Menu

China

Veelgestelde vragen China

Wat zijn de bepalingen voor de geldigheid van het paspoort en het visum voor China?

Voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit is voor China een paspoort nodig, dat na afloop van de reis nog zes maanden geldig moet zijn. Tevens is een visum vereist: deze dient u voorafgaand aan de reis aan te vragen. Het visum kunt u ongeveer 4–6 weken voor vertrek aan vragen, let erop dat u dit niet eerder doet: een toeristenvisum is namelijk maar drie maanden geldig en de geldigheid gaat in op de dag dat het visum wordt verstrekt. Wij zullen op tijd contact met u opnemen en alle benodigde informatie toesturen. Vooral bij rootsreizen is het goed om het visum niet te vroeg aan te raden, omdat het bezoek aan het kindertehuis vaak pas kort voor vertrek bevestigd kan worden. 

Het is tegenwoordig ook mogelijk om onder bepaalde voorwaarden een e-visum aan te vragen. Het voordeel hiervan is dat deze goedkoper is, dat het aanvragen van zo'n e-visum slechts enkele minuten duurt en dat u uw paspoort niet hoeft op te sturen. Het is hierbij van belang dat uw vertrekdatum niet binnen 10 dagen ligt en dat uw verblijf in China maximaal 30 dagen zal zijn. Verder dient u met minimaal twee personen gelijktijdig te heen en terug te reizen en betreft het een single entry visum, waarmee u eenmalig China kunt inreizen. De kosten bedragen rond de € 200,- per persoon. Ongeveer 12 dagen voor vertrek ontvangt u het visum per post. LET OP: Bent u in China geboren? Dan dient u het laatste visum mee te sturen of, in geval van adoptie, een kopie van het rode boekje. Bent u van plan om ook Hong Kong in te reizen, dan moet u ook een A-4’tje uploaden met handtekening welke dag dat u van Hong Kong naar het vast land gaat/ of andersom en met welk vervoer u dat gaat doen.

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit die alleen een korte tussenstop (maximaal 144 uur) maken op één van de 12 internationale luchthavens (Beijing, Dalian, Shenyang, Shanghai, Hangzhou, Guangzhou, Guilin, Chongqing, Chengdu, Kunming, Xi’an en Xiamen) hebben geen visum nodig. Voorwaarde is dat u dient aan te kunnen tonen dat u binnen 144 uur doorvliegt vanaf de luchthaven van aankomst in China rechtstreeks naar een andere internationale bestemming (Hong Kong geldt ook als internationale bestemming). Een reiziger met bijvoorbeeld een ticket Amsterdam-Beijing-Sydney voldoet aan deze eis. Vliegt u retour vanuit Amsterdam, waarbij u maar kort verblijft in China dan dient u alsnog een visum aan te vragen.

Bovenstaande gegevens kunnen tussentijds wijzigen en het is raadzaam deze te controleren op de website van www.visuminternational.nl of op www.visumchinaonline.nl. Voor een bezoek aan Tibet moeten we apart toestemming aanvragen. Dit verzorgen wij minimaal 1 maand voor vertrek voor u.

terug naar veelgestelde vragen China