Menu

Van Muur tot Terracotta

Bij een reis naar China denkt u waarschijnlijk meteen aan Beijing. En dat is niet gek: met onder andere de indrukwekkende Chinese Muur, de gigantische Verboden Stad en het schitterende Zomerpaleis is deze stad één van de vele hoogtepunten van China! Veel andere plekken in het Noorden van China zijn ook absolute hoogtepunten en met dit programma gaat u ze allemaal ontdekken. 

Na een paar dagen Beijing, stapt u op de hogesnelheidstrein naar Datong. Een plaats die nog niet ontdekt is door het massatoerisme, maar wel twee ontzettend leuke bezienswaardigheden heeft: een groot grottencomplex en een tempel die aan een rotswand lijkt te hangen. Vervolgens reist u verder naar het serene Wutaishan: een religieuze plek met veel cultuur en natuur. Ook Pingyao, met haar idyllische straatjes en rijke geschiedenis, wordt niet overgeslagen. De route eindigt in Xi’an , waar natuurlijk een bezoek aan het wereldberoemde Terracottaleger op het programma staat. Maar ook de minder bekende Majishan grotten worden bezocht, een leuke afsluiter van de reis!

LET OP: Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Xi'an naar Amsterdam of Brussel, dus u vliegt met een overstap terug naar huis. Maar:
 • U kunt ook kiezen voor een kort verblijf in Shanghai of Hong Kong, voordat u weer terug naar huis vliegt. Bekijk hiervoor onze ‘korte arrangementen’. 
 • Indien gewenst, kunt u de reis ook verlengen met één van onze andere rondreizen door China. Verken bijvoorbeeld het Tibetaanse grensgebied, maak prachtige hikes in het authentieke Yunnan, cruise over de Yangtze Rivier door Centraal China of ontdek Zuid-Oost China. Zo leert u de verschillende regio's van het immense land kennen!

Reisduur: 15 dagen

Beijing - Jinshanling - Datong - Wutaishan - Pingyao - Mianshan - Xi'an - Majishan

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Van Muur tot Terracotta inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • ontdek de hoogtepunten, maar ook de onontdekte plekjes van Noord-China
 • begeleiding door een deskundige, lokale privégids die de omgeving zeer goed kent
 • verblijf in sfeervolle accommodaties en/of accommodaties met een goede ligging
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Tempel van de Hemel in Beijing - China - foto: Canva
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) – Beijing
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Beijing wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en volgt de transfer naar uw accommodatie. De rest van de dag is ter vrije besteding. Zo kunt u bijkomen van de vlucht of alvast, op eigen gelegenheid, een eerste indruk van de stad opdoen. 

Beijing is de hoofdstad van China en een echte wereldstad. Er zijn tal van bezienswaardigheden, dus eigenlijk mag een bezoek aan Beijing niet ontbreken bij een reis door China!

Noot: doorgaans kunt u pas aan het begin van de middag inchecken in het hotel. Indien gewenst reserveren we een vroege incheck voor u (de meerprijs is op aanvraag).

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Beijing
Na het ontbijt rijdt u, samen met uw privégids, naar het Plein van de Hemelse Vrede (Tian’anmen Plein), waar in 1989 de beruchte studentenopstand plaatsvond. Het plein ligt midden in het centrum en is met haar 400.000 m2 het grootste plein ter wereld. Aan dit plein is ook de Verboden Stad gelegen. In dit paleizencomplex leefde tijdens de Ming-dynastie de keizer en zijn complete hofhouding. Dwaal door de uitgestrekte binnenplaatsen en gigantische paleizen, versierd met levendige kleuren. Bezoek ook de indrukwekkende Hall of Supreme Harmony, waar de keizerlijke ceremonies plaatsvonden. Het Paleismuseum herbergt een indrukwekkende collectie van meer dan een miljoen kunst- en historische voorwerpen. 

Vervolgens wordt u naar het Zomerpaleis gebracht, dat in de 12e eeuw werd gebruikt als zomerverblijf van de keizerlijke familie. Via Suzhou Straat loopt u regelrecht op het immense bouwwerk af, steeds een trapje verder omhoog tot u pal voor het gebouw staat. Eenmaal boven, heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Aan de achterkant van het Zomerpaleis kunt u afdalen naar het Kunming meer, waar u een boottocht kunt maken of een wandeling kunt maken over de zeventien bogen brug. 

Noot: tegenwoordig geldt er een maximum aantal bezoekers per dag voor toegang tot de Verboden Stad. Entreetickets moeten dan ook vooraf online aangeschaft worden, om er zeker van te zijn dat u naar binnen kunt. PANGEA Travel doet haar uiterste best om entreetickets voor u te kunnen bemachtigen. Tickets zijn echter pas kort vantevoren beschikbaar en zijn binnen enkele tellen uitverkocht. Wij kunnen een bezoek aan de Verboden Stad dan ook nooit garanderen. Tevens is het goed te weten dat de Verboden Stad op maandag gesloten is.

Tip: de beste Pekingeend in Beijing vindt u in het Siji Minfu Restaurant (Dengshikou), gelegen nabij Wangfujing Street. Dit is een zeer populair restaurant, dus wees op tijd aanwezig om een nummertje te trekken. En vervolgens is het wachten tot er een tafeltje vrij komt.. 
Dag 3 Beijing
Dag ter vrije besteding. 

Indien gewenst, kunnen we vandaag een 'Hutong tour' voor u organiseren. Hutongs zijn oude stadswijken, waar u het lokale leven van de Chinezen kunt ervaren. Samen met uw privégids fietst u door de ommuurde wijken, misschien kunt u onderweg wel een lokaal schooltje bezoeken! Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden. 

Ook kunt u eenvoudig per metro naar het Olympisch dorp reizen, waar in 2008 de Olympische Zomerspelen plaatsvonden. U vindt hier o.a. het Bird's Nest en de Watercube; na de Olympische Spelen hebben ze hier een groot overdekt zwemparadijs van gemaakt! Bezichtig deze stadions aan het einde van de dag. Ze zijn dan mooi verlicht. 

Indien gewenst kunnen we ook een avondprogramma voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan een Chinese acrobatiekshow of Kung Fu show. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden.
Dag 4 Beijing – Jinshanling
Na het ontbijt gaat u met uw privégids op pad, voor wellicht het meest bekende hoogtepunt van China: de Chinese Muur! De totale lengte van de muur is ongeveer 6.200 kilometer en strekt zich uit van Shanhaiguan tot Lop Nur. De muur werd gebouwd om de diverse Chinese staten te beschermen tegen invallen van nomadische ruitervolkeren uit het noorden. 

Vandaag gaat u de muur bij Jinshanling ontdekken. Jinshanling ligt verder van Beijing (ca. 2,5 uur rijden) dan de meest bezochte delen van de muur en heeft daardoor veel minder bezoekers. Bovendien zijn niet alle stukken muur bij Jinshanling gerestaureerd, daardoor is uw bezoek aan de muur hier veel authentieker en memorabeler. Geniet in uw eigen tempo van dit imposante bouwwerk, dat wordt beschouwd als één van de grootste wonderen uit de wereldgeschiedenis. 

Na de lunch rijdt u door naar uw volgende accommodatie. En dit is een bijzondere overnachting; u slaapt vanavond bij de locals!
Dag 5 Jinshanling - Datong
De ochtend is ter vrije besteding. 

Vervolgens wordt u naar het treinstation van Beijing gebracht, voor de rit per hogesnelheidstrein naar Datong. Na aankomst in Datong wordt u naar uw accommodatie gebracht, de rest van de dag is ter vrije besteding. 

Voor geschiedenisliefhebbers is de oude stadsmuur van Datong een must-see. Gebouwd in de Ming-dynastie, omringt deze muur het oude stadscentrum en biedt het een boeiende kijk op het historische verleden van de stad.

Tegenwoordig vindt u in Datong ook een levendige culinaire scene. Probeer lokale lekkernijen zoals 'Daoxiangcun', een bekende zoete lekkernij, en ontdek de diverse smaken van de Shanxi-keuken in de lokale eetgelegenheden.
Dag 6 Datong
Vandaag gaat u met een privégids op pad!

De dag begint met een bezoek aan de Yungang-grotten, een indrukwekkend complex van boeddhistische grottempels daterend uit de 5e eeuw. Deze grotten herbergen meer dan 51.000 beelden en sculpturen, variërend van kleine details tot majestueuze Boeddhabeelden die de evolutie van de boeddhistische kunst in China laten zien.

Vervolgens maakt u ook een stop bij de Hangende Tempel van Datong, die hoog boven de kliffen lijkt te zweven. Deze unieke tempel combineert boeddhistische, taoïstische en confucianistische elementen en biedt adembenemende uitzichten op het omliggende platteland.
Dag 7 Datong - Wutaishan (ca. 200km)
Na het ontbijt wordt u naar Wutaishan gebracht, een rit waar u ca. 3 uur over doet. Na aankomst in Wutaishan is de rest van de dag ter vrije besteding. 

Wutaishan is één van de vier boeddhistische heilige bergen van China en wordt omringd door vijf pieken. Vandaar ook de naam van het dorp: letterlijk vertaald betekent Wutaishan ‘vijf terrassen berg’. Wutaishan is een belangrijke bedevaartsplaats, dat wordt bezocht door pelgrims uit verschillende delen van de wereld. 
Dag 8 Wutaishan
Vandaag gaat u met een privégids op pad om Wutaishan te verkennen. 

Wutaishan is bezaaid met oude pagodes en kloosters, allemaal met een rijke geschiedenis. Vooral de Tayuan Tempel en de Foguang Tempel zijn van grote waarde. Één van de oudste en grootste tempels in Wutaishan is de Xiantong Tempel. Deze tempel dateert uit de Tang-dynasty en beschikt over indrukwekkende boeddhistische kunstwerken.

Naast al deze cultuurschatten, is Wutaishan ook gewoonweg schitterend gelegen. Glooiende heuvels, kabbelende beekjes: ook natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken!
Dag 9 Wutaishan – Pingyao (ca. 340km)
Vandaag reist u verder naar de volgende bestemming: Pingyao, een rit van ca. 4 uur. Na aankomst in Pingyao is de rest van de dag ter vrije besteding. 

Pingyao ligt op de historische handelsroute van Beijing naar Xi'an en is prachtig in haar oude staat bewaard gebleven. Een hoogtepunt van Pingyao is de prachtige stadsmuur, die de stad omsluit en een spectaculair uitzicht biedt op de historische architectuur en smalle geplaveide straatjes. Maak een ontspannen wandeling langs de stadsmuur om de sfeer van het verleden op te snuiven.

Tip: breng ’s avonds een bezoek aan de South Gate. In het hoogseizoen wordt hier elke avond om 21:00 uur een indrukwekkende lichtshow gegeven, die ca. 20 minuten duurt. 
Dag 10 Pingyao
Samen met uw privégids maakt u vandaag een stadswandeling door Pingyao. Ideaal om meer te leren over de interessante geschiedenis van Pingyao!

Één van de opmerkelijkste historische bezienswaardigheden in Pingyao is de Rishengchang Exchange Shop, die wordt beschouwd als de allereerste bank in China. Deze bank speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van het financiële systeem tijdens de Qing-dynastie.

Met rijkdom komt ook het risico op bandieten en diefstal. En daarom stonden er lijfwachten, ook wel 'Biaoju' genoemd, centraal in het handhaven van de openbare orde en veiligheid. De lijfwachten van Pingyao waren niet alleen bedreven in gevechtstechnieken, maar stonden ook bekend om hun eerlijkheid en loyaliteit. Veel handelaren vertrouwden op deze lijfwachten om hun kostbare goederen veilig van punt A naar punt B te brengen. Ook deze geschiedenis is terug te zien in de straten van Pingyao, waar nog enkele lijfwachtershuisjes te bezoeken zijn. 

Tip: probeer de lokale lekkernij 'Kao Lao Lao'. Deze noodles met boekweit geven voor langere tijd een verzadigd gevoel, waardoor het vooral tijdens de lange reizen van de lijfwachten werd gegeten. 
Dag 11 Pingyao – Mianshan
Opnieuw gaat u met een privégids op pad. 

Vandaag leert u de talloze kliffen en rotsformaties van Mianshan beter kennen. Hier kunt u een kabelbaan naar de top nemen, voor panoramische vergezichten op de uitgestrekte valleien om u heen. Of ga voor een wandeling: verken verborgen watervallen, rustige bossen en serene meertjes terwijl u de frisse berglucht inademt. Mianshan herbergt ook een schat aan boeddhistische tempels en grotten die teruggaan tot de 6e eeuw. Ontdek bijvoorbeeld bedevaartplaatsen zoals de Wanshoushan-tempel en de Longhuashan-grotten. 

Aansluitend wordt u naar uw accommodatie nabij Mianshan gebracht. 
Dag 12 Mianshan - Xi'an
Na het ontbijt wordt u naar het treinstation van Pingyao gebracht, voor de rit per hogesnelheidstrein naar Xi’an. Na aankomst in Xi’an wordt u naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. 

Xi'an is doordrenkt met geschiedenis en cultuur en is zeer goed geschikt om te voet te verkennen. Wandel vanaf de South Gate naar de Bell Tower, gelegen op een gigantisch grote rotonde. Vervolg uw weg door het idylische straatje naar de Drum Tower, vanwaar u een mooi uitzicht over de stad heeft. Sluit de dag af met een wandeling door de moslimwijk en vergeet daarbij zeker niet de Grote Moskee te bekijken.  

Hoewel de stad overdag al een aanrader is, komt de stad in de avond nog verder tot leven. Zo kunt u elke avond om 20:00 uur de licht- en geluidshow zien bij de Wild Goose Pagoda en daarna de daarachter gelegen Xintangren Street ontdekken. Ook leuk zijn de straatjes ten zuidoosten van de Bell Tower, waar u heerlijke streetfood kunt eten, en het gebied rondom de Drum Tower en de moslimwijk. 

Tip: om Xi'an ook op culinair vlak beter te leren kennen, kunt u ‘Biang Biang Noodle’ proberen: een noodlesoort die koud wordt gegeten, maar heerlijk smaakvol is. Ook de 'Rou Jia Mo' is een aanrader: dit is een soort hamburger in een pitabroodje en smaakt ontzettend goed. 

Noot: na aankomst op het treinstation van Xi'an houdt u 'South Square Exit' aan, totdat u bij Meeting Point 1 en Meeting Point 2 bent. Hier staat uw chauffeur/gids u op te wachten voor de transfer. 
Dag 13 Xi'an
Geen reis naar Xi'an is compleet zonder een bezoek aan het Terracotta Leger! En dus brengt u hier vandaag, samen met uw privégids, een uitgebreid bezoek aan. 

In 1974 ontdekte een boer, tijdens het bouwen van een put, een Terracotta soldaat. Dit was de eerste die gevonden werd; tegenwoordig zijn er al meer dan 6000 soldaten, paarden en strijdwagens opgegraven. Ze werden allemaal begraven met de keizer Qin Shi Huang, de eerste keizer van China, om hem te begeleiden in het hiernamaals. Elk beeld is uniek, met gedetailleerde gezichtsuitdrukkingen, houdingen en wapenrustingen. Ze staan opgesteld in drie grote hallen. 

De rest van de dag is ter vrije besteding. Xi'an is ook een leuke stad om per fiets te verkennen. Optioneel (niet inbegrepen) kunt u samen met uw gids een tocht over de oude stadsmuur van Xi'an maken. U bent zeker niet de enige op een fiets, maar mogelijk wel de enige Nederlander! Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden. 
Dag 14 Xi’an
Vandaag staat u wederom een mooie dag te wachten! U wordt naar het treinstation gebracht, voor de treinreis naar Tianshui. Na aankomst in Tianshui wordt u naar Majishan gebracht.

De 130 meter hoge Majishan is vooral bekend om de grotten, die zijn uitgehakt in de rotswand. In deze grotten woonden vroeger enkele honderden monniken. De grotten beschikken dan ook niet voor niets over duizenden boeddhabeelden en muurschilderingen. Om de grotten te bereiken, volgt u de vele trappen. Deze lijken aan de rotswand vast te zijn geplakt! Eenmaal op de top van de Majishan gekomen, bezoekt u de indrukwekkende pagode die uitkijkt over het omliggende landschap. Aan het einde van de dag reist u per trein weer terug naar Xi'an en wordt u na aankomst weer terug naar uw accommodatie gebracht. 

Treinschema:
- Xi'an 08:40 uur - Tianshui 10:12 uur
- Tianshui 18:01 uur - Xi'an 19:42 uur
Dag 15 Xi’an – (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt eindigt uw reis door China, ‘Van Muur tot Terracotta’. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Xi'an naar Amsterdam of Brussel, dus u vliegt met een overstap terug naar huis. 

U kunt ook kiezen voor een kort verblijf in Shanghai of Hong Kong, voordat u weer terug naar huis vliegt. Bekijk hiervoor onze ‘korte arrangementen’. 

Indien gewenst, kunt u de reis ook verlengen met één van onze andere rondreizen door China. Verken bijvoorbeeld het Tibetaanse grensgebied, maak prachtige hikes in het authentieke Yunnan, cruise over de Yangtze Rivier door Centraal China of ontdek Zuid-Oost China. Zo leert u de verschillende regio's van het immense land kennen!
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  •    genoemde transfers per auto met privéchauffeur 
  •    genoemde treinreizen Beijing – Datong, Pingyao – Xi’an (2e klas)
  •    alle overnachtingen conform programma
  •    maaltijden conform programma
  •    genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  •    begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
  •    alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  •    uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  •    assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  •    bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  •    bijdrage SGR: € 5 per persoon
  •    boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  •    internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  •    visum China € 247,50 per persoon (vooraf aan te vragen)
  •    vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding
  •    niet genoemde maaltijden
  •    optionele excursies en entreegelden
  •    evt. vroege incheck / late uitcheck
  •    fooien
  •    reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Dong Fang Hotel - Beijing
Het Dong Fang Hotel in Beijing is één van de oudste en meest iconische hotels in de stad. Het hotel, met in totaal 288 kamers, werd oorspronkelijk gebouwd in het jaar 1918 en heeft een rijke geschiedenis: in de loop der jaren heeft het hotel gasten uit de gehele wereld verwelkomd, waaronder ook enkele beroemde politieke figuren en beroemdheden. De accommodatie beschikt dan ook over boutique kamers, waar de historie nog duidelijk zichtbaar is. Hier is de historische charme en allure behouden! Daarnaast beschikt de accommodatie over westerse, middenklasse (familie)kamers met comfortabele inrichting. 

Het hotel is gunstig gelegen in het centrum van Beijing, in de buurt van belangrijke bezienswaardigheden zoals de Verboden Stad, het Tiananmen-plein en de Tempel van de Hemel. Dit maakt het een ideale uitvalsbasis voor toeristen die de stad willen verkennen. 
 

Farmer House - Beijing
Na het bezoek aan de Chinese Muur bij Jinshanling verblijft u in een lokaal boerenpensioen, net buiten het natuurgebied. Een eenvoudige, maar indrukwekkende slaapplaats bij de locals thuis!

Pipa Inn - Datong
Pipa Inn is meer dan 2000 jaar oud en heeft dan ook een zeer rijke historie. Dat is terug te zien in de bouwstijl van de accommodatie; met haar authentieke karakter bent u gegarandeerd van een sfeervol verblijf! 

De accommodatie is gelegen in het centrum van Datong. Op loopafstand van de accommodatie bevindt zich de Huayan tempel, Shanhua tempel, Jiulongbi, Guandi tempelzaal en de drumtoren. 

Wutaishan Friendship Hotel - Wutaishan
Het Friendship Hotel (Wutaishan Youyi Jiudian) ligt in het hart van het schilderachtige Wutaishan-gebergte, dichtbij het Wutaishan National Forest Park. Het hotel biedt een verscheidenheid aan kamers en suites, allemaal uitgerust met moderne voorzieningen, waaronder kluisjes op de kamer, minibars en minikoelkasten. Voor het diner kunt u kiezen uit het Chinese en Westerse restaurant van het hotel. 

Yide Hotel - Pingyao
Het Yide Hotel in Pingyao is gelegen in een rustig straatje, binnen de stadsmuren van Pingyao. Op korte loopafstand vindt u het oude stadscentrum van Pingyao, dat zowel overdag als ’s avonds een bezoek waard is. Het Yide Hotel is gevestigd in een traditioneel Chinees houten gebouw, dat stamt uit de Ming-dynastie (14e tot 17e eeuw). De architectuur en inrichting weerspiegelen de historische sfeer van de stad.

De accommodatie beschikt over 26 comfortabele kamers, allemaal met traditionele Kang-bedden: in de winter wordt er een vuurtje gestookt onder de bedden, om het lekker warm te maken. 

Het Yide Hotel is geschikt voor reizigers die graag een échte authentieke ervaring willen beleven. Dit is niet voor niets ons persoonlijke favoriet!

Mianshan Yunfeng Hotel - Pingyao
Het Mianshan Yunfeng Hotel is gelegen binnen Mianshan Scenic Area. Het hotel is gebouwd tegen een klif aan, met een adembenemend uitzicht vanuit de hotelkamers. Bovendien kun je heel eenvoudig, vanuit de lobby op de tiende verdieping, naar de Yunfeng-tempel naast het hotel wandelen. Dit scheelt in ieder geval weer de beklimming van honderden trappen!

Campanile Xi'an Bell Tower - Xi'an
Campanile Xi'an Bell Tower is een goed middenklasse hotel, met een fantastische ligging. Het is slechts een kort stukje lopen naar de Drum Tower, de Bell Tower en de straatjes met overheerlijke streetfood. Uitbuiken kan vervolgens de hele nacht op heerlijk zachte bedden. 

De accommodatie is schoon en netjes en vanwege haar locatie één van onze favorieten!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »