Menu

Noord-China Reis

Een 20-daagse individuele reis door het relatief onbekende Noord-China. Deze rondreis is met name geschikt voor de reiziger die op zoek is naar een minder ontdekt deel van het immense China. Na een bezoek aan Beijing gaat de reis naar Datong voor een bezoek aan een spectaculair hangend klooster. Via het middeleeuwse Pingyao reist u naar de Gobi Woestijn, de grootste woestijn van Azië, voor een rit per kameel over de zandduinen. U vliegt vervolgens van Inner-Mongolia via Shaanxi naar de Gunsu provincie. Hier bezoekt u onder andere Xi'ning en Xiahe bekend vanwege de vele Tibetaanse kloostes en kunstschatten. Een unieke reis door Noord-China.

Reisduur: 19 dagen

Beijing - Datong - Pingyao - Taiyuan - Hohhot - Xi'an - Xi'ning - Tongren - Xiahe - Lanzhou - Chengdu

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Noord-China Reis inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Perfecte reis voor kunst- en cultuur liefhebbers: u bezoekt Tibetaanse kloosters en kunstschatten.
 • Veel excursies, entreegelden en maaltijden inbegrepen.
 • Begeleiding van deskundige Engelssprekende gidsen zodat u volledige informatie krijgt.
 • U verblijft de laatste nachten in een leuke accommodatie in Chinese stijl in het centrum van Chengdu. De kamers liggen rondom een courtyard.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Oude centrum van Pingyao - China - foto: pixabay
Dag 1 Chengdu - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog een deel van de dag vrije te besteden in Chengdu. Vervolgens transfer naar de luchthaven. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Beijing
Samen met uw privégids maakt u vandaag een stadstour in Beijing, de hoofdstad van China. U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad en het Zomerpaleis. Op het Plein van de Hemelse Vrede (Tian’anmen Square) vond in 1989 de studentenopstand plaats. Het plein ligt midden in het centrum en is met haar 400.000 m2 het grootste plein ter wereld. Na een uitgebreid bezoek wandelt u naar de Verboden Stad. In dit complex leefde vroeger de keizer en zijn complete hofhouding. De laatste stop is bij het Zomerpaleis. In 1998 werd het Zomerpaleis geplaatst op de Wereld erfgoedlijst van Unesco en is het grootste park van China. In de 12e eeuw werd deze tempel gebruikt als zomerverblijf voor de keizerlijke familie. U heeft voldoende tijd voor een wandeling langs alle prachtige pavilioens, tempels en tuinen. De belangrijkste gebouwen van het Zomerpaleis kijken uit over het Kunming meer, met de zeventien bogen-brug.

Noot: de Verboden Stad is op maandag gesloten.
Dag 3 Beijing
U brengt deze ochtend een bezoek aan de Tempel van de Hemel in het zuiden van de stad. Deze tempel is het mooiste historische monument van Beijing. Rondom deze tempel ziet u veel sportende Chinezen. Vervolgens maakt u een interessante 'Hutongtour'. Samen met uw privégids bezoekt u een oude stadswijk en en indien mogelijk een lokaal schooltje (niet tijdens de Chinese schoolvakanties mogelijk).
Dag 4 Beijing
Vandaag staat een bezoek aan de Grote Muur bij Jinshaling op het programma. Dit bezoek mag absoluut niet ontbreken tijdens de reis. De totale lengte van de muur is ongeveer 6200 km en strekt zich uit van Shanhaiguan tot Lop Nur. De muur werd gebouwd om de diverse Chinese staten te beschermen tegen invallen van nomadische ruitervolkeren uit het noorden. Geniet in uw eigen tempo van dit imposante bouwwerk dat beschouwd wordt als een van de grootste wonderen uit de geschiedenis van de wereld. Vanaf de muur kunt u genieten van het prachtige uitzicht.
Dag 5 Beijing - Datong
Na het ontbijt verlaat u Beijing en wordt u naar het treinstation gebracht. In circa vijf uur reist u per trein naar Datong. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht waar u incheckt.
Dag 6 Datong
Vandaag start met een bezoek aan de Yungang grotten. Dit beroemde boeddhistische-grotten complex bevindt zich ongeveer 16 km ten westen van Datong. In verschillende perioden in de Chinese geschiedenis zijn deze grotten en beelden uitgehouwen in de zuidelijke wand van de Wuzhou-heuvel. Vanuit daar gaat u samen met uw privé-gids een bezoek brengen aan de Huayan kloosters. In deze 'hangende tempel' vindt u prachtige wandschilderingen uit de 17e eeuw en vijf grote Boeddhabeelden. Vervolgens staat een excursie naar de Nine Dragon Screen op de planning. Deze 600 jaar oude muur is de grootste in zijn soort in China. Het bestaat uit maar liefst 426 fijn gedecoreerde tegels en beelden negen draken uit, het geluksnummer in China.
Dag 7 Datong - Pingyao
Na het ontbijt wordt u naar het treinstation van Datong gebracht. Vanuit hier reist u in 7 uur naar Pingyao. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht, waar u incheckt. De namiddag en avond is ter vrije besteding. Dit kunt u gebruiken om het stadje vast op eigen gelegenheid ter verkennen.
Dag 8 Pingyao - Taiyuan - Hohhot
Pingyao ligt op de historische handelsroute van Peking naar Xi'an. Samen met uw gids bezoekt u vandaag de oude stadsmuren, de grachten en Ming Qing Street. Ook brengt u een bezoek aan de lokale markt, het oude bankgebouw Rishengchang Piaohao, het Qingxuguan Daiost Klooster en de tempel van de stadsgod Nanda Jie. Vervolgens wordt u naar Taiyuan gebracht. Hier checkt u in op de binnenlandse vlucht naar Hohhot. Bij aankomst wordt u verwelkomd en aansluitend naar uw hotel in de stad gebracht.
Dag 9 Hohhot
Vandaag maakt u samen met de gids een stadstour door Hohhot. U bezoekt onder andere de Dazhao tempel, het oude stadsgedeelte en de Pagode tempel. De Dazhao tempel is het belangrijkste lamaklooster van de streek. De vijf Pagoden tempel heeft een Tibetaans karakter met inscripties in het Mongools, Tibetaans en Sanskriet. De tempel is om 2 redenen uniek te noemen; de speciale structuur en de groen en geel gekleurde voordaken op de top van de tempel.
Dag 10 Hohhot
Samen met uw gids brengt u vandaag een bezoek aan Kubuqi woestijn (onderdeel van de de Gobi woestijn) waar u de Meidai Tempel gaat bekijken. De Meidai Tempel ligt tussen Baotou en Hohhot. Het hoofdgebouw van de tempel, the Sakyamuni Treasure Palace, is opgedragen aan Alatan Khan en zijn vrouw. Alatan Khan is een afstammeling van Genghis Khan en oprichter van de tempel. Aan de achterkant van het gebouw kunt u de door de duisternis beschermde 400 jaar oude Ming muurschilderingen zien. Vele Boeddhisten zijn naar deze tempel gekomen. Zowel uit Tibet maar als ook uit Mongolie. Kubuqi Gobi ligt ten zuiden van de Yellow River en is van de regio's van de groostste aziatische woestijn de Gobi. Het is tevens de dichtstbijzijnde woestijn bij Beijing. De variatie aan landschap van woestijn, meren, moerassen, oase en de Yellow River maakt het tot een aantrekkelijke attractie. Vervolgens rijdt u door naar Resonant Sand Gorge die is gelegen aan de noordelijke kant van de Kubuqi Gobi woestijn. Dit gebied heeft veel natuurlijke schoonheid en bestaat uit zandduinen van soms wel 90 meter hoog. U kunt hier volop genieten van diverse activiteiten zoals kameel rijden, parasailing en sandboarden. Aan het einde van de dag wordt u teruggebracht naar Hohhot.
Dag 11 Hohhot - Xilamuren - Xi'an
Vandaag brengt u een bezoek aan de grasvlakten van Xilamuren, dat ongeveer 90 km rijden is van Hohhot. U kunt genieten van de activiteiten die u kunt doen bij de grasvlakten van Xilamuren zoals het maken van een rit op een paard of eventueel een kameel. Hierna brengt de gids u terug naar Hohhot en vertrekt u na het diner richting het vliegveld voor de binnenlandse vlucht naar Xi’an. Daar aangekomen is er een transfer naar het hotel geregeld.
Dag 12 Xi'an
Xi’an is bekend om een van de cultuurhistorische wereldwonderen: het Terracotta Leger. U brengt hier vandaag een bezoek aan en zult versteld staan van dit enorme complex met ruim 6000 stenen krijgers uit de Qin dynastie! Vervolgens rijdt u verder naar de Wild Goose Pagoda. Deze pagode is in het jaar 652 gebouwd om de heilige boeddhistische geschriften van de monnik Xuan Zang onder te brengen. In deze pagode worden de drie grondleggers van de Chinese erediensten vereerd: Confucius, Lao-Tse en Boeddha. U kunt ook nog een wandeling of fietstocht over de oude stadsmuur maken.

Tip: Het Shanxi Sunshine Beauty City Grand Theater is het grootste en mooiste theater van Xi’an. Hier worden spectaculaire avondshows georganiseerd met traditionele "Tang Music and Dance". Tijdens deze show worden er 16 verschillende dumplings geserveerd, elk een unieke vorm, kleur en smaak!
Dag 13 Xi'an
Na het ontbijt vertrekt u richting Fufeng County om daar de Famensi Tempel te bezoeken. De Famensi Tempel ligt ten westen van Xi’an en stamt uit de 2e eeuw na Christus. In 1987 werden nog een aantal belangrijke boeddhistische vondsten gedaan die nu zijn te bewonderen in het Famensi Tempel Museum. De Famensi pagode telt 13 verdiepingen en herbergt een aantal belangrijke boeddhistische relikwieën waaronder vier vingerkootjes van Boeddha. Na dit bezoek keert u terug naar uw hotel in Xi’an.
Dag 14 Xi'an - Xi'ning
In de ochtend vertrekt u naar Huxian County om een bezoek te brengen aan Donghan Village. Huxian County is bekend vanwege de lokale schilders en artiesten. U kunt een bezoek brengen aan de lokale bevolking en van hen de plaatselijke handwerken zoals schilderijen en papierwerk leren maken. Ook is het het mogelijk om noedels te leren bereiden. In de middag reist u door naar de luchthaven van Xi'an voor de binnenlandse vlucht naar Xi'ning. Hier wordt u verwelkomd en vervolgens naar uw hotel gebracht voor de overnachting.
Dag 15 Xi'ning
Xi’ning is de hoofdstad van de provincie Qinghai en ligt op een hoogte van 2200 meter. De stad wordt bewoond door Han Chinezen, Tibetanen, Hui en Mongolen en is het commerciële centrum van de streek. Vandaag gaat u de Kumbum tempel bezoeken. Dit is een van de zes grootste Tibetaanse tempels en de geboorteplaats van Tsongkhapa. Het is bekend vanwege drie beroemde Boeddha kunsten: muurschilderijen, handwerk en beeldhouwwerken. Het is een grote Chinese toeristische attractie en wordt ook bezocht door Amdo nomaden. U kunt er dan ook indrukwekkende gebedszalen bewonderen. In de middag gaat u naar het Tibetaans Medicijn Museum van China. Hier kunt u alles bekijken over de cultuur en evolutie van de Tibetaanse Medicijnen waaronder de religieuze rituelen. Vervolgens gaat u terug naar het hotel in Xi’ning.
Dag 16 Xi'ning - Tongren
In de ochtend vertrekt u naar Tongren County, ook wel Repkong genoemd. Tongren is het centrum van de Tibetaanse Boeddhistische kunsten, het meest beroemd zijn de thangka schilderingen en de beeldhouwwerken gemaakt van klei. Een Thangka is een geschilderd of geborduurd Tibetaans Boeddhistische banier. U kunt de prachtige thangkas bekijken in de kloosters en ook een bezoek brengen aan een thangka kunstenaar. Vervolgens gaat u Wutun Si Lamasery bekijken, de grootste school voor de kunsten in Repkong. In de middag brengt u een bezoek aan Guomari Big Pagoda, de grootste pagode in de Amdo regio.
Dag 17 Tongren - Longwu - Xiahe
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Longwu tempel. Deze grote tempel dateert uit 1301 en ligt ten zuidwesten van Longwu. De tempel is tevens bekend vanwege de thangka kunsten en heeft 12 verschillende zalen. De grote entree heeft een aantal spectaculaire standbeelden van Shakyamuni en een 11 meter groot standbeeld van Tsongkapa. U vervolgt uw reis naar de grasvlakten van Ganya tussen Repkong en Labrang. Achter de bergtoppen vind je de hooggelegen graslanden van Ganya die het plaatsje Xiahe omringen. Aan het einde van de middag wordt u naar Xiahe gebracht om daar te overnachten.
Dag 18 Xiahe - Lanzhou
Vandaag bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van Xiahe; het Labrang klooster. Dit klooster behoort tot de Guluk school van het Boeddhisme waar de Dalai Lama geestelijk leider van is. De Guluk richting van het Boeddhisme is afkomstig uit Tibet wat verklaard waarom dit klooster met name in trek is bij Tibetaanse monniken. Het klooster, gesticht in 1709, lijkt het gehele dorp te beslaan en is het belangrijkste Tibetaanse complex gelegen buiten Tibet. Het is een groot complex prachtig gelegen tussen de bergen. In de middag transfer naar Lanzhou (circa zes uur rijden).
Dag 19 Lanzhou - Chengdu
U neemt vandaag een binnenlandse vlucht van Lanzhou naar Chengdu om daar een bezoek te brengen aan het pandareservaat ten noorden van Chengdu. Dit reservaat is opgericht ter bescherming van de grote panda. Er wordt onderzoek gedaan naar deze, met uitsterven bedreigde, beren. Tijdens een rondleiding krijgt u uitleg over het leven van de panda’s. Na het bezoek wordt u naar uw hotel gebracht.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • genoemde lokale vliegreizen
  • luchthavenbelasting en heffingen
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visum China €247,50 per persoon (vooraf online aan te vragen)
  • optionele excursies en entreegelden
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.500 - € 4.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Traveler Inn Hua Qiao Hotel
Midden in een oude stadswijk, vlakbij de Lama Tempel, ligt het eenvoudige drie sterren Traveler Inn Hotel. Een eenvoudig hotel om uw reis te starten in een van de sfeervolle Hutongs van Beijing. De 150 kamers beschikken over de volgende faciliteiten: airconditioning, kabelinternet, minibar en tv. In het hotel kunt u gebruik maken van de fitnessruimte en het theehuis. Ontbijtbuffet wordt geserveerd in het restaurant en is een combinatie van Westerse en Chinese gerechten. Buiten kunt u rustig zitten op het terras en genieten van het lokale leven voor het hotel. Dit hotel is geschikt voor reizigers die graag in een lokale wijk willen verblijven, maar weinig eisen stellen aan een hotel.

Pingyao Dejuyuan Hotel
In een zijstraatje van de winkelstraat ligt het De Ju Yuan hotel. Het kleinschalige hotel beschikt over 25 kamers die in een traditionele stijl zijn gebouwd en ingericht. De kamers zijn ruim en de badkamers hebben een douche en/of ligbad. In het gehele hotel kunt u gebruik maken van wifi. In het restaurant wordt het ontbijtbuffet geserveerd, maar kunt u er ook dineren. Het hotel heeft meerdere binnentuinen waar u kunt relaxen.

Sihai Yijia Boutique Hotel - Xi'an
Met haar opening in 2017 is het Sihai Yijia Boutique hotel een van de nieuwere aanwinsten in Xi’an. Het hotel beschikt over 72 sfeervol ingerichte en ruime kamers met grote bedden. U heeft hier de keuze uit kamers in klassiek Chinese stijl en kamers in modern Noord-Europese stijl. Bij boeking kunt u uw voorkeur doorgeven. Verder beschik het hotel over een restaurant en spa. In de nabije omgeving vindt u het Daming Palace National Heritage Park. In dit park treft u de overblijfselen van het voormalig keizerlijk paleis van de Tang Dynastie. Ook is er een sportveld, een vijver en zijn er tentoonstellingen waarin u meer leert over de archeologische vondsten van het paleis. Het treinstation van Xi’an ligt op ca. 4 km afstand van het hotel. Sihai Yijia Boutique hotel is een prima keuze in Xi’an wanneer u op zoek bent naar een goede middenklasse accommodatie.

Wen Jun Mansion Hotel - Chengdu
Het Wen Jun Mansion Hotel ligt in een leuk straatje in het centrum van Chengdu. De kamers liggen rondom een courtyard waar u ’s ochtends genieten van een prima Westers en Chinees onbijtbuffet. Het Wen Jun Mansion Hotel is gebouwd in een prachtige Chinese stijl en de kamers zijn ruim en schoon. Ze beschikken over airconditioning en alle andere nodige faciliteiten. Het hotel heeft vier verdiepingen maar geen lift. U kunt uw koffers naar boven laten brengen door een van de medewerkers (een fooi wordt gewaardeerd). Het personeel is erg behulpzaam en spreekt goed Engels. Doordat het hotel heel centraal ligt, is het een goed uitgangspunt voor het maken van excursies. Op eigen gelegenheid kunt u het Culture Park bezoeken welke schuin tegenover het hotel is gelegen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »