Menu

Actueel reisadvies Dubai

* Laatste update: 21-11-2022

De grenzen van Dubai zijn weer open. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Dubai mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

???Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

Dubai uitzicht - skyline

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Dubai. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Dubai is geel. Inmiddels zijn al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

BENODIGDE DOCUMENTEN VOOR UW REIS NAAR Dubai

De volgende documenten heeft u nodig om naar Dubai te reizen:

  • een geldig paspoort (nog zes maanden geldig bij binnenkomst in Dubai);

Maatregelen na aankomst in Dubai

De inreisvoorwaarden die van kracht waren om Dubai binnen te komen, zijn per direct komen te vervallen. Dit betekent dat reizigers na aankomst in Dubai geen vaccinatiebewijs of PCR testen hoeven te tonen.

Let op: volg, indien u via Dubai overstapt, ook de regels op van uw eindbestemming.

 

Reizigers met een stopover in Abu Dhabi

In principe bieden wij Abu Dhabi, net zoals Dubai, alleen aan in combinatie met een andere bestemming. 

De inreisvoorwaarden die van kracht waren om Abu Dhabi binnen te komen, zijn per direct komen te vervallen. Dit betekent dat reizigers na aankomst in Abu Dhabi geen vaccinatiebewijs of PCR testen hoeven te tonen.

Let op: volg, indien u via Abu Dhabi overstapt, ook de regels op van uw eindbestemming.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het vanaf 23 maart niet verplicht om een negatieve PCR test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een reis naar Dubai. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten.