Menu

Familiereis China & Hong Kong - tieners

Deze compleet verzorgde rondreis is bijzonder geschikt voor gezinnen met wat oudere kinderen. Samen ontdek je de wereld van Kung Fu, Chinese Opera en acrobatiek. Ervaren gidsen nemen jullie mee naar de mooiste (Insta!) spots van China en Hong Kong. De reis heeft voldoende actie om de tieners bezig te houden, maar ook ruimte voor eigen invulling. Wat dacht je van rijden met duinbuggy’s en sandboarden in de woestijn!? Om vervolgens ‘s avonds in je tentje onder de spectaculaire sterrenhemel te kruipen.

Eén van de hoogtepunten van de reis is een 2-daagse trekking over de Chinese Muur, waarbij je wandelt over zowel gerestaureerde delen als de veel minder bezochte, originele secties. Op sommige stukken is het meer een klimtocht dan een wandeltocht, dus avontuurlijk? Zeker weten!

Hoewel avontuur en plezier de boventoon voeren, hebben sommige activiteiten daarnaast ook een educatief karakter. Zo maken jullie je eigen dumplings bij een lokale familie in een Hutong in Beijing en leren jullie theeplukken. Als klap op de vuurpijl werken jullie een dagje als vrijwilligers in het pandareservaat nabij Chengdu. Zo lever je een persoonlijke bijdrage aan het behoud van de panda. Hoe cool is dat?! Na een bezoek aan het idyllische Yangshuo, waar jullie gaan fietsen tussen de karstbergen, is het alweer tijd voor de eindbestemming van jullie reis: de bruisende havenstad Hong Kong!

Reisduur: 20 dagen

Beijing - Mutianyu - Xi'an - Zhongwei - Tengger Woestijn - Chengdu - Leshan - Ping'an - Yangshuo - Hong Kong

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Familiereis China & Hong Kong - tieners inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Je wilt je kinderen iets meegeven bij een verre reis: tastbare herinneringen, interactie met een bijzondere cultuur, leermomenten, plezier en quality time voor het hele gezin. Dit is onze Tienerreis China & Hong Kong in een notendop.
 • Avontuurlijke 2-daagse trekking over een authentiek en rustig deel van de Chinese Muur (vele selfie hotspots!)
 • Sandboarden en rijden met duinbuggy's in de Tengger Woestijn. In de avond dineren in het kamp onder de sterrenhemel en overnachten in een tentje.
 • Jullie helpen de verzorgers van het pandareservaat bij Chengdu met het bereiden van het voedsel, het voeren van de panda's en het schoonmaken van de verblijven.
 • Zeer compleet programma met excursies en entreegelden en begeleiding van Engelssprekende gidsen.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Zandduinen in Tengger woestijn - China - foto: Canva
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Beijing

Vandaag start jullie reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Beijing worden jullie opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging. Beijing is een wereldstad met twee gezichten, jong en oud. Tijdens de rit naar het hotel zie je de nieuwste wolkenkrabbers en futuristische gebouwen, terwijl je in het hart van de stad nog altijd de meest traditionele sfeer vindt. In Shichahai bijvoorbeeld, de groene wijk met drie meren, waar heel vroeger mensen al graag hun huis of tempel bouwden. Die oude straten, pleinen en binnenplaatsjes, daar loop je vandaag nog steeds doorheen. Afhankelijk van de tijd van jullie aankomst in het hotel, is het leuk om hier een bezoek te brengen aan de Lama en Confucius tempel, twee belangrijke tempels op de Chinese monumentenlijst. De avond kunnen jullie vrij besteden. Misschien nog een beetje stijf na de lange zit in het vliegtuig? Wandel naar het Houhai park. Op het meer kun je je energie kwijt op een waterfiets. Trappen maakt dorstig, gelukkig vind je in de omgeving van het park leuke cafés voor een lekker drankje.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook jullie internationale vlucht verzorgen.

Dag 2 Beijing

Na het ontbijt stappen jullie in een riksja voor een tocht door de oude stadswijken. Vroeger werden de huizen rondom een waterbron gebouwd. Dat maakte de hofjes (hutongs), waarvan er al veel moesten wijken voor nieuwbouw. Gelukkig gaat in een deel van de hutongs het leven nog steeds door zoals vroeger en dat merk je tijdens de rit door de smalle straatjes. Je ontdekt een stukje van het dagelijks leven in het traditionele Beijing. Voor de lunch mogen jullie zelf aan de slag. Nee, geen boterham met pindakaas vandaag. Jullie maken je eigen dumplings bij een lokale familie thuis. Beter! In de middag neemt de gids jullie mee naar de Verboden Stad. In de tijd dat keizers het nog voor het zeggen hadden in China, was de Verboden Stad het thuis van de keizer, zijn familie en zijn onderdanen. Niemand anders mocht er komen, daarom kreeg het ook deze naam. Het complex is enorm, zo’n 800 gebouwen en 9000 kamers (!) en nog steeds geweldig mooi om te zien. Duidelijk een Insta momentje.

Tip: naast de Verboden Stad ligt Jingshan Park. Dit bijzonder grote park is gelegen op een heuvel, wat een top uitzicht over de stad geeft. Vanuit de pagodes kijk je recht over de Verboden Stad en haar omgeving heen, een mooie afsluiting van een dag in de stad.

Dag 3 Beijing - Jiankou - Mutianyu (ca. 5u)
Bereid je voor: vandaag start jullie 2-daagse trekking over de Chinese Muur! Deze extreem lange weg (meer dan 21000 km!) bestaat uit samengevoegde muren uit verschillende dynastieën, maar vooral die van de Ming Dynastie zijn bewaard gebleven. De Chinese Muur werd gebruikt als een verdedigingswerk, onder andere tegen volkeren uit het Noorden. De Muur is nu op veel plaatsen zwaar beschadigd, toch zijn er nog grote delen over. Jullie tocht start in Jiankou. Om de muur te bereiken wandel je eerst recht omhoog. Het Jiankou-deel stamt uit de Ming-dynastie en is niet gerestaureerd, hierdoor wordt het gezien als het meest authentieke deel van de Chinese Muur. Niet gerestaureerd, dat betekent dat sommige stukken behoorlijk afgebrokkeld zijn en het wat lastiger te belopen is. Het is meer een klimtocht dan een wandeltocht, dus avontuurlijk? Zeker weten. Eenmaal boven is het uitzicht adembenemend, dus je doet het zeker niet voor niets! Het zal een groot verschil zijn wanneer jullie het veel drukkere Mutianyu binnenlopen. Dit gedeelte van de muur is wel gerestaureerd waardoor het veel meer bezoekers trekt. Toch is de muur bij Mutianyu ook echt een bezoek waard. Hier zie je de Muur als een slang over de bergen liggen (selfie hotspot!). Deze nacht slapen jullie in een eenvoudig guesthouse.

Noot: jullie wandelen vandaag ongeveer 5 uur. De trekking is inclusief water en snacks. Neem hiervoor een kleine rugtas mee, maar pak niet teveel in want vooral het eerste deel van de trekking is pittig.
Dag 4 Mutianyu - Jinshanling - Simatai - Beijing

Na het ontbijt worden jullie in ongeveer 20 minuten naar Jinshanling gereden. Om 08:00 uur start de trekking van Jinshanling naar Simatai. Zo vroeg in de ochtend kom je weinig andere mensen tegen en kun je dus geweldige foto’s maken. En hoe tof is het dat jijzelf daar staat, op een van de grootste wonderen uit de geschiedenis van de wereld! Je wordt steeds weer verrast door veranderende, weidse uitzichten. Je ziet vele wachttorens, let vooral ook op de vorm, niet een is gelijk aan de ander. Dit deel van de muur is deels gerestaureerd, er zijn ook nog veel originele stukken. De trekking van vandaag (ca. 3 uur) kan dus soms pittig zijn op de steile stukken en ingestorte gedeeltes. Zorg voor goede wandelschoenen voor beide dagen.

Eind van de ochtend rijden jullie terug naar Beijing, waar een hotpot lunch wacht. Hotpot? Ja, Chinese fondue – eet smakelijk! Na de lunch brengt de gids jullie terug naar het hotel en kunnen jullie de rest van de middag zelf indelen. ’s Avonds staat een bezoek aan een Chinese acrobatiekshow op het programma. Een indrukwekkende show! (#donottrythisathome)

Dag 5 Beijing

Het Zomerpaleis was ooit het ‘vakantiehuisje’ van de keizerlijke familie. En we snappen waarom. Buiten de drukte van de stad, gelegen op een berg, aan het Kunming Lake. Hier is luieren uitgevonden! Samen met jullie gids verkennen jullie in de ochtend het complex met tempels, paviljoens en tuinen. Het meer is niet alleen om naar te kijken, maar ook perfect om op te varen! Tijdens een boottocht heb je mooi zicht op de tuinen, de belangrijkste gebouwen van het paleis en de zeventien bogen-brug. Fris windje door je haar, zeker in de warme zomermaanden is dat helemaal niet verkeerd. Na de boottocht rijden jullie terug naar de stad. De middag en avond kunnen jullie vrij besteden. Even een cultuurbreak? Shoppen doe je in Wanfujing, een leuke mix van traditionele en nieuwe winkels. Veel shopping malls vind je in de omgeving van Xidan. In Qianmen street wandel je door 500-jaar historie. In de nog traditionele panden vind je nu restaurants, cafés en winkels van internationale merken. Op zoek naar souvenirs? Dan wil je naar de Silk Market of Pearl Market.

Onze tip voor de avond: Bezoek een Kung Fu show. Alles wat je in de films ziet.. zij kunnen het. Én meer. Vraag je reisspecialist naar de mogelijkheden.

Dag 6 Beijing - Xi'an
Vandaag reizen jullie per trein naar Xi’an. Met een snelheid tot 300 km/uur leggen jullie ruim 1200 kilometer af in ongeveer 6,5 uur. Hoe vet is dat! Na aankomst worden jullie verwelkomd en naar het hotel gebracht. De namiddag en avond kunnen jullie zelf indelen. Leuk om te doen: Ga naar North Square, naar de Giant Wild Goose Pagoda. Naast honderden kleine fonteinen op het plein, vind je hier veel verkopers die Chinese vliegers te koop hebben, die je meteen kunt uitproberen! Een hapje eten kan tussen North Square en West Alley, daar vind je veel lokale eetstalletjes. Zorg dat je om 20.30 uur terug bent op het plein, zodat je de grootste fontein-, muziek- en lichtshow van Azië kunt meemaken!
Dag 7 Xi'an - Zhongwei

Ben je in Xi’an, dan bezoek je natuurlijk het Terracotta Leger, een enorm wereldwonder. Ruim 2000 jaar geleden gemaakt, maar pas in 1974 ontdekte een boer tijdens het graven van een put een eerste terracotta soldaat. Stel je voor hoe groot de verrassing was, toen ze ontdekten dat er meer dan 8000 kleisoldaten, paarden en strijdwagens onder het zand begraven lagen! Inmiddels zijn er duizenden opgegraven en veilig gesteld. Je kunt ze nu zelf gaan bekijken. Heel bijzonder: Iedere soldaat is uniek en ongeveer 1.70 lang, opgesteld alsof ze ieder moment kunnen aanvallen. Alsof je zelf ineens door de tijd bent gereisd en midden in een veldslag staat…Strijden maakt hongerig, dus lunch wordt geregeld. Na de lunch wandelen jullie de Islamitische wijk in. Een oude stadswijk met kleine straatjes, lokale markten en leuke winkeltjes. Bijzonder hier is de Grote Moskee. Deze werd al in de 8e eeuw gebouwd, in Chinese stijl. Je zult zien, dat deze moskee niet lijkt op de Arabische moskeeën die wij kennen! Hebben jullie het wandelen wel gezien voor vandaag? Dat komt goed uit! Pak je fiets, we gaan de stadsmuren op. Je kunt hier een toffe tocht maken, over het pad op de muur. Onderweg heb je geweldig uitzicht over de stad. Top!

In de avond worden jullie naar het treinstation gebracht en gaan jullie aan boord van de nachttrein naar Zhongwei. Ja, vannacht slapen jullie in de trein!

Dag 8 Zhongwei - Tengger woestijn
Goedemorgen, fris en fruitig? Een nacht in de trein is altijd bijzonder, dat slaapt toch net even anders. Tegen 9 uur loopt de trein station Zhongwhei binnen, waar jullie worden opgewacht door jullie gids en chauffeur. Komende nacht slapen jullie in tenten onder de sterrenhemel van de Tengger woestijn! Maar voor het zover is, valt er nog heel veel te beleven. Wat dacht je van sandboarden? De oceaan is ver weg, maar surfen kan ook in de woestijn! Klapper op de vuurpijl: rijden met duinbuggy’s!

De Tengger woestijn ligt in het zuidwesten van de autonome regio Binnen-Mongolië en is 240 kilometer lang, 160 kilometer breed, waardoor het de vierde grootste woestijn van China is. Je ziet vooral zandduinen en af en toe een binnenmeer, vlakten, graslanden en heuvels. Eigenlijk lijkt het alsof de woestijn oneindig doorloopt tot aan de blauwe lucht! Terwijl de avond valt en miljoenen sterren zich laten zien, wordt in het kamp het avondeten klaargemaakt. De tenten staan voor jullie klaar. Staren naar de sterren vanavond!
Dag 9 Tengger woestijn - Zhongwei - Chengdu

Wakker worden door de overweldigende zon, die je langzaam ziet opkomen uit die enorm weidse woestijn…Heel veel beter kunnen we het niet maken. Wat een geweldig moment! Zittend voor je tent kun je langzaam wakker worden, terwijl er een ontbijt voor je wordt klaargemaakt. In de loop van de ochtend rijden jullie terug naar Zhongwhei. De Gaomiao tempel in Zhongwhei is een warboel van gebouwen en stijlen en leuk om te bezoeken (#nuweertochzijn). Meest eigenaardig aan deze tempel zijn toch wel de slecht verlichte tunnels, waar je op je hurken doorheen schuifelt. De muurschilderingen zijn griezelig, niet voor niets bevind je je in ‘de boeddhistische hel’… Een stuk gezelliger is het toch boven de grond, bijvoorbeeld bij de Drum Tower en in het Gao Temple Park. Eind van de middag brengt de chauffeur jullie naar de luchthaven, waar jullie inchecken op de avondvlucht naar Chengdu. Daar aangekomen volgt de transfer naar het hotel. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan en een prettige stad, omringd door bergen.

Dag 10 Chengdu - Leshan

Reizen per trein door China is niets nieuws meer voor jullie, toch is de rit van vandaag speciaal: De Jiayang stoomtrein neemt jullie mee op reis naar de jaren 60 van de vorige eeuw. Het is nu moeilijk voor te stellen dat er ooit zo'n soort trein was die kolen brandde, dikke witte rook rookte en over de rails kroop. Deze trein werd gebruikt om steenkool uit de mijnen naar de bewoonde wereld te vervoeren. Nee, je hoeft niet in een kolenbak te zitten, ook deze trein heeft inmiddels passagierswagons. Dus, ga zitten en geniet van de 2-uur durende rit door het mijnlandschap. Onderweg passeer je 6 tunnels en maak je 109 bochten, genoeg te beleven dus! Na de rit rijden jullie door naar Leshan voor de overnachting.

Dag 11 Leshan - Chengdu

Het grootste boeddhabeeld ter wereld, dat staat in Leshan. Een teen van 8 meter…dan kun je je misschien voorstellen, dat het volledige beeld reusachtig is! Samen met een gids gaan jullie vandaag op pad om te zien of dit nou echt klopt. De wandeling naar de Giant Buddha is vrij eenvoudig, al na 30 minuten kun je het hoofd van de boeddha zien. Wil je dichterbij? Dat kan. Loop de Nine Bends Plank Road en je komt uiteindelijk bij de voeten van de boeddha. Daar kun je vanaf de andere kant omhoog komen. Vanaf het water is het beeld het beste te bekijken, dus maken jullie ook een boottocht. De rit gaat terug naar Chengdu. De gids laat jullie de mooiste (Insta!) spots van de Wenshu tempel zien, waarna jullie eindigen in het People’s Park. Als je het leuk vindt om mensen te kijken, dan zit je hier helemaal goed. Nog beter, vind je het leuk om mee te doen met activiteiten? Je zult zien dat Chinezen erg gastvrij en uitnodigend zijn. Er wordt gedanst, bij sommige groepen kan iedereen gratis meedoen, andere zijn meer optredens. Loop je iets verder, dan vind je mensen die karikaturen tekenen, waarzeggers, snackwinkels, speelgoedwinkels, snoepkunst, mensen die kaart of badminton spelen, mensen die karaoke zingen, matchmaking…Je kijkt je ogen uit!

In de avond bezoeken jullie de Sichuan Opera. Ho wacht, dit is opera zoals je nog nooit hebt gezien en gehoord! De acteurs zijn ofwel volmaakte acrobaten, goochelaars, illusionisten, vuurspuwers of clowns. En het spectaculairst zijn de magische gezichtsveranderingen!

Dag 12 Chengdu

China is het land van de reuzenpanda. Vandaag krijgen jullie de kans om oog in oog te staan met deze bijzondere dieren! Jullie zijn vandaag namelijk vrijwilliger in het Dujiangyan Panda Base Center. Dit reservaat is opgericht ter bescherming van de grote panda. Er wordt onderzoek gedaan naar deze met uitsterven bedreigde beren. Als vrijwilliger help je de vaste pandaverzorgers met hun dagelijkse werkzaamheden in het reservaat en lever je een persoonlijke bijdrage aan het behoud van de panda. Hoe cool is dat?! Je helpt mee met het bereiden van het voedsel, het voeren van de panda's en het schoonmaken van de verblijven. Een volwassen panda eet zo’n 40 kilo verse bamboescheuten per dag plus nog de nodige snacks, dus genoeg werk aan de winkel! Een unieke mogelijkheid om deze prachtige dieren op korte (maar wel veilige) afstand te bekijken!

Noot: de reisduur is ongeveer 2 uur heen, 2 uur terug.

Dag 13 Chengdu - Guilin - Ping'an
Na het ontbijt brengt de chauffeur jullie naar de luchthaven van Chengdu voor de vlucht naar Guilin. In Guilin worden jullie verwelkomd en rijden jullie in ongeveer 2 uur naar Ping'an, gelegen nabij Longsheng. In deze omgeving liggen de bekende rijstterrassen, ook wel de ‘rug van de draak’ of ‘Longji rijstterassen’ genoemd. Houd je camera stand-by! De rijstterrassen tellen soms wel honderden niveaus, echt indrukwekkend, met aan de horizon karst gebergtes. Deze nacht verblijven jullie in een boutique hotel, met schitterend uitzicht over de rijstterrassen. Na het inchecken is het leuk om de omgeving alvast zelf te gaan verkennen.
Dag 14 Ping'an - Yangshuo
Ooit gehoord van 'seven stars with moon' en 'nine dragons and five tigers'? Na vandaag wel. Jullie maken samen met de gids een hike langs de rijstterrassen. Onderweg kom je op uitzichtspunten, waar je die beroemde spots met eigen ogen gaat zien! In het dorpje Ping’an kun je rondkijken en vind je misschien een leuk souvenir. Tijdens de tocht kun je ook bergstammen tegenkomen, Longsheng staat hierom bekend. Bij een van deze stammen is het gebruikelijk dat de vrouwen hun haar niet afknippen. Hun haar kan dan ook een lengte hebben van 1.50 meter!

Na de hike reizen jullie door naar Yangshuo, een plaats midden tussen de bamboebossen en rijstvelden. Hier verblijven jullie de komende 4 nachten. Kies voor een chill momentje op het terras, of ga alvast zelf op ontdekking.
Dag 15 Yangshuo
Een vrije dag vandaag. De bergen rondom Yangshuo zijn één van de hotste klimlocaties in Azië! ‘Rock climbing’ is hier populair en als je wilt, kun je vandaag omhoog met een ervaren gids. Je hoeft zelf geen ervaring te hebben, je vindt klimmers van allerlei niveaus in de karstbergen. Vraag je reisspecialist naar de mogelijkheden. In de avond bezoeken jullie het Impression Liu Sanjie Theater. Een schitterende voorstelling in de openlucht, je weet niet wat je ziet! Tijdens deze lichtshow worden de bergen tot ver in de omgeving verlicht en lijkt alsof je midden in een film bent beland. Honderden bamboevlotten met fakkels, lichtjes en decorstukken varen langs op de Li-rivier. Zo’n 600 acteurs (!) spelen mee in deze show. De regisseur is Zhang Yimou, hij verzorgde ook de opening van de Olympische Spelen 2008, dus hij weet wat show is!
Dag 16 Yangshuo
Na het ontbijt staan de fietsen klaar! Jullie gids van vandaag woont al jaren in dit gebied en kan veel vertellen over de omgeving en lokale gebruiken. Je fietst door de Yulong rivier vallei over verharde, vlakke wegen en paden met af en toe een onverhard pad. Onderweg kom je door oude dorpjes, waar tradities van vroeger nog altijd het ritme van de dag bepalen. Je ziet rijstvelden, fietst over bruggen uit de Ming dynastie en steeds zijn daar weer die bijzonder karstbergen op de achtergrond. Na het fietsen stap je op een bamboevlot en beleef je de Yulong rivier vanaf het water. Even relaxed bijkomen. Dat mag ook wel, want in de namiddag worden jullie verwacht bij een les Kung Fu! Bewaar wat energie en gooi alles eruit in deze traditionele Chinese vechtkunst. Adrenaline kick verzekerd!

Noot: jullie worden vandaag begeleid door een Nederlandse gids (indien beschikbaar).
Dag 17 Yangshuo
Word jij ook blij van een lekkere kop thee bij je ontbijt? Kunstig, hoe zoveel smaak uit zo’n klein zakje kan komen. In de ochtend bezoek je een theeplantage. Je gaat zelf aan de slag: het veld in, thee plukken. Welke blaadjes pluk je wel, welke niet? Welke geven nou net die bijzondere smaak? En daarna? Hoe komt dat zakje nou uiteindelijk in jouw beker? Watch and learn… Natuurlijk krijg je ook de kans zo’n verse kop thee te proeven. Jullie nemen afscheid van de theeplukkers en rijden verder naar de berg Xiang Gong. Het is even een klimmetje (500 treden…), de trap is steil, maar eenmaal boven is het uitzicht spectaculair: Je bent omringd door vele bergtoppen en diep beneden je zie je de Li rivier stromen. Instaworthy! De middag is vrij te besteden, misschien wil je nog op zoek naar een leuk souvenir. Je kunt vast en zeker iets vinden in een van de winkeltjes van Yangshuo.
Dag 18 Yangshuo - Guilin - Hong Kong

Vandaag reizen jullie naar de eindbestemming van jullie reis: de bruisende havenstad Hong Kong! Nadat de chauffeur jullie naar het treinstation van Guilin heeft gebracht, brengt de hogesnelheidstrein je in ongeveer 3,5 uur naar Hong Kong. Op het treinstation worden jullie verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging, die de transfer naar het hotel verzorgt. Het bijzondere van Hong Kong is, dat het eigenlijk een verzameling van eilanden is: de eilanden Hong Kong en Lantau, het schiereiland Kowloon plus nog eens zo’n 230 (!) eilandjes eromheen. Deze eilandjes noemen we de ‘New Territories’. Hong Kong kun je niet vergelijken met de rest van China. Deze wereldstad staat bol van neonverlichting, wolkenkrabbers en gigantische winkelstraten. De skyline is al mooi, maar ’s avonds tijdens de ‘Symphony of Lights’ echt heel gaaf: Een licht-, laser- en geluidshow in Victoria Harbour, niet missen! Uit eten in Hong Kong? Kies maar: Van eenvoudige eetcafé’s en gezellige bistro’s tot trendy noedelbars en awardwinnende restaurants. Je vindt ze in alle smaken en prijsvariaties.

Dag 19 Hong Kong
Een vrije dag in Hong Kong. Er is zoveel te doen! De Star Ferry tussen Kowloon en Central is echt leuk, of doe een Harbour Discovery tour: een hop-on-hop-off tour op een traditioneel Chinees zeilschip in de haven, langs de highlights aan de kade. Een vlucht in het reuzenrad bijvoorbeeld! Neem de steile Peak Tram naar Victoria Peak en post daar op het Sky Terrace platform die supervette selfie! Ga shoppen in een van de vele outlets, bezoek het traditionele Aberdeen, neem op Lantau de Ngong Ping 360 kabelbaan (doen: gondel met glazen bodem!). Óf, de must-do voor pretpark fans: bezoek Disneyland Hong Kong! Je kúnt je gewoon niet vervelen vandaag!

Noot: indien gewenst kan PANGEA Travel vooraf een tour voor u reserveren. Vraag naar de mogelijkheden.
Dag 20 Hong Kong - (Vliegreis op eigen gelegenheid)

Helaas, de reis zit erop. Op tijd voor de vlucht worden jullie naar de luchthaven gebracht. Hier eindigt jullie reis met PANGEA Travel.


Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook jullie internationale vlucht verzorgen. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • lokale vliegreis Chengdu - Guilin
  • luchthavenbelasting en heffingen
  • lokale treinreizen Beijing - Xi'an - Chengdu en Yangshuo en Guilin - Hong Kong (2e klas)
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen in China
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • transfer accommodatie - airport Hong Kong op indeling met andere reizigers 
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • boekingskosten: € 25 per boeking
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visum China €247,50 per persoon (vooraf online aan te vragen)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele excursies en entreegelden
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.250 - € 3.500
De genoemde prijsindicatie van de tienerreis is gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen vanaf 12 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Shichahai Shadow Art Performance Hotel - Beijing
Het Shichahai Shadow Art Performance Hotel is een uniek hotel, gelegen middenin een traditionele hutong in de historische wijk Shichahai. Dit hotel zet alles op alles om de traditionele Chinese schaduwkunst te behouden en te promoten: hier wordt u dan ook ondergedompeld in cultuur en kunst!

Schaduwkunst is een oude kunstvorm, waarbij gesneden figuren en voorwerpen worden gebruikt om verhalen en scènes te creëren. Dit wordt gedaan door middel van een doek, met daarachter een felle lamp die schaduwen over de figuren werpt. Verschillende keren per week kunt u, geheel kosteloos, in deze accommodatie een show bijwonen. Na elke show heeft u de mogelijkheid om tegen betaling een workshop, zoals papierknipkunst en het maken van schaduwfiguren, bij te wonen. 

De accommodatie beschikt over comfortabele kamers, ingericht met traditioneel meubilair en decor. Het hotel is zeer geschikt voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke en culturele ervaring en voor reizigers die open staan om nieuwe dingen te proberen. Laat u verrassen!

Eastern House Boutique Hotel - Xi'an
Het Eastern House Boutique Hotel ligt centraal in de oude binnenstad van Xi’an. De stadsmuur ligt op ongeveer 5 minuten lopen en ook de Drum en Bell Tower zijn gemakkelijk te voet te bereiken. De inrichting van het hotel en de kamers is strakker, moderner en sfeervoller dan u doorgaans in grote steden in China zult aantreffen, waarmee dit hotel goed past in het assortiment van PANGEA TRAVEL. De kamers zijn ruim opgezet en beschikken allen over een eigen badkamer en WiFi. Wij kunnen zowel een tweepersoonskamer als een familiekamer voor u reserveren. Het hotel heeft een prima restaurant en u kunt 24 uur per dag terecht bij de Engelssprekende receptionisten. Gebruik het Eastern House Boutique Hotel als uw ontspannen uitvalsbasis voor een bezoek aan Xi’an.

Treinreis Xi'an - Zhongwei
Treinreis van Xi'an naar Zhongwei (K1297)
vertrekaankomst 
00-00-2021 - 21:09 uur00-00-2021 - 07:49 uur 
 

Wen Jun Mansion Hotel - Chengdu
Het Wen Jun Mansion Hotel ligt in een leuk straatje in het centrum van Chengdu. De kamers liggen rondom een courtyard waar u ’s ochtends genieten van een prima Westers en Chinees onbijtbuffet. Het Wen Jun Mansion Hotel is gebouwd in een prachtige Chinese stijl en de kamers zijn ruim en schoon. Ze beschikken over airconditioning en alle andere nodige faciliteiten. Het hotel heeft vier verdiepingen maar geen lift. U kunt uw koffers naar boven laten brengen door een van de medewerkers (een fooi wordt gewaardeerd). Het personeel is erg behulpzaam en spreekt goed Engels. Doordat het hotel heel centraal ligt, is het een goed uitgangspunt voor het maken van excursies. Op eigen gelegenheid kunt u het Culture Park bezoeken welke schuin tegenover het hotel is gelegen.

Moondance Resort - Yangshuo
Het gezellige Moondance resort is gelegen in Fenglou Village, een klein dorpje op het platteland nabij Yangshuo. De 21 smaakvol ingerichte kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een balkon. Er zijn ook familiekamers beschikbaar. De nette badkamers hebben een vrijstaand bad en een aparte douche. U kunt ontspannen op het terras bij de rivier of zwemmen in het verkoelende zwembad. Wanneer u de rivier oversteekt vindt u enkele restaurantjes waar u kunt eten. Uiteraard is dit ook mogelijk in het hotel waar zowel Chinese als Westerse maaltijden voor u klaargemaakt kunnen worden. De Nederlandse eigenaar en zijn medewerkers zullen er alles aan doen om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken.

Metro Park Hotel Kowloon - Kowloon
Wilt u in Kowloon verblijven en tevens kunnen ontspannen bij een zwembad, dan is dit hotel een prima optie! Dit is namelijk het enige 4* hotel in Kowloon met buitenzwembad. Het Metro Park Hotel Kowloon is gelegen in het hart van Kowloon, een stadsdeel vol met winkeltjes en grote warenhuizen. Er gaan vanuit het hotel verschillende gratis shuttlebussen naar deze winkelgebieden, maar ook de metro- en treinstations zijn niet ver weg; zo kunt u gemakkelijk de stad verkennen. De 487 ruime kamers zijn ondergebracht in een goed onderhouden gebouw, dat reeds enkele jaren compleet rookvrij is.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »