enorme complex met ruim 6000 stenen krijgers uit de Qin dynastie. Na de lunch brengt u een bezoek aan de Grote Moskee. Naast het feit dat dit een mooie rustige plek is in de drukke stad, is de omgeving ook de moeite waard. De moskee is gelegen in de oude stadswijk met kleine straatjes, lokale markten en leuke winkeltjes. U stapt vandaag ook op de fiets. Xi'an is een leuke stad om per fiets te verkennen. Samen met uw gids maakt u een tocht over de oude stadsmuur van Xi'an. U bent zeker niet de enige op een fiets, maar mogelijk wel de enige Nederlander!
Dag 8 Xi'an - Chengdu
De reis naar het zuiden wordt vervolgd. Wederom per trein reist u in ca. 3 uur naar Chengdu. Na aankomst volgt transfer naar het hotel. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid Chengdu verkennen. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan. Het is een prettige stad omringd door bergen. Ook wordt Chengdu wel de stad van de Hibiscus genoemd, omdat vroeger de stadswallen beplant waren met hibiscussen. U kunt in de middag een wandeling maken door het oude stadscentrum.
Dag 9 Chengdu
Vandaag staat een bezoek aan het pandareservaat ten noorden van Chengdu op het programma. Dit reservaat is opgericht ter bescherming van de grote panda. Er wordt onderzoek gedaan naar de, met uitsterven bedreigde, beren. U heeft voldoende tijd voor een rondleiding en krijgt uitleg van de onderzoekers over het leven van de panda’s. Daarna brengt u een bezoek aan de Leshan Da Fo (per boot). Hier kunt u het grootste Boeddhabeeld ter wereld bewonderen. 'Da Fo' betekent grote boeddha. Het is een uit de rotsen gehouwen Boeddhabeeld waaraan 90 jaar werd gewerkt en waarvan de teen al 8 meter lang is. Het is vooral een plek waar veel Chinese dagtoeristen komen. Na het bezoek reist u terug naar Chengdu.
Dag 10 Chengdu - Lijiang
U wordt naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis naar Lijiang. Na aankomst wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Op eigen gelegenheid kunt u het oude stadscentrum van Lijiang bezoeken. De smalle straatjes lenen zich prima voor een rondwandeling door de stad. Hier kunt u kennis maken met de Naxi-bevolking. Opmerkelijk is dat deze bewoners het laatste overgebleven hiëroglyfenschrift ter wereld gebruiken en niet de man maar de vrouw de baas is van het gezin. U ziet veel winkeltjes, oude huizen en Chinese vrouwen die druk in de weer zijn met hun handel. Eventueel kunt u een bezoek brengen aan een theehuis, waar u een theeceremonie kunt bijwonen. Een leuke gelegenheid om kennis te maken met de Chinese cultuur. Of bezoek het Zwarte Drakenmeer. Dit is een groot park met een vijver, paviljoens en een museum gewijd aan het sjamanistische Dongha geloof dat de Naxi meebrachten uit Tibet.
Dag 11 Lijiang
Per auto met privé-chauffeur maakt u vandaag een tocht in de omgeving van Lijiang. U brengt een avontuurlijk bezoek aan de Tiger Leaping Gorge oftewel de Kloof van de Springende Tijger. Na een korte maar hevige wandeling komt u uit bij het oorverdovende geluid van de Jinsha-rivier, die gewelddadig door de kloof dendert. De Jinsha groeit uit tot de machtige Yangtze rivier. Op de terugweg rijdt u over een smalle weg langs de kloof. U stopt meerdere malen om foto’s te maken van het prachtige landschap.
Dag 12 Lijiang - Dali
U reist vandaag verder naar Dali. Net als in Lijiang leven ook hier een groot aantal minderheden. Na aankomst maakt u een boottocht op het Erhai meer. De betekenis van Erhai is oor-meer, vernoemd naar een menselijk oor. Het meer is één van de zeven grote meren in China. Rond het meer liggen verschillende dorpjes op de berghellingen die u tijdens de boottocht kunt zien liggen. Bij helder weer kunt u de prachtige weerspiegeling van deze bergen in het enorme meer zien.
Dag 13 Dali
Dag ter vrije besteding in Dali. U kunt vandaag bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de oude binnenstad van Dali. Langs de vele smalle straatjes staan huizen, hotels en vindt u veel winkeltjes met Chinese kruiden en thee. Uw gids kan u hier meer informatie over geven.
Dag 14 Dali - Kunming
De reis wordt vervolgd per trein naar Kunming, de hoofdstad van de provincie Yunnan (reisduur ca. 5-7 uur). De stad is enorm in ontwikkeling en er wordt veel gebouwd. Toch zijn er ook enkele authentieke plekjes te vinden. U kunt eventueel op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de lokale markt of de Drakenpoort, een spectaculair complex van grotten, gangen en paviljoens uit de rotsen gehakt door monniken in 1781. Ook een bezoek waard is de Gouden Tempel, gelegen op de top van de Mingfeng heuvel. Indien gewenst kunnen we een stadstour voor u verzorgen.

Noot: In Kunming zijn geen courtyard hotels aanwezig. Hier is een verblijf in een standaard middenklasse hotel inbegrepen.
Dag 15 Kunming - Guilin
Vanuit Kunming reist u per auto met uw privé chauffeur en gids naar het indrukwekkende Stenen Woud. Deze stenen pilaren zijn honderden miljoenen jaren geleden verlaten door de terugtrekkende zee. U zult merken dat u in elke steen verschillende gedaantes kunt zien, zoals; moeder met kind, neushoorn die naar de maan kijkt of een olifant. Sommige zijn te herkennen, maar veel fantasie is noodzakelijk. Op de terugweg brengt u een bezoek aan Yi Nationality Village waarvan de ‘Sun Calender Square’ het bekendst is. Hier duiden twaalf dieren de tijden van het jaar aan. Volgens de Yi bevolking bestaat een jaar uit vijf seizoenen en tien maanden waardoor een Yi jaar op 360 dagen komt. In de namiddag wordt u naar de luchthaven van Kunming gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Guilin. Na aankomst wordt u naar uw accommodatie in Guilin gebracht.
Dag 16 Guilin - Yangshuo
In de ochtend wordt u naar Yangshuo gebracht. De plaats Yangshuo ligt midden tussen de bamboebossen en rijstvelden en is zeker een bezoek waard. Na aankomst bezoekt u een lokale markt waar het Chinese leven aan u voorbij trekt. Vervolgens maakt u een tocht per bamboevlot over de Yulong rivier, een zijtak van de Li rivier. Tijdens deze tocht kunt u genieten van het prachtige landschap dat onder andere bestaat uit het typische karstgebergte.

Noot: probeer Yangshuo tijdens de weekenden te vermijden. In het weekend wordt het stadje overspoeld door Chinese toeristen. Wanneer u buiten het centrum verblijft merkt u hier minder van.
Dag 17 Yangshuo
Dag ter vrije besteding. De omgeving van Yangshuo leent zicht uitstekend voor het maken van een fietstocht. U fietst door de rijstvelden en het schilderachtige karstgebergte. Op het platteland is beperkt verkeer waardoor het fietsen aangenaam is. U kunt genieten van de groene karstgebergtes, de bamboebossen en de vele rijstvelden. Op een uurtje fietsen van Yangshuo ligt het plaatsje Fuli. De markt hier is een belevenis en fotogeniek.
Dag 18 Yangshuo
U hoeft zich zeker niet te vervelen in Yangshuo! Indien u wenst kan PANGEA Travel verschillende excursies vooraf voor u reserveren. Wat dacht u bijvoorbeeld van een les Chinese taal, Tai Chi of een kookles? Zodra het donker wordt is het leuk om een bezoek te brengen aan het Impression Liu Sanjie Theater. Tijdens deze schitterende lichtshow worden de bergen tot ver in de omgeving verlicht en lijkt het dal op een filmdecor. Honderden bamboevlotten met fakkels, lichtjes en decorstukken varen langs op de Li-rivier. In deze show, onder regie van Zhang Yimou (hij verzorgde ook de opening van de Olympische Spelen 2008) spelen ongeveer 600 acteurs mee.
Dag 19 Yangshuo - Guangzhou
Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht volgt de transfer naar het treinstation van Yangshuo en reist u per trein naar Guangzhou. In Guangzhou wordt u opgewacht door uw chauffeur en naar de luchthaven gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Chengdu - Lijang en Kuming - Guilin
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • lokale treinreizen Beijing - Pingyao - Xi'an - Chengdu / Dali - Kunming en Guilin - Guangzhou
 • genoemde transfers per auto met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)


Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visum China, ca. €127 pp
 • optionele excursies en entreegelden
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Bamboo Garden Hotel
incl. ontbijt
Het Bamboo Garden Hotel ligt in een rustig straatje nabij de Drumtower en is gebouwd in traditionele Chinese stijl. De 52 kamers zijn gebouwd rondom een grote binnenplaats en beschikken over airconditioning en TV. Er zijn ook vierpersoonskamers voor families. De binnenplaats heeft een prachtige tuin met veel bloemen en planten, een stukje rust middenin de drukke wereldstad Beijing. Het Bamboo Garden Hotel ligt op circa 15 minuten van het centrum, met de moderne winkels en restaurants. Maar op 5 minuten loopafstand is de trendy Nan Luo Gu straat met veel kleinschalige winkels en restaurants in een oude Hutong. Hier ziet u nog het echte Chinese straatleven.

Sihai Yijia Boutique Hotel
incl. ontbijt
Met haar opening in 2017 is het Sihai Yijia Boutique hotel een van de nieuwere aanwinsten in Xi’an. Het hotel beschikt over 72 sfeervol ingerichte en ruime kamers met grote bedden. U heeft hier de keuze uit kamers in klassiek Chinese stijl en kamers in modern Noord-Europese stijl. Bij boeking kunt u uw voorkeur doorgeven. Verder beschik het hotel over een restaurant en spa. In de nabije omgeving vindt u het Daming Palace National Heritage Park. In dit park treft u de overblijfselen van het voormalig keizerlijk paleis van de Tang Dynastie. Ook is er een sportveld, een vijver en zijn er tentoonstellingen waarin u meer leert over de archeologische vondsten van het paleis. Het treinstation van Xi’an ligt op ca. 4 km afstand van het hotel. Sihai Yijia Boutique hotel is een prima keuze in Xi’an wanneer u op zoek bent naar een goede middenklasse accommodatie.

Wen Jun Mansion Hotel
incl. ontbijt
Het Wen Jun Mansion Hotel ligt in een leuk straatje in het centrum van Chengdu. De kamers liggen rondom een courtyard waar u ’s ochtends genieten van een prima Westers en Chinees onbijtbuffet. Het Wen Jun Mansion Hotel is gebouwd in een prachtige Chinese stijl en de kamers zijn ruim en schoon. Ze beschikken over airconditioning en alle andere nodige faciliteiten. Het hotel heeft vier verdiepingen maar geen lift. U kunt uw koffers naar boven laten brengen door een van de medewerkers (een fooi wordt gewaardeerd). Het personeel is erg behulpzaam en spreekt goed Engels. Doordat het hotel heel centraal ligt, is het een goed uitgangspunt voor het maken van excursies. Op eigen gelegenheid kunt u het Culture Park bezoeken welke schuin tegenover het hotel is gelegen.

kamer Wangfu Hotel in Lijiang - Wangfu Hotel Lijiang - China
Wangfu Hotel Lijiang
incl. ontbijt
Het Wangfu hotel is een authentiek 4 sterren hotel met 138 kamers, gelegen in het oude centrum van Lijiang. Het hotel is in Chinese stijl gebouwd. Wanneer u het hotel binnenloopt vallen direct de leuke binnentuinen met terrasjes op. De comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over airco. Ook wifi is aanwezig in de lobby. Het ontbijtbuffet is een mix tussen Chinees en Westers.

kamer - Landscape - Dali - China
Landscape Hotel
incl. ontbijt
Dit leuke 4-sterren hotel is gelegen in het oude stadscentrum van Dali, op loopafstand van de winkels en bezienswaardigheden. Het hotel is in Chinese stijl gebouwd en het personeel draagt klederdracht. De sfeervolle kamers zijn verspreid over de drie verdiepingen (er is geen lift aanwezig) en beschikken over de benodigde faciliteiten. Dali Landscape Hotel is het enige courtyard hotel in de omgeving. Rust uit in de groene omgeving van de binnenplaats en vergeet de drukte van de stad. In het hotel is een restaurant aanwezig, maar u kunt ook dineren in een van de vele restaurantjes nabij het hotel.

kamer New Era Hotel - New Era Hotel - China
New Era Hotel
incl. ontbijt
Het New Era Hotel is een frisse weerspiegeling van Kunming's historische cultuur. Het hotel is gunstig gelegen in het stadscentrum van Kunming en grenst aan het Golden Horse en het Green Peacock plein. Op loopafstand vindt u onder meer de bloemen- en vogeltjesmarkt, de Confucius Tempel en de Victory Hall. Tijdens een verblijf in één van de 315 luxe kamers kunt u genieten van de high-speed internettoegang, centrale airconditioning en televisie met een ruime keuze aan programma's. Voor een goed gerecht kunt u terecht in één van de drie Chinese en westerse restaurants van het hotel die inspelen op uw persoonlijke wensen. Ook voor het organiseren van een zakelijke bijeenkomst of een feest bent u in dit hotel aan het goede adres. Omdat het New Era Hotel zich op de 28ste verdieping bevindt, heeft u ook nog eens een prachtig uitzicht over de stad!

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Verblijf waar mogelijk in bijzondere authentieke Courtyard hotels met een Chinese uitstraling.
 • In elke plaats heeft u voldoende tijd de belangrijkste highlights te zien.
 • Begeleiding van deskundige Engelssprekende gidsen zodat u volledige informatie krijgt.
 • Doordat enkele lange afstanden per hogesnelheidstrein of vliegtuig worden afgelegd, verliest u weinig reistijd.
 • In Yangshuo verblijft u net buiten het drukke centrum, midden in de natuur. Een goed uitgangspunt voor fiets- of wandeltochten en een prettige plek om de reis af te sluiten.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
China

 • “Een bijzondere ervaring in een bijzonder land”

  lees meer
  -
  Familie de Haas
 • “Fijn dat we onze "eigen" hotels en vlucht konden toevoegen”

  lees meer
  -
  Familie Dobber
 • “Bezoek aan de kindertehuizen is prima verlopen. Alle 3 anders, alle 3 waardevol.”

  lees meer
  -
  Marjet
 • “Het was een emotioneel moment en Jim was blij dat hij dit toch gedaan heeft.”

  lees meer
  -
  Willem, Berna, Jim en Maylin Hendriks


print deze reisterug naar het overzicht