Menu

Familiereis China & Hong Kong

Met het gezin op vakantie naar Azië? China is een geschikt en interessant land om samen met de kinderen te bezoeken. De kinderen zullen veel aandacht krijgen van de Chinese bevolking! Het betreft een 16-daagse reis, maar uiteraard kunnen we dit aanpassen, mocht u bijvoorbeeld in de voorjaars- of najaarsvakantie op reis willen. In Beijing klimt u over de Grote Muur en wordt rondgereden per fietstaxi door de Hutongs (oude stadswijken). Per hogesnelheidstrein reist u naar Xi'an, een hele belevenis! In Xi'an brengt u een bezoek aan de kleisoldaten oftewel het Terracotta Leger. In Chengdu ziet u de beroemde panda beren en bezoekt u de grootste Boeddha ter wereld. Vervolgens bezoekt u Yangshuo, waar u een tochtje per bamboevlot over de Yulong rivier maakt en een kookles volgt. U eindigt de reis in Hong Kong, waar u op eigen gelegenheid bijvoorbeeld Disneyland kan bezoeken. Een leuke afsluiting voor de kinderen! U verblijft in sfeervolle, centraal gelegen accommodaties, enkele met zwembad. Indien u wenst kunnen we meer hotels met zwembad en kamers met tussendeur of familiekamers aanvragen.

Reisduur: 15 dagen

Beijing - Xi'an - Chengdu - Yangshuo - Hong Kong

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Familiereis China & Hong Kong inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Complete reis inclusief genoemde excursies en entreegelden.
 • Voldoende rustdagen om zelf met het gezin erop uit te trekken.
 • Hotels met Westers ontbijt en kamers met tussendeur, naast elkaar of familiekamers.
 • De hotels in Yangshuo en Hong Kong beschikken over een zwembad.
 • U reist per busje met privé chauffeur, u kunt zelf het reistempo bepalen en onderweg stoppen wanneer u wilt.
 • Begeleiding van deskundige Engelssprekende gidsen zodat u volledige informatie krijgt
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Skyline van Chengdu - China - foto: Canva
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Beijing
Vandaag start uw familiereis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Beijing wordt u door onze lokale gids verwelkomd en naar het hotel in de stad gebracht. Tijdens de rit naar het hotel kijkt u uw ogen al uit! Beijing is de hoofdstad van China en een echte wereldstad. De stad ontwikkelt zich volop en overal verrijzen wolkenkrabbers en winkelcomplexen. Ondanks de drukte is Beijing een prettige stad om uw familiereis te beginnen. De stad is relatief Westers en er zijn voldoende activiteiten die geschikt zijn voor het hele gezin. Na aankomst in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt op deze manier bijkomen van de vliegreis en wennen aan het tijdsverschil.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Beijing
Vandaag brengt u een bezoek aan een van de bekendste bezienswaardigheden van Beijing; de Chinese Muur bij Mutianyu. Dit bezoek mag natuurlijk niet ontbreken tijdens uw reis door China! De totale lengte van de muur is ongeveer 6200km en strekt zich uit van Shanhaiguan tot Lop Nur. De muur werd gebouwd om de diverse Chinese staten te beschermen tegen invallen van nomadische ruitervolkeren uit het noorden. Mutianyu ligt iets verder van Beijing en is daarom een minder druk bezocht deel van de muur. Kenmerkend zijn de prachtige vergezichten waar u de muur als een slang over de bergen kunt zien liggen. Wist u dat de Grote Muur nu wordt beschouwd als een van de grootste wonderen uit de geschiedenis van de wereld? Om op de muur te komen gaat u allereerst per kabelbaan omhoog (inclusief). Vervolgens kunt u in uw eigen tempo een stuk over de muur lopen en genieten van het mooie uitzicht. Een bijzondere ervaring! In de middag gaat u samen met uw privégids een Hutong ontdekken. Hutongs zijn oude stadswijken die bijna allemaal verdwenen zijn door de nieuwbouw in Beijing. U maakt kennis met het dagelijkse leven in het traditionele Beijing en bezoekt indien mogelijk een lokaal schooltje. Na dit bezoek wordt u terug naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Eventueel kunnen we vanavond een programma voor u verzorgen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan een Chinese acrobatiekshow of een Kung Fu show?
Dag 3 Beijing
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de hoofdstad van China verder verkennen. Breng vandaag bijvoorbeeld een bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede (Tian’anmen plein). Het plein ligt midden in het centrum en is met haar 400.000 m2 het grootste plein ter wereld. Ook vond hier in 1989 de beruchte studentenopstand plaats. Wandel vervolgens naar de Verboden Stad. Ontdek tussen de paviljoens en de paleizen hoe de Chinese keizers vroeger leefden. Zijn uw kinderen echte waterratten? Dan is een bezoek aan het Olympisch Dorp een aanrader. Dit ligt in het noorden van Beijing. U kunt hier eenvoudig per taxi of metro naartoe. Met de metro dient u vanuit het centrum twee keer over te stappen. In het Olympisch Dorp vindt u onder andere het Bird’s Nest en de Watercube. Na de Olympische Spelen hebben ze hier een groot overdekt zwemparadijs van gemaakt. Als u na een middag zwemmen het Olympisch Dorp weer verlaat ziet u dat de twee stadions mooi verlicht zijn.

Belangrijk: Sinds kort is een bezoek aan de Verboden Stad gelimiteerd tot een beperkt aantal bezoekers per dag. Indien u vooraf geen bezoek heeft geboekt, kan het zijn dat een bezoek aan de Verboden Stad niet mogelijk blijkt te zijn. Tevens is het goed te weten dat de Verboden Stad op maandag gesloten is.
Dag 4 Beijing - Xi'an
Na het ontbijt wordt u naar het treinstation van Beijing gebracht. Per hogesnelheidstrein reist u in circa 5,5 uur naar Xi'an. Na aankomst wordt u verwelkomd en naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt Xi'an prima ter voet verkennen. Door de Islamitische wijk van Xi'an, kunt u op eigen gelegenheid een rondwandeling maken. Een leuke route: start bij de Bell Tower, waar dagelijks muziekvoorstellingen plaats vinden. U kunt deze tegen een kleine vergoeding bijwonen. Bezoek vervolgens de Islamitische wijk met als hoogtepunt de Grote Moskee, gelegen op een rustige plek in de stad. Deze moskee uit de 8e eeuw is in Chinese stijl gebouwd maar heeft ook Arabische elementen. Wandel vervolgens door de oude stadswijk met kleine straatjes, lokale markten en leuke winkeltjes.
Dag 5 Xi'an
Vandaag brengt u samen met de gids een uitgebreid bezoek aan een van de cultuurhistorische wereldwonderen: het Terracotta Leger. In 1974 ontdekte een boer, tijdens het bouwen van een put, een Terracotta soldaat. Inmiddels zijn er meer dan 6000 kleisoldaten en paarden opgegraven en veilig gesteld in drie grote hallen. Elke soldaat is uniek en ongeveer 1.70 meter lang. De soldaten zijn opgesteld alsof ze zich weerden tegen een aanslag. U brengt deze ochtend een uitgebreid bezoek aan dit enorme complex met ruim 6000 stenen krijgers uit de Qin dynastie. Na de lunch maakt u een fietstocht over de oude stadsmuur van Xi’an. Xi’an is een leuke stad om per fiets te verkennen. U bent zeker niet de enige op de fiets, maar mogelijk wel de enige Nederlander! In de namiddag kan de gids u indien gewenst naar het Art Museum brengen waar u een kalligrafie les kunt bijwonen (inbegrepen). U leert Chinese tekens (karakters) schrijven op rijstpapier met penseel en inkt, bijvoorbeeld uw eigen naam.
Dag 6 Xi'an
Dag ter vrije besteding in Xi’an. Naast de fiets, kunt u Xi’an ook prima te voet verkennen. Door de Islamitische wijk van Xi’an kunt u op eigen gelegenheid een rondwandeling maken. Wij hebben een erg leuke route voor u. Start bij de Bell Tower. Hier vinden dagelijks muziekvoorstellingen plaats die u tegen een kleine vergoeding kunt bijwonen. Wandel vervolgens naar de Islamitische Wijk met als hoogtepunt de Grote Moskee. Deze moskee uit de 8e eeuw is in Chinese stijl gebouwd maar heeft ook Arabische elementen. Verken vervolgens de oude stadswijk met haar kleine straatjes, lokale markten en leuke winkeltjes. ’s Avonds is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan het Shanxi Sunshine Beauty City Grand Theater. Dit is het grootste en mooiste theater van Xi’an. Hier worden spectaculaire avondshows georganiseerd met traditionele ‘Tang Music and Dance’. Tijdens de show worden 16 verschillende dumplings geserveerd, elk een unieke vorm, kleur en smaak. De kinderen zullen hun ogen uitkijken! Wij kunnen eenvoudig deze avondexcursie toevoegen aan het programma (meerprijs op aanvraag).
Dag 7 Xi'an - Chengdu
U wordt deze ochtend naar het treinstation van Xi’an gebracht voor de reis per hogesnelheidstrein (ca. 3 uur) naar Chengdu. Na aankomst volgt transfer naar het hotel. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid Chengdu verkennen. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan en een prettige stad omringd door bergen. Wist u dat Chengdu ook wel de stad van de Hibiscus wordt genoemd? Dit komt omdat de stadswallen vroeger volledig beplant waren met hibiscussen. Vanmiddag kunt u eventueel een wandeling maken door het oude stadscentrum. Ook is het mogelijk om de stad al fietsend te verkennen. Stop bijvoorbeeld bij Jingli Street, de tombes van Wang Jian en de Wenshu Yuan, Wu Hou en Zhau Jue tempels.
Dag 8 Chengdu
China is het land van de reuzenpanda. Vandaag krijgt u de kans om oog in oog te staan met deze bijzondere dieren! U brengt namelijk een bezoek aan het pandareservaat, gelegen ten noorden van Chengdu. Dit reservaat is opgericht ter bescherming van de grote panda. Er wordt onderzoek gedaan naar de, met uitsterven bedreigde, beren. U heeft deze ochtend voldoende tijd om de panda’s te zien spelen en op de foto te zetten. Na deze bijzondere ervaring brengt u per boot een bezoek aan Leshan Dafo. ‘Da Fo’ betekent grote boeddha, en dat is niet voor niets. Het is namelijk het grootste boeddhabeeld ter wereld! Wist u dat alleen al de teen 8 meter lang is? Na dit bezoek brengt uw chauffeur u terug naar Chengdu.
Dag 9 Chengdu - Yangshuo
U vervolgt uw reis, wederom per trein, naar Yangshuo (ca. 7 uur). Na aankomst wordt u verwelkomd en volgt de transfer naar het hotel. De plaats Yangshuo ligt midden tussen de bamboebossen en rijstvelden en is zeker een bezoek waard. U kunt bij aankomst uitrusten bij de accommodatie of de omgeving op eigen gelegenheid verkennen.

Noot: probeer Yangshuo tijdens de weekenden te vermijden. In het weekend wordt het stadje overspoeld door Chinese toeristen. Wanneer u buiten het centrum verblijft merkt u hier minder van.
Dag 10 Yangshuo
Vandaag bent u voor één dag een echte chef-kok! Onder leiding van een professionele Chinese kok leert u meer over de traditionele Chinese keuken. Een leuke en leerzame ervaring! Tijdens de lunch kunt u genieten van al het lekkers dat u zelf heeft klaar gemaakt. Eet smakelijk! In de middag maakt u een tocht per bamboevlot over de Yulong rivier, een zijtak van de Li rivier. Tijdens deze tocht kunt u genieten van het prachtige landschap, dat onder andere bestaat uit het typische karstgebergte.

Tip: Beer Fish is zonder twijfel de bekendste en populairste specialiteit in Yangshuo. Verse vis uit de Li rivier, bereid met bier, is het proberen waard als u van vis houdt..
Dag 11 Yangshuo
De komende dagen zijn vrij te besteden in Yangshuo. De kinderen hoeven zich hier zeker niet te vervelen! Vanuit uw accommodatie kunnen zij deelnemen aan verschillende excursies en activiteiten. Indien u wenst kunnen wij verschillende excursies vooraf voor u reserveren. Wat dacht u bijvoorbeeld van een les Chinese taal of ‘Tai Chi’? Of laat uw kinderen kennismaken met de Chinese sport. Zodra het donker wordt is het leuk om een bezoek te brengen aan het Impression Liu Sanjie Theater. Tijdens deze schitterende lichtshow worden de bergen tot ver in de omgeving verlicht en lijkt het dal op een filmdecor. Honderden bamboevlotten met fakkels, lichtjes en decorstukken varen langs op de Li-rivier. In deze show, onder regie van Zhang Yimou (hij verzorgde ook de opening van de Olympische Spelen 2008) spelen ongeveer 600 acteurs mee.
Dag 12 Yangshuo
Dag ter vrije besteding. Als u van fietsen houdt dan kunnen we een prachtige en informatieve fietstocht door een rustig deel van de Yulong Rivier vallei aanraden. Op het platteland is beperkt verkeer waardoor het fietsen aangenaam is. U wordt begeleid door een ervaren Nederlandse gids die al jaren in het gebied woont en veel kan vertellen over de omgeving en gebruiken. Tijdens de fietstocht komt u door traditionele dorpjes met mooie oude huizen, langs rijstvelden en boomgaarden, oude Ming dynasty bruggen en een grot. Dat alles omringd door het surrealistische karstlandschap. U fietst grotendeels over verharde, vlakke wegen en paden met af en toe een onverhard pad.
Dag 14 Yangshuo - Guilin - Hong Kong
Op tijd wordt u naar het treinstation van Guilin gebracht, vanwaar u in ca. 3,5 uur per trein naar Hong Kong reist. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en volgt een privétransfer naar het hotel. Hong Kong betekent ‘geurige haven’ en bestaat uit het eiland Hong Kong gelegen ten oosten van de Parelrivier, het schiereiland Kowloon, en ongeveer 230 eilandjes waarvan de meeste niet bewoond zijn. De eilandjes staan tezamen bekend als de ‘New Territories’.

Tip: ’s avonds is het leuk om de ‘Symphony of Lights’ bij te wonen; een indrukwekkende licht-, laser- en geluidshow.
Dag 15 Hong Kong
Geniet van uw laatste dag in Hong Kong. Breng vandaag bijvoorbeeld een bezoek aan Lantau Island. Er mogen beperkt auto’s rijden op het eiland. Op dit eiland ligt Disneyland, een perfecte afsluiter van de reis voor uw kinderen! Op Lantau Island vindt u tevens het strand van Cheung Sha, het vissersdorpje Tai O en het Po Lin klooster. Een andere leuke activiteit is de Ngong Ping 360, een kabelbaan van 5.7 kilometer lang. Om de reis in stijl af te sluiten kunt u ’s avonds een bezoek brengen aan Symphony of Lights, een indrukwekkende licht-, laser- en geluidsshow.
Dag 16 Hong Kong - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog een deel van de dag ter vrije besteding in Hong Kong. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht (op indeling met andere reizigers). Hier eindigt uw familiereis met PANGEA Travel.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • lokale vliegreis Chengdu - Guilin
  • luchthavenbelasting en heffingen
  • lokale treinreizen Beijing - Xi'an - Chengdu en Yangshuo en Guilin - Hong Kong (2e klas)
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen in China
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • transfer accommodatie - airport Hong Kong op indeling met andere reizigers 
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • boekingskosten: € 25 per boeking
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visum China €247,50 per persoon (vooraf online aan te vragen)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele excursies en entreegelden
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500
De genoemde prijsindicaties van onze familiereizen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Sunworld Hotel - Beijing
Centraal gelegen, nabij Wangfujing, dé winkelstraat van Beijing ligt het Sunworld Hotel (voormalig Songhe Hotel). Ook de Verboden Stad en het Tian’anmen plein liggen op loopafstand. ’s Ochtends kunt u genieten van een lekker ontbijtbuffet met zowel Westerse- als Chinese lekkernijen. Het Sunworld Hotel Beijing is een groot hotel met circa 300 kamers verdeeld over 11 verdiepingen en het beschikt over een kleine fitness ruimte, diverse restaurants en een bar. De kamers beschikken over de benodigde faciliteiten als airconditioning en een schone badkamer met bad of douche en toilet.

Gaosu Shenzhou Hotel - Xi'an
Het grootschalige Gaosu Shenzhou Hotel in Xi'an is gelegen op korte afstand van de oude stadsmuur en dichtbij het Xiangqinggong Park. De Drum en Klokkentorens liggen op ca. 4 km afstand. De ca. 300 kamers zijn ruim (vanaf 35m2), zijn scherp geprijsd en beschikken o.a. over gratis Wi-Fi en airconditioning. Tip: vraag om een kamer met uitzicht op de stadsmuur; 's avonds is deze prachtig verlicht!

Wen Jun Mansion Hotel - Chengdu
Het Wen Jun Mansion Hotel ligt in een leuk straatje in het centrum van Chengdu. De kamers liggen rondom een courtyard waar u ’s ochtends genieten van een prima Westers en Chinees onbijtbuffet. Het Wen Jun Mansion Hotel is gebouwd in een prachtige Chinese stijl en de kamers zijn ruim en schoon. Ze beschikken over airconditioning en alle andere nodige faciliteiten. Het hotel heeft vier verdiepingen maar geen lift. U kunt uw koffers naar boven laten brengen door een van de medewerkers (een fooi wordt gewaardeerd). Het personeel is erg behulpzaam en spreekt goed Engels. Doordat het hotel heel centraal ligt, is het een goed uitgangspunt voor het maken van excursies. Op eigen gelegenheid kunt u het Culture Park bezoeken welke schuin tegenover het hotel is gelegen.

Snow Lion Resort - Yangshuo
Snow Lion Resort is een kleinschalig hotel, rustig gelegen aan de Li rivier. Vanuit het hotel kunt u wandelen en fietsen, maar u hebt ook de mogelijkheid om een kookles te volgen. Het Snow Lion Resort heeft ruime kamers, allen met een balkon en met bergzicht of rivier zicht. Ook beschikt het Snow Lion Resort over een zwembad. De managers hebben veel aandacht voor de gasten en spreken goed Engels. In Snow Lion Resort wordt een Westers ontbijt geserveerd en 's middags en 's avonds kunt u de Chinese keuken proberen, het eten hier is fantastisch.

Metro Park Hotel Kowloon - Kowloon
Wilt u in Kowloon verblijven en tevens kunnen ontspannen bij een zwembad, dan is dit hotel een prima optie! Dit is namelijk het enige 4* hotel in Kowloon met buitenzwembad. Het Metro Park Hotel Kowloon is gelegen in het hart van Kowloon, een stadsdeel vol met winkeltjes en grote warenhuizen. Er gaan vanuit het hotel verschillende gratis shuttlebussen naar deze winkelgebieden, maar ook de metro- en treinstations zijn niet ver weg; zo kunt u gemakkelijk de stad verkennen. De 487 ruime kamers zijn ondergebracht in een goed onderhouden gebouw, dat reeds enkele jaren compleet rookvrij is.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »