Menu

De Zijderoute

Altijd al in de voetsporen van de bekende ontdekkingsreiziger Marco Polo willen treden? De complete Zijderoute loopt door Turkije, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan, Kirgizië en China. Wij verzorgen de reis vanaf het moment dat u binnenkomt in China: tijdens deze 21-daagse rondreis volgt u de eeuwenoude Zijderoute. U bezoekt de belangrijkste plaatsen en bezienswaardigheden langs de route in China zoals Kashgar, de Taklamagan woestijn, Dunhuang en de Magao grotten. De Zijderoute eindigt in de oude hoofdstad van China, Xi’an. Alvorens u naar huis vliegt verblijft u nog een paar dagen in Chengdu, waar u o.a. het grootste boeddhabeeld ter wereld zult bezoeken. Een bijzondere reis voor als u een andere kant van China wilt ontdekken.

 

Reisduur: 21 dagen

Urumqi - Kashgar - Taklamakan woestijn - Kuqa - Korla - Turpan - Lanzhou - Xiahe - Lanzhou - Xi'an - Chengdu

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: De Zijderoute inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Authentieke reis geschikt voor cultuur- en natuurliefhebbers.
 • Compleet programma inclusief excursies én de entreegelden.
 • Bezoek aan de Grote Muur bij Jiayuguan.
 • Begeleiding van deskundige Engelssprekende gidsen zodat u volledige informatie krijgt.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Tianshan Mysterious Grand Canyon (Zijderoute) - China - foto: lokale agent
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Urumqi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Urumqi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt er een transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de vliegreis. Urumqi is de hoofdstad van de autonome provincie Xinjiang.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Urumqi - Kashgar
Vandaag maakt u een stadstour door Urumqi. Samen met de privé-gids bezoekt u o.a. het regionale museum van de stad. Hier kunt u alles vinden over de zijderoute, maar ook over de rijke geschiedenis van de autonome provincie Xinjiang. In de middag bezoekt u de grote bazaar waar u kennis maakt met een traditionele islamitische markt. In de avond wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Kashgar. U overnacht in Kashgar. Deze plaats is van oudsher de plaats waar de zijderoute China binnenkomt.

Noot: het regionale museum is gesloten op maandag.
Dag 3 Kashgar
Kashgar, ook wel Kashi genoemd, is traditioneel gezien een van de belangrijkste steden van de regio. Het is een belangrijke handelsstad waar vroeger de zijderoutekaravanen een tussenstop maakten. De inwoners van de stad zijn een interessante mix tussen Uighur, Han Chinezen, Uzbeken, Kyrgiziers en Tajiken, volkeren die u niet vaak tegenkomt. Tijdens uw verblijf in Kashgar maakt u een stadstour en brengt u een bezoek aan de Idkha moskee, het Abakhoja mausoleum en de markt. In de middag bezoekt u het oude deel van de stad en de grootste bazaar van Centraal Azië. Hier vindt u alles van groente, fruit, vlees tot allerlei dagelijkse gebruiksvoorwerpen en prachtige handgemaakte souvenirs. Ook bezoekt u een meer dan honder jaar oud, traditioneel Uygur Tea House.

Tip: Bezoekt u, indien mogelijk, de bazaar op zondag. Er is dan ook een dierenmarkt waar u een bezoek aan kunt brengen.
Dag 4 Kashgar - Hotan
Na het ontbijt wordt u naar het treinstation gebracht voor de treinreis naar Hotan. Hotan is de Jade hoofdstad van China. Deze van oudsher zeer kostbare edelstenen zijn in de omgeving van Hotan te vinden. Zelf kunt u uw geluk beproeven in de rivierbedding van de Kalakax He rivier. Regelmatig wordt hier nog jade gevonden.
Dag 5 Hotan
Vandaag staat in het teken van traditionele bedrijven. U begint de dag met een bezoek aan een winkel waar houten schalen worden gemaakt en aan de lokale markt. In de namiddag staat er een bezoek aan een zijde- en tapijtfabriek gepland.
Dag 6 Hotan - Taklamakan woestijn - Kuqa
Vandaag staat er een lange reisdag op het programma (ca. 730 km). U rijdt in ongeveer acht uur, over een goede weg, dwars door de Taklamakan woestijn naar Kuqa. De woestijn is 1000 bij 400 kilometer en is daarmee een van de grootste zandwoestijnen ter wereld. U rijdt door het prachtige verlaten landschap en komt onderweg immense zandduinen tegen van soms wel 300 meter hoog.
Dag 7 Kizil
Vanuit Kuqa bezoekt u vandaag de Kizil grotten (ca. 75 km). Deze grotten bestaan uit 236 uitgehouwen grotten allen met hun eigen unieke Boeddhistische tekeningen. Experts denken dat deze grotten uit de 3e eeuw stammen en een van de eerste Boeddhistische kunstuitingen van China zijn. Na verloop van tijd zijn vele schilderingen vernietigd of verloren gegaan maar zo'n 1000 vierkante meter is nog steeds te bewonderen. Op de weg terug naar Kuqa rijdt u langs de Tianshan Mysterious Grand Canyon. Deze canyon is meer dan vijf kilometer lang en bestaat uit nauwe steile geërodeerde wanden.
Dag 8 Kuqa - Korla
Deze morgen bezoekt u de Kizilgaha Beacon Tower, een van de belangrijkste culturele overblijfselen van het gebied. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Subash Ancient ruïne. Deze ruïnes zijn de overblijfselen van de oude hoofdstad van de Guici die circa 5000 jaar geleden in deze regio leefden. In de middag rijdt u in ongeveer vier uur (ca. 280 km) naar Korla voor de overnachting.
Dag 9 Korla - Turpan
Na het ontbijt verlaat u Korla waarna u in circa vijf uur naar Turpan rijdt (ca. 380 km). Hier bezoekt u het Karez Irrigatie Systeem, een van de grootste bouwkundige wonderen uit de Chinese oudheid naast de Grote Muur. Dit 2000 oude systeem bestaat uit een serie van kanalen en putten die ondergronds het gletsjerwater uit de bergen over enorme afstanden vervoerde. De meeste steden langs de zijderoute vertrouwden op deze kanalen voor het verkrijgen van hun drinkwater. Dit succesvolle systeem bracht het water zelfs helemaal naar dorpen in hedendaags Iran.
Dag 10 Turpan
Er staat voor vandaag een stadstour gepland in Turpan. Deze stad is sinds de oudheid al een belangrijke plaats in China vanwege haar strategische ligging waar Oost en West China bij elkaar komen. Turpan is een zeer oude stad die zeker al 6000 jaar oud is. De stad dankt haar naam aan het Uighur woord voor 'lage plaats'. De stad is namelijk de laagst gelegen stad van het land. Tijdens de stadstour bezoekt u de Emin Minaret, de grootste Islamitische toren van de provincie. Tevens bezoekt u het Jiaohe ruïne complex, de Bezilklik grotten en tot slot Flaming Mountain. Flaming Mountain is een uniek rood landschap, u kunt hier genieten van prachtige zonsondergangen.
Dag 11 Turpan - Liuyuan - Dunhuang
Per trein reist u vandaag naar Liuyuan. Aansluitend volgt een transfer naar Dunhuang (ca. 3 uur). Later op de dag brengt u een bezoek aan de Cresent Moon spring, een tempel gelegen aan de voet van een zandduin en rivier in de vorm van de halve maan. Een prachtige, zeer fotogenieke plek.
Dag 12 Dunhuang - Jiayuguan
In de ochtend brengt u een bezoek aan de Mogao grotten. De 492 grotten zijn rijkelijk versierd met boeddhistische kunst. Ondanks de erosie zijn de beelden en tekeningen verbazingwekkend goed bewaard gebleven. In de middag reist u per trein naar Jiayuguan.
Dag 13 Jiayuguan - Lanzhou
Deze dag begint met een bezoek het meest westelijk gelegen deel van de Chinese Muur en de belangrijkste passage door de muur. Er zijn slechts enkele van deze passages door de Chinese Muur, deze werden dan ook zwaar beveiligd. De passage zelf loopt door een indrukwekkend fort met een oppervlakte van bijna 4 hectare. Het fort bestaat uit drie gedeelten; een binnen, buiten en centraal deel. Alle gedeelten zijn beveiligd met hoge wachttorens. Jiayuguan is het best bewaarde verdedigingswerk van de Chinese Muur en was vroeger het meest westelijk punt van het Chinese rijk. Er is genoeg tijd om zowel het fort als de muur te bezoeken. Tegen de avond wordt u naar het station gebracht voor de nachttrein naar Lanzhou. 

Noot: indien gewenst kunt u ook per hogesnelheidstrein naar Lanzhou reizen. U heeft dan een extra overnachting in Lanzhou. De meerprijs is op aanvraag.
Dag 14 Lanzhou
Na aankomst in Lanzhou wordt u naar het hotel gebracht, waar u eerst kunt ontbijten. Hierna brengt u een bezoek aan het Gansu Museum, waar u alles leert over de historie van Lanzhou en haar omgeving. In het White Pagoda Park is deze historie ook nog goed waar te nemen; hier is een prachtige pagode te bezichtigen die in de Ming dynastie is gebouwd.

Noot: het Gansu Museum is gesloten op maandag.
Dag 15 Lanzhou - Xiahe
Vandaag bezoekt u de Binlingsi grotten, in deze grotten vindt u overblijfselen van Boeddhistische kunst. Aansluitend reist u verder naar Xiahe, een rit van circa vijf uur (ca. 280 km). U kunt alvast op eigen gelegenheid een eerste indruk van de stad op doen.
Dag 16 Xiahe - Lanzhou
Vandaag bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van Xiahe; het Labrang klooster. Dit klooster behoort tot de Guluk school van het Boeddhisme waar de Dalai Lama geestelijk leider van is. De Guluk richting van het Boeddhisme is afkomstig uit Tibet wat verklaard waarom dit klooster met name in trek is bij Tibetaanse monniken. Het klooster, gesticht in 1709, lijkt het gehele dorp te beslaan en is het belangrijkste Tibetaanse complex gelegen buiten Tibet. Het is een groot complex prachtig gelegen tussen de bergen. Na de lunch (niet inbegrepen) rijdt u terug naar Lanzhou voor de overnachting.
Dag 17 Lanzhou - Xi'an
U wordt naar het treinstation van Lanzhou gebracht voor uw treinreis naar Xi'an. Na aankomst op het treinstation van Xi’an wordt u verwelkomd door uw lokale gids en naar een lunchlocatie gebracht. Hierna brengt u een bezoek aan het Hanyangling museum, dit betreft het mausoleum van keizer Jing, de zesde keizer van de Han-dynastie en zijn keizerin Wang. De opgegraven beelden hier zijn kleiner dan die van het bekendere Terracotta Leger museum dat u morgen bezoekt. Ze hebben slechts een derde van de grootte van een echt persoon, ongeveer 60 cm hoog. Wat dit museum uniek maakt is de ondergrondse tentoonstellingshal, waar bezoekers door de glazen vloer kunnen kijken terwijl de museummedewerkers hun werk doen. Na uw bezoek wordt u naar uw hotel gebracht.
Dag 18 Xi'an
Vandaag brengt u samen met de gids een uitgebreid bezoek aan een van de cultuurhistorische wereldwonderen: het Terracotta Leger. In 1974 ontdekte een boer, tijdens het bouwen van een put, een Terracotta soldaat. Nu zijn er meer dan 6000 soldaten opgegraven, veilig gesteld in drie grote hallen. Elke soldaat is uniek en ongeveer 1,70 meter lang. De soldaten zijn opgesteld alsof ze zich weerden tegen een aanslag. In dit enorme complex staan ruim 6000 stenen krijgers uit de Qin dynastie. Na de lunch keert u terug naar het hotel. De rest van de middag is vrij te besteden. Xi'an is een leuke stad om per fiets te verkennen. Maak bijvoorbeeld een fietstocht over de oude stadsmuur van Xi'an. U bent zeker niet de enige op een fiets, maar mogelijk wel de enige Nederlander!
Dag 19 Xi'an - Chengdu
U wordt deze ochtend naar het treinstation van Xi’an gebracht voor de reis per hogesnelheidstrein (ca. 3,5 uur) naar Chengdu. Na aankomst in Chengdu wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een fiets huren om de stad verder te verkennen omdat de omgeving vrij vlak is. Of kom tot rust in een van de vele parken die Chengdu rijk is. Bezoek het meest populaire park van Chengdu: het Renmin park, oftewel Volkspark. In het weekend kunt u genieten van de vele optredens in dans, muziek en zang gepresenteerd door de lokale Chinese bevolking. In de theehuizen drinkt u een kopje echte Chinese thee, of laat u uw oren verzorgen op speciale Chinese wijze! Opmerkelijk aan dit park is de 'date' muur. Hier hangen contactadvertenties van jongeren die op zoek zijn naar een partner. Het is een drukbezocht stukje van het park!
Dag 20 Chengdu
Vandaag staat een bezoek aan het pandareservaat ten noorden van Chengdu op het programma. Dit reservaat is opgericht ter bescherming van de grote panda. Er wordt onderzoek gedaan naar de, met uitsterven bedreigde, beren. U heeft voldoende tijd voor een rondleiding en krijgt uitleg van uw gids over het leven van de panda’s. Daarna brengt u een bezoek aan de Leshan Dafo. U maakt hier een boottocht en kunt vervolgens het grootste Boeddhabeeld ter wereld bewonderen. 'Da Fo' betekent grote Boeddha. Het is een uit de rotsen gehouwen Boeddhabeeld, waaraan 90 jaar werd gewerkt en waarvan alleen de teen al 8 meter lang is. Het is vooral een plek waar veel Chinese dagtoeristen komen. Na het bezoek reist u terug naar Chengdu.

Tip: bezoek het Culture Park, gelegen aan de Qintai Street. Hier kunt u ontspannen en thee drinken op het terras van één van de vele theehuizen. Ook kinderen kunnen zich goed vermaken in het amusementspark. Aan de andere kant van het park vindt u de Qingyang Taoïstische tempel, één van de beroemde taoïstische tempels in China
Dag 21 Chengdu - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog een deel van de dag vrije te besteden in Chengdu. Vervolgens transfer naar de luchthaven. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • lokale vliegreis Urumqi - Kashgar
  • luchthavenbelasting en heffingen
  • lokale treinreizen Kasgar - Hotan, Turpan - Liuyuan, Dunhuang - Jiayuguan (soft sleeper) en  Lanzhou - Xi'an - Chengdu (2e klasse)
  • nachttrein Jiayuguan - Lanzhou (soft sleeper)
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • begeleiding door een deskundige Engels sprekende gids
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visum China €247,50 per persoon (vooraf online aan te vragen)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • overige entreegelden
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Gaosu Shenzhou Hotel - Xi'an
Het grootschalige Gaosu Shenzhou Hotel in Xi'an is gelegen op korte afstand van de oude stadsmuur en dichtbij het Xiangqinggong Park. De Drum en Klokkentorens liggen op ca. 4 km afstand. De ca. 300 kamers zijn ruim (vanaf 35m2), zijn scherp geprijsd en beschikken o.a. over gratis Wi-Fi en airconditioning. Tip: vraag om een kamer met uitzicht op de stadsmuur; 's avonds is deze prachtig verlicht!

Wen Jun Mansion Hotel - Chengdu
Het Wen Jun Mansion Hotel ligt in een leuk straatje in het centrum van Chengdu. De kamers liggen rondom een courtyard waar u ’s ochtends genieten van een prima Westers en Chinees onbijtbuffet. Het Wen Jun Mansion Hotel is gebouwd in een prachtige Chinese stijl en de kamers zijn ruim en schoon. Ze beschikken over airconditioning en alle andere nodige faciliteiten. Het hotel heeft vier verdiepingen maar geen lift. U kunt uw koffers naar boven laten brengen door een van de medewerkers (een fooi wordt gewaardeerd). Het personeel is erg behulpzaam en spreekt goed Engels. Doordat het hotel heel centraal ligt, is het een goed uitgangspunt voor het maken van excursies. Op eigen gelegenheid kunt u het Culture Park bezoeken welke schuin tegenover het hotel is gelegen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »