Luxe reis China

routekaart Luxe reis China

Tijdens deze luxe reis ervaart u China op een wel heel comfortabele manier. U reist per auto met privé chauffeur en gids en u legt lange afstanden veelal per binnenlandse vlucht af. Verblijf is in luxe en sfeervolle hotels. Uniek is de overnachting in een accommodatie met uitzicht op de Grote Muur. U start de reis in Beijing waar u de hoogtepunten van de stad zoals het Zomerpaleis en de Grote Muur bezoekt. In Xi'an brengt u een bezoek aan een van de cultuurhistorische wereldwonderen: het Terracotta Leger. Nadat u de wereldstad Shanghai heeft bezocht reist u per hogesnelheidstrein naar Hangzhou, waar u een boottocht over het West Lake maakt. Uiteraard bezoekt u Yangshuo, een schilderachtig plaatsje tussen het Karstgebergte. U sluit de reis ontspannen af in aan het witte zandstrand van Sanya.

Reisduur: 16 dagen
Beijing - Xi'an - Shanghai - Hangzhou - Yangshuo - Sanya of Hong Kong Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Beijing - Yangqing

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Beijing wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar Yangqing gebracht, op ca. 5 kwartier rijden van Beijing. Hier checkt u in bij het Commune by the Great Wall, een bijzonder hotel op een unieke locatie. U overnacht namelijk vlakbij de Grote Muur, zodat u de volgende ochtend vroeg de muur kunt bezoeken, wanneer het nog relatief rustig is. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u even kunt bijkomen van de vlucht. Vanuit uw kamer heeft u uitzicht op de Grote Muur. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Yanqing - Beijing

Vroeg in de ochtend brengt u een bezoek aan de Grote Muur bij Badaling. Dit bezoek mag absoluut niet ontbreken tijdens de reis. De totale lengte van de muur is ongeveer 6200km en strekt zich uit van Shanhaiguan tot Lop Nur. De muur werd gebouwd om de diverse Chinese staten te beschermen tegen invallen van nomadische ruitervolkeren uit het noorden. U kunt naar boven wandelen of gebruik maken van de kabelbaan. Geniet in uw eigen tempo van dit imposante bouwwerk dat beschouwd wordt als een van de grootste wonderen uit de geschiedenis van de wereld. Vanaf de muur kunt u genieten van het prachtige uitzicht. Na de lunch bezoekt u het Zomerpaleis, gelegen buiten de drukte van de stad. In de 12e eeuw werd deze tempel gebruikt als zomerverblijf voor de keizerlijke familie. U kunt hier een wandeling maken langs alle prachtige tempels, pavilioens en tuinen. De belangrijkste gebouwen van het Zomerpaleis kijken uit over het Kunming meer, met de zeventien bogen-brug. Aan het eind van de middag wordt u naar uw hotel in Beijing gebracht. Noot: met name in drukke reisperiodes adviseren wij om vroeg in de ochtend de Grote Muur te bezoeken, zodat u de ergste drukte voor bent. Badaling ligt vlakbij het Commune by the Great Wall. Indien gewenst kunt u echter ook een ander deel van de muur bezoeken, bijvoorbeeld bij Mutianyu of Jinshanling. Deze plaatsen liggen verder van Beijing waardoor het hier betrekkelijk rustiger is.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 3 Beijing

Dag ter vrije besteding in Beijing. De stad ontwikkelt zich volop en overal verrijzen wolkenkrabbers en winkelcomplexen. U kunt deze wereldstad op eigen gelegenheid verkennen. Indien gewenst kunnen wij vooraf ook excursies voor u verzorgen. Beijing is vooral bekend om haar Plein van de Hemelse Vrede (Tian’anmen plein), waar in 1989 de beruchte studentenopstand plaatsvond. Het plein ligt midden in het centrum en is met haar 400.000 m2 het grootste plein ter wereld. Vervolgens kunt u de Verboden Stad bezoeken. In dit paleizencomplex leefde vroeger de keizer en zijn complete hofhouding. Belangrijk: Sinds kort is een bezoek aan de Verboden Stad gelimiteerd tot een beperkt aantal bezoekers per dag. Wanneer u vooraf geen bezoek heeft geboekt, kan het zijn dat een bezoek aan de Verboden Stad niet mogelijk blijkt te zijn. Tevens is het goed te weten dat de Verboden Stad op maandag gesloten is. Tip: Wanneer u de Bell en Drum Tower wilt bezichtigen, breng dan ook een bezoek aan het nabij gelegen historische straatje: Nanluogu Xiang. In dit smalle straatje vindt u verschillende toeristenshops, restaurantjes en cafés.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Beijing - Xi'an

In de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven van Beijing voor uw binnenlandse vlucht naar Xi'an. Xi'an staat bekend om één van de cultuurhistorische wereldwonderen: het Terracotta Leger. In 1974 ontdekte een boer, tijdens het bouwen van een put, een Terracotta soldaat. Nu zijn er meer dan 6000 soldaten opgegraven, veilig gesteld in drie grote hallen. Elke soldaat is uniek en ongeveer 1,70 meter lang. De soldaten zijn opgesteld alsof ze zich weerden tegen een aanslag. U brengt een bezoek aan dit enorme complex met ruim 6000 stenen krijgers uit de Qin dynastie. De rest van de dag is ter vrije besteding. Tip: het Shanxi Sunshine Beauty City Grand Theater is het grootste en mooiste theater van Xi’an. Hier worden spectaculaire avondshows georganiseerd met traditionele "Tang Music and Dance". Tijdens deze show worden er 16 verschillende dumplings geserveerd, elk met een unieke vorm, kleur en smaak!
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 5 Xi'an

Dag ter vrije besteding. U kunt Xi'an prima ter voet verkennen. Door de Islamitische wijk van Xi'an, kunt u op eigen gelegenheid een rondwandeling maken. Een leuke route: start bij de Bell Tower, waar dagelijks muziekvoorstellingen plaats vinden. U kunt deze tegen een kleine vergoeding bijwonen. Bezoek vervolgens de Islamitische wijk met als hoogtepunt de Grote Moskee, gelegen op een rustige plek in de stad. Deze moskee uit de 8e eeuw is in Chinese stijl gebouwd maar heeft ook Arabische elementen. Wandel vervolgens door de oude stadswijk met kleine straatjes, lokale markten en leuke winkeltjes. Tip: het is ook erg leuk om een fietstocht over de oude stadsmuur van Xi'an te maken. U bent zeker niet de enige op een fiets, maar mogelijk wel de enige Nederlander!
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Xi'an - Shanghai

U wordt naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Shanghai. Na aankomst in Shanghai bezoekt u samen met een Engelsprekende gids een aantal bezienswaardigheden van deze grootste havenstad. Zo bezoekt u de Yu Garden, die u middels een zigzagbrug bereikt. Chinezen geloven dat geesten alleen rechtdoor kunnen voortbewegen, dus een zigzagbrug houdt de kwade geesten buiten. Via kleine paadjes en poortjes loopt u door verschillende delen van de tuin. De tweede stop vandaag is de bekende ‘boulevard’ de Bund, dit is een kade van 1500 meter langs de Huangpu rivier. Deze kade loopt vanaf Waibaidu brug in het noorden tot aan de Yan’anstraat in het zuiden. Ook bezoekt u de Nanjing Road (dé winkelstraat van Shanghai), People's square en de Jade Boeddha tempel, hier leven nog monniken. Tegenover de ingang van de tempel is een 1.6 meter hoog Boeddhabeeld, bekend als de “lachende Boeddha”. Achter deze lachende Boeddha is de 2.6 meter hoge Boddhisattya, de beschermer van de boeddhistische wet. Deze tempel is nog zeer actief en er komen veel gelovigen, voornamelijk veel oudere Chinezen en monniken.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 7 Shanghai

Dag ter vrije besteding in Shanghai. Fuxing Park, gelegen in French Concession is een bezoek (in de ochtend) zeker waard. Lokale inwoners (veelal ouderen) zijn hier iedere ochtend aan het dansen, doen Tai Chi of komen bij elkaar om te praten. Iedereen is erg nieuwsgierig. Als u wilt raakt u eenvoudig in gesprek met iemand want zelfs de ouderen spreken Engels hier.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Shanghai - Hangzhou

's Morgens wordt u naar het treinstation gebracht voor de treinreis naar Hangzhou. Na aankomst brengt u samen met uw privé gids een bezoek aan enkele highlights van Hangzhou. Deze plaats is met name bekend om haar zijde en het West Lake. De tour start met een bezoek aan de Lingyin Tempel. Vervolgens maakt u een boottocht over het West Lake. In China zijn in totaal 36 meren die deze naam dragen, maar het meer in Hangzhou is veruit het bekendst. Door de Chinezen wordt het West Lake gezien als hemels meer. Het is ongeveer 3km lang en 3km breed. In het meer liggen diverse eilandjes. U maakt een stop op Lesser Yingzhou Island waar vandaan u uitzicht heeft over 'Three Pools Mirroring the Moon'. Na dit bezoek wordt u naar uw hotel gebracht.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 9 Hangzhou

Dag ter vrije besteding. U kunt genieten van de mooie omgeving, wandelen door de botanische tuin, welke is gelegen aan de westoever van het meer. Of bezoek op eigen gelegenheid de Liuhe Pagoda. Indien gewenst kunnen we een stadstour aan het programma toevoegen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Hangzhou - Guilin - Yangshuo

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Guilin. U wordt verwelkomd en naar Yangshuo gebracht. Na aankomst maakt u een tocht per bamboevlot over de Yulong rivier, een zijtak van de Li rivier. Tijdens deze tocht kunt u genieten van het prachtige landschap dat onder andere bestaat uit het typische karstgebergte. De plaats Yangshuo ligt midden tussen de bamboebossen en rijstvelden en is zeker een bezoek waard. Noot: probeer Yangshuo tijdens de weekenden te vermijden. In het weekend wordt het stadje overspoeld door Chinese toeristen. Wanneer u buiten het centrum verblijft merkt u hier minder van.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 11 Yangshuo

Dag ter vrije besteding. De omgeving van Yangshuo leent zicht uitstekend voor het maken van een fietstocht. U fietst door de rijstvelden en het schilderachtige karstgebergte. Op het platteland is beperkt verkeer waardoor het fietsen aangenaam is. U kunt genieten van de groene karstgebergtes, de bamboebossen en de vele rijstvelden. Op een uurtje fietsen van Yangshuo ligt het plaatsje Fuli. De markt hier is een belevenis en zeer fotogeniek.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Yangshuo

Dag ter vrije besteding. Indien u wenst kan PANGEA Travel verschillende excursies vooraf voor u reserveren. Wat dacht u bijvoorbeeld van een les Chinese taal, Tai Chi of een kookles? In de avond kunt u een bezoek te brengen aan het Impression Liu Sanjie Theater. Tijdens deze schitterende lichtshow worden de bergen tot ver in de omgeving verlicht en lijkt het dal op een filmdecor. Honderden bamboevlotten met fakkels, lichtjes en decorstukken varen langs op de Li-rivier. In deze show, onder regie van Zhang Yimou (hij verzorgde ook de opening van de Olympische Spelen 2008) spelen ongeveer 600 acteurs mee.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Yangshuo - Guilin - Sanya

Na het ontbijt reist u terug naar Guilin luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Sanya. Sanya is na Haikou de grootste stad op het eiland Hainan. Het ligt op het zuidelijkste punt van het eiland en is daarmee ook de meest zuidelijke stad van China. Na aankomst wordt u naar uw hotel aan het strand van Yalong Bay gebracht. Noot: indien gewenst kunt u de reis ook eindigen in Hong Kong in plaats van Hainan.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Sanya

De komende twee dagen zijn ter vrije besteding op het tropische eiland Hainan. U verblijft de komende dagen in de badplaats Sanya, waar de beste stranden van het eiland zijn te vinden. U kunt de stranden in de omgeving van Sanya bezoeken, zoals bijvoorbeeld bij Yalong Bay of Dadonghai Beach, ten zuidoosten van Sanya. Het schone en mooie strand van Dadonghai staat bekend om de vele watersporten die u hier kunt beoefenen. Omdat de zee temperatuur het gehele jaar zeer aangenaam is, kunt u heerlijk zwemmen of duiken. Er zijn verschillende duikcentra in de omgeving.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Sanya

Dag ter vrije besteding. In de omgeving van Sanya treft u vele lokale tradities en een weelderige tropische begroeiing. Vanuit uw accommodatie kunnen er diverse uitstapjes worden gemaakt, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan Heaven’s Limit, Sea’s Margin en Park Deer Turn Around. Bij het hotel kunnen ze u hier meer informatie over geven.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 16 Sanya - (Vliegreis op eigen gelegenheid)

Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog een deel van de dag vrije te besteden in Sanya. Vervolgens transfer naar de luchthaven van Sanya. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Beijing - Xi'an - Shanghai/Hangzhou - Guilin - Sanya
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • lokale treinreis Shanghai - Hangzhou (1e klas)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • weekendtoeslagen
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visum China, ca. €127 pp
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.000 - of meer

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Commune by the Great Wall - Beijing

Op het platteland rondom Beijing, nabij de Grote Muur vindt u ‘Commune by the Great Wall’. Zowel de accommodatie als de locatie zijn erg bijzonder. Het hotel is ontworpen door verschillende architecten. Toch zijn er veel overeenkomsten tussen de verschillende gebouwen: allen zijn ruim opgezet en de kamers hebben veel lichtinval. Er zijn verschillende kamertypes en bungalows beschikbaar. Vanaf het terras heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten zoals: een buitenzwembad en een kinderzwembadje, spa en fitnessruimte. Op slechts 75 km vanaf Beijing gelegen vindt u deze unieke locatie, waar u in alle rust kunt verblijven.


Sofitel Legend Peoples Grand Hotel Xian - Xi'an

Overnachten in stijl doet u in het Sofitel Legend Peoples Grand Hotel. Dit luxe vijf sterren hotel bevindt zich in een prachtig monumentaal pand binnen de stadsmuren van Xi’an. De ruime en lichte kamers zijn smaakvol ingericht in Franse art-deco stijl en bieden alle uitzicht op de tuin. Tijdens uw verblijf bent u van alle gemakken voorzien. Zo heeft u naast een spa, fitness en binnenzwembad de beschikking over een 24 uurs butlerservice, kussenmenu, zijde badjas, gratis minibar en spiegeltelevisie in de badkamer. In het restaurant Dolce Vita kunt u terecht voor authentieke Italiaanse gerechten bereid met lokale en verse ingrediënten. Op 10 minuten loopafstand vindt u de Bell en Drum Tower en het treinstation. Tevens ligt het hotel centraal ten opzichte van de Grote Moskee en het Shaanxi History Museum. Ondanks de grootsheid kent het hotel een zeer persoonlijke benadering en zal alles worden gedaan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.


Hyatt Regency Hangzhou - Hangzhou

Het Hyatt Regency Hangzhou is een van de beste hotels in Hangzhou. Het ligt direct aan het meer (gescheiden door een wandelpromenade) en het hotel geeft veel aandacht aan haar gasten. De mooie ingerichte en ruime kamers hebben allen meerzicht of tuinzicht. Er is een groot overdekt zwembad met uitzicht op het meer. Het hotel biedt verschillende eetgelegenheden en winkeltje, maar door de centrale ligging loopt u over de boulevard zo naar winkels en restaurants in het centrum van de stad. Men spreekt er goed Engels en door de goed prijs/kwaliteit verhouding, vinden we dit een goede keuze in Hangzhou.


Banyan Tree Yangshuo - Yangshuo

U vindt een oase van rust in het prachtige vijf sterren resort Banyan Tree Yangshuo. Deze luxe accommodatie is gelegen te midden van het karakteristieke karstlandschap, nabij het dorp Fuli. Het centrum van Yangshuo met West-Street ligt op ongeveer 20 minuten rijden. Banyan Tree Yangshuo biedt u een grote diversiteit aan mogelijkheden. U kunt o.a. genieten van het buitenzwembad, wellnesscentrum, deelnemen aan verschillende activiteiten en genieten van de indrukwekkende landschapstuinen. Gratis fietsen zijn beschikbaar om de omgeving te verkennen. Uw suite of villa is geheel ingericht in de lokale stijl, daarnaast beschikt de badkamer over een eigen douche, bad en alle benodigde artikelen. Voor een verfrissende cocktail of lichte maaltijd kunt u terecht bij de pool bar, voor een uitgebreid diner kunt u uiteraard ook terecht in een van de andere drie eetgelegenheden.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Complete reis inclusief genoemde excursies en entreegelden.
 • Verblijf in luxe hotels waarbij comfort centraal staat.
 • Bijzonder is de overnachting vlakbij de Grote Muur.
 • Begeleiding van deskundige Engelssprekende gidsen zodat u volledige informatie krijgt.
 • Doordat enkele lange afstanden per vliegtuig worden afgelegd verliest u weinig reistijd.
 • Optioneel kunnen we voor u businessclass vluchten boeken.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
China

 • “Fijn dat we onze "eigen" hotels en vlucht konden toevoegen”

  lees meer
  -
  Familie Dobber
 • “Bezoek aan de kindertehuizen is prima verlopen. Alle 3 anders, alle 3 waardevol.”

  lees meer
  -
  Marjet
 • “Het was een emotioneel moment en Jim was blij dat hij dit toch gedaan heeft.”

  lees meer
  -
  Willem, Berna, Jim en Maylin Hendriks
 • “Rootsreis: Alles wat we van te voren wisten is uitgekomen (wel zo prettig met onze kinderen)”

  lees meer
  -
  Familie Schrijver


print deze reisterug naar het overzicht