Menu

Natuurreis China & Vietnam

Bent u een échte natuurliefhebber? Kies dan voor deze rondreis waarin de mooiste bergen, watervallen, rijstterassen, karstgebergtes van Zuid-China en Noord-Vietnam worden aangedaan. In China ziet u onder andere de hoogtepunten Kunming, Luoping, Lijiang, de Haba Mountains en het Stenen Woud. In Vietnam staan er wandelingen in Sapa Valley, een 3-daagse boottocht in Halong Bay en een stadstour in de hoofdstad Hanoi op het programma. U ziet van beide landen de mooiste plekjes!

Reisduur: 15 dagen

Kunming - Luoping - Lijiang - Haba Mountains - Zixi Shan National Park - Stenen Woud - Sapa - Hanoi - Hoa Lu - Tam Coc - Halong Bay

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Natuurreis China & Vietnam inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Reis voor de échte natuurliefhebber.
 • U maakt kennis met de mooiste bergen, watervallen, rijstterrassen en karstgebergtes van Zuid-China en Noord-Vietnam.
 • Begeleiding is door Engelssprekende privé gidsen en alle excursies en entreegelden zijn inbegrepen.
 • Speciaal aan deze reis is dat u ook het niet toeristische China ziet en natuurlijk de meerdaagse cruise in Halong Bay.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Stenen Woud - Kunming - China
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kunming
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Kunming wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar een goed, middenklasse hotel waar u twee nachten verblijft. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de vliegreis. Kunming is enorm in ontwikkeling en er wordt veel gebouwd. Toch zijn er ook nog enkele authentieke plekjes te vinden. Indien de tijd het toelaat, kunt u eventueel op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan West Hill, de Drakenpoort, de Gouden Tempel en/of de lokale markt.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Kunming - Luoping - Kunming
Vandaag staat er een dag vol bezienswaardigheden op het programma. U gaat de hele dag op pad met uw privéchauffeur en wordt hierbij begeleid door een Engelssprekende gids. Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar Luoping, ongeveer 4,5 uur rijden vanaf Kunming. Onderweg kunt u, in overleg met de chauffeur, meerdere malen stoppen. U bezoekt vandaag de Jiulong Waterfall, oftewel de Negen Draken Waterval. Deze 10 watervallen zijn verspreid over 4 kilometer. Op de terugweg bezoekt u de Duoyi rivier en een van de Buyi-dorpen in de omgeving. De omgeving van Luoping is nog weinig ontwikkeld, u zal onderweg dan ook weinig andere toeristen tegenkomen. In de namiddag keert u terug naar Kunming.
Dag 3 Kunming - Lijiang
U wordt naar de luchthaven van Kunming gebracht vanwaar u per vliegtuig naar Lijiang reist. In Lijiang aangekomen wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden. De smalle straatjes lenen zich prima voor een rondwandeling door de stad. U ziet veel winkeltjes, oude huizen en Chinese vrouwen die druk in de weer zijn met hun handel. Eventueel kunt u een bezoek brengen aan een theehuis. Hier kunt u een theeceremonie bijwonen. Een leuke gelegenheid om kennis te maken met de Chinese cultuur.

Tip: bezoek het stadje ook ’s avonds, de straten zijn dan verlicht door de rode lampionnen en uit elk restaurantje of café komt muziek.
Dag 4 Lijiang - Tiger Leaping Gorge
Vandaag start uw trekking door prachtige natuur van de Haba Mountains, gelegen bij Lijiang. In de omgeving van Lijiang zijn meerdere mogelijkheden voor trektochten. U vindt hier de uitlopers van het Himalaya gebergte. Allereerst rijdt u ongeveer 100 kilometer (2 uur rijden) over de Yunnan-Tibet Road naar Qiaotou. U bezoekt de Upper Tiger Leaping Gorge. Bij het uitzichtpunt stopt u en ziet u de Jinsha onder u door de kloof denderen. De Jinsha rivier groeit uit tot de machtige Yangtze rivier. De kloof wordt ook wel 'Kloof van de springende Tijger' genoemd: een standbeeld van de tijger staat beneden in de kloof. Aan de ene kant van de kloof ligt de Yulong Snow Mountain, ook wel Jade Dragon Mountain genoemd en aan de andere kant liggen de Haba Mountains. U reist verder richting de Haba Mountains, onderweg passeert u kleine dorpjes. Bij een van deze dorpjes verlaat u de auto en gaat de trekking samen met uw gids beginnen! In ongeveer 1 uur wandelt u de eerste etappe naar het dorpje Zhong Luo Yu village. Vervolgens staat er een pittige stijging op het programma over de ''28 bends'', een weg met 28 bochten tot een hoogte van 2650 meter. De volgende stop na ongeveer 1,5 uur is "Two Families" en onderweg heeft u een prachtig uitzicht over de Tiger Leaping Gorge en de Snow Mountain in de verte. U overnacht in een guesthouse in Bendiwan, nog 2 uur wandelen vanaf "Two Families". Bendiwan ligt op een hoogte van 2410 meter tussen de bergen. Vanaf het hotel heeft u een schitterend uitzicht!

Opmerking: de totale afstand van de trekking is 15 kilometer, door het stijgen en dalen doet u hier ongeveer 6 uur over.
Dag 5 Bendiwan - Haba Mountains - Lijiang
Na het ontbijt vervolgt u de trekking. U passeert na 1,5 uur wandelen het dorpje Da Shen Gou op een hoogte van 2060 meter. Vanaf hier reist u per auto terug naar Qiaotou. U kunt dit dorpje samen met uw gids bezoeken. Aan het einde van de dag reist u terug naar Lijiang. Op de terugweg rijdt u over een smalle weg langs de kloof. U stopt meerdere malen om foto’s te maken van het prachtige landschap en van de Yangtze rivier. Indien de tijd het toelaat, kunt u stoppen bij de First Bend of the Yangtze rivier, een grote bocht in de Yangtze. U heeft nog een laatste overnachting in Lijiang.
Dag 6 Lijiang - Chuxiong
De reis gaat verder door de Yunnan provincie. U reist in ongeveer 5 uur naar Chuxiong (via Dali, zonder stop). In de middag bezoekt u Dayao County, waar u de Santan waterval bezichtigt. De waterval valt vanaf een spectaculaire hoogte van 220 meter naar beneden en heeft 3 verdiepingen. Naast de watervallen zijn vele grotten ontstaan. Sinds de aanleg van de highway rondom Dayao County is de waterval bereikbaar, eerder was deze waterval geheel niet bereikbaar voor toeristen. Vervolgens reist u weer terug naar Chuxiong waar u de oude stad van de Yi bevolking kunt bezoeken. Ervaar de Chinese levensstijl wanneer u door de straatjes wandelt.
Dag 7 Chuxiong - Zixi Shan - Yimen Longquan - Yuxi
U bezoekt vandaag de twee belangrijkste nationale parken in de omgeving: het Zixi Shan National Forest Park en het Yimen Longquan National Park. Zixi Mountain was vroeger in de Ming en Qing dynastieën een heilige Boeddhistische plek. Er zijn momenteel nog 68 ruïnes van oude Boeddhistische kloosters en 21 Boeddhistische tempels. Daarnaast zijn er in het park meer dan 1.360 soorten zeldzame planten en zo'n 107 diersoorten te vinden. Onder de plantensoorten vindt men Camelia bomen van meer dan honderd jaar oud. Ook een bezoek aan het Yimen Longquan National Park mag niet ontbreken. Dit park wordt omringd door bergen aan drie kanten en ook hier zijn verschillende zeldzame planten- en diersoorten te vinden. Na een uitgebreid bezoek reist u in ongeveer 2 uur verder naar Yuxi, waar u overnacht. 's Middags bezoekt u nog de Two Lake Waterfall in Yuxi.
Dag 8 Yuxi - Fuxian Lake - Stenen Woud - Mengzi
Onderweg naar het Stenen Woud komt u het Fuxian Lake tegen. Een helderblauw meer, dit ziet u niet vaak in China! In het meer kan zelfs gezwommen worden. Indien de tijd het toelaat, kunt u een sprong in het schone en heldere water nemen. U vervolgt de rit naar het indrukwekkende Stenen Woud. Deze stenen pilaren zijn honderden miljoenen jaren geleden verlaten door de terugtrekkende zee. U zult merken dat de gids in elke steenklomp verschillende gedaantes ziet, zoals een moeder met kind, een neushoorn die naar de maan kijkt of een olifant. Sommige zijn te herkennen, maar veel fantasie is noodzakelijk. Na het bezoek wordt u naar uw hotel in Mengzi gebracht.
Dag 9 Mengzi- Hekou - Lao Cai - Sapa
In de ochtend brengt u een bezoek aan het treinstation van Blue Village, een belangrijke plek op de treinroute Yunnan - Vietnam. Daarna wordt u in ongeveer 3,5 uur naar Hekou gebracht. Hier neemt u afscheid van uw Chinese gids en wandelt u de grens over naar Lao Cai in Vietnam. "Hoan nghênh" (welkom)! In Lao Cai wordt u verwelkomd door onze Vietnamese vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar uw hotel in Sapa. Hier verblijft u de komende twee nachten. Na incheck is de rest van de dag vrij te besteden. Sapa ligt op circa 1700m hoogte en heeft hierdoor een aangenaam en koel klimaat. We adviseren u dan ook warme kleding mee te nemen (en tevens wandelschoenen).
Dag 10 Sapa Valley
Na het ontbijt vertrekt u naar een lokale, kleurrijke markt (in Coc Ly op dinsdag, in Cao Son op woensdag, in Lung Khau Nhin op donderdag, in Can Cau op zaterdag of in Bac Ha op zondag). Hier ontmoet u verschillende etnische minderheden, zoals de Flower Hmong, Black Dao, Tay en Nung stam. Het is een erg fotogenieke plek! Na een (picknick-)lunch maakt u een wandeling naar een bergdorpje. Hier maakt u kennis met de cultuur en tradities van de lokale stam. Vervolgens keert u terug naar uw hotel in Sapa.
Dag 11 Sapa - Lao Cai - Hanoi
Per auto vertrekt u naar Su Pan, op circa 1000m hoogte. Hier vandaan wandelt u terug naar beneden. U kunt zelf het tempo aangeven en diverse stops inlassen. Onderweg passeert u Ban Ho Village waar de Tay stam woont en waar de lunch wordt bereid. Vervolgens wandelt u door de rijstvelden naar het Red Dao dorpje Nam Toong waar een kopje thee kunt drinken met de inwoners. Ook heeft u tijd om te zwemmen / ontspannen bij de rivier in Ban Ho. Daarna wandelt u terug omhoog naar Su Pan vanwaar u per auto weer naar uw hotel in Sapa wordt gebracht. Hier heeft u nog even tijd om te ontspannen. In de avond volgt een transfer naar het station van Lao Cai. Per nachttrein reist u naar Hanoi waar u de volgende ochtend aankomt. Overnachting is aan boord van de trein in een gedeeld slaapcompartiment.
Dag 12 Hanoi
In de vroege ochtend arriveert u in Hanoi. Op het treinstation wordt u verwelkomd en aansluitend naar een centraal gelegen hotel gebracht waar u twee nachten verblijft (plus op dag 17). Hier kunt u zich even opfrissen en ontbijten (en evt. al inchecken). Daarna start uw stadstour in Hanoi. Samen met een Engelssprekende privé gids bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van deze hoofdstad. U ziet onder andere het Ho Chi Minh Mausoleum*, de One Pillar Pagoda, de Literatuur Tempel, de Hoa Lo gevangenis (bekend als "Hanoi Hilton" tijdens de oorlog), de Boeddhistische Tran Quoc Pagoda in het West Lake en het Museum of Ethnology. Bij dit laatste leert u alles over de etnische minderheden van Vietnam. Ook maakt u een leuke cyclo-tocht door ‘the Old Quarter’. Deze lokale taxi brengt u door nauwe straatjes, langs marktjes en straatjes waarbij één product centraal staat. Zo vindt u hier straatjes met alleen maar naaigerei, speelgoed, koekjes, etc. De tour wordt afgesloten met een show in het bekende Waterpoppen Theater. * het Ho Chi Minh Mausoleum is gesloten op maandag en vrijdag. Daarnaast vindt tussen september en december onderhoud plaats (exacte periode verschilt jaarlijks en is op aanvraag); ook dan is het Mausoleum gesloten voor bezoekers. U kunt het gebouw op deze dagen wel aan de buitenkant bekijken.
Dag 13 Hanoi - Hoa Lu / Tam Coc - Hanoi
U maakt vandaag een excursie naar het plaatsje Hoa Lu, gelegen op ca. 70km ten zuiden van Hanoi. Dit gebied wordt ook wel ‘Halong Bay op het vaste land’ genoemd vanwege de vele rotsformaties. In Hoa Lu, de eerste hoofdstad van Vietnam, vindt u diverse overblijfselen uit de Dinh-dynastie. Vervolgens verkent u per traditionele 'sampan' (klein bootje) de Tam Coc Caves. U vaart hierbij langs mooie rijstvelden en karstgebergtes. Een indrukwekkende tocht! Heeft u een (redelijk) goede conditie? Beklim dan de Bich Dong Pagoda voor een prachtig uitzicht. Aan het einde van de middag wordt u weer terug gebracht naar Hanoi.

Tip: u kunt deze regio ook per fiets verkennen! Zie 'excursielijst Vietnam' voor meer informatie.
Dag 14 Hanoi - Halong Bay
In de ochtend wordt u naar Halong gebracht. Onderweg passeert u de Red River Delta met haar rijstvelden en Vietnamese dorpjes. In Halong gaat u aan boord van een authentiek houten boot voor een indrukwekkende 3-daagse tocht in Halong Bay (in een kleine, internationale groep). Overnachting en alle maaltijden zijn aan boord van deze Bai Tho Junk Boat. Halong Bay is bekend om de bergtoppen die uit de baai omhoog rijzen. Door zandsteen zijn deze bergen poreus en groen begroeid. U kunt hier mooie foto’s maken. De tour start met een welkomstdrankje en een Vietnamese lunch. Daarna vaart u naar de grotten Thien Cung, Dau Go en/of Sung Sot (het aantal grotten dat u aandoet / de route is afhankelijk van het weer). In de namiddag heeft u tijd om te kajakken, te zwemmen en te genieten van de zon. 's Avonds kunt u genieten van een overheerlijk ‘seafood’ diner en een fantastische zonsondergang.
Dag 16 Halong Bay - Hanoi
Na een goed ontbijt vaart u terug in de richting van Halong. Onderweg kunt u voor de laatste keer genieten van deze indrukwekkende omgeving. Er wordt nog een stop gemaakt bij Bai Tu long Bay, Teapot Island, Chopstick Island en Bai The Mountain (onder voorbehoud van de route / het weer). Omstreeks 11.00 uur bent u terug in Halong City. U gaat van boord en wordt aansluitend per auto terug gebracht naar Hanoi. Hier heeft u nog een laatste overnachting. De rest van de dag is vrij te besteden. U kunt bijvoorbeeld een ontspannen wandeling rondom het Hoan Kiem meer maken. 's Avonds heeft u keuze uit diverse leuke restaurantjes met overheerlijke Vietnamese gerechten.

Tip: een leuk restaurant in Hanoi is het City View Café (1 Dinh Tien Hoang, op de 5e verdieping, met zicht op het Hoan Kiem meer). Wilt u het traditionele Vietnamese gerecht 'pho' proberen, dineer dan in het Pho Bat Dan Restaurant (49 Bat Dan, Hoan Kiem District). Aan het West Lake is Don's Bistro een aanrader (16 Quang An Road).
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis: Kunming - Lijiang
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • lokale treinreis: Lao Cai - Hanoi (nachttrein, gedeeld compartiment)
 • genoemde transfers & vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • 3-daagse Halong Bay Cruise
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten China, ca. € 127 pp
 • visumkosten Vietnam, ca. € 75 pp (voor vertrek via ambassade aanvragen)
 • vervoer op de dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / overige excursies
 • fooien
 • evt. hoogseizoentoeslagen
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

New Era Hotel - Kunming
incl. ontbijt
Het New Era Hotel is een frisse weerspiegeling van Kunming's historische cultuur. Het hotel is gunstig gelegen in het stadscentrum van Kunming en grenst aan het Golden Horse en het Green Peacock plein. Op loopafstand vindt u onder meer de bloemen- en vogeltjesmarkt, de Confucius Tempel en de Victory Hall. Tijdens een verblijf in één van de 315 luxe kamers kunt u genieten van de high-speed internettoegang, centrale airconditioning en televisie met een ruime keuze aan programma's. Voor een goed gerecht kunt u terecht in één van de drie Chinese en westerse restaurants van het hotel die inspelen op uw persoonlijke wensen. Ook voor het organiseren van een zakelijke bijeenkomst of een feest bent u in dit hotel aan het goede adres. Omdat het New Era Hotel zich op de 28ste verdieping bevindt, heeft u ook nog eens een prachtig uitzicht over de stad!

Wangfu Hotel Lijiang - Lijiang
incl. ontbijt
Het Wangfu hotel is een authentiek 4 sterren hotel met 138 kamers, gelegen in het oude centrum van Lijiang. Het hotel is in Chinese stijl gebouwd. Wanneer u het hotel binnenloopt vallen direct de leuke binnentuinen met terrasjes op. De comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over airco. Ook wifi is aanwezig in de lobby. Het ontbijtbuffet is een mix tussen Chinees en Westers.

Hanoi Boutique Hotel - Hanoi
incl ontbijt
Het charmante Hanoi Boutique Hotel (3-sterren) bevindt zich in het hart van Hanoi's Old Quarter aan een levendig straatje, maar de kamers zijn toch verrassend rustig. In de inrichting van het hotel ziet u Frans-koloniale en Vietnamese invloeden terug. Er zijn ca. 40 kamers. Met vijf verschillende kamertypes is er voor ieder wat wils. Een standaard kamer is voorzien van airconditioning, televisie en een eigen badkamer. Een suite is twee keer zo groot, heeft een goed gevulde minibar en een voucher voor een massage voor 2 personen. Iedere gast kan bovendien gebruik maken van de Spa en in het hotel is overal gratis WiFi beschikbaar. Op de eerste verdieping is een gezellige bar en restaurant. Tot slot vonden wij het vriendelijke en gastvrije personeel van dit hotel een écht pluspunt.

Bai Tho Junk Boat - Halong Bay
incl. ontbijt, lunch en diner
Deze ‘first class boat’ (2 à 3 sterren) gebruiken we voor vrijwel al onze cruises in Halong Bay. Veel enthousiaste reizigers gingen u voor. Er zijn verschillende type boten, met 7 tot 18 slaapcabines (allemaal 2-persoons). PANGEA Travel probeert altijd een zo klein mogelijke boot (met een minimum aantal deelnemers) te reserveren zodat u optimaal kunt genieten van deze indrukwekkende omgeving. De cabines (12m2) zijn netjes en beschikken over airconditioning en een eigen badkamer. Aan boord worden heerlijke maaltijden geserveerd. De Bai Tho Junk Boat is een prima keus om Halong Bay te ontdekken!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »