Menu

Rootsreis met andere gezinnen

Veel reizigers vinden het prettig om hun ervaringen van een rootsreis met anderen te delen. Reist u het liefst in een kleine groep met gelijkgestemden in plaats van een groep van 30 personen? Dan bieden wij een uniek concept. Een deel van de reis staat vast en het bezoek aan de provincie waar de kindertehuizen zijn, vullen we in overleg met u in. U heeft voldoende vrijheid om het programma naar wens aan te passen. Er gaan professionele gidsen mee om u en uw kind(eren) te ondersteunen in het programma, met name bij het bezoek aan tehuis en eventueel aan de pleegouders en/of vindplaats. De reis heeft een gegarandeerd vertrek.*

*Noot: Mocht blijken dat er op uw datum geen andere gezinnen hebben ingeschreven, dan gaat uw reis toch door met uw eigen gezin. De meerprijs hiervoor nemen wij voor onze rekening.

Reisduur: 9 dagen

Beijing - kindertehuis(zen) - Guilin - Yangshuo - Chengdu

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Waarom deze reis?inklappen

 • U reist in groepsverband, zodat u en uw kinderen ervaringen en nieuw opgedane indrukken kunnen delen.
 • Begeleiding van ervaren Engelssprekende gidsen, om u en uw kind(eren) te ondersteunen in het programma, zoals het bezoek aan tehuis en aan de vindplaats.
 • Na het kindertehuisbezoek verblijft u in het rustige Yangshuo, zodat u kunt bijkomen van alle indrukken die u en uw familie heeft opgedaan.
 • In deze reis heeft u voldoende vrijheid en vrije tijd (samen met uw gezin), maar u kunt ook ervaringen met de ouders en de kinderen delen.
 • U verblijft in hotels waar u kamers met tussendeur of familiekamers kunt boeken.
 • De reis wordt uitgevoerd in een kleine groep (maximaal 20 deelnemers), zodat u optimaal kunt genieten van de reis.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Kind in centrum Yangshuo - Yangshuo - China
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Beijing
Vandaag start uw rootsreis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Beijing wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd en naar het hotel in de stad gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. U kunt eventueel alvast op eigen gelegenheid de stad verkennen. Beijing is bekend van de Verboden Stad, het Tian’anmen plein, het Zomerpaleis, het Olympische Bird’s Nest, de Watercube en de Grote Muur. Deze bezienswaardigheden zijn een absolute must wanneer u in Beijing bent. In de avond wordt een welkomstdiner verzorgd.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Beijing
In de ochtend brengt u samen met uw gids een bezoek aan het Children's Center of China. Hier kunnen de kinderen deelnemen aan diverse lessen zoals muziek, dans en handwerk. In de middag wordt het programma vervolgd met een Hutongtour. Samen met uw privégids bezoekt u een oude stadswijk en en indien mogelijk een lokaal schooltje. Hutongs zijn oude stadswijken die bijna allemaal verdwenen zijn door de nieuw bouw in Beijing. Omdat er nog maar weinig Hutongs zijn, wordt die wel commerciëler maar het is de moeite waard om de ommuurde wijk te bezoeken en het lokale leven te zien. Eventueel kunnen we ook een avondprogramma voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan een Chinese acrobatiekshow (kosten ca. $ 25, terplaatse te voldoen).
Dag 3 Beijing
U brengt deze ochtend een bezoek aan de Tempel van de Hemel in het zuiden van de stad. Deze tempel is het mooiste historische monument van Beijing. Rondom deze tempel ziet u veel sportende Chinezen. Wellicht wordt u uitgenodigd om mee te doen met een Tai Chi les. Vervolgens staat een bezoek aan de Grote Muur bij Mutianyu gepland. Geniet van dit imposante bouwwerk dat beschouwd wordt als een van de grootste wonderen uit de wereldgeschiedenis. Aan het einde van de middag ziet u het Olympische Bird’s Nest en de Watercube, gebouwd voor de Olympische Spelen van 2008, van de buitenkant. Koop een vlieger en ga vliegeren op de boulevard. Nog leuker is om zelf een vlieger te maken! Vraag naar de mogelijkheden voor een vliegerworkshop.
Dag 4 Provincie - Guilin
U vliegt naar Guilin waar wordt verwelkomd. Vervolgens wordt u naar het hotel hotel gebracht waar u de volgende nacht verblijft. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst in Guilin is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt eventueel op eigen gelegenheid (of in overleg met de gids) een bezoek brengen aan de Fubo-Heuvel ten noorden van Guilin. Via 320 treden komt u bij de top van deze berg voor een mooi uitzicht over de rivier en Dong-dorpjes. Ook kunt u het Seven Star Park bezoeken.
Dag 5 Guilin - Yangshuo
Na het ontbijt volgt transfer naar de haven van Guilin vertrekt u met de boot over de Li River naar Yangshuo. Tijdens deze tocht kunt u genieten van het prachtige landschap dat onder andere bestaat uit het typische karstgebergte. De plaats Yangshuo ligt midden tussen de bamboebossen en rijstvelden en is zeker een bezoek waard.

Noot: probeer Yangshuo tijdens de weekenden te vermijden. In het weekend wordt het stadje overspoeld door Chinese toeristen. Wanneer u buiten het centrum verblijft merkt u hier minder van.
Dag 6 Yangshuo
Vandaag staat er een kookles op het programma. U leert meer over de traditionele Chinese keuken. De middag is ter vrije besteding. De kinderen hoeven zich zeker niet te vervelen in Yangshuo! Ga bamboevlot varen, geniet van een ontspannen massage/accupunctuur, volg een les Chinese taal of een les Tai Chi en maak kennis met de Chinese sport. Erg leuk is een bezoek aan het Impression Liu Sanjie Theater. In deze show, onder regie van Zhang Yimou (verzorgde ook de opening van de Olympische Spelen 2008) spelen ongeveer 600 acteurs mee. De show is een kleurrijk spektakel van zang, dans, licht en muziek.
Dag 7 Yangshuo
Dag ter vrije besteding. De omgeving van Yangshuo leent zicht uitstekend voor het maken van een fietstocht. U fietst door de rijstvelden en het schilderachtige karstgebergte. Op het platteland is beperkt verkeer waardoor het fietsen aangenaam is. U kunt genieten van de groene karstgebergtes, de bamboebossen en de vele rijstvelden. Op een uurtje fietsen van Yangshuo ligt het plaatsje Fuli. De markt hier is een belevenis en fotogeniek.

Tip: Een leuke avondexcursie in Yangshuo is Aalscholver vissen. U maakt een tocht per bootje over de Lijiang River, vanwaar u kunt aanschouwen hoe deze vogels gebruikt worden voor de visvangst.
Dag 8 Yangshuo - Chengdu
De ochtend is ter vrije besteding. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vliegreis naar Chengdu. Na aankomst volgt transfer naar uw hotel. Hier verblijft u de laatste twee nachten van uw reis. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan. Het is een prettige stad omringd door bergen. Wist u dat Chengdu ook wel de stad van de Hibiscus wordt genoemd? Dit komt omdat de stadswallen vroeger volledig beplant waren met hibiscussen. Vanmiddag kunt u eventueel een wandeling maken door het oude stadscentrum. Ook is het mogelijk om de stad al fietsend te verkennen. Stop bijvoorbeeld bij Jingli Street, de tombes van Wang Jian en de Wenshu Yuan, Wu Hou en Zhau Jue tempels. Of breng een bezoek aan een van de parken in Chengdu. Tip: Bezoek het Culture Park, gelegen aan de Qintai Street. Hier kunt u ontspannen en thee drinken op het terras van een van de vele theehuizen. Ook kinderen kunnen zich goed vermaken in het amusementspark. Aan de andere kant van het park vindt u de Qingyang Taoïstische tempel, één van de beroemde taoïstische tempels in China
Dag 9 Chengdu
China is het land van de reuzenpanda. Vandaag krijgt u de kans om oog in oog te staan met deze bijzondere dieren! U brengt namelijk een bezoek aan het pandareservaat, gelegen ten noorden van Chengdu. Dit reservaat is opgericht ter bescherming van de grote panda. Er wordt onderzoek gedaan naar de, met uitsterven bedreigde, beren. U heeft deze ochtend voldoende tijd om de panda’s te zien spelen en op de foto te zetten. Uw kinderen kunnen zelfs tegen betaling de panda’s aaien! De rest van de dag is ter vrije besteding. Indien de tijd het toelaat kunt u eventueel een wandeling maken door het oude stadscentrum van Chengdu.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen
 • boottransfer Guilin - Yangshou over de Li-rivier
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per bus met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen/tolken
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijeenkomst met de groep kort voor vertrek
 • aanvraag toestemming voor bezoek aan de kindertehuizen o.v.v. afgifte van de toestemming
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • visum China, ca. €127 pp
 • kosten die het kindertehuis rekent voor het bezoek (donatie van ca. RMB 750 - 2000 per tehuis)
 • kosten die het Civil Affair Office rekent voor het bezoek, ca. RMB800-2000 (verschilt per provincie)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Sunworld Hotel - Beijing
incl. ontbijt
Centraal gelegen, nabij Wangfujing, dé winkelstraat van Beijing ligt het Sunworld Hotel (voormalig Songhe Hotel). Ook de Verboden Stad en het Tian’anmen plein liggen op loopafstand. ’s Ochtends kunt u genieten van een lekker ontbijtbuffet met zowel Westerse- als Chinese lekkernijen. Het Sunworld Hotel Beijing is een groot hotel met circa 300 kamers verdeeld over 11 verdiepingen en het beschikt over een kleine fitness ruimte, diverse restaurants en een bar. De kamers beschikken over de benodigde faciliteiten als airconditioning en een schone badkamer met bad of douche en toilet.

Guilin Bravo Hotel - Guilin
incl. ontbijt
Gelegen nabij de Li rivier ligt het Guilin Bravo Hotel. Veel kamers hebben dan ook een prachtig uitzicht over de Li rivier. De kamers zijn netjes en van alle gemakken voorzien. Het hotel beschikt over enkele familiekamers. Verder heeft het hotel een mooi zwembad, een fitness centrum en een recreatie ruimte. Het Guilin Bravo Hotel ligt ook gunstig ten opzichte van de favoriete winkelcentra, deze liggen op loopafstand van het hotel. De ‘ night market’ ligt op circa tien minuten lopen en is een bezoek zeker waard.

Guesthouse Giggling Tree - Yangshuo
incl. ontbijt
Guesthouse de Giggling Tree ligt op circa 20 minuten fietsen van het drukke centrum van Yangshuo, in het Yulong River Nationaal Park. Enkele authentieke boerenhuizen zijn hier omgebouwd tot een unieke plek in China. De medewerkers doen er alles aan om een verblijf op het platteland van China tot een onvergetelijke ervaring te maken. De Giggling Tree heeft 22 kamers, die eenvoudig maar netjes zijn ingericht en een basic badkamer. Het guesthouse beschikt over een buitenzwembad. Het eten in het restaurant is perfect en voor koffie en appelgebak kunt u hier ook prima terecht. Op de binnenplaats is een gezellig terras en er is een terras met uitzicht op de beroemde karstbergen. Een prima plek om op adem te komen na een indrukwekkende rondreis.

YinHe Dynasty Hotel - Chengdu
incl. ontbijt
Het YinHe Dynasty Hotel in Chengdu ligt heel centraal in het drukke centrum van de stad. Op loopafstand vindt u winkels, parken, diverse bezienswaardigheden en het belangrijkste plein van Chengdu. De kamers in het YinHe Dynasty Hotel zijn comfortabel en schoon waardoor u er prima tot rust komt na een drukke dag. Het is een prima hotel om uw reis te starten of eindigen. Het grote hotel beschikt over een heerlijk buitenzwembad, fitness, diverse restaurants en een lounge met bar. Tevens is er een beautysalon met sauna en massage faciliteiten.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »