Menu

Dubai

Klimaat en reistijd Dubai

Dubai heeft een droog, warm en zonnig woestijnklimaat door de ligging op het Arabische schiereiland. Eigenlijk kan het reisseizoen worden verdeeld in een ‘heet’ en een ‘heter’ seizoen. 

november -maart:
De ‘wintermaanden’ zijn de meest aangename periode voor een bezoek aan Dubai. De temperaturen schommelen dan tussen de  25°C en 29°C.  Dit zijn ook de maanden waarin de hotels het snelste zijn volgeboekt en de prijzen het hoogste liggen. De stranden van Dubai zijn in deze maanden populair en het shopping festival in december en januari trekt veel bezoekers. Er valt niet veel regen in Dubai, maar als dit gebeurt is dit vaak tussen januari en maart. Maar de buien zijn zeer snel voorbij.

april – oktober:
De temperaturen lopen deze maanden snel op waardoor het voor outdoor activiteiten en stranddagen veel te warm is. Temperaturen liggen vaak boven de 35°C met uitschieters naar 42°C en heel incidenteel zelfs richting de 50°C in juli en augustus. Hoewel regenval niet voorkomt, ligt de luchtvochtigheid wel rond de 90%. Het beste kunt u deze dagen bij het zwembad (in de schaduw) of in een winkelcentrum met airconditioning doorbrengen. Af en toe kan een sterke wind ervoor zorgen dat zand de lucht in wordt geblazen, wat resulteert in stoffige dagen. De prijzen van hotels liggen in deze periode beduidend lager.

In de maanden mei t/m juli valt ook de Ramadan, de exacte data zijn afhankelijk van de maankalender. Het uitgaansleven is dan beperkt en restaurants en bars zijn overdag gesloten. Het is verboden om overdag te eten, te drinken of te roken in het openbaar. Toeristen mogen dit wel maar in beslotenheid.  In sommige hotels kan er nog wel worden gegeten of gedronken, maar op geselecteerde en daarvoor ingerichte locaties.