Menu

Avontuurlijk China

Het machtige en fascinerende China biedt voor ieder wat wils, zo ook voor de avonturiers onder ons. Deze actieve en avontuurlijke 21-daagse rondreis heeft een goede mix aan cultuur en natuur, waarbij u met regelmaat afwijkt van de gebaande paden. Zo staat er een 2-daagse trekking over de Chinese Muur op de planning, waarbij u over zowel gerestaureerde delen als de veel minder bezochte, originele secties van de muur wandelt. Hierdoor is uw ervaring authentieker en memorabeler! Te paard verkent u de Tibetaanse graslanden in de provincie Gansu en overnacht u in een tent gemaakt van Yakwol, middenin de weidse natuur. Optioneel bezoekt u ook de kleurrijke kalkstenen terrassen van Huanglong, een bijzonder natuurfenomeen.

Via Chengdu komt u vervolgens aan in de gezellig plaatsjes Lijiang en Dali, waar u kennis maakt met de Naxi bevolking, gaat fietsen en een uitdagende wandeltocht maakt door één van ‘s werelds grootste en mooiste kloven ter wereld: Tiger Leaping Gorge. U wandelt hier samen met uw gids gemiddeld op 2500 meter hoogte en heeft prachtige uitzichten op de Haba Mountains aan de ene kant en de Jade Dragon Snow Mountain aan de andere kant. Onder u dendert de kolkende Yangtze rivier met hoge snelheid door de soms nauwe kloof. Kortom een bijzonder avontuurlijke reis vol met hoogtepunten!

Noot: De beste reisperiode voor deze individuele rondreis China is van maart tot november. Buiten deze periode kan het erg koud worden.

Reisduur: 21 dagen

Beijing - Gubeikou - Beijing - Xiahe - Langmusi - Songpan - Chengdu - Lijiang - Tiger Leaping Gorge - Lijiang - Dali - Chengdu

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Avontuurlijk China inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Avontuurlijke reis waarbij u geregeld van de gebaande paden afwijkt.
 • U maakt een 2-daagse trekking over een authentiek en rustig deel van de Chinese Muur en door één van de dieptste kloven ter wereld.
 • Prachtige tocht ter paard over de graslanden op de Tibetaanse hoogvlakte met overnachting in een traditionele tent, gemaakt van Yakhuid.
 • U reist per busje met privé chauffeur, u kunt zelf het reistempo bepalen en onderweg stoppen wanneer u wilt.
 • Compleet programma met excursies en entreegelden en begeleiding van Engelssprekende gidsen.
 • Doordat enkele lange afstanden per vliegtuig worden afgelegd, verliest u weinig reistijd.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Monniken in Langmusi - China - foto: flickr
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Beijing
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Beijing wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar uw hotel gebracht. Tijdens de rit naar het hotel kijkt u uw ogen al uit! Beijing is de hoofdstad van China en een echte wereldstad. De stad ontwikkelt zich volop en overal verrijzen wolkenkrabbers en winkelcomplexen. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u even kunt bijkomen van de vlucht of alvast, op eigen gelegenheid, een eerste indruk van de stad met haar authentieke hutongs kunt opdoen.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Beijing
Dag ter vrije besteding in Beijing. U kunt deze wereldstad op eigen gelegenheid verkennen. Indien gewenst kunnen wij vooraf ook excursies voor u verzorgen. Beijing is vooral bekend om haar Plein van de Hemelse Vrede (Tian’anmen plein), waar in 1989 de beruchte studentenopstand plaatsvond. Het plein ligt midden in het centrum en is met haar 400.000 m2 het grootste plein ter wereld. Vervolgens kunt u de Verboden Stad bezoeken. In dit paleizencomplex leefde vroeger de keizer en zijn complete hofhouding.

Belangrijk: Een bezoek aan de Verboden Stad is gelimiteerd tot een beperkt aantal bezoekers per dag. Wanneer u vooraf geen bezoek heeft geboekt, kan het zijn dat een bezoek aan de Verboden Stad niet mogelijk blijkt te zijn. Tevens is het goed te weten dat de Verboden Stad op maandag gesloten is.
Dag 3 Beijing - Jiankou - Mutianyu - Gubeikou (ca. 10km)
Vandaag start uw 2-daagse trekking over de Chinese Muur. De totale lengte van de muur is ongeveer 6200km en strekt zich uit van Shanhaiguan tot Lop Nur. De muur werd gebouwd om de diverse Chinese staten te beschermen tegen invallen van nomadische ruitervolkeren uit het noorden. Na een vroeg ontbijt wordt u opgehaald en naar het Olympisch park, in het noorden van Beijing, gebracht. Hier maakt u een korte wandeling en een stop bij de Subway om alvast een broodje te scoren voor de lunch vanmiddag op de muur. Vervolgens rijdt u in ca. 2,5 uur naar Jiankou, het startpunt van de trekking van vandaag naar Mutianyu. Het gedeelte van de muur tussen Jiankou en Mutianyu biedt vele mooie wachttorens en uitzichten op een prachtig landschap met dichte vegetatie. Om de muur te bereiken wandelt u eerst recht omhoog. De Jiankou-sectie stamt uit de Ming-dynastie en is niet gerestaureerd, hierdoor wordt het gezien als het meest authentieke deel van de Chinese Muur. Na een pittige klim wordt u beloond met een adembenemend uitzicht. Het zal een scherp contrast zijn wanneer u aankomt bij het drukker bezochte Mutianyu. Dit gedeelte van de muur is wel gerestaureerd waardoor het aanzienlijk meer bezoekers trekt. Desondanks is de muur bij Mutianyu ook zeker een bezoek waard. U treft er prachtige vergezichten waar u de muur als een slang over de bergen kunt zien liggen. In de late namiddag rijdt u naar het dorp Gubeikou, dat een belangrijke verdedigingsrol speelde tijdens de Ming-dynastie. U verblijft de komende nacht in een guesthouse van een lokale boer. Na het diner (inbegrepen) kunt u het dorp op eigen gelegenheid verkennen.

Noot: u wandelt vandaag ongeveer 5 uur. De trekking is inclusief water en snacks. Neemt u hiervoor een kleine rugtas mee, maar pak niet teveel in want met name het eerste deel van de trekking is pittig.
Dag 4 Gubeikou - Jinshanling - Simatai - Beijing
Na een typisch boerenontbijt rijdt u in ca. 20 minuten naar Jinshanling. Vandaag begint de dag wederom vroeg zodat u nog in alle rust opnieuw kunt genieten van het imposante bouwwerk, dat beschouwd wordt als een van de grootste wonderen uit de geschiedenis van de wereld. Om 08:00 uur start de trekking van Jinshanling naar Simatai. Door al zo vroeg de muur te bezoeken komt u weinig andere mensen tegen en heeft u de mogelijkheid om schitterende foto’s te maken. Deze sectie biedt de beste wandelmogelijkheden en is buitengewoon fotogeniek met meer dan 15 wachttorens en steile hellingen. U wordt voortdurend verrast door steeds veranderende, weidse uitzichten. Fascinerend is de variatie in wachttorens; sommige hebben twee verdiepingen, anderen drie. De daken verschillen van plat, tot rond, of schuin met opstaande dakranden. Dit deel van de muur is deels gerestaureerd, u komt ook nog veel originele stukken tegen. Ondanksrecente renovaties kan de trekking van vandaag (ca. 3 uur) soms een uitdaging zijn vanwege de steile stukken en ingestorte gedeeltes. We adviseren goede wandelschoenen voor beide dagen. Eind van de ochtend rijdt u terug naar Beijing, waar een hotpot lunch wacht. Hotpot komt oorspronkelijk uit de provincie Sichuan, maar is tegenwoordig populair in heel China. Na de lunch wordt u naar uw hotel gebracht en is de rest van de middag en avond vrij te besteden.
Dag 5 Beijing - Lanzhou - Xiahe
Vandaag staat er een lange reisdag op het programma. U wordt op tijd naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis naar Lanzhou (ca. 3,5 uur). Na aankomst wordt u verwelkomd en in ongeveer 4 uur naar Xiahe gebracht.

Noot: indien gewenst kunt u ook een overnachting in Lanzhou toevoegen om dit lange traject te onderbreken. De belangrijkste bezienswaardigheid hier zijn de Binlingsi grotten (gelegen nabij Yongjing). In deze grotten vindt u overblijfselen van Boeddhistische kunst. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden.
Dag 6 Xiahe
Vandaag gaat u met uw privégids op pad om de belangrijkste bezienswaardigheid van Xiahe te ontdekken: het Labrang klooster. 

Het Labrang klooster, gebouwd in het jaar 1709, is het grootste Tibetaanse klooster buiten Tibet. In dit immense bouwwerk leven zo’n 2.000 Tibetaanse monniken, die lessen volgen in het Tibetaanse boeddhisme. Een wandeling door dit complex is zeer indrukwekkend, net als een wandeling langs de Kora: een pelgrimsroute van drie kilometer lang. Loop de route met de klok mee en geef een zwaai aan alle 1174 gebedsmolens, want dat brengt geluk!
Dag 7 Xiahe - Langmusi
Na het ontbijt volgt de transfer naar Langmusi, een slaperig plattelandsdorpje dat op een hoogte van 3300 meter is gelegen. Het dorpje zelf is eenvoudig en klein, met één hoofdstraat waar wat winkeltjes en restaurantjes zijn gevestigd. Het dorpje wordt omringd door graslanden en immens hoge bergtoppen, die behoren tot het Tibetaans Hoogland. Hier leven vele yaks, wat Langmusi de ultieme plek maakt om yakboter en –thee te proeven! Voor de natuurliefhebbers mag een bezoek aan de Namo kloof, aan het einde van het dorp, niet overgeslagen worden. Hier kunt u een prachtige wandeling (ca. 2-3 uur) maken, langs een kabbelend beekje en hoge rotsen. Onderweg komt u een grot tegen en eindigt de wandeling op een grote open grasveld temidden van de bergen. Ook aan cultuur is in Langmusi geen gebrek; Langmusi beschikt over meerdere boeddhistische rood/wit gekleurde kloosters, waar nog vele monniken leven en studeren. Als u wilt, kunt u er een kijkje nemen!  
Dag 8 Langmusi
Vandaag begint uw 2-daagse tocht per paard, door de schitterende omgeving van Langmusi. Gedurende 3,5 uur volgt u de White Dragon River en rijdt u tussen de groene graslanden vol met schapen en yaks. De paarden weten de weg, dus u hoeft alleen maar te genieten van het geweldige uitzicht! De tocht eindigt vandaag bij een traditionele tent, gemaakt van Yakhuid; hier brengt u de nacht door.
Dag 9 Langmusi
Na een nacht in een traditioneel onderkomen, is het vandaag tijd om nóg hogere hoogtes op te zoeken: u beklimt de Hua Gai (4.200 meter) berg! De klim neemt ca. 2 uur in beslag, terug naar beneden duurt ca. 1 uur. Eenmaal beneden neemt u weer plaats in het zadel en rijdt u terug naar Langmusi.
Dag 10 Langmusi - Songpan
U vervolgt de reis vandaag naar Songpan, gelegen tussen bergen en graslanden. Vanwege de locatie was Songpan vroeger een belangrijk handelscentrum tussen Oost-China en Tibet. Hierdoor wonen er nog steeds verschillende etnische groepen, waaronder Tibetanen, Han-Chinezen en Hui (Moslim). Het sfeervolle stadje wordt tegenwoordig veel bezocht, daar het de ideale uitvalsbasis is voor een bezoek aan het Huanglong National Park. Na aankomst bezoekt u de oude stad met haar prachtig versierde, oude stadspoorten en overdekte houten bruggen. Omdat Songpan op een hoogte van 3100 meter ligt, kunt u hier te maken krijgen met hoogteziekte. We adviseren om voldoende te drinken en het wat rustiger aan te doen als u hoofdpijn ervaart.
Dag 11 Songpan
Dag ter vrije besteding. Op ongeveer een uur rijden van Songpang ligt het Huanglong National Park, beroemd vanwege de kalksteenterrassen die door de jaren heen zijn ontstaan. Optioneel bezoekt u vandaag dit bijzondere natuurfenomeen met uw gids. Wanneer de zon schijnt kleuren de kalklagen blauw, geel, wit en groen. We raden aan om de kabelbaan naar boven te nemen, zo komt u bij het deel van het park dat het meest tot de verbeelding spreekt. Naast de heldere, kalkstenen poelen die trapsgewijs in elkaar overlopen kunt u genieten van watervallen en dichte bossen met op de achtergrond het prachtige berglandschap van Sichuan. Ook vindt u er mooie grotten, geisers en een grote variëteit aan planten en dieren. Noot: de meeste kalkterrassen zijn alleen in de zomermaanden (regenseizoen) en het najaar (beste reistijd) gevuld met water. U kunt Huanglong ook prima bezoeken van april t/m juni, echter dient u er rekening mee te houden dat dan veel terrassen droog staan.
Dag 12 Songpan - Chengdu
Vandaag reist u in circa zes uur naar Chengdu. Bij aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan. Het is een prettige stad omringd door bergen. Ook wordt Chengdu wel de stad van de Hibiscus genoemd, omdat vroeger de stadswallen beplant waren met hibiscussen. De inwoners staan bekend als echte levensgenieters. U kunt bijvoorbeeld op eigen gelegenheid het Renmin park, oftewel Volkspark, bezoeken. In het weekend kunt u hier genieten van de vele optredens in dans, muziek en zang gepresenteerd door de lokale Chinese bevolking. In de theehuizen drinkt u een kopje echte Chinese thee, of laat u uw oren verzorgen op speciale Chinese wijze! Opmerkelijk aan dit park is de 'date' muur. Hier hangen contactadvertenties van jongeren die op zoek zijn naar een partner. Het is een drukbezocht stukje van het park!
Dag 13 Chengdu
Dag ter vrije besteding in Chengdu. Indien gewenst kunt u een bezoek brengen aan het pandareservaat, gelegen ten noorden van Chengdu. Het reservaat is opgericht ter bescherming van de grote panda. Er wordt onderzoek gedaan naar de, met uitsterven bedreigde, beren. U heeft voldoende tijd voor een rondleiding en krijgt uitleg van de onderzoekers over het leven van de panda’s. Na deze bijzondere ervaring kunt u eventueel nog een bezoek brengen aan Leshan Da Fo (per boot). Hier kunt u het grootste Boeddhabeeld ter wereld bewonderen. 'Da Fo' betekent grote boeddha. Het is een uit de rotsen gehouwen Boeddhabeeld waaraan 90 jaar werd gewerkt en waarvan de teen al 8 meter lang is. Het is vooral een plek waar veel Chinese dagtoeristen komen.
Dag 14 Chengdu - Lijiang
U wordt naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis naar Lijiang. Na aankomst wordt u verwelkomd en naar uw hotel in de oude stad gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Op eigen gelegenheid kunt u het oude stadscentrum van Lijiang bezoeken. In de smalle straatjes rijden geen auto's en lenen zich daarom prima voor een rondwandeling door de stad. Hier kunt u kennis maken met de Naxi-bevolking. Opmerkelijk is dat deze bewoners het laatste overgebleven hiëroglyfenschrift ter wereld gebruiken en niet de man maar de vrouw de baas is van het gezin. U ziet veel winkeltjes, oude huizen en lokale vrouwen die druk in de weer zijn met hun handel. Eventueel kunt u een bezoek brengen aan een theehuis, waar u een theeceremonie kunt bijwonen. Een leuke gelegenheid om kennis te maken met de authentieke Chinese cultuur. Of bezoek het Zwarte Drakenmeer. Dit is een groot park met een vijver, paviljoens en een museum gewijd aan het sjamanistische Dongha geloof dat de Naxi meebrachten uit Tibet.
Dag 15 Lijiang
Vandaag staat er een bijzondere tour op de planning. Na het ontbijt laat u de gezellige druke van Lijiang achter zich en reist u per auto naar Lashi Hai, gelegen aan de zuidelijke helling van de Jade Dragon Snow Mountain en ongeveer 10km van Lijiang. Hai betekend ´zee´ in het Chinees, maar Lashi Hai is  eigenlijk een meer dat middels de Lashi dam wordt gevormd. U stapt op de fiets voor een 3 uur durende tocht rondom het meer. Het prachtige natuurreservaat is een paradijs is voor trekvogels, waarvan er enkele duizenden hier elk jaar in de winter verblijven. U bezoek één van de omliggende Naxi dorpjes en een boeddhistische tempel. Na de lunch bij een lokaal restaurant rijdt u terug naar Lijiang. Onderweg maakt u nog een stop voor een workshop Dongba papier maken. De oude Naxi-bevolking gebruikte dit papier om hun pictografische karakters, die in de zevende eeuw het ‘Dongba’-schrift werden genoemd op te schrijven.
Dag 16 Lijiang - Tiger Leaping Gorge
Vandaag start uw trekking door prachtige natuur van de Haba Mountains, gelegen bij Lijiang. In de omgeving van Lijiang zijn meerdere mogelijkheden voor trektochten. U vindt hier de uitlopers van het Himalaya gebergte. Allereerst rijdt u ongeveer 100 kilometer (2 uur rijden) over de Yunnan-Tibet Road naar het dorpje Qiaotou. U bezoekt vandaag de Upper Tiger Leaping Gorge. Bij het uitzichtpunt stopt u en ziet u de Jinsha onder u door de kloof denderen. De Jinsha rivier groeit uit tot de machtige Yangtze rivier. De kloof wordt ook wel 'Kloof van de Springende Tijger' genoemd. Volgens de legende sprong een tijger die door jagers werd achtervolgt over de rivier bij het smalste punt van de kloof (25 meter breed). Een standbeeld van de tijger staat beneden in de kloof. Aan de ene kant van de kloof ligt de Yulong Snow Mountain, ook wel Jade Dragon Mountain genoemd en aan de andere kant liggen de Haba Mountains. Na aankomst in Qiaotou verlaat u de auto en gaat de trekking samen met uw gids beginnen! In ongeveer 1 uur wandelt u de eerste etappe naar het dorpje Zhong Luo Yu village. Hier stopt u voor een lunch bij de Naxi Family Guesthouse. Vervolgens staat er een pittige stijging op het programma over de ''28 bends'', een weg met 28 bochten tot een hoogte van 2650 meter. Eind van de middag komt u aan bij het Tea Horse Guesthouse in Yacha Village, waar u overnacht. De kamers zijn eenvoudig, maar de service is goed en vanaf het terras kunt u genieten van een schittend uitzicht en een welverdiende maaltijd.

Opmerking: de totale afstand van de trekking vandaag is 12 kilometer, door het stijgen en dalen doet u hier ongeveer 5 uur over.
Dag 17 Tiger Leaping Gorge - Lijiang
Als u vandaag vroeg opstaat kunt getuige zijn van een prachtige zonsopkomst. Na het ontbijt vervolgt u de trekking door de Tiger Leaping Gorge. U wandelt in ca. 2 uur naar Half Way Guesthouse, waar u een stop kunt maken voor een kopje koffie. Zelf op het toilet hier heeft u een werkelijk verbluffend uitzicht op de kloof. De trekking vandaag is een stuk minder intensief omdat het eerste stuk van het pad vlak loopt en uiteindelijk geleidelijk naar beneden gaat. U passeert enkele watervallen (pas op het kan hier erg glad zijn!) en na 2 uur wandelen komt u aan in het dorpje Da Shen Gou, gelegen op een hoogte van 2060 meter. Hier luncht u in Tina's Guesthouse, het eindpunt van de trekking. Indien u nog energie over heeft kunt u nog een spectaculaire afdaling maken verder naar beneden. Via een steil afdalend pad komt u uit bij het oorverdovende geluid van de Jinsha-rivier, die gewelddadig door de kloof dendert. Maar u kunt er ook voor kiezen direct na de lucht terug te reizen naar Lijiang. Op de terugweg rijdt u over een smalle weg langs de kloof. U kunt meerdere malen stoppen om foto’s te maken van het prachtige landschap en van de Yangtze rivier. Indien de tijd het toelaat, kunt u stoppen bij de First Bend of the Yangtze rivier, een grote bocht in de Yangtze. U heeft nog een laatste overnachting in Lijiang.

Noot: de trekking van uw guesthouse naar Tina's Guesthouse duurt ongeveer 4 uur. Mocht u de afdaling naar de Jingsha-rivier willen maken, dan moet u 1,5  à 2 uur extra rekenen.
Dag 18 Lijiang - Dali
Vandaag gaat de reis door naar Dali. Net als in Lijiang leven ook hier een groot aantal minderheden. Dali ligt op de westelijke oever van het schilderachtige Erhai meer, één van de zeven grote meren in China. De betekenis van Erhai is oor-meer, vernoemd naar de vorm van een menselijk oor. Indrukwekkend zijn de enorme bergtoppen die nog duizenden meters boven Dali en het meer uittorenen. De bergen lenen zich uitstekend voor een mooie wandeling. Na de lunch neemt u de kabelbaan vanaf de Zonghe tempel naar de Cang berg en wandelt ca. 12 km over een vlak pad langs watervallen en beekjes. Het uitzicht over de vallei met 2000 meter lager het Erhai meer is schitterend. De kabelbaan bij de Gantong tempel brengt u vervolgens weer naar beneden, waarna u naar uw hotel wordt gebracht.
Dag 19 Dali
Dag ter vrije besteding in Dali. U kunt vandaag bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de oude binnenstad van Dali. Langs de vele smalle straatjes staan huizen, hotels en vindt u veel winkeltjes met Chinese kruiden en thee. Ook kunt u hier vanaf gezellige terrasjes het straatbeeld aanschouwen. Uw gids kan u hier meer informatie over geven.
Dag 20 Dali - Chengdu
Een deel van de ochtend heeft u nog vrij te besteden. Vervolgens transfer naar de luchthaven van Dali voor de vlucht naar Chengdu. Na ontvangst wordt u door onze lokale vertegenwoordiging naar het hotel gebracht. U heeft nog een laatste overnachting in Chengdu alvorens u morgen weer terugvliegt.  
Dag 21 Chengdu - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog een deel van de dag vrije te besteden in Chengdu. Vervolgens transfer naar de luchthaven. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • lokale vliegreizen Beijing - Lanzhou, Chengdu - Lijiang en Dali - Chengdu
  • luchthavenbelasting en heffingen
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visum China €247,50 per persoon (vooraf online aan te vragen)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele excursies en entreegelden
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Dong Fang Hotel - Beijing
Het Dong Fang Hotel in Beijing is één van de oudste en meest iconische hotels in de stad. Het hotel, met in totaal 288 kamers, werd oorspronkelijk gebouwd in het jaar 1918 en heeft een rijke geschiedenis: in de loop der jaren heeft het hotel gasten uit de gehele wereld verwelkomd, waaronder ook enkele beroemde politieke figuren en beroemdheden. De accommodatie beschikt dan ook over boutique kamers, waar de historie nog duidelijk zichtbaar is. Hier is de historische charme en allure behouden! Daarnaast beschikt de accommodatie over westerse, middenklasse (familie)kamers met comfortabele inrichting. 

Het hotel is gunstig gelegen in het centrum van Beijing, in de buurt van belangrijke bezienswaardigheden zoals de Verboden Stad, het Tiananmen-plein en de Tempel van de Hemel. Dit maakt het een ideale uitvalsbasis voor toeristen die de stad willen verkennen. 
 

Great Wall Inn Gubeikou - Beijing
Stelt u eens voor; u wordt wakker, kijkt uit uw raam en het eerste dat u ziet is de Chinese Muur. Dit kan wanneer u overnacht in het guesthouse Great Wall Inn Gubeikou. Het dorp Gubeikou speelde een belangrijke verdedigingsrol tijdens de Ming-dynastie. Deze authentieke accommodatie, dat gerund wordt door een lokale familie, is de ideale overnachtingsplek tijdens een meerdaagse trekking over de Grote Muur. Slechts 20 minuten lopen en u staat aan de voet van dit immense bouwwerk. De kamers zijn eenvoudig ingericht. Ontbijt en diner (tevens eenvoudig) zijn inbegrepen.

Xiahe Overseas Tibetan Hotel - Xiahe
Het Overseas Tibetan Hotel in Xiahe ligt op een centrale locatie in Xiahe. De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp, het Labrang Klooster, ligt op slechts 10 minuten loopafstand. Voor een hapje en een drankje kunt u terecht bij The Everest Café, wat onderdeel is van het hotel. Hier kunt u genieten van een westers ontbijt, maar kunt u ook voor de lunch en het diner terecht. 

De accommodatie beschikt over 40 kamers. De kamers zijn modern, met wifi in de kamers. Gelukkig hebben de kamers wel hun Tibetaanse stijl behouden; in de accommodatie vindt u dan ook volop kleurrijke tapijten en heel veel houtsnijwerk. 

Het hotel staat bekend om haar gastvrije ontvangst en haar Tibetaanse service. Het Overseas Tibetan Hotel is dan ook een absolute aanrader voor reizigers die een authentieke ervaring kunnen waarderen en op zoek zijn naar het 'Tibet gevoel'!

Langmusi Grand Hotel - Langmusi
Het Langmusi Grand Hotel ligt in het centrum van Langmusi. Het dorpje ligt op een hoogte van 3300 meter en is vrij eenvoudig en klein. Er zijn een aantal winkels en restaurantjes gevestigd aan de hoofdweg. Hoewel het hotel een nette uitstraling heeft, moet u hier zeker geen luxe verwachten. Er is een restaurant waar u met mooi weer kunt u genieten van de zon op het terras. Hopelijk kunt u een typisch Chinees ontbijt waarderen, want het hotel biedt geen Westerse opties. De kamers zijn netjes en ingericht met Tibetaanse stijlelementen, voorzien van televisie en badkamer met douche.

Old House Hotel (Guyun Inn) - Songpan
Het Old House Hotel, ook wel Guyun Inn genoemd, is een eenvoudig guesthouse in Songpan. U verblijft hier in een oud Tibetaans huis met een gezellige binnenplaats, waar u iets kunt eten of drinken. Het guesthouse wordt gerund door een lokale familie en ligt op 200m van de oude stad, met volop eetgelegenheden in de buurt. De kamers zijn zeer eenvoudig, maar schoon. Waterverwarming moet een uur voor het douchen worden ingeschakeld. De hoge ligging van Songpan kan voor koude nachten zorgen, maar u vindt een comfortabel dik dekbed en dekens op uw kamer, voor een aangename nachtrust. Verwacht in het Old House Hotel dus geen luxe, maar wel een bijzondere reiservaring.

Wen Jun Mansion Hotel - Chengdu
Het Wen Jun Mansion Hotel ligt in een leuk straatje in het centrum van Chengdu. De kamers liggen rondom een courtyard waar u ’s ochtends genieten van een prima Westers en Chinees onbijtbuffet. Het Wen Jun Mansion Hotel is gebouwd in een prachtige Chinese stijl en de kamers zijn ruim en schoon. Ze beschikken over airconditioning en alle andere nodige faciliteiten. Het hotel heeft vier verdiepingen maar geen lift. U kunt uw koffers naar boven laten brengen door een van de medewerkers (een fooi wordt gewaardeerd). Het personeel is erg behulpzaam en spreekt goed Engels. Doordat het hotel heel centraal ligt, is het een goed uitgangspunt voor het maken van excursies. Op eigen gelegenheid kunt u het Culture Park bezoeken welke schuin tegenover het hotel is gelegen.

Manty House - Lijiang
Het boutique hotel Manty House ligt verscholen in één van de smalle straatjes van Lijiang. Vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht over Lijiang’s oude stad. Tijdens een verblijf in Manty House kunt u de drukte van de stad achter u laten om te genieten van de natuur en de rustgevende omgeving. Het hotel bestaat uit slechts 11 kleurrijk ingerichte kamers,  met subtiele Chinese accenten. Het ontbijt wordt geserveerd in de gemeenschappelijke lounge, waar u tevens terecht kunt gedurende de dag voor een kopje koffie of thee. Let op: er is alleen wifi beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimtes van het hotel.  Op slechts 15 minuten loopafstand vindt u het oude centrum, de Wang Gu Lou Pagoda en Mu Family Mansion.

Tea and Horse Guesthouse - Tiger Leaping Gorge
Het Tea and Horse Guesthouse is één van de betere accommodaties langs de beroemde Tiger Leaping Gorge trekking route. De eenvoudige guesthouse wordt gerund door een vriendelijke lokale familie en ligt in de Yacha Village, ongeveer op de helft van de route tussen Qiaotou en Tina’s Guesthouse. Het Guesthouse beschikt over comfortabele kamers. Wij boeken voor u een kamer met eigen badkamer. Er is een restaurant waar u naar toe kunt voor een welverdiende lokale of westerse maaltijd. Een goede plek om van het indrukwekkende uitzicht op de Jade Dragon Snow Mountain te genieten is vanaf het terras. Tea and Horse Guesthouse is een heerlijke plek om uit te rusten na een mooie dag hiken.

Jim's Tibetan Hotel - Dali
"Een gezellige accommodatie, omgeven door groen en in Tibetaanse sfeer". Zo zouden wij Jim's Tibetan Hotel omschrijven. Het hotel ligt op 5 minuten lopen van de oude binnenstad van Dali. In de buurt vindt u genoeg restaurantjes en andere winkels. De kamers ogen een beetje ouwbollig maar zijn voorzien van moderne faciliteiten als airco, ventilator en een waterkoker. Het hotel beschikt ook over een restaurant waar Chinese, Tibetaanse en westerse gerechten geserveerd worden. Op het dakterras kunt u genieten van het prachtige uitzicht.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »