De Zijderoute

routekaart De Zijderoute

Altijd al in de voetsporen van de bekende ontdekkingsreiziger Marco Polo willen treden? De complete Zijderoute loopt door Turkije, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan, Kirgizië en China. Wij verzorgen de reis vanaf het moment dat u binnenkomt in China: tijdens deze 21-daagse rondreis volgt u de eeuwenoude Zijderoute. U bezoekt de belangrijkste plaatsen en bezienswaardigheden langs de route in China zoals Kashgar, de Taklamagan woestijn, Dunhuang en de Magao grotten. De Zijderoute eindigt in de oude hoofdstad van China, Xi’an. Alvorens u naar huis vliegt verblijft u nog een paar dagen in Chengdu, waar u o.a. het grootste boeddhabeeld ter wereld zult bezoeken. Een bijzondere reis voor als u een andere kant van China wilt ontdekken.

Bekijk ook onze andere China reizen

Reisduur: 21 dagen
Chengdu - Urumqi - Kashgar - Taklamakan woestijn - Kuqa - Korla - Turpan - Lanzhou - Xiahe - Lanzhou - Xi'an - Chengdu Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Chengdu

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Chengdu wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt er een transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de vliegreis. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan. Het is een prettige stad omringd door bergen. Ook wordt Chengdu wel de stad van de Hibiscus genoemd, omdat vroeger de stadswallen beplant waren met hibiscussen. U kunt in de middag een wandeling maken door het oude stadscentrum. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Chengdu - Urumqi

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Chengdu voor de binnenlandse vlucht naar Urumqi. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en vervolgens naar het hotel gebracht.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Urumqi - Kashgar

Vandaag maakt u een stadstour door Urumqi. Samen met de privé-gids bezoekt u o.a. het regionale museum van de stad. Hier kunt u alles vinden over de zijderoute, maar ook over de rijke geschiedenis van de autonome provincie Xinjiang, waar Urumqi de hoofdstad van is. In de middag bezoekt u de grote bazaar waar u kennis maakt met een traditionele islamitische markt. Na het diner wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Kashgar. U overnacht in Kashgar. Deze plaats is van oudsher de plaats waar de zijderoute China binnenkomt.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 4 Kashgar

Kashgar, ook wel Kashi genoemd, is traditioneel gezien een van de belangrijkste steden van de regio. Het is een belangrijke handelsstad waar vroeger de zijderoutekaravanen een tussenstop maakten. De inwoners van de stad zijn een interessante mix tussen Uighur, Han Chinezen, Uzbeken, Kyrgiziers en Tajiken, volkeren die u niet vaak tegenkomt. Tijdens uw verblijf in Kashgar maakt u een stadstour en brengt u een bezoek aan de Idkha moskee, het Abakhoja mausoleum en de markt. In de middag bezoekt u tevens het oude deel van de stad en de grootste bazaar van Centraal Azië. Hier vindt u alles van groente, fruit, vlees tot allerlei dagelijkse gebruiksvoorwerpen en prachtige handgemaakte souvenirs. Tip: Bezoekt u, indien mogelijk, de bazaar op zondag. Er is dan ook een dierenmarkt waar u een bezoek aan kunt brengen.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 5 Kashgar - Yarkand - Hotan

Vandaag staat er een lange reisdag op het programma. Na het ontbijt verlaat u Kashgar en rijdt u in zuidwestelijke richting naar Yarkand (ca. 180 km/ca. 4 uur). Hier bezoekt u het mausoleum van de oude koning van Yekent en de Alertun moskee. Te voet kunt u het kleine centrum verkennen. Aansluitend gaat de rit verder naar Hotan (ca. 350 km/ca. 6 uur), waar u de komende twee nachten verblijft. Hotan is de Jade hoofdstad van China. Deze van oudsher zeer kostbare edelstenen zijn in de omgeving van Hotan te vinden. Zelf kunt u uw geluk beproeven in de rivierbedding van de Kalakax He rivier. Regelmatig wordt hier nog jade gevonden. Noot: indien gewenst kunt u ook één nacht in Yarkand overnachten, alvorens u verder reist naar Hotan. De meerprijs is op aanvraag.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 6 Hotan

Vandaag staat in het teken van traditionele bedrijven. U begint de dag met een bezoek aan een winkel waar houten schalen worden gemaakt en aan de lokale markt. In de namiddag staat er een bezoek aan een zijde- en tapijtfabriek gepland.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 7 Hotan - Taklamakan woestijn - Kuqa

Vandaag staat er een lange reisdag op het programma (ca. 730 km). U rijdt in ongeveer negen uur, over een goede weg, dwars door de Taklamakan woestijn naar Kuqa. De woestijn is 1000 bij 400 kilometer en is daarmee een van de grootste zandwoestijnen ter wereld. U rijdt door het prachtige verlaten landschap en komt onderweg immense zandduinen tegen van soms wel 300 meter hoog.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 8 Kizil grotten

Vanuit Kuqa bezoekt u vandaag de Kizil grotten (ca. 75 km). Deze grotten bestaan uit 236 uitgehouwen grotten allen met hun eigen unieke Boeddhistische tekeningen. Experts denken dat deze grotten uit de 3e eeuw stammen en een van de eerste Boeddhistische kunstuitingen van China zijn. Na verloop van tijd zijn vele schilderingen vernietigd of verloren gegaan maar zo'n 1000 vierkante meter is nog steeds te bewonderen. Op de weg terug naar Kuqa rijdt u langs de Tianshan Mysterious Grand Canyon. Deze canyon is meer dan vijf kilometer lang en bestaat uit nauwe steile geërodeerde wanden.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 9 Kuqa - Korla

Deze morgen bezoekt u de Kizilgaha Beacon Tower, een van de belangrijkste culturele overblijfselen van het gebied. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Subash Ancient ruïne. Deze ruïnes zijn de overblijfselen van de oude hoofdstad van de Guici die circa 5000 jaar geleden in deze regio leefden. Na de lunch rijdt u in ongeveer vier uur (ca. 280 km) naar Korla voor de overnachting.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 10 Korla - Turpan

Na het ontbijt verlaat u Korla waarna u in circa vijf uur naar Turpan rijdt (ca. 380 km). Hier bezoekt u het Karez Irrigatie Systeem, een van de grootste bouwkundige wonderen uit de Chinese oudheid naast de Grote Muur. Dit 2000 oude systeem bestaat uit een serie van kanalen en putten die ondergronds het gletsjerwater uit de bergen over enorme afstanden vervoerde. De meeste steden langs de zijderoute vertrouwden op deze kanalen voor het verkrijgen van hun drinkwater. Dit succesvolle systeem bracht het water zelfs helemaal naar dorpen in hedendaags Iran.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 11 Turpan

Er staat voor vandaag een stadstour gepland in Turpan. Deze stad is sinds de oudheid al een belangrijke plaats in China vanwege haar strategische ligging waar Oost en West China bij elkaar komen. Turpan is een zeer oude stad die zeker al 6000 jaar oud is. De stad dankt haar naam aan het Uighur woord voor 'lage plaats'. De stad is namelijk de laagst gelegen stad van het land. Tijdens de stadstour bezoekt u de Emin Minaret, de grootste Islamitische toren van de provincie. Tevens bezoekt u de Gaochang en Jiaohe ruïne complexen, de Bezilklik grotten en tot slot Flaming Mountain. Flaming Mountain is een uniek rood landschap, u kunt hier genieten van prachtige zonsondergangen.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 12 Turpan - Liuyuan - Dunhuang

Per trein reist u vandaag naar Liuyuan (ca. 3,5 uur). Aansluitend volgt een transfer naar Dunhuang (ca. 1,5 uur). Later op de dag brengt u een bezoek aan de Cresent Moon spring, een tempel gelegen aan de voet van een zandduin en rivier in de vorm van de halve maan. Een prachtige, zeer fotogenieke plek.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 13 Dunhuang - Jiayuguan

In de ochtend brengt u een bezoek aan de Mogao grotten. De 492 grotten zijn rijkelijk versierd met boeddhistische kunst. Ondanks de erosie zijn de beelden en tekeningen verbazingwekkend goed bewaard gebleven. Na de lunch reist u in circa 4 uur per auto met privéchauffeur naar Jiayuguan.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 14 Jiayuguan - Lanzhou

Deze dag begint met een bezoek aan de First Beacon Tower, een onderdeel van de oude verdedigingswerken van China. Hier vindt u tevens het meest westelijk gelegen deel van de Chinese Muur en de belangrijkste passage door de muur. Er zijn slechts enkele van deze passages door de Chinese Muur, deze werden dan ook zwaar beveiligd. De passage zelf loopt door een indrukwekkend fort met een oppervlakte van bijna 4 hectare. Het fort bestaat uit drie gedeelten; een binnen, buiten en centraal deel. Alle gedeelten zijn beveiligd met hoge wachttorens. Jiayuguan is het best bewaarde verdedigingswerk van de Chinese Muur en was vroeger het meest westelijk punt van het Chinese rijk. Er is genoeg tijd om zowel het fort als de muur te bezoeken. Tegen de avond wordt u naar het station gebracht voor de treinreis naar Lanzhou. Na aankomst in Lanzhou wordt u naar het hotel gebracht.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 15 Lanzhou - Xiahe

Vandaag bezoekt u de Binlingsi grotten, in deze grotten vindt u overblijfselen van Boeddhistische kunst. Aansluitend reist u verder naar Xiahe, een rit van circa vier uur (ca. 280 km). U kunt alvast op eigen gelegenheid een eerste indruk van de stad op doen.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 16 Xiahe - Lanzhou

Vandaag bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van Xiahe; het Labrang klooster. Dit klooster behoort tot de Guluk school van het Boeddhisme waar de Dalai Lama geestelijk leider van is. De Guluk richting van het Boeddhisme is afkomstig uit Tibet wat verklaard waarom dit klooster met name in trek is bij Tibetaanse monniken. Het klooster, gesticht in 1709, lijkt het gehele dorp te beslaan en is het belangrijkste Tibetaanse complex gelegen buiten Tibet. Het is een groot complex prachtig gelegen tussen de bergen. Na de lunch rijdt u terug naar Lanzhou voor de overnachting (ca. 280 km).
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 17 Lanzhou - Xi'an

U wordt naar het treinstation van Lanzhou gebracht voor uw treinreis naar Xi'an. Na aankomst op het treinstation van Xi’an wordt u verwelkomd door uw lokale gids en naar een lunchlocatie gebracht. Hierna maakt u een fietstocht over de oude stadsmuur van Xi’an. Xi’an is een leuke stad om per fiets te verkennen. U bent zeker niet de enige op de fiets, maar mogelijk wel de enige Nederlander! Aansluitend bezoekt u de Kleine Wilde Gans Pagode en het Shanghai museum, ook wel Shanxi History Museum. Hier leert u alles over de geschiedenis van China. Dit museum wordt door velen gezien als China's beste museum.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 18 Xi'an

Xi’an is bekend om een van de cultuurhistorische wereldwonderen: het Terracotta Leger. U brengt hier vandaag een bezoek aan en zult versteld staan van dit enorme complex met ruim 6000 stenen krijgers uit de Qin dynastie. Op korte afstand bevindt zich de grafheuvel van keizer Qin Shi Huangdi. Ook hier zult u een stop maken. De rest van de dag is ter vrije besteding. Indien de tijd het toelaat, kunt u per fiets Xi'an verder verkennen. Tip: Het Shanxi Sunshine Beauty City Grand Theater is het grootste en mooiste theater van Xi’an. Hier worden spectaculaire avondshows georganiseerd met traditionele "Tang Music and Dance". Tijdens deze show worden er maar liefst 16 verschillende dumplings geserveerd.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 19 Xi'an – Chengdu

U wordt deze ochtend naar het treinstation van Xi’an gebracht voor de reis per hogesnelheidstrein (ca. 3 uur) naar Chengdu. Na aankomst in Chengdu wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een fiets huren om de stad verder te verkennen omdat de omgeving vrij vlak is. Of kom tot rust in een van de vele parken die Chengdu rijk is. Bezoek het meest populaire park van Chengdu: het Renmin park, oftewel Volkspark. In het weekend kunt u genieten van de vele optredens in dans, muziek en zang gepresenteerd door de lokale Chinese bevolking. In de theehuizen drinkt u een kopje echte Chinese thee, of laat u uw oren verzorgen op speciale Chinese wijze! Opmerkelijk aan dit park is de 'date' muur. Hier hangen contactadvertenties van jongeren die op zoek zijn naar een partner. Het is een drukbezocht stukje van het park!
verzorging: logies en ontbijt

Dag 20 Chengdu

Vandaag staat een bezoek aan het pandareservaat ten noorden van Chengdu op het programma. Dit reservaat is opgericht ter bescherming van de grote panda. Er wordt onderzoek gedaan naar de, met uitsterven bedreigde, beren. U heeft voldoende tijd voor een rondleiding en krijgt uitleg van de onderzoekers over het leven van de panda’s. Daarna brengt u een bezoek aan de Leshan Dafo. Hier kunt u het grootste Boeddhabeeld ter wereld bewonderen. 'Da Fo' betekent grote Boeddha. Het is een uit de rotsen gehouwen Boeddhabeeld waaraan 90 jaar werd gewerkt en waarvan de teen al 8 meter lang is. Het is vooral een plek waar veel Chinese dagtoeristen komen. Na het bezoek reist u terug naar Chengdu. Tip: bezoek het Culture Park, gelegen aan de Qintai Street. Hier kunt u ontspannen en thee drinken op het terras van één van de vele theehuizen. Ook kinderen kunnen zich goed vermaken in het amusementspark. Aan de andere kant van het park vindt u de Qingyang Taoïstische tempel, één van de beroemde taoïstische tempels in China
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 21 Chengdu - (Vliegreis op eigen gelegenheid)

Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in Chengdu. Vervolgens transfer naar de luchthaven van Chengdu waar uw reis met PANGEA Travel eindigt. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Chengdu - Urumqi - Kashgar
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • lokale treinreis Turpan - Liuyuan, Jiayuguan - Lanzhou, Lanzhou - Xi'an en Xi'an - Chengdu
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privé-chauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • begeleiding door een deskundige Engels sprekende gids
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visum China, ca. €127 pp
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • overige entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.500 - € 5.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Kamer Noord-Europese stijl
Sihai Yijia Boutique Hotel - Xi'an

Met haar opening in 2017 is het Sihai Yijia Boutique hotel een van de nieuwere aanwinsten in Xi’an. Het hotel beschikt over 72 sfeervol ingerichte en ruime kamers met grote bedden. U heeft hier de keuze uit kamers in klassiek Chinese stijl en kamers in modern Noord-Europese stijl. Bij boeking kunt u uw voorkeur doorgeven. Verder beschik het hotel over een restaurant en spa. In de nabije omgeving vindt u het Daming Palace National Heritage Park. In dit park treft u de overblijfselen van het voormalig keizerlijk paleis van de Tang Dynastie. Ook is er een sportveld, een vijver en zijn er tentoonstellingen waarin u meer leert over de archeologische vondsten van het paleis. Het treinstation van Xi’an ligt op ca. 4 km afstand van het hotel. Sihai Yijia Boutique hotel is een prima keuze in Xi’an wanneer u op zoek bent naar een goede middenklasse accommodatie.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Authentieke reis geschikt voor cultuur- en natuurliefhebbers.
 • Compleet programma inclusief excursies én de entreegelden.
 • Bezoek aan de Grote Muur bij Jiayuguan.
 • Begeleiding van deskundige Engelssprekende gidsen zodat u volledige informatie krijgt.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
China

 • “Fijn dat we onze "eigen" hotels en vlucht konden toevoegen”

  lees meer
  -
  Familie Dobber
 • “Bezoek aan de kindertehuizen is prima verlopen. Alle 3 anders, alle 3 waardevol.”

  lees meer
  -
  Marjet
 • “Het was een emotioneel moment en Jim was blij dat hij dit toch gedaan heeft.”

  lees meer
  -
  Willem, Berna, Jim en Maylin Hendriks
 • “Rootsreis: Alles wat we van te voren wisten is uitgekomen (wel zo prettig met onze kinderen)”

  lees meer
  -
  Familie Schrijver


print deze reisterug naar het overzicht