Menu

Highlights China

Deze 12-daagse rondreis is samengesteld voor reizigers die de highlights van China willen ontdekken. De wereldsteden Shanghai en Beijing kunt u prima op eigen gelegenheid verkennen. Ook geniet u van de rustige, groene omgeving bij Longsheng en Yangshuo. In Xi'an bezoekt u, samen met uw gids, het bijzondere Terracotta Leger. Ook een excursie naar een rustiger gedeelte van de Grote Muur is inbegrepen. Tijdens de (privé) transfers en de genoemde excursies wordt u begeleid door een Engelsprekende gids.

Reisduur: 12 dagen

Shanghai - Ping'an - Yangshuo - Xi'an - Beijing

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Highlights China inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Aangenaam reistempo en gevarieerd programma.
 • Begeleiding van Engelssprekende privé gidsen tijdens transfers en bezoeken aan het Terracotta Leger en de Grote Muur (rustig gedeelte).
 • Lange afstanden legt u af per vliegtuig of nachttrein zodat u weinig reistijd verliest.
 • Onze gidsen mogen u niet naar souvenirshops brengen.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Soldaat van Terracotta Leger in Xi'an - China - foto: rechtenvrij
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Shanghai
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Shanghai wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vlucht of alvast, op eigen gelegenheid, een eerste indruk van de stad kunt opdoen. Shanghai is de grootste haven, belangrijkste handelsstad en een van de groeisteden van China. Overal verrijzen winkelcomplexen en kantoorgebouwen. De oude plekjes van de stad zijn toch ook nog te vinden. De bekende ‘boulevard’ de Bund, de Jade Boeddha tempel, de Yu-tuin en de oude stad zijn hier goede voorbeelden van. Nanjing Road is dé winkelstraat van Shanghai. Vergeet u vooral het Shanghai Museum niet. Hier is een indrukwekkende collectie te zien van China’s culturele geschiedenis.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Shanghai
Dag ter vrije besteding. Fuxing Park, gelegen in French Concession is een bezoek (in de ochtend) zeker waard. Lokale inwoners (veelal ouderen) zijn hier iedere ochtend aan het dansen, doen Tai Chi of komen bij elkaar om te praten. Iedereen is erg nieuwsgierig. Als je wilt raak je eenvoudig in gesprek met iemand want zelfs de ouderen spreken Engels hier.
Dag 3 Shanghai - Guilin - Ping an / Longji
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Guilin. Na aankomst volgt de transfer naar Ping'an, gelegen nabij Longsheng / Longji. In deze omgeving liggen de bekende rijstterrassen, ook wel de ‘rug van de draak’ genoemd. De rijstterrassen tellen soms wel honderden niveaus. Het landschap onderweg is prachtig met aan de horizon de karstgebergtes. Longsheng is tevens bekend om de verschillende bergstammen die hier wonen. Bij een van deze stammen is het gebruikelijk dat de vrouwen hun haar niet afknippen. Hun haar kan dan ook een lengte hebben van 1.50 meter. U overnacht in een kleinschalig guesthouse in Ping’an, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de rijstterrassen. Het guesthouse is niet per auto bereikbaar maar ligt op een loopafstand van ongeveer 25 minuten. We adviseren voor deze overnachting een rugzak met de belangrijkste benodigdheden mee te nemen. Uw hoofdbagage kunt u tegen geringe betaling (ca. CNY 10-15 per stuk) aan de voet van de berg in opslag achter laten. Wilt u uw hoofdbagage meenemen naar de accommodatie dan kunt u deze naar boven laten brengen. U dient de kofferdragers ter plaatse te betalen (ca. CNY 100-150 per stuk). Na aankomst brengt u een bezoek aan de rijstvelden.
Dag 4 Ping'an / Longji - Yangshuo
Deze ochtend kunt u op eigen gelegenheid nogmaals een wandeling in de omgeving van Ping'an maken. Er zijn diverse routes mogelijk, zoals "seven stars with moon" of "nine dragons and five tigers". Ook kunt u het dorpje bezichtigen en souvenirs kopen. In de middag volgt de transfer naar Yangshuo. Hier verblijft u de komende drie nachten. De rest van de dag is ter vrije besteding. De plaats Yangshuo ligt midden tussen de bamboebossen en rijstvelden en is zeker een bezoek waard. De omgeving van Yangshuo leent zicht uitstekend voor het maken van een fietstocht. U fietst door de rijstvelden en het schilderachtige karstgebergte. Op het platteland is beperkt verkeer waardoor het fietsen aangenaam is. Op een uurtje fietsen van Yangshuo ligt het plaatsje Gaotian. De markt hier is een belevenis en fotogeniek. Vraag uw gids naar de juiste marktdagen.

Noot: probeer Yangshuo tijdens de weekenden te vermijden. In het weekend wordt het stadje overspoeld door Chinese toeristen. Wanneer u buiten het centrum verblijft merkt u hier minder van.
Dag 5 Yangshuo
Dag ter vrije besteding. U hoeft zich zeker niet te vervelen in Yangshuo! Indien u wenst kan PANGEA Travel verschillende excursies vooraf voor u reserveren. Ga bamboevlot varen, geniet van een ontspannen massage/accupunctuur, volg een les Chinese taal of een les Tai Chi en maak kennis met de Chinese sport. Erg leuk is een bezoek aan het Impression Liu Sanjie Theater. In deze show, onder regie van Zhang Yimou (verzorgde ook de opening van de Olympische Spelen 2008) spelen ongeveer 600 acteurs mee.
Dag 6 Yangshuo
Dag ter vrije besteding. Als u van fietsen houdt dan is een fietstocht naar de maanheuvel een echte aanrader. De heuvel heet zo omdat u hier een maanboog vindt. Op de top wordt u beloond met een adembenemend uitzicht over de rijstvelden, de rivieren en de kalkstenen bergtoppen.
Dag 7 Yangshuo - Guilin - Xi'an
U wordt naar de luchthaven van Guilin gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Xi'an. Na aankomst volgt transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt Xi'an prima ter voet verkennen. Indien de tijd het toelaat, kunt u op eigen gelegenheid een rondwandeling maken door de Islamitische wijk van Xi'an. Een leuke route: start bij de Bell Tower, waar dagelijks muziekvoorstellingen plaats vinden. U kunt deze tegen een kleine vergoeding bijwonen. Bezoek vervolgens de Islamitische wijk met als hoogtepunt de Grote Moskee, gelegen op een rustige plek in de stad. Deze moskee uit de 8e eeuw is in Chinese stijl gebouwd maar heeft ook Arabische elementen. Wandel vervolgens door de oude stadswijk met kleine straatjes, lokale markten en leuke winkeltjes.

Tip: Het Shanxi Sunshine Beauty City Grand Theater is het grootste en mooiste theater van Xi’an. Hier worden spectaculaire avondshows georganiseerd met traditionele "Tang Music and Dance". Tijdens deze show worden er 16 verschillende dumplings geserveerd, elk een unieke vorm, kleur en smaak!
Dag 8 Xi'an
Vandaag brengt u samen met de gids een uitgebreid bezoek aan een van de cultuurhistorische wereldwonderen: het Terracotta Leger. In 1974 ontdekte een boer, tijdens het bouwen van een put, een Terracotta soldaat. Nu zijn er meer dan 6000 soldaten opgegraven, veilig gesteld in drie grote hallen. Elke soldaat is uniek en ongeveer 1,70 meter lang. De soldaten zijn opgesteld alsof ze zich weerden tegen een aanslag. In dit enorme complex staan ruim 6000 stenen krijgers uit de Qin dynastie. Na afloop keert u terug naar het hotel. De rest van de middag is vrij te besteden. Xi'an is een leuke stad om per fiets te verkennen. Maak bijvoorbeeld een fietstocht over de oude stadsmuur van Xi'an. U bent zeker niet de enige op een fiets, maar mogelijk wel de enige Nederlander!
Dag 9 Xi'an - Beijing
Het grootste gedeelte van de dag is ter vrije besteding. In de avond wordt u naar het treinstation gebracht. U reist per nachttrein naar Beijing waar u de volgende ochtend arriveert. U overnacht aan boord van de trein, in een vier persoonscouchette, op indeling met andere reizigers.

Noot: We proberen altijd een privé coupe met soft sleepers te reserveren indien u met vier personen reist. Indien gewenst kunt u vandaag ook per dagtrein in ca. 5,5 uur naar Beijing reizen. De meerprijs inclusief extra hotelovernachting is op aanvraag.
Dag 10 Beijing
Na aankomst op het treinstation van Beijing wordt u verwelkomd door uw lokale gids en naar een ontbijtlocatie gebracht. Vervolgens staat er een bezoek aan de Grote Muur bij Juyongguan op het programma. Dit bezoek mag absoluut niet ontbreken tijdens de reis. De totale lengte van de muur is ongeveer 6200km en strekt zich uit van Shanhaiguan tot Lop Nur. De muur werd gebouwd om de diverse Chinese staten te beschermen tegen invallen van nomadische ruitervolkeren uit het noorden. Geniet in uw eigen tempo van dit imposante bouwwerk dat beschouwd wordt als een van de grootste wonderen uit de geschiedenis van de wereld. Vanaf de muur kunt u genieten van het prachtige uitzicht. Na dit bezoek volgt transfer naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 11 Beijing
Dag ter vrije besteding. Beijing is vooral bekend om haar Plein van de Hemelse Vrede (Tian’anmen plein), waar in 1989 de beruchte studentenopstand plaatsvond. Het plein ligt midden in het centrum en is met haar 400.000 m2 het grootste plein ter wereld. Vervolgens kunt u de Verboden Stad bezoeken. In dit paleizencomplex leefde vroeger de keizer en zijn complete hofhouding. Ook kunt u eventueel een bezoek brengen aan het Zomerpaleis, gelegen buiten de drukte van de stad. In de 12e eeuw werd deze tempel gebruikt als zomerverblijf voor de keizerlijke familie. U kunt hier een wandeling maken langs alle prachtige tempels, paviljoens en tuinen. De belangrijkste gebouwen van het Zomerpaleis kijken uit over het Kunming meer, met de zeventien bogenbrug.

Belangrijk: Sinds kort is een bezoek aan de Verboden Stad gelimiteerd tot een beperkt aantal bezoekers per dag. Indien u vooraf geen bezoek heeft geboekt, kan het zijn dat een bezoek aan de Verboden Stad niet mogelijk blijkt te zijn. Tevens is het goed te weten dat de Verboden Stad op maandag gesloten is.
Dag 12 Beijing - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in Beijing. Op eigen gelegenheid kunt u deze hoofdstad van China verder verkennen, bijvoorbeeld per fiets. De Tempel van de Hemel is een van de hoogtepunten van Beijing. Rondom deze tempel ziet u veel sportende Chinezen. Wanneer u wilt, kunt u meedoen aan een les Tai Chi. Ook kunt u naar het Olympisch dorp reizen, gelegen in het noorden van Beijing. U kunt hier per taxi of metro naartoe (2x overstappen vanuit het centrum). U vindt hier o.a. het Bird's Nest en de Watercube. Na de Olympische Spelen hebben ze hier een groot overdekt zwemparadijs van gemaakt. Vervolgens transfer naar de luchthaven. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • lokale vliegreizen Shanghai - Guilin en Guilin - Xi'an
  • luchthavenbelasting
  • lokale treinreis Xi'an - Beijing
  • genoemde transfers per auto met privéchauffeur
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • boekingskosten: € 25 per boeking
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visum China €247,50 per persoon (vooraf online aan te vragen)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele excursies en entreegelden
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • opslag hoofdbagage in Ping'an (ca. CNY 10-15 per stuk)
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Rayfont Downtown Hotel Shanghai - Shanghai
Het Rayfont Downtown Hotel ligt in Shanghai, in het Xuhui district. Het is ongeveer 5 à 10 minuten lopen naar de metro en het Jiashan Road Station. Genoeg mogelijkheden dus om met het openbaar vervoer deze wereldstad te ontdekken. Rondom het hotel bevinden zich ook een shoppingmall en verscheidene restaurants, de ligging van dit hotel is dus echt top! Het hotel beschikt over een binnenzwembad, hier kunt u de drukte van Shanghai achter u laten en even tot rust komen. Ook is er een sauna en fitness-ruimte aanwezig. Het restaurant serveert Chinese maar ook Westerse gerechten, maar het is zeker een aanrader om de vele restaurants in de buurt ook eens te proberen!

Ping'an Guesthouse - Ping'an
Bent u op zoek naar een kleinschalig guesthouse? In Ping’an verblijft u in een traditioneel guesthouse, gerund door een lokale familie. Deze eenvoudige accommodatie ligt tussen de rijstterrassen en is niet per auto bereikbaar. U wandelt in ongeveer 25 minuten vanaf de autoweg door de prachtige omgeving naar het guesthouse. De koffers worden tegen betaling naar de accommodatie gebracht. Ook is het mogelijk een deel van de bagage aan de voet van de berg in opslag achter te laten tegen geringe betaling. De kamers zijn eenvoudig met eigen badkamer en airconditioning is mogelijk. Geniet van de huisgemaakte maaltijden in het restaurant en het gastvrije onthaal!

Snow Lion Resort - Yangshuo
Snow Lion Resort is een kleinschalig hotel, rustig gelegen aan de Li rivier. Vanuit het hotel kunt u wandelen en fietsen, maar u hebt ook de mogelijkheid om een kookles te volgen. Het Snow Lion Resort heeft ruime kamers, allen met een balkon en met bergzicht of rivier zicht. Ook beschikt het Snow Lion Resort over een zwembad. De managers hebben veel aandacht voor de gasten en spreken goed Engels. In Snow Lion Resort wordt een Westers ontbijt geserveerd en 's middags en 's avonds kunt u de Chinese keuken proberen, het eten hier is fantastisch.

Sihai Yijia Boutique Hotel - Xi'an
Met haar opening in 2017 is het Sihai Yijia Boutique hotel een van de nieuwere aanwinsten in Xi’an. Het hotel beschikt over 72 sfeervol ingerichte en ruime kamers met grote bedden. U heeft hier de keuze uit kamers in klassiek Chinese stijl en kamers in modern Noord-Europese stijl. Bij boeking kunt u uw voorkeur doorgeven. Verder beschik het hotel over een restaurant en spa. In de nabije omgeving vindt u het Daming Palace National Heritage Park. In dit park treft u de overblijfselen van het voormalig keizerlijk paleis van de Tang Dynastie. Ook is er een sportveld, een vijver en zijn er tentoonstellingen waarin u meer leert over de archeologische vondsten van het paleis. Het treinstation van Xi’an ligt op ca. 4 km afstand van het hotel. Sihai Yijia Boutique hotel is een prima keuze in Xi’an wanneer u op zoek bent naar een goede middenklasse accommodatie.

King Parkview Hotel Beijing
Het King Parkview Hotel bevindt zich in het centrum van Beijing; redelijk dichtbij de Verboden Stad, het Jingshan Park, de Bell en Drum Towers, Wangfujing, een metrostation en nog veel meer! Het hotel heeft een fantastische ligging waardoor het erg makkelijk verplaatsen is voor u als gast. Dit charismatische hotel heeft een eigen tuin waarin u even kunt ontsnappen aan de drukte van de grote stad. De kamers zijn prima, maar verwacht niet te veel luxe. Men kiest voornamelijk voor dit hotel vanwege de ligging; vanaf hier is het erg makkelijk om Beijing te ontdekken!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »