Menu

China

Veelgestelde vragen China

Wat zijn de bepalingen voor de geldigheid van het paspoort en het visum voor China?

Voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit is voor China een paspoort vereist dat na afloop van de reis nog zes maanden geldig moet zijn. Tevens is een visum vereist dat u vooraf dient aan te vragen. Het visum kunt u ongeveer 4–6 weken voor vertrek aan vragen. Dit kan via de website van www.visuminternational.nl of op www.visumchinaonline.nl (zelfde organisatie). U ontvangt van ons de benodigde documenten. Reizigers die niet de Nederlandse nationaliteit hebben, kunnen ook op deze website terecht voor informatie. Een toeristenvisum is 3 maanden geldig en de geldigheid gaat in op de dag dat het visum wordt verstrekt. De kosten bedragen tussen de € 200,- en € 250,-. 

Het is tegenwoordig ook mogelijk om onder bepaalde voorwaarden een e-visum aan te vragen. Het voordeel hiervan is dat u uw paspoort niet hoeft op te sturen. Het is hierbij van belang dat uw vertrekdatum niet binnen 10 dagen ligt en u uw verblijf in China maximaal 30 dagen zal zijn. Verder dient u met minimaal twee personen gelijktijdig te reizen om gebruik te kunnen maken van dit visum. Het betreft een single entry visum, waarmee u eenmalig China kunt inreizen. De kosten bedragen tussen de € 200,- en € 250,-.  Ongeveer 12 dagen voor vertrek ontvangt u het visum per post. Voor meer informatie kunt u terecht op www.visumchinaonline.nl/e-visum.

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit die alleen een korte tussenstop (maximaal 144 uur) maken op één van de 12 internationale luchthavens (Beijing, Dalian, Shenyang, Shanghai, Hangzhou, Guangzhou, Guilin, Chongqing, Chengdu, Kunming, Xi’an en Xiamen) hebben geen visum nodig. Voorwaarde is dat u dient aan te kunnen tonen dat u binnen 144 uur doorvliegt vanaf de luchthaven van aankomst in China rechtstreeks naar een andere internationale bestemming (Hong Kong geldt ook als internationale bestemming). Een reiziger met bijvoorbeeld een ticket Amsterdam-Beijing-Sydney voldoet aan deze eis. Vliegt u retour vanuit Amsterdam, waarbij u maar kort verblijft in China dan dient u alsnog een visum aan te vragen.

Bovenstaande gegevens kunnen tussentijds wijzigen en het is raadzaam deze te controleren op de website van www.visuminternational.nl of op www.visumchinaonline.nl. Voor een bezoek aan Tibet moeten we apart toestemming aanvragen. Dit verzorgen wij minimaal 1 maand voor vertrek voor u.

terug naar veelgestelde vragen China