Menu

Oude hoofdsteden en UNESCO erfgoed

Tijdens deze privé rondreis staat een bezoek aan bijzondere UNESCO Werelderfgoed locaties (cultureel en historisch) en de vier grote oude hoofdsteden van China centraal. De reis start in de wereldstad Shanghai, vanwaar u een bezoek brengt aan Tongli en Suzhou. Twee leuke stadjes met vele bruggen, kanalen, traditionele huizen en fraai aangelegde tuinen. In Xi'an gaat u fietsen over de oude stadsmuur en ziet u een van de cultuurhistorische wereldwonderen: het Terracotta Leger. Na de Longmen Grotten in Luoyang reist u verder naar Zhengzhou en Dengfeng, waar het beroemde Shaolin klooster op het programma staat. Tot slot mag een bezoek aan Beijing natuurlijk niet ontbreken in deze UNESCO werelderfgoed reis. Deze reis is een absolute aanrader voor cultuurliefhebbers!

Reisduur: 15 dagen

Shanghai - Suzhou - Nanjing - Xi'an - Luoyang - Zhengzhou - Beijing

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Oude hoofdsteden en UNESCO erfgoed inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Bezoek aan veel cultureel en historisch erfgoed.
 • Compleet programma met veel excursies inclusief entreegelden, maar ook hier en daar vrije tijd.
 • U leert meer over Kungfu en ziet een traditionele voorstelling van de monniken in het Shaolin Klooster.
 • Begeleiding van deskundige Engelssprekende gidsen zodat u volledige informatie krijgt.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Brug in Suzhou - China - foto: pixabay
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Shanghai
Vandaag start uw reismet PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Shanghai wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vlucht of alvast, op eigen gelegenheid, een eerste indruk van de stad kunt opdoen. Shanghai is de grootste haven, belangrijkste handelsstad en een van de groeisteden van China. Overal verrijzen winkelcomplexen en kantoorgebouwen. De oude plekjes van de stad zijn toch ook nog te vinden. De bekende ‘boulevard’ de Bund, de Jade Boeddha tempel, de Yu-tuin en de oude stad zijn hier goede voorbeelden van. Nanjing Road is dé winkelstraat van Shanghai. Vergeet u vooral het Shanghai Museum niet. Hier is een indrukwekkende collectie te zien van China’s culturele geschiedenis.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Shanghai
Dag ter vrije besteding. Een leuke manier om Shanghai te verkennen is per fiets. Het autoverkeer van Shanghai bevindt zich grotendeels op de ringweg, daardoor is het eenvoudig en veilig om in de binnenstad te fietsen. Indien gewenst kunnen wij een fietstour vooraf voor u reserveren. Dit kan ook onder leiding van een Nederlandse gids. U bezoekt één van de Lilongs, traditionele wijken van Shanghai. Het is bijzonder om het grote contrast te zien tussen de moderne hoge wolkenkrabbers en deze kleine wijkjes met oude huizen, waar het leven zich nog vooral op straat afspeelt. U fietst vervolgens naar de voormalige French Concession, een wijk met uiteraard veel invloeden uit de Franse tijd. In Fuxing Park komen de gepensioneerde inwoners van Shanghai samen om te dansen, een spelletje te spelen of Tai Chi te beoefenen. De fietstocht eindigt op de boulevard de Bund.

Noot: de duur van de fietstour bedraagt ca. 3,5 uur. De transfers van een naar het startpunt zijn niet inbegrepen. Onderweg wordt gestopt om wat typisch Chinese lekkernijen te proberen.
Dag 3 Shanghai - Tongli - Suzhou
Vanochtend verkent u samen met uw gids een nog een tweetal bezienswaardigheden van de stad. Zo bezoekt u de Yu Garden, die u middels een zigzagbrug bereikt. Chinezen geloven dat geesten alleen rechtdoor kunnen voortbewegen, dus een zigzagbrug houdt de kwade geesten buiten. Via kleine paadjes en poortjes loopt u door verschillende delen van de tuin. Naast Yu Garden vindt u de taoïstische Chenghuang Tempel. Dagelijks komen hier vele Chinezen om te bidden. De tempel wordt ook wel de City God Temple genoemd omdat de tempel volgens legende de lokale god herbergt. In de middag verlaat u de stad en rijdt u naar Tongli, een leuk stadje met vele bruggen, kanalen en traditionele huizen. U maakt een boottocht over de kanalen en bezoekt het oude stadscentrum. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie in Suzhou gebracht, waar u de komende nacht verblijft.

Tip: bezoek vanavond alvast de ‘Tuin van de Nederige Bestuurder’. Hier kunt u tevens genieten van opera voorstellingen en Chinees theater.
Dag 4 Suzhou - Nanjing
Suzhou is bekend om de vele fraai aangelegde tuinen, kanalen, bruggen en pagodes en wordt ook wel het ‘Venetië van het Oosten’ genoemd. Met uw gids bezoekt u de Wangshi Garden, waar kunst, natuur en architectuur op een bijzondere wijze zijn samengevoegd. U sluit de ochtend af met een wandeling over de historische Pingjiang Road. Na de lunch (niet inbegrepen) wordt u naar het treinstation gebracht en reist u in circa 1 uur naar Nanjing. Nanjing, de provinciehoofdstad van Jiangsu, ligt aan de westelijke oever van de Yangtze rivier en was vroeger twee keer de hoofdstad van China. U wordt verwelkomd door uw gids en naar uw hotel gebracht. In de namiddag bezoekt u de Confucius tempel (Fuzimiao Temple), gelegen aan de Qinhuai rivier. Door de eeuwen heen is de wijk waar de tempel zich bevind altijd een plaats voor Confucianisme studies geweest. De oude universiteit werd in 1985 gerestaureerd. Nu is vindt u hier een smeltkroes van winkeltjes, restaurants en vermaak.

Tip: sluit de avond af met een boottocht over de Qinhuai rivier.
Dag 5 Nanjing
In Nanjing zijn nog veel invloeden te zien uit de Ming-dynastie, waaronder de langste stadmuur ter wereld. U brengt samen met een gids vandaag een bezoek aan het Ming Xiaoling mausoleum, als keizerlijke tombe onderdeel van het UNESCO werelderfgoed. U vervolgt de tocht en bezoekt de Gate of China, het paleis en het Yunjing museum. De traditionele techniek van de in Nanjing handgeweven stof Yunjing bestaat al 1500 jaar en heeft de status van immaterieel cultureel erfgoed ontvangen. In het museum vindt u een indrukwekkende, exclusieve collectie.
Dag 6 Nanjing - Xi'an
Na het ontbijt wordt u naar het treinstation gebracht. Per hogesnelheidstrein reist u in circa 5 uur naar Xi'an, de stad met misschien wel de rijkste historie van het land. Gedurende meer dan duizend jaar was het de hoofdstad van China. Xi'an is vooral beroemd om haar cultuurhistorisch wereldwonder: het Terracotta Leger. Deze middag maakt u echter eerst kennis met de stad zelf, en wel op de fiets! Samen met uw gids maakt u een fietstocht over de oude stadsmuur van Xi’an. U bent zeker niet de enige op de fiets, maar mogelijk wel de enige Nederlander! Aansluitend bezoekt u de markt op Hui's street nabij de Bell en Drum Tower.
Dag 7 Xi'an
Vandaag brengt u samen met de gids een uitgebreid bezoek aan een van de cultuurhistorische wereldwonderen: het Terracotta Leger. In 1974 ontdekte een boer, tijdens het bouwen van een put, een Terracotta soldaat. Nu zijn er meer dan 6000 soldaten opgegraven, veilig gesteld in drie grote hallen. Elke soldaat is uniek en ongeveer 1,70 meter lang. De soldaten zijn opgesteld alsof ze zich weerden tegen een aanslag. Samen met uw gids brengt u vandaag een bezoek aan deze bijzondere ontdekking. U zult versteld staan van dit enorme complex uit de Qin dynastie! In de middag bezoekt u de Kleine Pagode van de Wilde Gans.
Dag 8 Xi'an
Dag ter vrije besteding. U kunt Xi'an prima ter voet verkennen. Een leuke route: start bij de Bell Tower, waar dagelijks muziekvoorstellingen plaats vinden. U kunt deze tegen een kleine vergoeding bijwonen. Bezoek vervolgens de Islamitische wijk met als hoogtepunt de Grote Moskee, gelegen op een rustige plek in de stad. Deze moskee uit de 8e eeuw is in Chinese stijl gebouwd maar heeft ook Arabische elementen. Wandel vervolgens door de oude stadswijk met kleine straatjes, lokale markten en leuke winkeltjes. Tip: het Shanxi Sunshine Beauty City Grand Theater is het grootste en mooiste theater van Xi’an. Hier worden spectaculaire avondshows georganiseerd met traditionele "Tang Music and Dance". Tijdens deze show worden er 16 verschillende dumplings geserveerd, elk een unieke vorm, kleur en smaak!
Dag 9 Xi'an - Luoyang
Na het ontbijt stapt u opnieuw op de trein en reist u in circa 1,5 uur naar Luoyang, de derde grote oude hoofdstad die u deze reis bezoekt. Na aankomst op het station ontmoet u uw gids. In de middag brengt u een bezoek aan de bijzondere Longmen Caves. Even buiten Luoyang, aan de oevers van de Yi rivier, vindt u dit complex van ruim 1400 grotten met daarin meer dan 100.000 beelden, uitgehouwen uit de wanden. Het bekendst zijn de Three Binyang Caves en de Ten Thousand Buddha Cave. In het jaar 2000 werden de grotten door UNESCO verklaard tot Werelderfgoed.
Dag 10 Luoyang - Zhengzhou
Vandaag vervolgt u uw reis naar Zhengzhou. Onderweg maakt u verschillende stops, startend met een bezoek aan de Baima tempel (White Horse temple). Deze boeddhistische tempel werd in het jaar 68 gebouwd en is hiermee waarschijnlijk de eerste boeddhistische tempel van China. Vervolgens rijdt u door naar de stad Dengfeng, gelegen aan de voet van een van de vijf heilige bergen van China. De schoonheid van het landschap van het Songshan gebergte is al reden genoeg om het gebied te bezoeken. In de middag bezoekt u de Shaolin Tempel. Dit tempelcomplex bestaat uit een groep boeddhistische tempels, beroemd vanwege hun lange associatie met de zelfverdedigingskunsten. De oorspronkelijke Shaolin tempel werd gesticht tijdens de Noordelijke Wei dynastie en bevindt zich bovenop de berg Song. U woont een traditionele Kungfu show bij, gegeven door de monikken die in het klooster worden opgeleid. Een leuke ervaring! In het naastgelegen Pagoda Forest vindt u een verzameling van pagodes. Het is het gootste Pagoda Forest van China. Sinds 2010 zijn zowel de Shaolin Tempel en het Pagoda Forest bijgeschreven bij UNESCO als historische monumenten van Dengfeng. In ongeveer 1,5 uur rijdt u vervolgens naar Zhengzhou, de hoofdstad van de provincie Henan. In de avond is het leuk om Erqi (February 7) Square te bezoeken. Dit grote plein en middelpunt van de stad komt´s avonds tot leven wanneer een markt de ruimte vult. Hier vindt u een grote verscheidenheid aan artikelen, van budgetkleding tot kunst en handwerk en ook vele eetkraampjes met verschillende Chinese- en buitenlandse specialiteiten.
Dag 11 Zhengzhou - Beijing
Zhengzhou ligt aan de Gele Rivier, na de Yangtze Rivier de langste rivier van China. Omdat er nog veel overblijfselen van de Xia Dynastie (China's eerste dynastie) aan de oevers van de rivier te vinden zijn, wordt deze ook wel ´bakermat van de Chinese beschaving´ genoemd. Vandaag bezoekt u de Zhengzhou Yellow River Scenic Area, een groot park op 30 km ten noordwesten van Zhengzhou. U vindt hier tempels, historische beelden, heuvels om door te zwerven en bovenal mooie zichten op de Gele Rivier. Per hovercraft verkent u een stukje van de Gele Rivier. Vervolgens bezoekt u Erqi (February 7) Square, met de Erqi Memorial Tower. In de loop van de middag wordt u naar het treinstation van Zhengzhou gebracht en reist u in circa 3 uur naar Beijing. Na aankomst in Beijing wordt u naar uw hotel gebracht. Beijing is de hoofdstad van China en een echte wereldstad. De stad ontwikkelt zich volop en overal verrijzen wolkenkrabbers en winkelcomplexen.
Dag 12 Beijing
Samen met uw gids bezoekt u vandaag u de Verboden Stad. In dit paleizencomplex leefde vroeger de keizer en zijn complete hofhouding. Vervolgens bezoekt u het Plein van de Hemelse Vrede (Tian’anmen plein), waar in 1989 de beruchte studentenopstand plaatsvond. Het plein ligt midden in het centrum en is met haar 400.000 m2 het grootste plein ter wereld. In de middag bezoekt u de Tempel van de Hemel, tevens een van de hoogtepunten van Beijing. Dit keizerlijk complex van religieuze gebouwen werd bezocht door de keizers van de Ming en Qing dynastieën. Men hield er jaarlijkse gebedsceremonies voor een goede oogst. In 1988 werd de Tempel van de Hemel benoemd tot UNESCO werelderfgoed, vanwege de belangrijke invloed die het had op architectuur en landschapsontwikkeling gedurende vele eeuwen in het Verre Oosten. Rondom het complex zijn veel sportende Chinezen. Wanneer u wilt, kunt u meedoen aan een les Tai Chi of meedansen met de Chinezen in het park. Belangrijk: Sinds kort is een bezoek aan de Verboden Stad gelimiteerd tot een beperkt aantal bezoekers per dag. Wanneer u vooraf geen bezoek heeft geboekt, kan het zijn dat een bezoek aan de Verboden Stad niet mogelijk blijkt te zijn. Tevens is het goed te weten dat de Verboden Stad op maandag gesloten is.
Dag 13 Beijing
Vandaag brengt u een bezoek aan een van de bekendste bezienswaardigheden van Beijing; de Chinese Muur bij Mutianyu. Dit bezoek mag natuurlijk niet ontbreken tijdens uw reis door China! De totale lengte van de muur is ongeveer 6200km en strekt zich uit van Shanhaiguan tot Lop Nur. De muur werd gebouwd om de diverse Chinese staten te beschermen tegen invallen van nomadische ruitervolkeren uit het noorden. Mutianyu ligt iets verder van Beijing en is daarom een minder druk bezocht deel van de muur. Kenmerkend zijn de prachtige vergezichten waar u de muur als een slang over de bergen kunt zien liggen. Om op de muur te komen maakt u een stevige klim (optioneel kan dit ook per kabelbaan). Geniet in uw eigen tempo van dit imposante bouwwerk, dat beschouwd wordt als een van de grootste wonderen uit de geschiedenis van de wereld. Vanaf de muur kunt u genieten van het prachtige uitzicht. Een bijzondere ervaring! In de middag keert u terug naar de stad.

Noot: optioneel kunt u op de terugweg naar Beijing het Zomerpaleis bezoeken, gelegen buiten de drukte van de stad. In de 12e eeuw werd deze tempel gebruikt als zomerverblijf voor de keizerlijke familie en sinds 1998 staat het op de Werelderfgoedlijst. U kunt hier een wandeling maken langs alle prachtige tempels, paviljoens en tuinen. De belangrijkste gebouwen van het Zomerpaleis kijken uit over het Kunming meer, met de zeventien bogenbrug.
Dag 14 Beijing
Dag ter vrije bsteding in Beijing. U kunt vandaag op eigen gelegenheid de hoofdstad van China verder verkennen. Erg leuk is dit om per fiets te doen. Deze kunt u eenvoudig bij uw hotel of in het centrum huren. Indien gewenst kunt u in overleg met de gids een 'Hutong tour' maken. Al wandelend of fietsend bezoekt u een oude stadswijk en indien mogelijk een lokaal schooltje (niet mogelijk wanneer de scholen gesloten zijn). Hutongs zijn oude stadswijken die bijna allemaal verdwenen zijn door de nieuwbouw in Beijing. Omdat er nog maar weinig Hutongs zijn, wordt die wel commerciëler maar het is de moeite waard om de ommuurde wijk te bezoeken en het lokale leven te zien. Noot: Eventueel kunnen we ook een avondprogramma voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan een Chinese Opera of Peking eend diner.
Dag 15 Beijing - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog een deel van de dag vrije te besteden in Beijing. Op tijd voor uw vlucht wordt u naar de luchthaven van Beijing gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • lokale treinreizen Suzhou - Nanjing - Xi'an - Luoyang, Zhengzhou - Beijing, 2e klas
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visum China €247,50 per persoon (vooraf online aan te vragen)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele excursies en entreegelden
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Fangyuan Jinling Plaza - Nanjing
Het Fangyuan Jinling Plaza Hotel ligt in het Gulou district, centraal in Nanjing. beschikt over prachtige kamers en suites met een frisse inrichting. In het restaurant vindt u een variatie van lokale en internationale gerechten op het buffet. Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van de fitnessfaciliteiten, sauna of kiezen voor een massage in de schoonheidssalon.

Sihai Yijia Boutique Hotel - Xi'an
Het Sihai Yijia Boutique hotel in Xi’an beschikt over 72 sfeervol ingerichte en ruime kamers met grote bedden. U heeft hier de keuze uit kamers in klassiek Chinese stijl en kamers in modern Noord-Europese stijl. Bij boeking kunt u uw voorkeur doorgeven. Verder beschik het hotel over een restaurant en spa. In de nabije omgeving vindt u het Daming Palace National Heritage Park. In dit park treft u de overblijfselen van het voormalig keizerlijk paleis van de Tang Dynastie. Ook is er een sportveld, een vijver en zijn er tentoonstellingen waarin u meer leert over de archeologische vondsten van het paleis. Het treinstation van Xi’an ligt op ca. 4 km afstand van het hotel. Sihai Yijia Boutique hotel is een prima keuze in Xi’an wanneer u op zoek bent naar een goede middenklasse accommodatie.

Peony Hotel - Luoyang
Luoyang's Peony Hotel ligt in het commerciële gebied van de stad, in de buurt van Wangcheng Park. De kamers en suites van het Peony Hotel zijn uitgerust met alle standaard voorzieningen die u bij een middenklasse hotel mag verwachten. Er zijn meerdere restaurants aanwezig, die een goede selectie van Chinese en westerse gerechten serveren. Gasten kunnen gebruik maken van fitnessfaciliteiten en na een lange dag ook ontspannen in de sauna of genieten van een massage in de schoonheidssalon. Of neem een drankje in de bar en speel een partijtje schaak, poker, biljart of tafeltennis.

Sunworld Hotel Wangfujing - Beijing
Het Sunworld Hotel Wangfujing is een 4-sterren accommodatie gelegen op loopafstand van Wangfujing; één van de meest populaire winkel- en uitgaansgebieden van Beijing. Hier vindt u tal van winkels, restaurants en culturele bezienswaardigheden.

De accommodatie beschikt over 302 kamers, variërend van standaardkamers tot suites en executive kamers. De kamers zijn modern ingericht en zijn uitgerust met voorzieningen zoals airconditioning, televisie, minibar en gratis wifi.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »