Menu

China

Karstgebergte

Karstgebergte
Het karstgebergte rond Guilin en Yangshuo vormen met hun karstformaties ongetwijfeld één van de mooiste en meeste kenmerkende landschappen van het land. Het karstgebergte bestaat uit kalksteen en men schat dat dit gebergte maar liefst 360 miljoen jaar oud is. De meeste bergen kleuren prachtig groen doordat ze bekleedt zijn met bomen en struikgewas. Vanuit Guilin is het erg de moeite waard om een boottocht over de Li River naar Yangshuo te maken. U heeft dan immers het beste zicht op het adembenemende landschap.

Activiteiten en bezienswaardigheden
Tijdens uw verblijf in Yangshuo kunt u tal van activiteiten ondernemen. Ga bijvoorbeeld bamboe vlot varen, maak een fietstocht langs de prachtige rijstterrassen of bekijk de mooiste lichtshow op het water van de beroemde regisseur Zhang Yimou. Daarnaast beschikt het karstgebergte over wel 60 grotten. Zo kunt u vanuit Guilin een bezoek brengen aan de Reed-Flute Cave. Deze grot is gelegen aan de voet van de Guangming Hill en prachtig geërodeerd uit het karstgebergte. Ook de Elephant Trunk Hill, gelegen op de westelijke oever van de Lijiang rivier, is de moeite waard. Door een gat in de rots lijkt de heuvel op een drinkende olifant.

Bekijk de reizen naar het karstgebergte

Zelf een rondreis samenstellen naar Karstgebergte? Neem vrijblijvend contact op met onze China specialist Roselien en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in China