Menu

Van Klein Tibet tot Reuzenpanda's: Sichuan avontuur!

Bent u een natuur- én cultuurliefhebber en zoekt u graag de onontdekte plekjes van China op? Dan is deze reis uw ultieme reisroute! 

De reis start in de stad Lanzhou, gelegen aan de Gele Rivier. Buiten Lanzhou vindt u het prachtige Yellow River Stone Forest gelegen; een gebied met stalagmieten, stenen pilaren, woestijn en oases. Lanzhou is tevens de toegangspoort tot Klein Tibet, een gebied waar u het echte ‘Tibet gevoel’ zult ervaren. Tijdens deze reis bezoekt u het immense Labrang Klooster in Xiahe, proeft u de lokale keuken in Langmusi en wandelt u door de oude straatjes van Songpan. 

Onderweg wordt natuurlijk het prachtige landschap om u heen niet vergeten! U reist namelijk langs de uitlopers van de Himalaya en dat levert schitterende plaatjes op. Tijdens de reisdagen per auto kijkt u dan ook uw ogen uit naar de enorme bergen om u heen, vaak ook met besneeuwde toppen. Het Jiuzhaigou National Park zal het hoogtepunt van de reis zijn voor natuurliefhebbers: hier is het gewoonweg genieten. De kleurrijke en heldere meren zijn onbeschrijfelijk mooi en zult u écht zelf moeten gaan ervaren. 

De reis eindigt in Chengdu, waar u uiteraard de reuzenpanda gaat ontmoeten! Ook bezoekt u hier de grote Leshan Da Fo en heeft u nog voldoende tijd over om deze leuke stad te gaan verkennen. 

LET OP: Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Lanzhou vanuit Amsterdam of Brussel en ook geen rechtstreekse vluchten vanuit Chengdu naar Amsterdam of Brussel. U vliegt dus met een overstap naar en van het begin- en eindpunt van deze reis. Maar: 
 • U kunt er voor kiezen om vooraf een kort verblijf in bijvoorbeeld Beijing, Shanghai of Hong Kong te boeken, voordat u deze reis begint. Bekijk hiervoor onze ‘korte arrangementen’. Uiteraard zijn deze verlengingen ook mogelijk aan het einde van uw reis. 
 • Indien gewenst, kunt u de reis ook verlengen met één van onze andere rondreizen door China. Verken bijvoorbeeld de Chinese Muur en het Terracottaleger in Noord-China, maak prachtige hikes in het authentieke Yunnan, cruise over de Yangtze Rivier door Centraal China of ontdek Zuid-Oost China. Zo leert u de verschillende regio's van het immense land kennen!

Reisduur: 14 dagen

Lanzhou - Xiahe - Langmusi - Jiuzhaigou - Huanglong - Songpan - Chengdu

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Van Klein Tibet tot Reuzenpanda's: Sichuan avontuur! inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • combinatie tussen Tibetaanse cultuur en verrassend mooie natuur
 • gemakkelijk te combineren met steden zoals Beijing, Shanghai en Hong Kong
 • begeleiding door Engelssprekende privégidsen
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Ganjia graslanden rondom Xiahe - China - foto: Canva
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) – Lanzhou
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Lanzhou wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en volgt de transfer naar uw accommodatie. De rest van de dag is ter vrije besteding. Zo kunt u bijkomen van de vlucht of alvast, op eigen gelegenheid, een eerste indruk van de stad opdoen. 

Lanzhou is gelegen aan de majestueuze Gele Rivier. Vanaf de Zhongshanbrug heeft u een goed zicht op deze rivier en heeft u een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Lanzhou staat bekend om haar lokale specialiteit: de Lanzhou lamian noedels. Deze kunt u proeven in één van de vele traditionele noedelrestaurants van de stad of op één van de bruisende avondmarkten. 

Noot: doorgaans kunt u pas aan het begin van de middag inchecken in het hotel. Indien gewenst reserveren we een vroege incheck voor u. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden. 

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Lanzhou
Dag ter vrije besteding. 

Bezoek op eigen gelegenheid bijvoorbeeld het Lanzhou Museum en de White Pagoda Park, voor een goede kennismaking met de stad. 

Indien gewenst, kunnen wij een tour naar het ‘Yellow River Stone Forest’ voor u regelen. Dit is een lange rit, ca. drie uur enkele reis, maar een absoluut hoogtepunt tijdens een bezoek aan Lanzhou! Het dramatische landschap is beroemd vanwege haar uitzicht op de Gele Rivier, maar ook vanwege haar hoge stalagmieten, stenen pilaren, woestijn en oases. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden. 
Dag 3 Lanzhou – Xiahe
De dag begint met een bezoek aan de Binglingtempel, een groot complex met grotten en beelden: allemaal uitgehouwen in de rotsen. De wanden zijn versierd met talrijke muurschilderingen en zijn van grote culturele waarde. De tempel staat dan ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. 

Vervolgens wordt u per auto naar uw accommodatie in Xiahe gebracht, een prachtige rit met uitzicht op de uitlopers van het Himalaya gebergte. U zult echter zien dat onderweg niet alleen de natuur verandert, maar ook de dorpen en de bewoners van dit gebied. Na aankomst in Xiahe is de rest van de dag ter vrije besteding. 

In Xiahe zult u het echte ‘Tibet gevoel’ ervaren: meer dan de helft van de inwoners van dit stadje is namelijk Tibetaans. Xiahe bestaat uit een lange hoofdstraat, met veel theehuizen, restaurants en winkels. Met een ligging van zo’n 3.000 meter boven zeespiegel heeft u hier kans op hoogteziekte, dus doe vooral rustig aan en gebruik deze dag om te acclimatiseren!
Dag 4 Xiahe
Vandaag gaat u met uw privégids op pad om de belangrijkste bezienswaardigheid van Xiahe te ontdekken: het Labrang klooster. 

Het Labrang klooster, gebouwd in het jaar 1709, is het grootste Tibetaanse klooster buiten Tibet. In dit immense bouwwerk leven zo’n 2.000 Tibetaanse monniken, die lessen volgen in het Tibetaanse boeddhisme. Een wandeling door dit complex is zeer indrukwekkend, net als een wandeling langs de Kora: een pelgrimsroute van drie kilometer lang. Loop de route met de klok mee en geef een zwaai aan alle 1174 gebedsmolens, want dat brengt geluk!
Dag 5 Xiahe
Ook vandaag staat de privégids voor u klaar, deze keer voor een bezoek aan de graslanden van Ganjia.

De hooggelegen graslanden van Ganjia omringen Xiahe en zijn zeer geschikt voor mooie trekkings. Onderweg zult u zien dat er nog veel rondtrekkende nomaden in de graslanden rondom Xiahe leven. Zij laten hun yaks op de de graslanden grazen en leven geheel zelfvoorzienend. U kunt een bezoek brengen aan één van de nomadenkampen en zien hoe het dagelijks leven eraan toe gaat. Misschien wordt u wel uitgenodigd om een kopje yakboter thee te drinken! Aan het einde van de middag wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.
Dag 6 Xiahe – Langmusi (ca. 185km)
Na het ontbijt wordt u per auto naar Langmusi gebracht, een rit van ca. 3 uur. Na aankomst in Langmusi is de rest van de dag ter vrije besteding. 

Langmusi is gelegen op de grens van de provincies Gansu en Sichuan, aan de rand van het Tibetaanse plateau. Het dorp ligt in een prachtige vallei, omgeven door een prachtig berglandschap. 
Dag 7 Langmusi
Dag ter vrije besteding. 

Het dorpje Langmusi bestaat uit één lange hoofdstraat, met daaraan allemaal restaurantjes en theehuizen. Hier is het heerlijk vertoeven om de lokale cultuur op te snuiven. Als u de benen wilt strekken, dan vindt u aan het einde van het dorp twee indrukwekkende Tibetaanse boeddhistische kloosters: het Sertri-klooster en het Kirti-klooster. Loopt u bij deze kloosters verder naar achteren, van de hoofdweg af, dan loopt u vanzelf de smalle Namo kloof in. Hier kunt u een prachtige wandeling (ca. 2-3 uur) maken, langs een kabbelend beekje en hoge rotsen. Onderweg komt u een grot tegen en eindigt de wandeling op een grote open grasveld temidden van de bergen.

Ook bijzonder aan Langmusi is de lokale keuken: geniet van gerechten zoals momo’s (gevulde deegwaren), thukpa (noedelsoep) en yak-vleesgerechten.

Tip: een populaire activiteit in Langmusi is paardrijden. Dit kunnen korte tochten zijn of tochten met een overnachting. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden. 
Dag 8 Langmusi – Jiuzhaigou (ca. 325km)
Vandaag wordt de reis vervolgd, per auto met privéchauffeur, naar Jiuzhaigou. Het is een lange rit van ca. 5 uur rijden, maar u zult onderweg uw ogen uitkijken! De rit gaat over prachtige bergwegen, met eindeloze uitzichten. Na aankomst in Jiuzhaigou is de rest van de dag ter vrije besteding. 
Dag 9 Jiuzhaigou
Vandaag gaat u met een privégids op pad, het is tijd om het Jiuzhaigou National Park te verkennen!

Jiuzhaigou National Park is een waanzinnig mooi natuurpark, waar u gemakkelijk de hele dag kunt spenderen. De kristalheldere meren en kleurrijke watervallen lijken haast onwerkelijk! Het staat dan ook niet voor niets bekend als één van de mooiste natuurgebieden ter wereld. Met meer dan 108 meren en tientallen watervallen kunt u hier heerlijk wandelen en genieten van de prachtige kleuren die de natuur hier tevoorschijn tovert. 
Dag 10 Jiuzhaigou – Huanglong National Park – Songpan (ca. 400km)
Na het ontbijt stapt u in de auto voor de rit naar Songpan.

Onderweg maakt u een stop in het Huanglong National Park: net als Jiuzhaigou National Park een absolute aanrader als u deze omgeving bezoekt. Huanglong National Park is beroemd vanwege de vele kalksteenterrassen, die door de jaren heen zijn ontstaan. Uw privégids zal u aanraden om de kabelbaan naar boven te nemen en vanaf daar door de bergen naar beneden te wandelen. Zo komt u vanzelf bij de gigantische kalksteenterrassen uit, waar Huanglong zo bekend om staat. Ze staan vol helderblauw water en lopen trapsgewijs in elkaar over: dat zorgt voor fotogenieke plaatjes! 

Vervolgens wordt u verder naar Songpan gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. 
Songpan beschikt over een oude binnenstad, omgeven door oude stadsmuren en poorten die dateren uit de Ming-dynastie. Wandel door de geplaveide straten, bewonder de traditionele architectuur en proef de lokale keuken in de straatstalletjes!

Noot: de meeste kalksteenterrassen in Huanglong National Park zijn alleen in de zomermaanden (regenseizoen) en het najaar (beste reistijd) gevuld met water. Houdt er dan ook rekening mee dat veel terrassen tijdens uw bezoek droog zullen staan. 
Dag 11 Songpan – Chengdu
Na het ontbijt wordt u naar het treinstation van Songpan gebracht. Hier stapt u aan boord van de hogesnelheidstrein naar Chengdu, een rit van ongeveer 2,5 uur. Na aankomst in Chengdu wordt u naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. 

Chengdu is de bruisende hoofdstad van de provincie Sichuan en staat bekend om haar ontspannen sfeer, heerlijke keuken en natuurlijk als thuisbasis van die schattige reuzenpanda's. De inwoners zijn echte levensgenieters; u kunt dat in de middag zelf ervaren tijdens een wandeling door het Volkspark. 
Dag 12 Chengdu
China is het land van de reuzenpanda. Vandaag krijgt u de kans om oog in oog te staan met deze bijzondere dieren! U brengt namelijk met uw privégids een bezoek aan het Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding, gelegen ten noorden van Chengdu. Dit reservaat is opgericht ter bescherming van de panda, hier kunt u dan ook de schattige, zwart-witte bewoners bewonderen in hun natuurlijke habitat. Een onvergetelijke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden!

Tip: een bezoek aan de Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding is niet alleen een leuke ontmoeting met de beroemde reuzenpanda's, maar draagt ook bij aan de duurzaamheid van uw reis.
Dag 13 Chengdu
Vandaag brengt u, onder begeleiding van een privégids, een bezoek aan de Leshan Da Fo, ook wel bekend als de Grote Boeddha van Leshan. Dit indrukwekkend boeddhistisch monument staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is één van de grootste zittende Boeddha-beelden ter wereld. Wist u dat alleen al de teen 8 meter lang is? Het in totaal 71 meter hoge beeld kijkt uit over de Minjian, Dadu en Qingyi rivieren en u gaat het dan ook vanuit een boot op het water bekijken! Na het bezoek reist u terug naar Chengdu en is de rest van de dag ter vrije besteding. 

Tip: indien gewenst, kan PANGEA Travel ervoor zorgen dat u de laatste avond in China in stijl afsluit. Met een bezoek aan de Sichuan Opera beleeft u namelijk een avond zoals u nog nooit hebt gezien en gehoord: deze show zit vol met acteurs die ofwel volmaakte acrobaten, goochelaars, illusionisten, vuurspuwers of clowns zijn. En het spectaculairst zijn de magische gezichtsveranderingen! Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden. 
Dag 14 Chengdu – (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt eindigt uw reis door China, ‘Van Klein Tibet tot Reuzenpanda’s: Sichuan Avontuur!’. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Chengdu naar Amsterdam of Brussel, dus u vliegt met een overstap terug naar huis. 

U kunt ook kiezen voor een kort verblijf in Beijing, Shanghai of Hong Kong, voordat u weer terug naar huis vliegt. Bekijk hiervoor onze ‘korte arrangementen’. 

Indien gewenst, kunt u de reis ook verlengen met één van onze andere rondreizen door China. Verken bijvoorbeeld de Chinese Muur en het Terracottaleger in Noord-China, maak prachtige hikes in het authentieke Yunnan, cruise over de Yangtze Rivier door Centraal China of ontdek Zuid-Oost China. Zo leert u de verschillende regio's van het immense land kennen!
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • genoemde transfers per auto met privéchauffeur
  • genoemde treinreis Songpan - Chengdu (2e klas)
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visum China €247,50 per persoon (vooraf aan te vragen)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding
  • niet genoemde maaltijden
  • optionele excursies en entreegelden
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Holiday Inn Express Lanzhou Jianlan - Lanzhou
Het Holiday Inn Express Lanzhou Jianlan ligt op een gunstige locatie ten opzichte van het stadscentrum, zodat gasten een gemakkelijke toegang hebben tot de belangrijkste attracties, winkels en restaurants. Ook het openbaar vervoer ligt op korte afstand, waardoor het gemakkelijk is om op verschillende plekken in de stad te komen. 

De kamers van het Holiday Inn Express Lanzhou Jianlan zijn modern ingericht en bieden alle comfort dat gasten nodig hebben voor een aangenaam verblijf. Met voorzieningen zoals comfortabele bedden, een eigen badkamer, airconditioning, gratis wifi en een flatscreen-tv, kunnen gasten genieten van een ontspannen en comfortabel verblijf.

De accommodatie gebruikt het IHG Green Engage-systeem; een innovatief onlinesysteem voor milieu en duurzaamheid waarmee het hotel hun impact op het milieu kan meten en controleren. Een verblijf is deze accommodatie is dus een duurzame keuze!

Xiahe Overseas Tibetan Hotel - Xiahe
Het Overseas Tibetan Hotel in Xiahe ligt op een centrale locatie in Xiahe. De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp, het Labrang Klooster, ligt op slechts 10 minuten loopafstand. Voor een hapje en een drankje kunt u terecht bij The Everest Café, wat onderdeel is van het hotel. Hier kunt u genieten van een westers ontbijt, maar kunt u ook voor de lunch en het diner terecht. 

De accommodatie beschikt over 40 kamers, die allemaal in 2023 zijn gerenoveerd. De kamers zijn modern, met gratis wifi in de kamers. Gelukkig hebben de kamers wel hun Tibetaanse stijl behouden; in de accommodatie vindt u dan ook volop kleurrijke tapijten en heel veel houtsnijwerk. 

Het hotel staat bekend om haar gastvrije ontvangst en haar Tibetaanse service. Het Overseas Tibetan Hotel is dan ook een absolute aanrader voor reizigers die een authentieke ervaring kunnen waarderen en op zoek zijn naar het 'Tibet gevoel'!

Langmusi Hotel - Langmusi
Het Langmusi Hotel is gelegen aan de voet van het Sertri Klooster, op loopafstand van het centrum van Langmusi. Het is een groot hotel, vooral populair onder Chinese toeristen. Er wordt dan ook geen westers ontbijt geserveerd. Wel zult u hier de Tibetaanse gastvrijheid ervaren en slapen in een ruime, comfortabele kamer. 

Holiday Inn Express Jiuzhaigou - Jiuzhaigou
De locatie van Holiday Inn Express Jiuzhaigou is fantastisch: op slechts vijf minuten lopen van het Jiuzhaigou National Park, een UNESCO-werelderfgoedlocatie bekend om zijn indrukwekkende meren, watervallen en berglandschap.

Na een dag in dit park is het heerlijk bijkomen in de hotelkamer: alle kamers zijn modern en goed uitgerust met voorzieningen zoals comfortabele bedden, een eigen badkamer, airconditioning, gratis wifi en een flatscreen-tv. In de ochtend staat er in de gezellige eetzaal een uitgebreid ontbijtbuffet klaar, inclusief warme en koude gerechten, vers fruit, gebak en drankjes.

Zhongting Xiyun Hotel - Songpan
Het authentieke en sfeervolle Zhongting Xiyun Hotel in Songpan is gunstig gelegen ten opzichte van het centrum: het is centraal gelegen en op korte loopafstand van het oude centrum met talloze winkels en restaurants. De kamers zijn smaakvol ingericht en bieden alle comfort en voorzieningen die gasten nodig hebben voor een aangenaam verblijf. Met moderne voorzieningen zoals comfortabele bedden, een eigen badkamer, airconditioning, gratis wifi en een flatscreen-tv, kunt u hier genieten van een ontspannen en comfortabele ervaring.

Verder staat het hotel bekend om haar vriendelijke personeel. Dus zoekt u een hoog niveau van service en gastvrijheid? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Holiday Inn Express Chengdu West Gate - Chengdu
Het Holiday Inn Express Chengdu West Gate biedt een comfortabele en handige uitvalsbasis voor reizigers die de bruisende stad Chengdu willen verkennen. De accommodatie is gelegen naast een metrostation, zodat u gemakkelijk naar alle delen van de stad kunt reizen. Bezoek bijvoorbeeld de Wuhou Shrine en Jinli Ancient Street. 

De kamers zijn modern ingericht en 's ochtends staat een ontbijtbuffet voor u klaar. 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »