Menu

Colombia

Colombia reizen

“De laatste jaren horen we steeds meer goede verhalen over Colombia. We hebben al veel gereisd in o.a. Azië, maar zijn nog nooit in Latijns-Amerika geweest. Kunnen jullie ons helpen met een afwisselende reis, met een goede mix van highlights, authentieke plekjes en bijzondere accommodaties?”

Colombia is gelegen in het noordwesten van Zuid-Amerika en heeft een rijke geschiedenis, diverse cultuur en gevarieerde geografie. Tijdens een rondreis door Colombia zult u dan ook veel afwisseling ervaren. De bekendste steden zijn Bogotá, Medellín en Cartagena. De koffieregio staat bekend om de groene heuvels met koffieplantages, de metershoge waxpalmen in de Cocora Vallei en de kleurrijke plaatsjes Salento en Filandia. Natuurliefhebbers komen zeker aan hun trekken in het Tayrona National Park, de Amazone, Los Llanos en de Tatacoa woestijn. Voor wat avontuur en actie is de regio Santander (met o.a. Barichara, Girón en San Gil) erg geschikt. Nog even ontspannen aan het strand? Ook dat is geen probleem. Verblijf bijvoorbeeld in Palomino of op één van de Rosario-eilanden.

Waarom met PANGEA Travel naar Colombia?
  • Zowel voor cultuur- als natuurliefhebbers weten we de mooiste plekjes in Colombia te vinden.
  • Heeft u specifieke interesses (zoals bijvoorbeeld literatuur, kunst, architectuur, fotografie, etc.), laat het ons weten; we kunnen diverse rondleidingen met specialisten verzorgen.
  • Door de grootte van het land en de vele mogelijkheden raden wij aan om goed georganiseerd naar Colombia te reizen. Wij adviseren u graag welke plekken het beste bij uw wensen en behoeften passen.
  • U reist per auto met chauffeur en een Engelssprekende, lokale gids tijdens excursies. Deze gids kent de regio goed en biedt een meerwaarde aan uw Colombia rondreis. Voor de lange afstanden reist u per vliegtuig.
3 tips voor reizen naar Colombia:

1. Bezoek Colombia nu
We merken dat Colombia steeds populairder wordt en sommige plekken al behoorlijk druk kunnen zijn met toeristen. Wilt u nog genieten van het authentieke Colombia, wacht dan niet te lang!

2. Laat ons weten wat uw interesses zijn
Colombia is een groot land. Zelfs in drie weken tijd, kunt u niet alles zien. Bedenk van tevoren wat u sowieso wilt zien en naar welk reistempo uw voorkeur uitgaat. Heeft u specifieke interesses, laat het ons weten. De highlights combineren met een strandverblijf? Dat kan! Gaat u liever diep de jungle in en op avontuur? Dat kan ook! Onze tip: neem de tijd, zodat u écht kunt genieten van de lokale cultuur of de groene omgeving.

3. Ga fietsen in Bogotá
Ons inziens de leukste manier om Bogotá te verkennen: per fiets! Samen met een Engelssprekende privégids maakt u op een interactieve manier kennis met de leukste wijken, historische bezienswaardigheden, de cultuur en enkele tradities. U aanschouwt de beste straatkunst van de stad, bezoekt een kleine koffiebranderij, proeft exotisch fruit op een traditionele markt en speelt zelfs een potje 'tejo'; Colombia's explosieve nationale sport!
 

PANGEA Travel verzorgt individuele maatwerkreizen naar Colombia. Iedere reis wordt zorgvuldig, in overeenstemming met u, naar wens en op maat gemaakt.