Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Dubai

* Laatste update: 07-08-2021Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

Reizen naar Dubai

Op deze pagina leest u actuele informatie over het reisadvies naar Dubai, onder welke voorwaarden u naar Dubai mag reizen en eventuele (quarantaine) maatregelen ter plaatse.

Dubai uitzicht - skyline

Dubai is open voor toeristen

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Dubai weer open zijn sinds 7 juli 2020. Concreet houdt dit in dat toeristen uit Nederland weer welkom zijn in Dubai. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Dubai mogelijk te maken.

Vaccinatieplannen

In februari 2021 is het het vaccinatieprogramma in Dubai en omliggende Emiraten begonnen. Verschillende vaccins zijn uitgerold en bewoners kunnen zelf een afspraak maken om het vaccin te halen. Het vaccineren in Dubai gaat zeer vlot. 


Vooralsnog wachten we op groen licht van de Nederlandse overheid om te reizen naar Dubai. Op dit moment geldt dat niet-essentiële reizen worden afgeraden, maar wij als reisorganisatie zijn voorzichtig positief dat in de loop van 2021 het reisadvies voor Dubai wordt versoepeld vanuit Nederland.

 

Maatregelen voor uw vertrek naar Dubai

  • Voor vertrek dient u een Engelse of Arabische non-covid verklaring in bezit te hebben van een negatieve PCR test. De PCR test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek. Anderen testen (zoals een sneltest) worden niet geaccepteerd in Dubai. Kinderen onder de 12 of passagiers met een matige tot ernstige handicap uitgezonderd. Zij hoeven geen verplichte PCR test af te leggen (tenzij de luchtvaartmaatschappij of het land van herkomst anders bepaald).

Maatregelen na aankomst in Dubai

  • Momenteel hoeft u na aankomst in Dubai geen tweede PCR test te ondergaan op de luchthaven (passagiers uit Nederland, België en Duitsland staan niet op de ‘oranje lijst’). Op de website van Emirates wordt deze lijst regelmatig geüpdatet. Passagiers uit landen die wel op deze lijst staan moeten na aankomst een tweede PCR test ondergaan én in quarantaine blijven (ten minste tot de testuitslag bekend is).
     
  • Let op: volg, indien u via Dubai overstapt, ook de regels op van uw eindbestemming.

Maatregelen tijdens de reis in Dubai

  • Het dragen van een mondmasker en het houden van twee meter afstand tot anderen is de norm. In openbare ruimtes en ook in het openbaar vervoer is een mondmasker verplicht.
     
  • Restaurants en cafés zijn open mits er aan de twee meter afstand regel kan worden voldaan. Terrassen moeten zo ingedeeld worden dat alle tafels en stoelen minstens twee meter van elkaar verwijderd zijn.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Dubai, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.