Chobe National Park - Botswana

Chobe National Park

Het Chobe National Park heeft een oppervlakte van ca. 21.000 km2 en biedt een divers landschap. Doordat het park gelegen is aan de Chobe-rivier is het mogelijk om naast gamedrives ook safari’s per boot te maken. U vaart dan langs de oevers en heeft zo vrij uitzicht op de grote hoeveelheid olifantenfamilies (hier leeft de grootste populatie in heel Afrika). Aan de overkant (vanaf Kasane) ligt Sedudu Eiland. 

Sendudu Eiland

Deze groene grasvlaktes zijn tevens het leefgebied van veel wild en soms is het mogelijk dat u olifanten de rivier ziet oversteken naar het eiland. Op het eiland leven vooral veel vogels maar ook krokodillen met een lengtes tot wel zeven meter.

Sendudu Eiland
Op het vaste land van Chobe National Park zijn er verschillende gebieden:
  • Linyanti
  • Nogatsaa
  • Savuti

Met name dit laatst genoemde deel is zeer de moeite waard. In tegenstelling tot het gebied rondom de rivier is Savuti droog en dor. Hier is het raadzaam om vroeg in de ochtend een safari te maken omdat het er later op de dag vaak erg warm is en de dieren dan vrijwel onvindbaar in de schaduw verblijven. Olifanten lopen van hier naar de rivier en met name ’s nachts doen nijlpaarden dit in omgekeerde richting. Zij verblijven liever overdag in het water. 

Savuti biedt volgens kenners de mooiste safarimogelijkheden, omdat het de hoogste concentratie wild heeft in Afrika.

Dieren

Gedurende het gehele jaar vindt men er olifanten, leeuwen, giraffen, zebra’s, hyena’s en zelf cheeta’s en wilde honden. In de droge tijd (mei – oktober) maakt u het meeste kans om de dieren in Chobe te zien omdat de watervoorraad dan beperkt is en de dieren veel op zoek zijn naar waterplaatsen.

Chobe is vooral bekend om de enorme aantallen olifanten. Daarnaast zijn er grote kuddes buffels en antilopen. Verder vind u er bushbock, klipspringer, leeuwen en een groot vogelrijk met o.a. de visarend, de kingfisher en de aalscholver.

Chobe National Park bezoeken?

Chobe National Park zit o.a. in de volgende voorbeeldreizen: