Menu

Onbekend China & Strand

Unieke 20-daagse cultuurreis door onbekend China. U bezoekt onder andere het oude centrum van Chengdu, de kleurrijke etnische minderheden in o.a. Kaili en Zhaoxing en de rijstterrassen van Longji. Verder maakt u een avontuurlijke boottocht door de Gulongshan Canyon, ziet u het donderend geweld van de Detian watervallen en bezoekt u het landelijke gebied rondom Jingxi gelegen in de onontdekte provincie Guangxi. Verlengen kan in Sanya, Hong Kong of… De keuze is aan u als u echt eens iets anders wilt beleven in het immense China.

Reisduur: 20 dagen

Chengdu - Kaili - Zhaoxing - Yangshuo - Ping'an - Nanning - Jingxi - Detian - Sanya of Hong Kong

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Onbekend China & Strand inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Voor mensen die van avontuur houden, is dit een goede reis.
 • Een deel van de route is nog ongerept en niet toeristisch, hier maakt u kennis met de lokale minderheden zoals de Miao bevolking.
 • Begeleiding van deskundige Engelssprekende gidsen tijdens de rondreis zodat u volledige informatie krijgt.
 • U kunt de reis ontspannen afsluiten aan het strand van Hong Kong of Hainan.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Lokale bevolking in Zhaoxing - China
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Chengdu
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Chengdu wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt er een transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de vliegreis. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan. Het is een prettige stad omringd door bergen. Ook wordt Chengdu wel de stad van de Hibiscus genoemd, omdat vroeger de stadswallen beplant waren met hibiscussen. U kunt in de middag een wandeling maken door het oude stadscentrum.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Chengdu
Vandaag staat een bezoek aan het pandareservaat ten noorden van Chengdu op het programma. Dit reservaat is opgericht ter bescherming van de grote panda. Er wordt onderzoek gedaan naar de, met uitsterven bedreigde, beren. U heeft voldoende tijd voor een rondleiding en krijgt uitleg van de onderzoekers over het leven van de panda’s. Daarna brengt u een bezoek aan de Leshan Dafo. Hier kunt u het grootste boeddhabeeld ter wereld bewonderen. 'Da Fo' betekend grote boeddha. Het is een uit de rotsen gehouwen boeddhabeeld waaraan 90 jaar werd gewerkt en waarvan de teen al 8 meter lang is. Het is vooral een plek waar veel Chinese dagtoeristen komen. Na het bezoek reist u terug naar Chengdu.
Dag 3 Chengdu - Kaili
Na het ontbijt volgt een transfer naar het treinstation van Chengdu voor de treinreis naar Kaili (ca. 4,5 uur). Na aankomst transfer naar uw accommodatie. Rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 4 Kaili
In het gebied rondom Kaili vindt u vele verschillende kleurrijke etnische minderheden. Hier woont de Miao bevolking met hun aparte haarstijl en zilveren versieringen. Vandaag bezoekt u met een gids en chauffeur het gebied en een Miao Village waar u met een beetje geluk een traditionele dans- en zangvoorstelling kunt bijwonen. Tevens brengt u een bezoek aan het Kaili ethnic museum.

Tip: in Kaili maken ze op een traditionele manier papier. U kunt deze manier van papier maken aanschouwen, wellicht mag u een handje meehelpen.
Dag 5 Kaili - Zhaoxing
De reis door het minderheden gebied wordt vervolgd naar Zhaoxing. Onderweg stopt u bij Matang Gejia en brengt u een bezoek aan een Shiqiao dorpje. Hier maken ze nog papier op traditionele wijze. Tenslotte brengt u nog een bezoek aan een Huangang Dong dorp. In dit dorp zult u merken dat er een ontspannen sfeer hangt en u vindt hier de best bewaarde levensstijl van de Dong bevolking.
Dag 6 Zhaoxing
Vandaag bezoekt u wederom verschillende lokale dorpen, zoals het traditionele Tang'an (inclusief voorstelling met dans en muziek). Ook bezoekt u Zhaoxing zelf, een van de grootste Dong dorpen in de regio, met ongeveer 4000 inwoners. Hier staan vijf drum towers en door de hogere ligging is het uitzicht indrukwekkend. De omgeving leent zich uitstekend voor een mooie wandeling.
Dag 7 Zhaoxing - Congjiang - Yangshuo
Vanuit Zhaoxing vertrekt u naar Congjiang en reist u per trein naar Yangshuo. De plaats Yangshuo ligt midden tussen de bamboebossen en rijstvelden en is zeker een bezoek waard. Na aankomst is de dag ter vrije besteding, zodat u Yangshuo alvast op eigen gelegenheid kunt verkennen.

Noot: probeer Yangshuo tijdens de weekenden te vermijden. In het weekend wordt het stadje overspoeld door Chinese toeristen. Wanneer u buiten het centrum verblijft merkt u hier minder van.
Dag 8 Yangshuo
Dag ter vrije besteding. De omgeving van Yangshuo leent zicht uitstekend voor het maken van een fietstocht. Zodra u het centrum verlaat bevindt u zich tussen de rijstvelden en het schilderachtige karstgebergte. Hier is ook beperkt verkeer waardoor het fietsen aangenaam is. Op een uurtje fietsen van Yangshuo ligt het plaatsje Gaotian. De markt hier is een belevenis en fotogeniek. Vraag uw gids naar de juiste marktdagen.
Dag 9 Yangshuo
U hoeft zich zeker niet te vervelen in Yangshuo! Indien u wenst kan PANGEA Travel verschillende excursies vooraf voor u reserveren. Ga bamboevlot varen, geniet van een ontspannen massage/accupunctuur, volg een les Chinese taal of een les Tai Chi en maak kennis met de Chinese sport. Erg leuk is een bezoek aan het Impression Liu Sanjie Theater. In deze show, onder regie van Zhang Yimou (verzorgde ook de opening van de Olympische Spelen 2008) spelen ongeveer 600 acteurs mee.
Dag 10 Yangshuo - Ping’an
De reis wordt vervolgd naar Ping'an, gelegen nabij Longsheng. In deze omgeving liggen de bekende rijstterrassen, ook wel de ‘rug van de draak’ of ‘Longji rijstterassen’ genoemd. De rijstterrassen tellen soms wel honderden niveaus. Het landschap onderweg is prachtig met aan de horizon de karstgebergtes. Longsheng is tevens bekend om de verschillende bergstammen die hier wonen. U overnacht in een kleinschalig guesthouse in Ping’an, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de rijstterrassen. Het guesthouse is niet per auto bereikbaar maar ligt op een loopafstand van ongeveer 25 minuten. We adviseren voor deze overnachting een rugzak met de belangrijkste benodigdheden mee te nemen. Uw hoofdbagage kunt u tegen geringe betaling (ca. CNY 10-15 per stuk) aan de voet van de berg in opslag achter laten. Wilt u uw hoofdbagage meenemen naar de accommodatie dan kunt u deze naar boven laten brengen. U dient de kofferdragers ter plaatse te betalen (ca. CNY 100-150 per stuk). Na aankomst brengt u een bezoek aan de rijstvelden.
Dag 11 Ping'an
Dag ter vrije besteding. Vandaag kunt u genieten van een wandeling in de omgeving en langs de rijstvelden van Longji. Er zijn diverse routes mogelijk, zoals "seven stars with moon" of "nine dragons and five tigers" die u op eigen houtje kunt volgen. U kunt het dorpje Ping'an bezichtigen en souvenirs kopen. Longsheng is tevens bekend om de verschillende bergstammen die hier wonen. Bij een van deze stammen is het gebruikelijk dat de vrouwen hun haar niet afknippen. Hun haar kan dan ook een lengte hebben van 1.50 meter.
Dag 12 Ping'an - Nanning
Na het ontbijt wordt u naar het treinstation van Guilin gebracht, vanwaar u naar Nanning reist. Nanning, de hoofdstad van Guangxi, wordt ook wel de groene stad genoemd. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.
Dag 13 Nanning - Jingxi
De reis gaat verder naar Jingxi. Het is ongeveer vier uur rijden waarbij u onderweg kunt genieten van het prachtige landschap. In de middag maakt u een tocht over het water per (bamboe)vlot. De tocht langs de fraaie bergketens brengt u naar de Gulongshan Canyons. De weg naar Jingxi is nog niet zo lang geleden geasfalteerd. Het gebied is daardoor beter bereikbaar maar nog niet druk bezocht door internationale bezoekers.
Dag 14 Jingxi
Deze hele dag staat er een bezoek aan de Tongling Grand Canyon op het programma. Samen met de gids maakt u een wandeling door het gebied. Onderweg passeert u diepe kloven, hoge watervallen en volgt u een onderaardse rivier door een groot vertakt grottenstelsel. Een inspannende tocht maar zeer de moeite waard om hier het on-ontdekte China te zien. Vervolgens bezoekt u een typisch Chinees boerenbedrijf, prachtig gelegen tussen rijstvelden en het groene karstgebergte.
Dag 15 Jingxi - Detian
Na het ontbijt reist u naar Detian en brengt u een bezoek aan de watervallen van Detian. Deze liggen op de grens van China en Vietnam. Volgens de Chinezen ligt het mooiste deel van de waterval (uiteraard) in China! Voor de liefhebbers kan er naar de top van de waterval geklommen worden.
Dag 16 Detian - Nanning - Sanya
Vandaag rijdt u terug naar Nanning, ca. 5 uur rijden. Vanuit hier heeft u een binnenlandse vlucht naar Sanya. Na aankomst op het treinstation volgt transfer naar het hotel. De komende vier nachten verblijft u in Sanya; de mooiste plaats in de provincie Hainan.
Dag 17 Sanya
De komende dagen zijn ter vrije besteding op het eiland Hainan. In de omgeving van Sanya vindt u een reeks van prachtige stranden. Daarnaast treft u op dit eiland ook vele lokale tradities en een weelderige tropische begroeiing. Vanuit uw accommodatie kunnen er diverse uitstapjes worden gemaakt, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan Heaven’s Limit, Sea’s Margin en Park Deer Turn Around. Bij het hotel kunnen ze u hier meer informatie over geven.
Dag 18 Sanya
Dag ter vrije besteding. In de omgeving van Sanya treft u vele lokale tradities en een weelderige tropische begroeiing. Vanuit uw accommodatie kunnen er diverse uitstapjes worden gemaakt, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan Heaven’s Limit, Sea’s Margin en Park Deer Turn Around. Bij het hotel kunnen ze u hier meer informatie over geven.
Dag 19 Sanya
Dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand. Daarnaast treft u op dit eiland ook veel lokale tradities en een weelderige tropische begroeiing.
Dag 20 Sanya - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in Sanya. Vervolgens transfer naar de luchthaven van Sanya, waar uw reis met PANGEA Travel eindigt.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • lokale vliegreis Nanning - Sanya
  • luchthavenbelasting en heffingen
  • lokale treinen Chengdu - Kaili, Congjiang - Yangshuo en Guilin - Nanning (2e klasse)
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privé-chauffeur
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • kofferdrager Ping'an
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • begeleiding door een deskundige Engelssprekende gids tijdens de rondreis
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visum China €247,50 per persoon (vooraf online aan te vragen)
  • vervoer en gids op dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele excursies en overige entreegelden
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Wen Jun Mansion Hotel - Chengdu
Het Wen Jun Mansion Hotel ligt in een leuk straatje in het centrum van Chengdu. De kamers liggen rondom een courtyard waar u ’s ochtends genieten van een prima Westers en Chinees onbijtbuffet. Het Wen Jun Mansion Hotel is gebouwd in een prachtige Chinese stijl en de kamers zijn ruim en schoon. Ze beschikken over airconditioning en alle andere nodige faciliteiten. Het hotel heeft vier verdiepingen maar geen lift. U kunt uw koffers naar boven laten brengen door een van de medewerkers (een fooi wordt gewaardeerd). Het personeel is erg behulpzaam en spreekt goed Engels. Doordat het hotel heel centraal ligt, is het een goed uitgangspunt voor het maken van excursies. Op eigen gelegenheid kunt u het Culture Park bezoeken welke schuin tegenover het hotel is gelegen.

Crown Plaza (Kaili Jinguan Hotel) - Guizhou provincie
 

Zhaoxing Hotel VIP building - Guizhou provincie
Eenvoudig maar erg sfeervol hotel gebouwd in traditionele Dong stijl. Het huis is geheel uit hout opgetrokken, waardoor het wel gehorig kan zijn. Voor de kamer is een balkon, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het dorpje, met de traditionele huisjes. Hier kunt u heerlijk zitten en van de rust genieten. De kamer beschikt over een goede en nette badkamer, airconditioning en televisie. Ontbijten kunt u in het hotel en bestaat uit een eenvoudige combinatie van eieren, brood, cake en koffie. ‘s Avonds kunt u het dorpje in lopen om te dineren, er zijn verschillende Chinese restaurantjes evenals restaurants waar Westers eten geserveerd wordt.

Snow Lion Resort - Yangshuo
Snow Lion Resort is een kleinschalig hotel, rustig gelegen aan de Li rivier. Vanuit het hotel kunt u wandelen en fietsen, maar u hebt ook de mogelijkheid om een kookles te volgen. Het Snow Lion Resort heeft ruime kamers, allen met een balkon en met bergzicht of rivier zicht. Ook beschikt het Snow Lion Resort over een zwembad. De managers hebben veel aandacht voor de gasten en spreken goed Engels. In Snow Lion Resort wordt een Westers ontbijt geserveerd en 's middags en 's avonds kunt u de Chinese keuken proberen, het eten hier is fantastisch.

Ping'an Guesthouse - Ping'an
Bent u op zoek naar een kleinschalig guesthouse? In Ping’an verblijft u in een traditioneel guesthouse, gerund door een lokale familie. Deze eenvoudige accommodatie ligt tussen de rijstterrassen en is niet per auto bereikbaar. U wandelt in ongeveer 25 minuten vanaf de autoweg door de prachtige omgeving naar het guesthouse. De koffers worden tegen betaling naar de accommodatie gebracht. Ook is het mogelijk een deel van de bagage aan de voet van de berg in opslag achter te laten tegen geringe betaling. De kamers zijn eenvoudig met eigen badkamer en airconditioning is mogelijk. Geniet van de huisgemaakte maaltijden in het restaurant en het gastvrije onthaal!

Liking Resort Sanya - Sanya
Direct aan het strand van Dadonghai Bay vindt u het vier sterren Liking Resort Sanya. De zeezicht kamers zijn een aanrader, vanaf het balkon kunt rustig van het prachtig uitzicht genieten. U kunt gebruik maken van het zwembad of de ligbedden op het privé strand. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en in de lobby kunt u gebruik maken van draadloos internet. Het Westerse en Chinese ontbijtbuffet in het restaurant is erg uitgebreid. Wilt u niet in het hotel eten? Dan is er genoeg keuze aan restaurantjes in de omgeving, via het strand loopt u naar de gezellige ‘boulevard’ waar u met uitzicht op zee kunt dineren.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »