Menu

Rootsreis China - Sichuan & Jiangxi

Wat is er mooier dan met uw geadopteerde kind(eren) de geboortestreek en het kindertehuis te bezoeken? We helpen u graag met de invulling van de rootsreis. Omdat we dit al vele jaren doen, zijn we goed thuis in de procedures en het verzorgen van de toestemming voor het tehuisbezoek. Daarnaast maken we uw bezoek compleet met een rondreis door China of bijvoorbeeld een afsluiting in Disneyland Hong Kong. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Reisduur: 20 dagen

Beijing - Xi'an - Chengdu - Chongqing - Yangtze Rivier - Yichang - Nanchang - Pingxiang - Shanghai

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Rootsreis China - Sichuan & Jiangxi inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Doordat we al meerdere jaren rootsreizen naar verschillende provincies verzorgen, zijn we erg ervaren met de organisatie ervan.
 • We luisteren goed naar de wensen van u en uw kind(eren), totdat de reis perfect op maat is gemaakt en onvergetelijk wordt.
 • Naast deze provincies hebben we in meerdere provincies succesvolle kindertehuisbezoeken verzorgd.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Skyline van Chengdu - China - foto: Canva
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Beijing
Vandaag start uw rootsreis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Beijing wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en wordt u naar uw hotel gebracht voor de eerste overnachtingen. Tijdens de rit naar het hotel kijkt u uw ogen al uit! Beijing is de hoofdstad van China en een echte wereldstad. De stad ontwikkelt zich volop en overal verrijzen wolkenkrabbers en winkelcomplexen. Ondanks de drukte is Beijing een prettige stad om uw familiereis te beginnen. De stad is relatief Westers en er zijn voldoende activiteiten die geschikt zijn voor het hele gezin. Na aankomst in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt op deze manier bijkomen van de vliegreis en wennen aan het tijdsverschil.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Beijing
U brengt deze ochtend een bezoek aan de Tempel van de Hemel in het zuiden van de stad. Deze tempel is het mooiste historische monument van Beijing. Rondom deze tempel ziet u veel sportende Chinezen. Wellicht wordt u uitgenodigd om mee te doen met een Tai Chi les. Ook een bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede (Tian’anmen plein), waar in 1989 de beruchte studentenopstand plaatsvond, staat op het programma. Het plein ligt midden in het centrum en is met haar 400.000m2 het grootste plein ter wereld. Op loopafstand vindt u de Verboden Stad wat ook een bezoek waard is. In dit paleizencomplex leefde vroeger de keizer en zijn complete hofhouding. Eventueel kunnen we vanavond een programma voor u verzorgen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan een Chinese acrobatiekshow of een Kung Fu show, een aanrader voor kinderen!

Noot: de Verboden Stad is op maandag gesloten.
Dag 3 Beijing
Vandaag staat een bezoek aan de Chinese Muur bij Mutianyu op het programma, inclusief kabelbaan. Dit bezoek mag absoluut niet ontbreken tijdens de reis. De totale lengte van de muur is ongeveer 6200km en strekt zich uit van Shanhaiguan tot Lop Nur. De muur werd gebouwd om de diverse Chinese staten te beschermen tegen invallen van nomadische ruitervolkeren uit het noorden. Mutianyu ligt iets verder van Beijing en is daarom een minder druk bezocht deel van de muur. Kenmerkend zijn de prachtige vergezichten waar u de muur als een slang over de bergen kunt zien liggen. Wist u dat de Grote Muur nu wordt beschouwd als een van de grootste wonderen uit de geschiedenis van de wereld? Om op de muur te komen gaat u allereerst per kabelbaan omhoog. Vervolgens kunt u in uw eigen tempo een stuk over de muur lopen en genieten van het mooie uitzicht. Een bijzondere ervaring! In de middag brengt u een bezoek aan het Zomerpaleis. In de 12e eeuw werd deze tempel gebruikt als zomerverblijf voor de keizerlijke familie. U kunt hier een wandeling maken langs alle prachtige tempels, paviljoens en tuinen. De belangrijkste gebouwen van het Zomerpaleis kijken uit over het Kunming meer, met de zeventien bogen-brug.
Dag 4 Beijing
Dag ter vrije besteding in Beijing. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Hutongs, de oude stadswijken van Beijing. Uw gids helpt u graag op weg. Hutongs zijn oude wijken die bijna allemaal verdwenen zijn door de enorme bouwdrift van Beijing. U maakt kennis met het dagelijkse leven in het traditionele Beijing en bezoekt indien mogelijk een lokaal schooltje. Belangrijk: Sinds kort is een bezoek aan de Verboden Stad gelimiteerd tot een beperkt aantal bezoekers per dag. Omdat u vooraf geen bezoek heeft geboekt, kan het zijn dat een bezoek aan de Verboden Stad niet mogelijk blijkt te zijn. Tevens is het goed te weten dat de Verboden Stad op maandag gesloten is.
Dag 5 Beijing - Xi'an
Ochtend ter vrije besteding in Beijing. Op eigen gelegenheid kunt u naar het Olympische dorp reizen, gelegen in het noorden van Beijing. U kunt hier per taxi of metro naartoe (2x overstappen vanuit het centrum). U vindt hier o.a. het Bird's Nest en de Watercube. Na de Olympische Spelen hebben ze hier een groot overdekt zwemparadijs van gemaakt, met glijbanen, etc. Ook leuk is om een vlieger te kopen en te gaan vliegeren met de Chinezen, dit is een populaire activiteit in China! In de middag wordt u naar het treinstation gebracht voor de treinreis naar Xi’an. U overnacht in een comfortabel vierpersoons compartiment (softsleeper). Neem iets lekkers mee zodat uw kinderen dit uit kunnen delen aan de andere reizigers. Zo maken ze op een leuke manier kennis met de altijd nieuwsgierige Chinezen. Noot: we proberen altijd voor een gezin van vier personen een privé coupe met soft sleepers te reserveren. Tip: Ga zelf aan de slag met het maken van een vlieger, de mogelijkheden voor een workshop zijn op aanvraag.
Dag 6 Xi'an
In de ochtend komt u aan in Xi'an. Xi’an staat bekend om de wereldberoemde kleisoldaten, ook wel het Terracotta Leger genoemd. In 1974 ontdekte een boer, tijdens het bouwen van een put, een Terracotta soldaat. Inmiddels zijn er meer dan 6000 kleisoldaten en paarden opgegraven en veilig gesteld in drie grote hallen. Elke soldaat is uniek en ongeveer 1.70 meter lang. De soldaten zijn opgesteld alsof ze zich weerden tegen een aanslag. U brengt deze ochtend een uitgebreid bezoek aan dit enorme complex met ruim 6000 stenen krijgers uit de Qin dynastie. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 7 Xi'an
Dag ter vrije besteding in Xi’an. U kunt bijvoorbeeld een fiets huren en de stad op eigen gelegenheid verkennen (u bent zeker niet de enige op een fiets, maar waarschijnlijk wel de enige Nederlander). Ook kunt u de oude stadswijk bezoeken.
Dag 9 Xi'an - Chengdu
Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Chengdu. Na aankomst volgt transfer naar uw hotel. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan. Het is een prettige stad omringd door bergen. Ook wordt Chengdu wel de stad van de Hibiscus genoemd, omdat vroeger de stadswallen beplant waren met hibiscussen.
Dag 10 Chengdu
Vandaag bezoekt u samen met de gids (tevens tolk) het kindertehuis. Veelal krijgt u een rondleiding en een kijkje 'achter de schermen'. Afhankelijk van het kindertehuis ontmoet u de directie of verzorgers.
Dag 11 Chengdu
Samen met de gids verkent u de omgeving en kunt u een bezoek brengen aan de vindplaats. Omdat u alleen met uw eigen gezelschap reist, bepaalt u zelf het programma en bent u vrij om te stoppen waar en wanneer u wilt. Bezoek vandaag bijvoorbeeld ook het aan Wangjianglou Gongyuan; een prachtig park, gelegen aan de Jinjiang rivier. U kunt hier een ontspannen wandeling maken langs een grote bamboetuin, de 39m hoge Wangjiang toren, de Yinshi Building, de Wuyunxian Hall en het Quanxiang paviljoen.
Dag 12 Chengdu - Chongqing
China is het land van de reuzenpanda. Vandaag krijgt u de kans om oog in oog te staan met deze bijzondere dieren! U brengt namelijk een bezoek aan het pandareservaat, gelegen ten noorden van Chengdu. Dit reservaat is opgericht ter bescherming van de grote panda. Er wordt onderzoek gedaan naar de, met uitsterven bedreigde, beren. U heeft deze ochtend voldoende tijd om de panda’s te zien spelen en op de foto te zetten. Uw kinderen kunnen zelfs tegen betaling de panda’s aaien! Na het bezoek wordt u naar het treinstation gebracht voor de treinreis naar Chongqing. Na aankomst wordt u naar de Yangtze Rivier gebracht voor drie overnachtingen aan boord van een cruiseschip.
Dag 13 Yangtze Rivier
U vaart over de Yangtze Rivier. Indien de waterstand het toelaat, maakt u in kleine bootjes een excursie naar de zogenaamde ‘kleine’ drie kloven op de Daning Rivier; een zijrivier van de Yangtze.
Dag 14 Yangtze Rivier - Fengdu
U maakt ook een uitstapje aan de spookstad Fengdu. Meer dan 700 tempels worden hier gesierd met afbeeldingen van geesten en duivels. Tijdens de cruise passeert u de Wanxian en de Qutang kloof met een lengte van 8 kilometer, de laatste kloven van de Yangtze Rivier.
Dag 15 Yichang - Nanchang
Na aankomst in de haven van Yichang transfer naar het treinstation voor de treinreis naar Nanchang. Hier heeft u een overnachting. De rest van de dag is ter vrije besteding. In het Riverside Park vindt u een reuzenrad. Met zijn 160 meter is dit een van de hoogste ter wereld. Bijzonder is dat er vele lichteffecten mogelijk zijn met het reuzenrad. Reden om vooral 's avonds een kijkje te gaan nemen. Vanuit het reuzenrad kijkt u op een nieuw stukje Nanchang en natuurlijk de rest van de stad.
Dag 16 Nanchang - Pinxiang
U reist in ongeveer 4 uur naar Pinxiang. Hier heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt alvast, op eigen gelegenheid, de stad verkennen.
Dag 17 Pingxiang
Vandaag bezoekt u het tweede kindertehuis van de reis. Bezoekt u liever andere plaatsen en kindertehuizen, dan is dat uiteraard mogelijk. Elke reis wordt geheel op uw wensen afgestemd. Hierbij helpen we u graag.
Dag 18 Pinxiang - Nanchang
De ochtend is ter vrije besteding. 's Middags reist u naar Nanchang. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 19 Nanchang - Shanghai
U wordt naar de luchthaven van Nanchang gebracht. U vliegt naar Shanghai, waar u de laatste dagen van de reis verblijft. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt alvast op eigen gelegenheid een eerste indruk van de stad kunt opdoen. Shanghai is de grootste haven, belangrijkste handelsstad en een van de groeisteden van China. Optioneel kunt u alvast de stad verkennen. Een leuke manier om Shanghai te verkennen is per fiets. Indien gewenst kan PANGEA Travel een fietsexcursie vooraf voor u reserveren. Dit kan ook onder leiding van een Nederlandse gids. Het autoverkeer van Shanghai bevindt zich grotendeels op de ringweg, daardoor is het eenvoudig en veilig om in de binnenstad te fietsen. Ook zijn er kinderzitjes beschikbaar.
Dag 20 Shanghai
Na het ontbijt maakt u samen met uw gids een stadstour waarbij u o.a. de bekende ‘boulevard’ de Bund bezoekt, dit is een kade van 1500 meter langs de Huangpu rivier. Deze kade loopt vanaf Waibaidu brug in het noorden tot aan de Yan’anstraat in het zuiden. Daaranast bezoekt u Najing Road, een grote winkelstraat. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Jade Boeddha tempel, hier leven nog monniken. Tegenover de ingang van de tempel is een 1.6 meter hoog Boeddhabeeld, bekend als de “lachende Boeddha”. Achter deze lachende Boeddha is de 2.6 meter hoge Boddhisattya, de beschermer van de boeddhistische wet. Deze tempel is nog zeer actie en er komen veel gelovigen, voornamelijk veel oudere Chinezen. Als laatste brengt u een bezoek aan de Yu Garden, die u middels een zigzagbrug bereikt. Chinezen geloven dat geesten alleen rechtdoor kunnen voortbewegen, dus een zigzagbrug houdt de kwade geesten buiten. Via kleine paadjes en poortjes loopt u door verschillende delen van de tuin.
Dag 21 Shanghai - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in Shanghai. Vervolgens transfer naar de luchthaven, waar u incheckt voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • lokale vliegreizen
  • luchthavenbelasting en heffingen
  • lokale treinreizen
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visum China €247,50 per persoon (vooraf online aan te vragen)
  • kosten die het Civil Affair Office rekent voor het bezoek, ca. RMB800-2000 (verschilt per provincie)
  • kosten die het kindertehuis rekent voor het bezoek (donatie ca. RMB 650 - 1000 per tehuis)
  • optionele excursies en entreegelden
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Sunworld Hotel Wangfujing - Beijing
Het Sunworld Hotel Wangfujing is een 4-sterren accommodatie gelegen op loopafstand van Wangfujing; één van de meest populaire winkel- en uitgaansgebieden van Beijing. Hier vindt u tal van winkels, restaurants en culturele bezienswaardigheden.

De accommodatie beschikt over 302 kamers, variërend van standaardkamers tot suites en executive kamers. De kamers zijn modern ingericht en zijn uitgerust met voorzieningen zoals airconditioning, televisie, minibar en gratis wifi.

Sihai Yijia Boutique Hotel - Xi'an
Het Sihai Yijia Boutique hotel in Xi’an beschikt over 72 sfeervol ingerichte en ruime kamers met grote bedden. U heeft hier de keuze uit kamers in klassiek Chinese stijl en kamers in modern Noord-Europese stijl. Bij boeking kunt u uw voorkeur doorgeven. Verder beschik het hotel over een restaurant en spa. In de nabije omgeving vindt u het Daming Palace National Heritage Park. In dit park treft u de overblijfselen van het voormalig keizerlijk paleis van de Tang Dynastie. Ook is er een sportveld, een vijver en zijn er tentoonstellingen waarin u meer leert over de archeologische vondsten van het paleis. Het treinstation van Xi’an ligt op ca. 4 km afstand van het hotel. Sihai Yijia Boutique hotel is een prima keuze in Xi’an wanneer u op zoek bent naar een goede middenklasse accommodatie.

Wen Jun Mansion Hotel - Chengdu
Het Wen Jun Mansion Hotel ligt in een leuk straatje in het centrum van Chengdu. De kamers liggen rondom een courtyard waar u ’s ochtends genieten van een prima Westers en Chinees onbijtbuffet. Het Wen Jun Mansion Hotel is gebouwd in een prachtige Chinese stijl en de kamers zijn ruim en schoon. Ze beschikken over airconditioning en alle andere nodige faciliteiten. Het hotel heeft vier verdiepingen maar geen lift. U kunt uw koffers naar boven laten brengen door een van de medewerkers (een fooi wordt gewaardeerd). Het personeel is erg behulpzaam en spreekt goed Engels. Doordat het hotel heel centraal ligt, is het een goed uitgangspunt voor het maken van excursies. Op eigen gelegenheid kunt u het Culture Park bezoeken welke schuin tegenover het hotel is gelegen.

New Asia Hotel - Shanghai
Het New Asia Hotel is een prima driesterren hotel, net buiten het drukke centrum van de stad. De Bund en Nanfeng road ligt op ca. 15 minuten lopen. De kamers zijn eenvoudig ingericht maar hebben alle faciliteiten en een nette badkamer en drinkwater uit de kraan. Eenvoudig restaurant met beperkt westers ontbijt, maar u kunt ook buiten de deur gaan ontbijten bij Starbucks, Coffeehouse of Costa Coffee (allen op ca. 15 minuten lopen). Goede keuze als u geen hoge eisen stelt aan comfort en ontbijt.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »