Menu

China, Yangtze & Hong Kong

14-daagse stedenreis langs wereldsteden als Beijing, Shanghai en Hong Kong. U ziet de Grote Muur, het Terracotta Leger en maakt een reis per hogesnelheidstrein. Tijdens de cruise op de Yangtze Rivier maakt u kennis met de groene kant van China. Veel excursies en maaltijden zijn inbegrepen. Door de afwisseling is deze individuele reis geschikt voor jong en oud.

Reisduur: 14 dagen

Beijing - Xi'an - Chongqing - Yangtze - Yichang - Shanghai - Hong Kong

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: China, Yangtze & Hong Kong inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Complete reis inclusief genoemde excursies en entreegelden.
 • Door te kiezen voor verschillende vervoersmiddelen, beleeft u het echte China.
 • Geniet op een ontspannen manier tijdens de meerdaagse luxe cruise over de Yangtze rivier.
 • In Hong Kong verblijf in een centraal gelegen hotel met zwembad.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Soldaat van Terracotta Leger in Xi'an - China - foto: rechtenvrij
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Beijing
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Beijing wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar uw hotel gebracht. Tijdens de rit naar het hotel kijkt u uw ogen al uit! Beijing is de hoofdstad van China en een echte wereldstad. De stad ontwikkelt zich volop en overal verrijzen wolkenkrabbers en winkelcomplexen. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u even kunt bijkomen van de vlucht of alvast, op eigen gelegenheid, een eerste indruk van de stad kunt opdoen.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Tip: de beste Peking-eend in Beijing vindt u in het Qianmen Quanjude Roast Duck restaurant, gelegen aan de Wangfujing Street. Dit is tevens een van de oudste restaurants (1864) van Beijing. Reserveren is sterk aan te raden
Dag 2 Beijing
Vandaag brengt u een bezoek aan een van de bekendste bezienswaardigheden van Beijing; de Chinese Muur bij Mutianyu. Dit bezoek mag natuurlijk niet ontbreken tijdens uw reis door China! De totale lengte van de muur is ongeveer 6200km en strekt zich uit van Shanhaiguan tot Lop Nur. De muur werd gebouwd om de diverse Chinese staten te beschermen tegen invallen van nomadische ruitervolkeren uit het noorden. Wist u dat de Grote Muur nu wordt beschouwd als een van de grootste wonderen uit de geschiedenis van de wereld? Wist u dat de Grote Muur nu wordt beschouwd als een van de grootste wonderen uit de geschiedenis van de wereld? U kunt naar boven wandelen of gebruik maken van de kabelbaan. Bovenop de muur kunt u in uw eigen tempo een stuk lopen en genieten van het mooie uitzicht. Een bijzondere ervaring! In de middag bezoekt u het Zomerpaleis, gelegen buiten de drukte van de stad. In de 12e eeuw werd deze tempel gebruikt als zomerverblijf voor de keizerlijke familie. U kunt hier een wandeling maken langs alle prachtige tempels, pavilioens en tuinen. De belangrijkste gebouwen van het Zomerpaleis kijken uit over het Kunming meer, met de zeventien bogen-brug.

Tip: het is mogelijk om een boottocht te maken over het Kunming meer.
Dag 3 Beijing
Dag ter vrije besteding in Beijing. U kunt deze wereldstad op eigen gelegenheid verkennen. Indien gewenst kunnen wij vooraf ook excursies voor u verzorgen. Beijing is vooral bekend om haar Plein van de Hemelse Vrede (Tian’anmen plein), waar in 1989 de beruchte studentenopstand plaatsvond. Het plein ligt midden in het centrum en is met haar 400.000 m2 het grootste plein ter wereld. Vervolgens kunt u de Verboden Stad bezoeken. In dit paleizencomplex leefde vroeger de keizer en zijn complete hofhouding.

Belangrijk: Sinds kort is een bezoek aan de Verboden Stad gelimiteerd tot een beperkt aantal bezoekers per dag. Indien u vooraf geen bezoek heeft geboekt, kan het zijn dat een bezoek aan de Verboden Stad niet mogelijk blijkt te zijn. Tevens is het goed te weten dat de Verboden Stad op maandag gesloten is.
Dag 4 Beijing - Xi'an
Na het ontbijt wordt u naar het treinstation van Beijing gebracht. Per hogesnelheidstrein reist u in circa 5,5 uur naar Xi'an. Na aankomst wordt u verwelkomd en naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt Xi'an prima ter voet verkennen. Door de Islamitische wijk van Xi'an, kunt u op eigen gelegenheid een rondwandeling maken. Een leuke route: start bij de Bell Tower, waar dagelijks muziekvoorstellingen plaats vinden. U kunt deze tegen een kleine vergoeding bijwonen. Bezoek vervolgens de Islamitische wijk met als hoogtepunt de Grote Moskee, gelegen op een rustige plek in de stad. Deze moskee uit de 8e eeuw is in Chinese stijl gebouwd maar heeft ook Arabische elementen. Wandel vervolgens door de oude stadswijk met kleine straatjes, lokale markten en leuke winkeltjes.
Dag 5 Xi'an
Vandaag brengt u samen met de gids een uitgebreid bezoek aan een van de cultuurhistorische wereldwonderen: het Terracotta Leger. In 1974 ontdekte een boer, tijdens het bouwen van een put, een Terracotta soldaat. Nu zijn er meer dan 6000 soldaten opgegraven, veilig gesteld in drie grote hallen. Elke soldaat is uniek en ongeveer 1,70 meter lang. De soldaten zijn opgesteld alsof ze zich weerden tegen een aanslag. In dit enorme complex staan ruim 6000 stenen krijgers uit de Qin dynastie. In de middag maakt u samen met uw privégids een fietstocht over de oude stadsmuur van Xi’an. Xi’an is een leuke stad om per fiets te verkennen. U bent zeker niet de enige op de fiets, maar mogelijk wel de enige Nederlander!

Tip: het Shanxi Sunshine Beauty City Grand Theater is het grootste en mooiste theater van Xi’an. Hier worden spectaculaire avondshows georganiseerd met traditionele "Tang Music and Dance". Tijdens deze show worden er 16 verschillende dumplings geserveerd, elk een unieke vorm, kleur en smaak!
Dag 6 Xi'an - Chongqing
De ochtend is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Pagode van de Wilde Gans. In deze pagode worden de drie grondleggers van de Chinese erediensten vereerd: Confucius, Lao-Tse en Boeddha. Begin van de middag wordt u naar het station gebracht voor de treinreis naar Chongqing. Na aankomst wordt u naar het schip gebracht. U verblijft drie nachten in een comfortabele tweepersoons buitenhut aan boord van de 5-sterren Victoria Cruise. In de avond start uw cruise over de Yangtze rivier naar Yichang.

Noot: Het programma van de cruise is onder voorbehoud van wijzigingen afhankelijk van waterstand en weersomstandigheden.
Dag 7 Yangtze cruise
Vanochtend krijgt u eerst een korte introductie over de cruise van de komende drie dagen. Vervolgens brengt u een bezoek aan Shibaozhai, met haar indrukwekkende houten pagode, met de toepasselijke naam: "De parel van de Yangtze". Optioneel kunt u ook een excursie maken naar de spookstad Fengdu. Meer dan 700 tempels worden hier gesierd met afbeeldingen van geesten en duivels. Vroeger ging de boot midden op de rivier voor anker, omdat men bang was voor een aanval van de spoken.

Noot: tijdens de cruise zijn de maaltijden inbegrepen.
Dag 8 Yangtze cruise
Vroeg in de ochtend passeert u de oude stad Fengjie en vaart u vervolgens door de acht kilometer lange Qutang kloof, de eerste van de drie kloven van de Yangtze rivier, en de Wu-kloof met een lengte van 40 kilometer. De Wu-kloof staat bekend om zijn stille schoonheid en beboste bergen. Doordat de rivier hier aan beide kanten wordt omgeven door hoge pieken, komt er maar weinig daglicht door, wat zorgt voor een sprookjesachtig landschap. Vervolgens stapt u op een andere boot en verkent u Goddess Stream, dat omringd wordt door steile bergen en verborgen ligt in een diep dal. Hier geniet u van een prachtig uitzicht. Door weersomstandigheden kan de excursie vervangen worden door een excursie naar de zogenaamde ‘kleine kloven’ van Shennong. Na de excursie vaart u verder door de Xiling-kloof, de laatste en langste van de drie kloven. In de avond doorkruist u de sluizen van de Drieklovendam.
Dag 9 Yichang - Shanghai
Na het ontbijt bezoekt u de Three Georges Dam, de grootste dam ter wereld. Rond het middaguur arriveert u in Yichang waar u van boord gaat. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht voor de lokale vlucht naar Shanghai. Na aankomst transfer naar uw accommodatie. De rest van de avond is ter vrije besteding in Shanghai. In deze metropool is de groei van China goed zichtbaar. Overal verrijzen winkelcomplexen en kantoorgebouwen. De oude plekjes van de stad zijn toch ook nog te vinden.
Dag 10 Shanghai
Dag ter vrije besteding. Fuxing Park, gelegen in French Concession is een bezoek (in de ochtend) zeker waard. Lokale inwoners (veelal ouderen) zijn hier iedere ochtend aan het dansen, doen Tai Chi of komen bij elkaar om te praten. Een leuke manier om Shanghai te verkennen is per fiets. Indien gewenst kan PANGEA Travel een fietsexcursie vooraf voor u reserveren. Dit kan ook onder leiding van een Nederlandse gids. Het autoverkeer van Shanghai bevindt zich grotendeels op de ringweg, daardoor is het eenvoudig en veilig om in de binnenstad te fietsen. Een leuke fietsroute in Shanghai: start bij de boeddhistische Jing’an tempel aan de West Nanjing Road en fiets vervolgens naar de wijk French Concession, een wijk met uiteraard veel invloeden uit de Franse tijd. Fiets door de kunstenaarswijk Tianzifang naar de bazaar van Old Street, hier kunt u terecht voor verschillende souvenirs. Bezoek de klassieke Chinese tuinen in dit gebied voordat u de fietstocht eindigt op de boulevard de Bund.
Dag 11 Shanghai - Hong Kong
Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vliegreis naar Hong Kong. Na aankomst transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Hong Kong betekent ‘geurige haven’ en bestaat uit het eiland Hong Kong gelegen ten oosten van de Parelrivier, het schiereiland Kowloon, en ongeveer 230 eilandjes waarvan de meeste niet bewoond zijn. De eilandjes staan tezamen bekend als de ‘New Territories’.
Dag 12 Hong Kong
Hong Kong is een belangrijke havenplaats en een bruisende stad, volgebouwd met wolkenkrabbers. In Hong Kong kunt u een stadstour maken waarbij u verschillende hoogtepunten van de stad ziet. U kunt eventueel een bezoek brengen aan Aberdeen, Hong Kong Island, Victoria Peak, Disneyland of Repulse Bay. Indien u wenst kan PANGEA Travel verschillende excursies vooraf voor u reserveren.
Dag 13 Hong Kong
Dag ter vrije besteding in Hong Kong. U kunt deze dag gebruiken om bijvoorbeeld inkopen, zoals souvenirs, te doen. De openluchtmarkten zoals Ladies market, Stanley market en de Jade market lenen zich hier prima voor. Daarnaast kunt u ook prima inkopen doen in de grote megamalls waar werkelijk alles te verkrijgen is. Een andere leuke activiteit is de Ngong Ping 360, een kabelbaan van 5,7 kilometer naar een groot Boeddhabeeld. ’s Avonds kunt u eventueel de Symphony of Lights bezoeken, een indrukwekkende licht-, laser- en geluidsshow.
Dag 14 Hong Kong - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht heeft u een gedeelte van de dag nog vrij te besteden in Hong Kong. Vervolgens transfer naar de luchthaven (op indeling met andere reizigers). Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • lokale vliegreizen Yichang - Shanghai, Shanghai - Hong Kong
  • luchthavenbelasting en heffingen
  • lokale treinreizen Beijing - Xi'an - Chongqing (2e klas)
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privé-chauffeur in China
  • genoemde airport transfers in Hong Kong (indeling)
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • begeleiding door een deskundige Engelssprekende gids
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • boekingskosten: € 25 per boeking
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visum China €247,50 per persoon (vooraf online aan te vragen)
  • optionele excursies en entreegelden
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Sunworld Hotel - Beijing
Centraal gelegen, nabij Wangfujing, dé winkelstraat van Beijing ligt het Sunworld Hotel (voormalig Songhe Hotel). Ook de Verboden Stad en het Tian’anmen plein liggen op loopafstand. ’s Ochtends kunt u genieten van een lekker ontbijtbuffet met zowel Westerse- als Chinese lekkernijen. Het Sunworld Hotel Beijing is een groot hotel met circa 300 kamers verdeeld over 11 verdiepingen en het beschikt over een kleine fitness ruimte, diverse restaurants en een bar. De kamers beschikken over de benodigde faciliteiten als airconditioning en een schone badkamer met bad of douche en toilet.

Sihai Yijia Boutique Hotel - Xi'an
Met haar opening in 2017 is het Sihai Yijia Boutique hotel een van de nieuwere aanwinsten in Xi’an. Het hotel beschikt over 72 sfeervol ingerichte en ruime kamers met grote bedden. U heeft hier de keuze uit kamers in klassiek Chinese stijl en kamers in modern Noord-Europese stijl. Bij boeking kunt u uw voorkeur doorgeven. Verder beschik het hotel over een restaurant en spa. In de nabije omgeving vindt u het Daming Palace National Heritage Park. In dit park treft u de overblijfselen van het voormalig keizerlijk paleis van de Tang Dynastie. Ook is er een sportveld, een vijver en zijn er tentoonstellingen waarin u meer leert over de archeologische vondsten van het paleis. Het treinstation van Xi’an ligt op ca. 4 km afstand van het hotel. Sihai Yijia Boutique hotel is een prima keuze in Xi’an wanneer u op zoek bent naar een goede middenklasse accommodatie.

Cruise Yangtze River - Yangtze
De reis tussen Chongqing en Yichang of vica versa wordt afgelegd met Victoria Cruises, een luxe cruisemaatschappij waarbij het u aan niets zal ontbreken. Alle zeven cruiseboten zijn geclassificeerd met vijf sterren en bieden daarmee een comfortabel verblijf op basis van volpension. Buiten op uw privébalkon kunt u genieten van de prachtige uitzichten over de omgeving, maar ook binnen is er voldoende vermaak. Zo beschikt elke boot over één of meerdere restaurants en verschillende bars en is er op enkele boten zelfs een fitness ruimte, bibliotheek, schoonheidssalon, spa centrum en souvenirwinkel aanwezig. Alle cabines beschikken over een badkamer met douche en toilet en zijn elegant gedecoreerd. Zo kunt u optimaal ontspannen en genieten in dit drijvende hotel!

Bund Hotel - Shanghai
Het Bund Hotel is een viersterrenhotel en ligt middenin het centrum van Shanghai. De wereldberoemde boulevard ‘The Bund’ en Nanjing road, de Kalverstraat van Shanghai, liggen op slechts circa vijf minuten lopen. Het hotel beschikt over moderne faciliteiten en de service is goed. Het Bund Hotel heeft verschillende kamertypes maar allen zijn ruim en comfortabel ingericht met een schrijftafel. Op de Executive Floor kunt u gratis gebruikmaken van internet en in de rest van het hotel betaalt u circa € 6,- per dag. Het hotel beschikt niet over een zwembad, maar wel over vier restaurants, een café, een fitnesscentrum en een spa. Hier kunt u na een dagje ‘sight seeing’ Shanghai heerlijk tot rust komen. Het Bund Hotel is een goede keuze voor een verblijf in de metropool Shanghai.

The Cityview - Kowloon
Een van onze favorieten: The Cityview, een sfeervol hotel met heerlijk ontbijt! In 2017 heeft dit hotel een 'eco friendly' label gekregen aangezien ze het duurzaamste hotel van de stad zijn. Dit is duidelijk merk- en zichtbaar! Het hotel beschikt over een binnenzwembad en drie restaurants, waaronder een goede Thai. Met name de Premier kamers zien er fris en modern uit en raden wij u aan. De locatie van The Cityview is ideaal ten opzichte van de avondmarktjes en het metrostation.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »