Menu

China

Verboden Stad

De Verboden Stad is gelegen in het centrum van Beijing. Hier woonden vanaf de Ming-dynastie de keizer en zijn familie, vergezeld van een enorme hofhouding van Eunuchen en hofconcubines. De Verboden Stad is het grootste pagode paleis ter wereld, wat nu dienst doet als museum. Er zijn een aantal kostbaarheden van de keizerlijke families tentoongesteld.

De bouw van het paleis begon in 1407, de bouw duurde ongeveer 14 jaar. Het schijnt dat een miljoen arbeiders, inclusief honderd kunstenaars, aan de Verboden Stad hebben gewerkt. De stad is opgesplitst in twee gedeelten; de zuidelijke sectie 'Buitenhof' waar de keizer zijn macht uitoefende over de natie en de noordelijke sectie 'Binnenhof' waar de keizer met zijn familie woonde.

De Verboden Stad werd tot 1924 bewoond door keizers, in totaal hebben hier 14 keizers van de Ming dynastie en 10 keizers van de Qing dynastie geregeerd. Tegenover de Tian'anmen poort bevindt zich het grootste plein ter wereld, het Plein van de Hemelse Vrede. Hier vonden grote parades plaats, maar ook de studentenopstand van 1989. Tegenwoordig is het een ontmoetingscentrum voor jong en oud.

Ga naar de Reizen die de Verbodenstad Beijng bezoeken

Zelf een rondreis samenstellen naar Verboden Stad? Neem vrijblijvend contact op met onze China specialist Roselien en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in China