Menu

Dubai

Dubai reizen

“Een bezoek aan Dubai staat al lang op ons lijstje. We houden van avontuur en van luxe. We willen wat beleven, maar ook gewoon lekker shoppen en relaxen.”

Een reis naar Dubai laat u kennis maken met een stad vol contrasten. De verschillen tussen oud en nieuw kunnen haast niet groter. Bezoek het moderne hotel Burj Al Arab, de Burj Khalifa of bekijk de talloze andere moderne staaltjes van architectuur die er gerealiseerd zijn. Maar verken zeker ook de oude delen van de stad. Bezoek bijvoorbeeld de Jumeirah moskee, het Fort van Al Fahidi of maak een dinercruise op een traditionele 'dhow' over de Dubai Creek.

Waarom met PANGEA Travel naar Dubai?
  • Bij veel van onze bestemmingen is het mogelijk om een stopover in Dubai toe te voegen, aan het begin of het einde van uw vakantie.
  • PANGEA Travel beschikt over ruime ervaring in de verzorging van een reis naar Dubai. Onze reisspecialisten bezoeken Dubai jaarlijks.
Dubai is de meest gekozen stopover bestemming van de Verenigde Arabische Emiraten. Dubai geeft een meerwaarde aan uw vakantie en ligt gunstig op de vliegroute naar Azië of Afrika. De meest gekozen luchtvaartmaatschappij om naar Dubai (en verder) te vliegen is Emirates. Dubai is een hypermoderne stad, midden in de woestijn. Buiten de stad ziet u dan ook niks anders dan eindeloze, goudgele zandvlaktes.
 
Vanaf het vliegtuig ziet u de skyline van Dubai al liggen; een indrukwekkend beeld van hoge en moderne gebouwen, restaurants en vele bezienswaardigheden. Dubai overtreft andere steden op vele manieren.
 
De volgende bezienswaardigheden en activiteiten mag u niet missen in Dubai:
  • Burj Khalifa: het hoogste gebouw ter wereld
  • Burj Al Arab: het meest luxueuze hotel ter wereld
  • Dubai Mall: het grootste winkelcentrum van de wereld
  • Dubai Fountain: iedere dag om 18:00 uur is hier een spectaculaire water show te zien
  • Jumeirah: bekend om de Jumeirah Moskee en Sheikh Saeed´s House
  • Dubai Creek: dit kanaal loopt dwars door het centrum en verdeeld het centrum in twee delen: Bur Dubai en Deira. Het is leuk om hier een boottocht te maken!
  • Dubai museum: voor inzicht over de historische gebeurtenissen van de stad
  • Woestijnsafari: per 4WD verkent u de woestijn rondom Dubai.
3 tips voor een Dubai stopover:
 
1. Verken Dubai per Hop-on Hop-off bus
Een efficiënte en leuke manier om Dubai te verkennen is per Hop-on Hop-off Bus. Door de stad rijden tourbussen van "Big Bus" welke op meer dan 20 plekken stoppen. Meer informatie vindt u op de website: www.bigbustours.com (hier kunt u ook tickets met korting bestellen).
 
2. Houd rekening met warm weer in Dubai (juli en augustus)
Houd er rekening mee dat de temperaturen in Dubai in de maanden juli en augustus extreem hoog kunnen zijn, gemiddeld ruim 40 graden, maar uitschieters naar 50 graden Celsius zijn ook mogelijk. Het weer in Dubai is voornamelijk droog en zonnig. De beste reistijd voor Dubai is van oktober tot april.
 
3. Combineer Dubai met Abu Dhabi
Hoewel Dubai de meest gekozen stad voor een stopover is, is Abu Dhabi (de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten) ook zeker een bezoek waard. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Dubai of u kiest voor een tussenstop wanneer u vliegt met Etihad Airways, de luchtvaartmaatschappij van Abu Dhabi. Abu Dhabi wordt ook wel het ‘Manhattan van de Golf’ genoemd door de aanwezigheid van de vele wolkenkrabbers. Belangrijke bezienswaardigheden van Abu Dhabi zijn de Sheikh Zayed moskee, de Heritage Souks, het indrukwekkende Emirates Palace Hotel en het Formule 1 racecirquit op het kunstmatige Yas Island.
 

PANGEA Travel verzorgt enkel reizen naar Dubai als stopover en in combinatie met andere bestemmingen, als onderdeel van een complete rondreis. Iedere reis wordt zorgvuldig, in overeenstemming met u, naar wens en op maat gemaakt. Bekijk onze combinatiereizen met Dubai (andere eindbestemmingen zijn ook mogelijk), bouwstenen en studiereizen.