Menu

China

Veelgestelde vragen China

Hoe zit het met de geldzaken in China?

De officiële valuta van China is de Renminbi, vaak afgekort tot RMB (RMB = volksgeld). Vaak wordt ook de internationale afkorting CNY gebruikt, wat staat voor Chinese Yuan. 

Bij aankomst op de luchthaven kunt u met uw pinpas (met Maestro-logo) geld opnemen bij een pinautomaat. Denk er aan om uw pinpas voor vertrek op ‘werelddekking’ te zetten. 

Chinese burgers maken echter steeds vaker gebruik van digitale betaalmethoden, zoals mobiele betalingsapps (bijvoorbeeld Alipay en WeChat). Daardoor kunt u niet overal meer met contant geld betalen, bijvoorbeeld in sommige taxi’s, kraampjes op straat of koffietentjes langs de weg. Vraag dus altijd na of contante betalingen worden aangenomen zodra u iets wilt kopen/bestellen!

Mocht u niet het risico willen lopen om niet met contant geld te kunnen betalen, maak dan gebruik van de digitale betalingsapp Alipay of WeChat. Hiervoor download u de betreffende app, maakt een account aan en koppelt uw creditcard hieraan. U krijgt dan een persoonlijke QR-code, die u kunt scannen bij de kassa en bijvoorbeeld bij metropoortjes (u hoeft dan dus geen metrokaartjes meer te kopen). Let u er wel op dat u voor het gebruik van deze apps altijd internet nodig heeft, dus ook tijdens uw reis. Meer informatie over internet tijdens uw reis leest u onder het kopje ‘Communicatie’ in de landeninformatie. terug naar veelgestelde vragen China