Menu

Rondreis China & Hong Kong

15-daagse individuele rondreis langs bekend en onbekend China. Bezoek highlights als de Verboden Stad in Beijing, het Terracotta Leger in Xi'an en de wereldstad Hong Kong. Maar ook het subtropische zuiden komt aan bod met een tocht over de Yulong rivier in Yangshuo en de rijstterrassen van Longji. Deze staan onder bescherming van UNESCO, maar worden nog niet veel bezocht. Een geschikte reis voor een individueel en eerste bezoek aan China.

Reisduur: 15 dagen

Beijing - Chengde - Xi'an - Longji - Yangshuo - Hong Kong

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Rondreis China & Hong Kong inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • U reist per busje met privé chauffeur, u kunt zelf het reistempo bepalen en onderweg stoppen wanneer u wilt.
 • Compleet programma met excursies en entreegelden en begeleiding van Engelssprekende gidsen.
 • Bezoek aan de Grote Muur bij Jingshanling, waar het nog relatief rustig is.
 • Doordat enkele lange afstanden tijdens de nacht (per nachttrein) of overdag per vliegtuig worden afgelegd, verliest u weinig reistijd.
 • In Ping'an overnacht u in een kleinschalig guesthouse, waar sfeer en persoonlijke aandacht belangrijk is.
 • Het hotel in Hong Kong ligt centraal en beschikt over een zwembad.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Avond in Hong Kong - foto: pixabay
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Beijing
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Beijing wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar uw hotel gebracht. Tijdens de rit naar het hotel kijkt u uw ogen al uit! Beijing is de hoofdstad van China en een echte wereldstad. De stad ontwikkelt zich volop en overal verrijzen wolkenkrabbers en winkelcomplexen. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u even kunt bijkomen van de vlucht of alvast, op eigen gelegenheid, een eerste indruk van de stad kunt opdoen.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Beijing
Samen met uw privégids maakt u vandaag een stadstour in Beijing, de hoofdstad van China. In Beijing bevindt zich het Plein van de Hemelse Vrede (Tian’anmenplein), waar in 1989 de studentenopstand plaatsvond. Het plein ligt midden in het centrum en is met haar 400.000 m2 het grootste plein ter wereld. Uiteraard brengt u hier vandaag een bezoek aan. Vervolgens bezoekt u de Verboden Stad. In dit paleizencomplex leefde vroeger de keizer en zijn complete hofhouding. In de middag rijdt u naar het Zomerpaleis, gelegen buiten de drukte van de stad. In de 12e eeuw werd deze tempel gebruikt als zomerverblijf voor de keizerlijke familie. U kunt hier een wandeling maken langs alle prachtige tempels, pavilioens en tuinen. De belangrijkste gebouwen van het Zomerpaleis kijken uit over het Kunming meer, met de zeventien bogenbrug.

Tip: het is mogelijk om een boottocht te maken over het Kunming meer.
Dag 3 Beijing
Dag ter vrije besteding. Indien gewenst kunnen we vandaag een 'Hutong tour' voor u organiseren. Samen met een gids bezoekt u hierbij al fietsend een oude stadswijk en indien mogelijk een lokaal schooltje (niet mogelijk wanneer de scholen gesloten zijn). Hutongs zijn oude stadswijken die bijna allemaal verdwenen zijn door de enorme bouwdrift van Beijing. Omdat er nog maar weinig Hutongs zijn, wordt die wel commerciëler maar het is zeker de moeite waard om de ommuurde wijk te bezoeken en het lokale leven te zien.

Tip: de beste Pekingeend in Beijing vindt u in het Qianmen Quanjude Roast Duck restaurant, gelegen aan de Wangfujing Street. Dit is tevens een van de oudste restaurants (1864) van Beijing. Reserveren is sterk aan te raden.
Dag 4 Beijing - Chengde
Na het ontbijt gaat u per auto met privéchauffeur op pad voor een bezoek aan de Grote Muur bij Jinshanling. Dit bezoek mag absoluut niet ontbreken tijdens de reis. De totale lengte van de muur is ongeveer 6200km en strekt zich uit van Shanhaiguan tot Lop Nur. De muur werd gebouwd om de diverse Chinese staten te beschermen tegen invallen van nomadische ruitervolkeren uit het noorden. Jinshanling ligt verder van Beijing dan de meest bezochte delen van de muur, maar heeft daardoor wel minder bezoekers. Uw ervaring is hierdoor intenser en memorabeler! Geniet van dit imposante bouwwerk dat beschouwd wordt als een van de grootste wonderen uit de wereldgeschiedenis. Vervolgens rijdt u door naar Chengde voor een overnachting.
Dag 5 Chengde - Beijing - Xi'an
Vanochtend bezoekt u de Puning Tempel en (indien mogelijk) maakt u een ceremonie mee. Vervolgens bezoekt u het Zomerpaleis van de Quing Keizers en de Putuo Tempel, een kopie van het Potala Paleis in Lhasa (Tibet). In de middag transfer naar Beijing vanwaar u per nachttrein naar Xi’an reist. U overnacht aan boord van de trein.

Noot: Indien gewenst kunt u vandaag ook per dagtrein in ca. 5,5 uur naar Xi'an reizen. De meerprijs inclusief extra hotelovernachting is op aanvraag.
Dag 6 Xi'an
Na aankomst in Xi'an staat uw chauffeur klaar om u naar een ontbijtlocatie te brengen. Na het ontbijt brengt u een bezoek aan een van de cultuurhistorische wereldwonderen: het Terracotta Leger. In 1974 ontdekte een boer, tijdens het bouwen van een put, een Terracotta soldaat. Nu zijn er meer dan 6000 soldaten opgegraven, veilig gesteld in drie grote hallen. Elke soldaat is uniek en ongeveer 1,70 meter lang. De soldaten zijn opgesteld alsof ze zich weerden tegen een aanslag. U zult versteld staan van dit enorme complex uit de Qin dynastie! In de middag maakt u samen met uw privégids een fietstocht over de oude stadsmuur van Xi’an. Xi’an is een leuke stad om per fiets te verkennen. U bent zeker niet de enige op de fiets, maar mogelijk wel de enige Nederlander!

Tip: het Shanxi Sunshine Beauty City Grand Theater is het grootste en mooiste theater van Xi’an. Hier worden spectaculaire avondshows georganiseerd met traditionele "Tang Music and Dance". Tijdens deze show worden er 16 verschillende dumplings geserveerd, elk met een unieke vorm, kleur en smaak!
Dag 7 Xi'an
Dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid de oude stadsmuur en de Pagode van de Wilde Gans bezoeken. In deze pagode worden de drie grondleggers van de Chinese erediensten vereerd: Confucius, Lao-Tse en Boeddha. U kunt Xi'an prima ter voet (verder) verkennen. Een leuke route: start bij de Bell Tower, waar dagelijks muziekvoorstellingen plaats vinden. U kunt deze tegen een kleine vergoeding bijwonen. Bezoek vervolgens de Islamitische wijk met als hoogtepunt de Grote Moskee, gelegen op een rustige plek in de stad. Deze moskee uit de 8e eeuw is in Chinese stijl gebouwd maar heeft ook Arabische elementen. Wandel vervolgens door de oude stadswijk met kleine straatjes, lokale markten en leuke winkeltjes.
Dag 8 Xi'an - Guilin - Longji/Ping'an
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Guilin. Na aankomst volgt de transfer naar naar Ping'an, gelegen nabij Longsheng / Longji. In deze omgeving liggen de bekende rijstterrassen, ook wel de ‘rug van de draak’ genoemd. De rijstterrassen tellen soms wel honderden niveaus. Het landschap onderweg is prachtig met aan de horizon de karstgebergtes. Longsheng is tevens bekend om de verschillende bergstammen die hier wonen. Bij een van deze stammen is het gebruikelijk dat de vrouwen hun haar niet afknippen. Hun haar kan dan ook een lengte hebben van 1.50 meter. U overnacht in een kleinschalig guesthouse in Ping’an, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de rijstterrassen. Het guesthouse is niet per auto bereikbaar maar ligt op een loopafstand van ongeveer 25 minuten. We adviseren voor deze overnachting een rugzak met de belangrijkste benodigdheden mee te nemen. Uw hoofdbagage kunt u tegen geringe betaling (ca. CNY 10-15 per stuk) aan de voet van de berg in opslag achter laten. Wilt u uw hoofdbagage meenemen naar de accommodatie dan kunt u deze naar boven laten brengen. U dient de kofferdragers ter plaatse te betalen (ca. CNY 100-150 per stuk). Na aankomst brengt u een bezoek aan de rijstvelden.
Dag 9 Longji/Ping'an- Yangshuo
Na het ontbijt volgt transfer naar Yangshuo. De plaats Yangshuo ligt midden tussen de bamboebossen en rijstvelden en is zeker een bezoek waard. Na aankomst maakt u een tocht per bamboevlot over de Yulong rivier, een zijtak van de Li rivier. Tijdens deze tocht kunt u genieten van het prachtige landschap dat onder andere bestaat uit het typische karstgebergte. Na afloop bezoekt u een lokale markt en volgt een kookworkshop. U leert onder leiding van een professionele Chinese kok meer over de traditionele Chinese keuken. Een leuke en leerzame ervaring! Tijdens de lunch kunt u genieten van al het lekkers dat u zelf heeft klaar gemaakt. Eet smakelijk!

Noot: probeer Yangshuo tijdens de weekenden te vermijden. In het weekend wordt het stadje overspoeld door Chinese toeristen. Wanneer u buiten het centrum verblijft merkt u hier minder van.
Dag 10 Yangshuo
U hoeft zich zeker niet te vervelen in Yangshuo! Indien u wenst kan PANGEA Travel verschillende excursies vooraf voor u reserveren. Wat dacht u bijvoorbeeld van een les Chinese taal, Tai Chi of een kookles? Zodra het donker wordt is het leuk om een bezoek te brengen aan het Impression Liu Sanjie Theater. Tijdens deze schitterende lichtshow worden de bergen tot ver in de omgeving verlicht en lijkt het dal op een filmdecor. Honderden bamboevlotten met fakkels, lichtjes en decorstukken varen langs op de Li-rivier. In deze show, onder regie van Zhang Yimou (hij verzorgde ook de opening van de Olympische Spelen 2008) spelen ongeveer 600 acteurs mee.
Dag 11 Yangshuo
Dag ter vrije besteding. De omgeving van Yangshuo leent zicht uitstekend voor het maken van een fietstocht. U fietst door de rijstvelden en het schilderachtige karstgebergte. Op het platteland is beperkt verkeer waardoor het fietsen aangenaam is. U kunt genieten van de groene karstgebergtes, de bamboebossen en de vele rijstvelden. Op een uurtje fietsen van Yangshuo ligt het plaatsje Fuli. De markt hier is een belevenis en zeer fotogeniek.
Dag 12 Yangshuo - Guilin - Hong Kong
Op tijd wordt u naar het treinstation van Guilin gebracht, vanwaar u in ca. 3,5 uur per trein naar Hong Kong reist. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en volgt een privétransfer naar het hotel. Hong Kong betekent ‘geurige haven’ en bestaat uit het eiland Hong Kong gelegen ten oosten van de Parelrivier, het schiereiland Kowloon, en ongeveer 230 eilandjes waarvan de meeste niet bewoond zijn. De eilandjes staan tezamen bekend als de ‘New Territories’.

Tip: ’s avonds is het leuk om de ‘Symphony of Lights’ bij te wonen; een indrukwekkende licht-, laser- en geluidshow.
Dag 13 Hong Kong
Hong Kong is een belangrijke havenplaats en een bruisende stad, volgebouwd met wolkenkrabbers. In Hong Kong kunt u een stadstour maken waarbij u verschillende hoogtepunten van de stad ziet. U kunt eventueel een bezoek brengen aan Aberdeen, Hong Kong Island, Victoria Peak of Repulse Bay. Indien u wenst kan PANGEA Travel verschillende excursies vooraf voor u reserveren.
Dag 14 Hong Kong
Dag ter vrije besteding in Hong Kong. Zo kunt u vandaag bijvoorbeeld de attracties op Lantau Island bekijken. Onder andere Disneyland, het strand van Cheung Sha, het vissersdorpje Tai O, de Giant Buddha, het Po Lin klooster en het dorpje Ngong Ping zijn hier te vinden. Erg leuk is vooral de rit per kabelbaan, waarbij u prachtige vergezichten heeft (wederom indien het weer het toelaat). Uiteraard kunt u vandaag ook gebruiken om te winkelen. De openluchtmarkten zoals Ladies market, Stanley market en de Jade market lenen zich hier prima voor. Daarnaast kunt u ook prima inkopen doen in de grote megamalls waar werkelijk alles te verkrijgen is.
Dag 15 Hong Kong - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog een deel van de dag ter vrije besteding in Hong Kong. Vervolgens transfer naar de luchthaven van Hong Kong (op indeling met andere reizigers). Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • lokale vliegreis Xi'an - Guilin
  • luchthavenbelasting en heffingen
  • treinreizen Beijing - Xi'an (soft sleeper) en Guilin - Hong Kong (2e klasse)
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur in China
  • genoemde airporttransfers in Hong Kong
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • begeleiding door een deskundige Engels sprekende gids
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • boekingskosten: € 25 per boeking
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visum China €247,50 per persoon (vooraf online aan te vragen)
  • optionele excursies en entreegelden
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • opslag hoofdbagage in Ping'an (ca. CNY 10-15 per stuk)
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Sunworld Hotel Wangfujing - Beijing
Het Sunworld Hotel Wangfujing is een 4-sterren accommodatie gelegen op loopafstand van Wangfujing; één van de meest populaire winkel- en uitgaansgebieden van Beijing. Hier vindt u tal van winkels, restaurants en culturele bezienswaardigheden.

De accommodatie beschikt over 302 kamers, variërend van standaardkamers tot suites en executive kamers. De kamers zijn modern ingericht en zijn uitgerust met voorzieningen zoals airconditioning, televisie, minibar en gratis wifi.

Treinreis Beijing - Xi'an
Treinreis van Beijing naar Xi'an (Z19)
vertrekaankomst 
00-00-2021 - 20:40 uur00-00-2021 - 08:31 uur 
 

Sihai Yijia Boutique Hotel - Xi'an
Met haar opening in 2017 is het Sihai Yijia Boutique hotel een van de nieuwere aanwinsten in Xi’an. Het hotel beschikt over 72 sfeervol ingerichte en ruime kamers met grote bedden. U heeft hier de keuze uit kamers in klassiek Chinese stijl en kamers in modern Noord-Europese stijl. Bij boeking kunt u uw voorkeur doorgeven. Verder beschik het hotel over een restaurant en spa. In de nabije omgeving vindt u het Daming Palace National Heritage Park. In dit park treft u de overblijfselen van het voormalig keizerlijk paleis van de Tang Dynastie. Ook is er een sportveld, een vijver en zijn er tentoonstellingen waarin u meer leert over de archeologische vondsten van het paleis. Het treinstation van Xi’an ligt op ca. 4 km afstand van het hotel. Sihai Yijia Boutique hotel is een prima keuze in Xi’an wanneer u op zoek bent naar een goede middenklasse accommodatie.

Ping'an Guesthouse - Ping'an
Bent u op zoek naar een kleinschalig guesthouse? In Ping’an verblijft u in een traditioneel guesthouse, gerund door een lokale familie. Deze eenvoudige accommodatie ligt tussen de rijstterrassen en is niet per auto bereikbaar. U wandelt in ongeveer 25 minuten vanaf de autoweg door de prachtige omgeving naar het guesthouse. De koffers worden tegen betaling naar de accommodatie gebracht. Ook is het mogelijk een deel van de bagage aan de voet van de berg in opslag achter te laten tegen geringe betaling. De kamers zijn eenvoudig met eigen badkamer en airconditioning is mogelijk. Geniet van de huisgemaakte maaltijden in het restaurant en het gastvrije onthaal!

Snow Lion Resort - Yangshuo
Snow Lion Resort is een kleinschalig hotel, rustig gelegen aan de Li rivier. Vanuit het hotel kunt u wandelen en fietsen, maar u hebt ook de mogelijkheid om een kookles te volgen. Het Snow Lion Resort heeft ruime kamers, allen met een balkon en met bergzicht of rivier zicht. Ook beschikt het Snow Lion Resort over een zwembad. De managers hebben veel aandacht voor de gasten en spreken goed Engels. In Snow Lion Resort wordt een Westers ontbijt geserveerd en 's middags en 's avonds kunt u de Chinese keuken proberen, het eten hier is fantastisch.

The Cityview - Kowloon
Een van onze favorieten: The Cityview, een sfeervol hotel met heerlijk ontbijt! In 2017 heeft dit hotel een 'eco friendly' label gekregen aangezien ze het duurzaamste hotel van de stad zijn. Dit is duidelijk merk- en zichtbaar! Het hotel beschikt over een binnenzwembad en drie restaurants, waaronder een goede Thai. Met name de Premier kamers zien er fris en modern uit en raden wij u aan. De locatie van The Cityview is ideaal ten opzichte van de avondmarktjes en het metrostation.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »