Menu

Dubai highlights en zandduinen

Wilt u in korte tijd kennismaken met Dubai? Speciaal voor u hebben we een 3-daagse reis samengesteld. Een leuke optie als tussenstop op weg naar een andere bestemming. Tijdens een dagexcursie bezoekt u de bekendste bezienswaardigheden van Dubai, waaronder het bekende Burj Al Arab Hotel, Jumeirah, het Dubai Museum en maakt u een boottocht op de Dubai Creek. Ook bezoekt u kruiden- en sieraden Souks en staat er een rit per 4WD in de woestijn op het programma. Daarnaast is er op uw aankomst- en vertrekdag ruimte om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken of om te shoppen. Deze reis is eventueel uit te breiden met extra overnachtingen voor meerdere excursies, meer tijd om te winkelen of een bezoek aan Abu Dhabi.

Bent u op zoek naar een langere reis naar Dubai dan is de Citytrip Dubai wellicht iets voor u.

Reisduur: 3 dagen

Dubai - Dubai Creek - Bur Dubai - Deira - Burj al Arab - Gold Souk - Jumeirah - Woestijnsafari

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Dubai highlights en zandduinen inklappen

Waarom deze reis?inklappen

Dag tot daginklappen

witte paarden in Abu Dhabi - Abu Dhabi - Dubai
Dag 1 Dubai
Na aankomst op de luchthaven van Dubai volgt de transfer per bus (op indeling met andere reizigers) naar het hotel waar u de komende twee nachten verblijft. Dubai, een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten, is een bestemming die u gezien moet hebben! De moderne metropool biedt volop attracties en bezienswaardigheden. De Dubai Creek loopt dwars door het centrum en verdeeld het centrum in twee delen: Bur Dubai en Deira. Dubai is ook bekend door de enorme bouwprojecten. Voor de kust van Dubai zijn drie kunstmatige eilanden aangelegd in de vorm van een palmboom: Palm Deira, Palm Jumeirah en Palm Jebel Ali. Daarnaast is ‘The World’ aangelegd; 300 kunstmatige eilandjes die tezamen de wereld vormen. Elk eiland was te koop voor een gemiddelde prijs van ongeveer 25 miljoen USD.
Dag 2 Dubai
Na het ontbijt staat er een stadstour door Dubai op het programma. Deze tour brengt u langs populaire hoogtepunten van Dubai. De tour begint met een bezoek aan het bekende Burj Al Arab Hotel. Het 321 meter hoge hotel is het meest luxueuze hotel ter wereld. Vervolgens bezoekt u Jumeirah, bekend om de Jumeirah Moskee en Sheikh Saeed´s House. Na het bezoek aan Jumeirah verkent u het oude deel van de stad genaamd Bastakiya. Hier vindt u oude windtoren huizen die vroeger werden bewoond door rijke handelaren. In dezelfde regio bevindt zich het museum gevestigd in het 18e eeuwse Al Fahidi Fort. In het Dubai museum vindt u een realistische uitleg van historische gebeurtenissen van de stad. Daaropvolgend gaat u in de richting van het Abra station waar u per 'watertaxi' over de befaamde Dubai Creek naar de overkant vaart. Vanaf het water heeft u een prachtig uitzicht op het drukke dagelijkse leven aan de waterkant. U verlaat de 'watertaxi' aan de Deira kant van de stad. Hier bezoekt u kruiden- en sieraden Souks. Tijdens een wandeling in de souk kunt u genieten van een grote selectie geurige specerijen en traditionele parfums. Ook een bezoek aan de Gold Souk staat op het programma, hier zal de bijnaam van Dubai "City of Gold" duidelijk worden. U heeft hier de gelegenheid om gouden sieraden en diamanten te kopen tegen prijzen die vele malen lager liggen dan in andere delen van de wereld. U sluit de stadstour af met een lunch in een lokaal restaurant. In de middag maakt u een 'Desert Safari', een unieke safari om in een aantal uren kennis te maken met de Arabische woestijn. Het is een geweldige ervaring om met een 4x4 de hoge goudgele zandduinen op en af te rijden. Onderweg wordt er gestopt bij een kamelenkamp waar het 'nieuws' van de dag wordt besproken. Het kamp is rustig gelegen midden tussen machtige zandduinen en is prachtig ingericht in een traditioneel Arabische stijl. U kunt hier heerlijk ontspannen en genieten van de stilte en rust van de woestijn. Tegen zonsondergang lijken de zandduinen rood te kleuren wat zorgt voor een prachtig schouwspel. U kunt vervolgens genieten van een typisch Arabische BBQ met verschillende soorten vlees en salades. Na de maaltijd kunt u eventueel onder het genot van een waterpijp genieten van de indrukwekkende sterrenhemel en buikdanseres. Tijdens het verblijf kunt u tevens op een kameel rijden. Na het diner rijdt u terug naar uw hotel. Noot: het is ook mogelijk om de stadstour te verplaatsen naar de dag van aankomst, afhankelijk van uw aankomsttijd.
Dag 3 Dubai
De ochtend is vrij te besteden in Dubai. Op eigen gelegenheid kunt u de stad verder verkennen of de tijd nemen om te gaan shoppen. Vervolgens wordt u per bus naar de luchthaven van Dubai gebracht (op indeling met andere reizigers).
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers op indeling met andere reizigers
 • begeleiding door een deskundige Engelssprekende gids
 • alle overnachtingen conform programma
 • 2x ontbijt, 1x lunch en 1x diner
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • prijs en arrangement is onder voorbehoud van beschikbaarheid en koerswijzigingen
 • De gegevens in deze offerte zijn een maand geldig na verzending. Voor vliegtickets gelden  afwijkende bepalingen omdat deze afhankelijk zijn van de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.
 • prijzen van vliegtickets zijn pas definitief na uitgifte van de tickets. De prijs kan verhoogd worden door brandstoftoeslagen of heffingen, ook nadat de vlucht definitief voor u geboekt is. Door het ticket meteen na boeking te laten uitgeven, kunt u een prijsverhoging voorkomen. De aanbetaling voor uw reis wordt dan verhoogd zodat de kosten van het vliegticket gedekt zijn. Wijzigings- en annuleringskosten van het ticket kunnen afwijken van onze boekingsvoorwaarden.
 • bij het accepteren van de offerte gaat u tevens akkoord met onze privacy policy en algemene voorwaarden (meegestuurd bij uw eerste offerte en online te vinden op onze website). Annuleringskosten zijn van toepassing nadat u ons opdracht geeft de reis voor u vast te leggen.
 • de genoemde reisafstanden en/of reisduur zijn slechts ter indicatie en kunnen in werkelijkheid afwijken.
 • al onze reizen vallen onder de regeling van het SGR (Garantiefonds reisgelden) en het Calamiteitenfonds
 • wij attenderen u er op dat u bij boeking een definitieve overeenkomst aangaat. Conform onze (ANVR-) voorwaarden is na boeking het herroepingsrecht niet van toepassing.
 • als reisorganisatie is PANGEA Travel zich er van bewust dat onze reizigers een druk uitoefenen op de natuur en de lokale cultuur op de bestemmingen die worden aangeboden. PANGEA Travel probeert een bijdrage te leveren door negatieve effecten waar mogelijk te verminderen en reizen met duurzame aspecten aan te bieden om de positieve effecten van toerisme te vergroten. Toerisme zorgt namelijk voor inkomsten waardoor lokaal geïnvesteerd kan worden in educatie, gezondheidszorg, werkgelegenheid en natuurbehoud. Als reiziger kunt u ook een bijdrage leveren aan de bestemming die u bezoekt. Zo kunt u excursies ondernemen, lokale projecten bezoeken en in accommodaties verblijven die een duurzaam karakter hebben. U bepaalt dus zelf in hoeverre u met duurzaam reizen bezig wilt zijn. Voor meer informatie verwijzen we u naar ‘duurzaam PANGEA’ op www.pangeatravel.nl.
 • aanpassingen in het programma zijn mogelijk om de reis verder op uw wensen en/of budget af te stemmen. Zo kunnen we bijvoorbeeld de route, de accommodaties of het aantal overnachtingen (per plaats) aanpassen. Kortom, u bepaalt zelf hoe uw reis eruit komt te zien.
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Arabian Park Hotel - Dubai stad
incl. ontbijt
Dit is een van de weinige driesterren hotels in Dubai. Het hotel biedt de reiziger een goede prijs/kwaliteit verhouding. De ligging is wat verder van de stad maar alle bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te bereiken per taxi. Ook de hop-on-hop-off bus is een goede manier om Dubai te verkennen. De Wafi Shopping Mall ligt in de buurt en is eenvoudig te bereiken met de gratis shuttle van het hotel. Het hotel heeft naast een restaurant ook een kleine fitnessruimte en zelfs een buitenzwembad. De kamers, 318 in totaal, bieden de comfort en faciliteiten die u mag verwachten van een driesterren hotel.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »