Menu

Zuid-China & Tibet

Deze 18-daagse reis door Zuid-China en Tibet laat u het andere China zien. U bezoekt de panda’s in Chengdu en reist door de meest kleurrijke provincie van China: Yunnan.
Hier maakt u kennis met de lokale Bai en Naxi bevolking in de charmante Chinese stadjes Dali en Lijiang. Zhongdian is de toegangspoort tot het op 3700 meter hoogte gelegen Lhasa in Tibet. De magische landschappen, wapperende gebedsvlaggetjes en bijzondere boeddhistische kloosters zullen ongetwijfeld een blijvende indruk op u maken. Doordat u reist met een auto met eigen chauffeur en gids kunt u zelf bepalen waar en wanneer u stopt en ontmoet u het echte China & Tibet!

Reisduur: 18 dagen

Chengdu - Kunming - Dali - Lijiang - Zhongdian - Lhasa - Tsedang - Gyantse - Shigatse - Chengdu

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Zuid-China & Tibet inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Bezoek aan magische landschappen en boeddhistische kloosters in Tibet
 • U reist per busje met privé chauffeur, u kunt zelf het reistempo bepalen en onderweg stoppen wanneer u wilt
 • Compleet programma met excursies en entreegelden en begeleiding van Engelssprekende gidsen
 • In Tibet wordt u begeleid door een Tibetaanse gids
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Erhai meer met de Drie Pagodes in Dali - China - foto: unsplash
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Chengdu
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Chengdu wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt er een transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de vliegreis. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan. Het is een prettige stad omringd door bergen. Ook wordt Chengdu wel de stad van de Hibiscus genoemd, omdat vroeger de stadswallen beplant waren met hibiscussen. U kunt in de middag een wandeling maken door het oude stadscentrum.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Chengdu
China is het land van de reuzenpanda. Vandaag krijgt u de kans om oog in oog te staan met deze bijzondere dieren! U brengt namelijk een bezoek aan het pandareservaat, gelegen ten noorden van Chengdu. Dit reservaat is opgericht ter bescherming van de grote panda. Er wordt onderzoek gedaan naar de, met uitsterven bedreigde, beren. U heeft voldoende tijd voor een rondleiding en krijgt uitleg van de onderzoekers over het leven van de panda’s. Daarna brengt u een bezoek aan Leshan Dafo. ‘Da Fo’ betekent grote boeddha, en dat is niet voor niets. Het is namelijk het grootste boeddhabeeld ter wereld! Wist u dat alleen al de teen 8 meter lang is? Na dit bezoek brengt uw chauffeur u terug naar Chengdu.
Dag 3 Chengdu - Kunming
De reis wordt vervolgd per trein naar Kunming, de hoofdstad van de provincie Yunnan (reisduur ca. 6 uur). Na aankomst wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. Kunming is enorm in ontwikkeling en er wordt veel gebouwd. Toch zijn er ook enkele authentieke plekjes te vinden. U kunt eventueel op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Drakenpoort, een spectaculair complex van grotten, gangen en paviljoens uit de rotsen gehakt door monniken in 1781. Ook een bezoek waard is de Gouden Tempel, gelegen op de top van de Mingfeng heuvel.
Dag 4 Kunming - Dali
Op circa anderhalf uur rijden van Kunming ligt het indrukwekkende Stenen Woud. Deze stenen pilaren zijn honderden miljoenen jaren geleden zo achtergelaten door de terugtrekkende zee. U zult merken dat u in elke steen verschillende gedaantes kunt zien, zoals; moeder met kind, neushoorn die naar de maan kijkt of een olifant. Sommige zijn te herkennen, maar veel fantasie is noodzakelijk. Op de terugweg brengt u een bezoek aan het Yi Nationality Village. Hier duiden twaalf dieren de tijden van het jaar aan op de Zonnekalender. Volgens de Yi bevolking bestaat een jaar uit vijf seizoenen en tien maanden waardoor een Yi jaar op 360 dagen komt. In de middag reist u in ca. 2 uur per trein naar Dali. In Dali leven een groot aantal minderheden. Deze stammen leven volgens eeuwenoude tradities en zijn herkenbaar aan traditionele kleding. Na aankomst in Dali is de rest van de avond ter vrije besteding.
Dag 5 Dali
Dag ter vrije besteding in Dali. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de oude binnenstad. Langs de vele smalle straatjes staan huizen, hotels en vindt u veel winkeltjes met Chinese kruiden en thee. Indien gewenst kunnen we voor vandaag een tour verzorgen (optioneel). In de omgeving van Dali bezoekt u het dorpje Bai en woont u een workshop Bandhnu bij, een traditionele verftechniek. Ook maakt u kennis met een ‘Bai Minority' in Xizhou. Deze stammen leven volgens eeuwenoude tradities en zijn herkenbaar aan hun traditionele kleding. Aan het einde van de dag woont u een traditionele theeceremonie bij. Dit is een leuke gelegenheid om kennis te maken met de Chinese cultuur.
Dag 6 Dali - Lijiang
Na het ontbijt maakt u een boottocht op het Erhai meer. De betekenis van Erhai is oor-meer, vernoemd naar een menselijk oor. Het meer is één van de zeven grote meren in China. Rond het meer liggen verschillende dorpjes op de berghellingen, die u tijdens de boottocht kunt zien liggen. Bij helder weer kunt u de prachtige weerspiegeling van deze bergen in het enorme meer zien. Tevens brengt u een bezoek aan de oude binnenstad en de Drie Pagodes, het kenmerk van Dali en tevens de oudste bouwwerken van Zuid-China. Van veraf kunt u de witgele torens zien liggen. Hierna reist u verder naar Lijiang, gelegen aan de voet van de Himalaya. Het is een schitterend stadje, bekend om zijn Naxi-bevolking. De Naxi stammen af van de Tibetaanse nomaden.
Dag 7 Lijiang
Vrije dag in Lijiang. De smalle straatjes lenen zich prima voor een rondwandeling door de stad. U ziet veel winkeltjes, oude huizen en Chinese vrouwen die druk in de weer zijn met hun handel. Net buiten het centrum van de oude stad ligt het Jade Spring Park. Dit is een groot park met een vijver, paviljoens en een museum gewijd aan het sjamanistische Dongha geloof dat de Naxi meebrachten uit Tibet. Tijdens een wandeling om het Zwarte Drakenmeer kunt u bij helder weer genieten van een spectaculair uitzicht op de hoogste berg van de regio, de Jade Dragon Snow Mountain. Ook een fietstocht naar een Baisha dorp, gelegen op 8 kilometer ten noorden van Lijiang, behoort tot de mogelijkheden.
Dag 8 Lijiang - Zhongdian
De reis gaat verder naar Zhongdian. De rit voert u over bergpassen en lang valleien. Onderweg stopt u bij de ‘eerste bocht van de machtige Yangtze rivier en de Tiger Leaping Gorge oftewel de Kloof van de Springende tijger. Na een korte maar stevige wandeling komt uit bij het oorverdovende geluid waar de Jinsha gewelddadig door de kloof dendert. De Jinsha rivier groeit uit tot de machtige Yangtze rivier. Bij aankomst in Zhongdian wordt u naar het hotel gebracht. Zhongdian wordt ook wel ‘Shangri-La’ genoemd en ligt op een hoogte van 3200m. Het gebied is overwegend Tibetaans van karakter en wordt omgeven door met sneeuw bedekte bergen en dichte bossen. In de omgeving bevinden zich vele boeddhistische tempels.
Dag 9 Zhongdian
Samen met uw privé gids maakt u vandaag een tour in Zhongdian. U bezoekt het Napa Meer en het Songzanlin Si. Dit klooster uit 1679 ligt even buiten de stad en hier leven ruim 500 monniken en lama’s. Vanwege de bouwstijl wordt hij ook wel het ‘Little Potala Palace’ genoemd, naar het Potala Paleis is Lhasa. In de avond bezoekt u een Tibetaanse familie in een nabij gelegen dorpje, waarbij u de kans krijgt om echte yak boter thee en Tibetaanse kaas te proeven. Een erg leuke ervaring!
Dag 10 Zhongdian - Lhasa
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven vanwaar u naar de hoofdstad van Tibet vliegt. Na aankomst op de luchthaven van Lhasa wordt u verwelkomd en naar uw accommodatie gebracht. Hier verblijft u de komende nachten. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat u even kunt wennen aan het hoogteverschil. Lhasa ligt op een hoogte van ongeveer 3700 meter en wordt ook wel de 'Heilige Stad' genoemd. De stad is het centrum van het Tibetaanse Boeddhisme.
Dag 11 Lhasa
Samen met uw gids bezoekt u vandaag het Potala Paleis, de bekendste bezienswaardigheid van Lhasa. Het paleis is gelegen op een heuvel en hier vandaan heeft u een mooi uitzicht over de vallei en de stad. Het wereldberoemde Potala Paleis is de voormalige winterzetel van de Dalai Lama. Het paleis bestaat uit 13 verdiepingen, meer dan 1000 kamers en is circa 120m hoog. De koperen daken zien er prachtig uit als het zonlicht er op valt. U kunt hier uren ronddwalen. Na een uitgebreid bezoek wordt de Jokhang Tempel aangedaan. In dit spirituele centrum komen vele pelgrims tezamen. Het is zeker aan te raden om tezamen met de pelgrims een ronde om de tempel te maken.
Dag 12 Lhasa
Vandaag bezoekt u de twee grootste kloosters in de omgeving: Drepung en Sera. Het Sera klooster ligt op ongeveer 3km ten noorden van Lhasa. Het is in 1419 gebouwd en er leven momenteel 300 kloosterlingen. Het Drepeng klooster, op ca. 5km ten westen van Lhasa, is het belangrijkste klooster van Tibet. Vroeger hebben hier waarschijnlijk 10.000 monniken gewoond. Ook dit klooster is prachtig om te bezoeken. U kunt een wandeling door de straten van deze kloosterstad maken.
Dag 13 Lhasa - Tsedang
Na het ontbijt verlaat u Lhasa en wordt u in ca. vier uur naar Tsedang gebracht. Tsedang ligt ongeveer 220 km van Lhasa. Tijdens uw reis door Tibet zult u veel gebedsvlaggetjes zien die de Tibetaanse bevolking overal ophangt. Als de vlaggen wapperen dan zegt men dat de gebeden naar de hemel waaien. Onderweg brengt u een bezoek aan het Samye klooster. Het klooster telt drie verdiepingen en ook hier is het uitzicht wederom prachtig.
Dag 14 Tsedang - Yamdrok Tso - Gyangtse
De reis wordt vervolgt naar Gyantse. Onderweg maakt u een stop bij het heilige Yamdrok Tso Meer met haar turquoise kleur. Gyantse is een prettige stad dat nog een echt Tibetaans karakter heeft. Iets buiten Gyantse ligt Pala Manor waar u een bezoek aan brengt. Pala Manor was eigendom van de Pala familie die veel slaven in dienst hadden. U krijgt een goed beeld van de rijkdom van de familie die vroeger in dit gebied leefde. Ook bezoekt u het Palcho Klooster. Dit klooster is gebouwd in de 14e eeuw op de plaats waar vroeger een bergvesting lag. Deze locatie wordt gezien als de plaats waar de stad gesticht is in de 9e eeuw. Het klooster staat bekend om haar typische Tibetaanse kapel, genaamd Kumbum, en is een van de weinige in zijn soort. De naam Kumbum betekent zoveel als 100.000 afbeeldingen. In het klooster zijn dan ook duizenden muurschilderingen te zien die nog verrassend goed bewaard zijn gebleven.
Dag 15 Gyangtse - Shigatse
Vandaag gaat de reis verder naar Shigatse (3840m hoog), de op één na grootste stad van Tibet, op ongeveer twee uur rijden. Onderweg kunt u diverse stops maken, waaronder het Shalu klooster. Na aankomst bezoekt u het Tashilhunpo klooster, gebouwd in 1447. Dit Tibetaanse klooster bevindt zich aan de voet van het Drolmari gebergte. Het is een van de vier grootste kloosters in Tibet. Het klooster is de traditionele zetel van de Panchen Lama, de hoogste religieuze leider na de Dalai Lama. Tegenwoordig verblijven er nog steeds honderden monniken in het klooster.
Dag 16 Shigatse - Lhasa
De reis gaat vandaag terug naar Lhasa, via de Yalutangbu rivier. Het is ongeveer zes uur rijden naar de hoofdstad.
Dag 17 Lhasa - Chengdu
Vandaag eindigt uw bezoek aan Tibet en vliegt u terug naar Chengdu. Hier wordt u verwelkomd en naar uw accommodatie gebracht voor een laatste overnachting.
Dag 18 Chengdu - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog een deel van de dag vrije te besteden in Chengdu. Vervolgens transfer naar de luchthaven. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • lokale vliegreizen Zhongdian - Lhasa, Lhasa - Chengdu
  • luchthavenbelasting en heffingen
  • lokale treinreizen Chengdu - Kunming - Dali
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privé-chauffeur
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • permit voor een bezoek aan Tibet
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visum China €247,50 per persoon (vooraf online aan te vragen)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele excursies en entreegelden
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.500 - € 5.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Wen Jun Mansion Hotel - Chengdu
Het Wen Jun Mansion Hotel ligt in een leuk straatje in het centrum van Chengdu. De kamers liggen rondom een courtyard waar u ’s ochtends genieten van een prima Westers en Chinees onbijtbuffet. Het Wen Jun Mansion Hotel is gebouwd in een prachtige Chinese stijl en de kamers zijn ruim en schoon. Ze beschikken over airconditioning en alle andere nodige faciliteiten. Het hotel heeft vier verdiepingen maar geen lift. U kunt uw koffers naar boven laten brengen door een van de medewerkers (een fooi wordt gewaardeerd). Het personeel is erg behulpzaam en spreekt goed Engels. Doordat het hotel heel centraal ligt, is het een goed uitgangspunt voor het maken van excursies. Op eigen gelegenheid kunt u het Culture Park bezoeken welke schuin tegenover het hotel is gelegen.

New Era Hotel - Kunming
Het New Era Hotel is een frisse weerspiegeling van Kunming's historische cultuur. Het hotel is gunstig gelegen in het stadscentrum van Kunming en grenst aan het Golden Horse en het Green Peacock plein. Op loopafstand vindt u onder meer de bloemen- en vogeltjesmarkt, de Confucius Tempel en de Victory Hall. Tijdens een verblijf in één van de 315 luxe kamers kunt u genieten van de high-speed internettoegang, centrale airconditioning en televisie met een ruime keuze aan programma's. Voor een goed gerecht kunt u terecht in één van de drie Chinese en westerse restaurants van het hotel die inspelen op uw persoonlijke wensen. Ook voor het organiseren van een zakelijke bijeenkomst of een feest bent u in dit hotel aan het goede adres. Omdat het New Era Hotel zich op de 28ste verdieping bevindt, heeft u ook nog eens een prachtig uitzicht over de stad!

Wangfu Hotel Lijiang - Lijiang
Het Wangfu Hotel is een authentiek 4-sterren hotel met 138 kamers, gelegen in het oude centrum van Lijiang. Het hotel is in Chinese stijl gebouwd. Wanneer u het hotel binnenloopt vallen direct de leuke binnentuinen met terrasjes op. De comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken o.a. over airconditioning. Wi-Fi is aanwezig in de lobby. Het ontbijtbuffet is een mix tussen Chinees en Westers.

Gyantse Hotel - Gyantse
Het Gyantse Hotel is een 3-sterren hotel dat in het centrum van de oude stad Gyantse ligt. Het hotel heeft 120 kamers die in een Westerse of Tibetaanse stijl zijn ingericht. Op elke kamer is warm water en een tv aanwezig. Er bevinden zich 3 restaurants in het hotel waar u kunt genieten van zowel Tibetaanse specialiteiten als Westerse gerechten. Ook heeft het een ruime lobby waar u na het eten nog gezellig kunt zitten. Dichtbij het hotel bevindt zich een internet café.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »