Menu

Rootsreis China - Anhui

Elke rootsreis is anders en wordt, in overleg, op uw persoonlijke wensen afgestemd. Dit reisvoorbeeld is een leuk idee voor gezinnen met geadopteerde kinderen uit de provincie Anhui (zoals Hefei of Wuhu). In beide plaatsen heeft PANGEA Travel vaker een tehuisbezoek verzorgd. Naast een bezoek aan het kindertehuis staat in deze reis de natuur in China centraal. Geniet van indrukwekkende landschappen in zowel de Yellow Mountains, Guilin als Yangshuo. De reis wordt afgesloten met een aantal ontspannen dagen op het eiland Hainan.

Reisduur: 17 dagen

Shanghai - Tongli - Suzhou - Shanghai - Hefei - Huangshan - Yellow Mountains - Huangshan - Guilin - Yangshuo - Sanya

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Rootsreis China - Anhui inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Doordat we al meerdere jaren rootsreizen naar verschillende provincies verzorgen, zijn we erg ervaren met de organisatie ervan.
 • We luisteren goed naar de wensen van u en uw kind(eren), totdat de reis perfect op maat is gemaakt en onvergetelijk wordt.
 • Naast deze provincies hebben we in meerdere provincies succesvolle kindertehuisbezoeken verzorgd.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Meisje - China - foto: Berry ter Horst
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Shanghai
Vandaag start uw rootsreis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Shanghai wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar uw stadshotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Op eigen gelegenheid kunt u de boulevard 'de Bund', de Jade Boeddha tempel, de Yu-tuin en het Shanghai museum bezoeken. Winkelliefhebbers kunnen terecht op Nanjing Road, dé winkelstraat van Shanghai. Breng optioneel een bezoek aan Children Palace. Een bijzondere plek waar talentvolle kinderen aan buitenschoolse activiteiten doen, deze hebben voornamelijk te maken met dans, muziek en kunst.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Shanghai - Tongli - Suzhou
Vandaag reist u per auto met chauffeur en gids naar Tongli. Een leuk stadje met vele bruggen, kanalen en traditionele huizen. U maakt een boottocht over de kanalen, bezoekt het oude stadscentrum en het theehuis (inclusief theeceremonie). Vervolgens gaat de reis verder naar Suzhou. ’s Avonds is het de moeite waard om naar de Tuin van de Nederige Bestuurder te gaan. Hier kunt u genieten van opera voorstellingen en Chinees theater.
Dag 3 Suzhou - Shanghai
Suzhou is bekend om de vele fraai aangelegde tuinen, kanalen, bruggen en pagodes, welke u samen met uw gids kunt bezoeken. Ook brengt u een bezoek aan het Silk museum. In de middag gaat de reis terug naar Shanghai voor de overnachting.
Dag 4 Shanghai - Hefei
Na het ontbijt wordt u afgezet op het station voor de treinreis naar Hefei. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel in de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 5 Hefei
Vandaag bezoekt u het kindertehuis in Hefei. We vragen vooraf toestemming voor het tehuis bezoek. Het programma van het bezoek proberen we vooraf van onze lokale vertegenwoordiging te krijgen. Indien mogelijk bezoekt u tevens de pleegfamilie en/of vindplaats. U wordt begeleid door een Engels- en Chineessprekende gids (tevens tolk).
Dag 6 Hefei - Huangshan
De reis wordt vervolgt naar Huangshan, een van de belangrijkste berggebieden in China. Huangshan is de verzamelnaam voor een gebied van meer dan 150 km2 met daarin 72 pieken. Het is een van de belangrijkste berggebieden van China omdat het een bedevaartsoord is. Het gebied wordt ook wel de Gele Bergen genoemd. Het is een prima plek om samen met het gezin bij te komen van de indrukken die zijn opgedaan tijdens het bezoek aan het kindertehuis.
Dag 7 Huangshan/Yellow Mountains
Met de Yungu kabelbaan gaat u de berg op. Geniet van het uitzicht op de 'Beginning-to-believe Peak', 'Flower-scattering Valley', 'Lion Peak' en de 'Xihai Grand Canyon'. U overnacht vanavond in het Paiyunlou Hotel, gelegen bovenop een berg. Hier vandaan heeft u een bijzonder uitzicht en kunt u prachtige wandelingen maken. De bergen zijn door de eeuwen heen altijd al een bron van inspiratie geweest voor schilders en dichters. Kunstenaars zochten hier een plaats van rust en monniken trokken zich terug uit de wereld. Samen met de gids kunt u het programma terplaatse afstemmen.
Dag 8 Yellow Mountains/Huangshan
Als u vroeg opstaat kunt u getuige zijn van een prachtige zonsopkomst. U bezoekt de rotsformatie Flying-over-Stone en de hoogste top in de regio genaamd Bright Summit. Per kabelbaan gaat u terug naar het dal en brengt u een bezoek aan het unieke stadje Hongcun, bekend van een aantal films, waaronder Crouching Tiger Hidden Dragon. Na een stop in een Lucun dorp wordt u terug naar het Huangshan International hotel gebracht voor de overnachting.
Dag 9 Huangshan - Guilin
Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Guilin. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel, gelegen aan de oever van de Li River.
Dag 10 Guilin - Yangshuo
Vanuit Guilin vertrekt u met de boot over de Li River naar Yangshuo. Tijdens deze tocht kunt u genieten van het prachtige landschap dat onder andere bestaat uit het typische karstgebergte. U verblijft de komende nachten in een kleinschalig guesthouse dat gerund wordt door een Nederlands echtpaar.
Dag 11 Yangshuo
Dag ter vrije besteding. Het guesthouse bevindt zich tussen de rijstvelden en het schilderachtige karstgebergte. Er is beperkt verkeer waardoor u prima fietsen kunt huren. U kunt eventueel ook deelnemen aan een Chinese kookcursus of Tai Chi lessen.
Dag 12 Yangshuo
Dag ter vrije besteding. Een leuke avondexcursie in Yangshuo is het 'aalscholver vissen'. Per bootje vaart u over de rivier, waarbij u kunt aanschouwen hoe deze vogels gebruikt worden voor de visvangst.
Dag 13 Yangshuo - Sanya
Transfer naar de luchthaven van Guilin voor de vliegreis naar Sanya. De laatste dagen van deze rootsreis verblijft u aan het strand van Sanya, gelegen op het eiland Hainan. U kunt de reis hier ontspannen afsluiten.
Dag 14 Sanya
De komende dagen zijn ter vrije besteding. Naast de mooie stranden staat Hainan ook bekend om haar vele tradities en de weelderige tropische begroeiing. Vanuit uw hotel kunnen er diverse uitstapjes worden gemaakt.
Dag 15 Sanya
Dag ter vrije besteding aan het strand.
Dag 16 Sanya
Dag ter vrije besteding.
Dag 17 Sanya - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Op tijd wordt u naar de luchthaven van Sanya gebreacht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • lokale vliegreizen
  • luchthavenbelasting en heffingen
  • lokale treinreizen
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • alle overnachtingen conform programma
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • maaltijden conform programma
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen/tolken
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • kosten die het Civil Affair Office rekent voor het bezoek, ca. RMB800-2000 (verschilt per provincie)
  • kosten die het kindertehuis rekent voor het bezoek (donatie van ca. RMB 750 - 2000 per tehuis)
  • fooien
  • optionele excursies en entreegelden
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • visum China €247,50 per persoon (vooraf online aan te vragen)
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Astor House Hotel - Shanghai
Astor House is een prachtig, koloniaal hotel, gelegen op loopafstand van The Bund en nabij de Huang Pu River. Ook de winkelstraat Nanjing Road is eenvoudig te bereiken. Het is een sfeervol gebouw met 134 kamers (er is geen lift). De koloniaal ingerichte kamers zijn ruim en voorzien van alle benodigde faciliteiten. Astor House beschikt verder over een restaurant, bar, coffeebar, massage, internet en een kleine spa. Voor wie in stijl wil verblijven in de wereldstad Shanghai, is Astor House een echte aanrader.

Bamboo Grove Hotel
Het Bamboo Grove Hotel ligt op 5 minuten afstand van het stadscentrum van Suzhou. In de buurt vindt u toeristische bezienswaardigheden zoals Master's Net Garden, Pan Men en Han Shan Shi. Er zijn verschillende kamertypen waar u een comfortabel verblijf zal hebben. Het hotel beschikt over twee restaurants waarbij u kunt kiezen uit Chinese en Westerse maaltijden. Het Bamboo Grove Hotel heeft verschillende faciliteiten waaronder een heerlijk binnenzwembad, winkeltjes, een sauna en bar.

Guilin Bravo Hotel - Guilin
Gelegen nabij de Li rivier ligt het Guilin Bravo Hotel. Veel kamers hebben dan ook een prachtig uitzicht over de Li rivier. De kamers zijn netjes en van alle gemakken voorzien. Het hotel beschikt over enkele familiekamers. Verder heeft het hotel een mooi zwembad, een fitness centrum en een recreatie ruimte. Het Guilin Bravo Hotel ligt ook gunstig ten opzichte van de favoriete winkelcentra, deze liggen op loopafstand van het hotel. De ‘ night market’ ligt op circa tien minuten lopen en is een bezoek zeker waard.

Guesthouse Giggling Tree - Yangshuo
Guesthouse de Giggling Tree ligt op circa 20 minuten fietsen van het drukke centrum van Yangshuo, in het Yulong River Nationaal Park. Enkele authentieke boerenhuizen zijn hier omgebouwd tot een unieke plek in China. De medewerkers doen er alles aan om een verblijf op het platteland van China tot een onvergetelijke ervaring te maken. De Giggling Tree heeft 22 kamers, die eenvoudig maar netjes zijn ingericht en een basic badkamer. Het guesthouse beschikt over een buitenzwembad. Het eten in het restaurant is perfect en voor koffie en appelgebak kunt u hier ook prima terecht. Op de binnenplaats is een gezellig terras en er is een terras met uitzicht op de beroemde karstbergen. Een prima plek om op adem te komen na een indrukwekkende rondreis.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »