Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Duurzaam PANGEA - Waarom?

Reizen wordt vaak als niet duurzaam bestempeld vanwege de impact op het milieu dat het vliegen met zich meebrengt. Maar is dit wel een eerlijke afweging? Er zijn talloze manieren waarop reizen namelijk wel bijdraagt aan een duurzamere planeet. PANGEA Travel neemt duurzaamheid dan ook uiterst serieus en streeft ernaar om op elke bestemming bij te dragen aan de ontwikkeling en bescherming van mens en milieu. Wij focussen samen met onze lokale partners op het ontwikkelen van duurzaamheid op gebied van vervoer, verblijf en vermaak.

Zebra - Etosha - Namibië Trap - Adam's Peak - Sri Pada - Sri Lanka kinderen - Indonesie - Indonesië

Duurzaamheid binnen onze bedrijfstak definiëren is geen makkelijk opgave. Aangezien wij een op maat gemaakt product verkopen, zouden wij ook voor elk van onze producten een op maat gemaakte definitie moeten opstellen. Dat lijkt onmogelijk door de vele soorten producten die wij aanbieden, maar de kern van wat wij als onder duurzaamheid scharen komt hieruit wel naar voren:

 • Bewust
 • Behoud
 • Bijdragen
 • Leerzaam
 • Kennis opdoen en delen
 • Ontwikkeling
 • Community
 • Verantwoord

Binnen het product van PANGEA Travel erkennen wij dat de belangrijkste drijfveer van duurzaamheid economisch is. Wij begrijpen dat er met reizen altijd een negatieve duurzame ontwikkeling plaatsvindt in de vorm van vervuiling, maar soms ook op cultureel gebied. Voor het luchtvervoer van en naar de bestemming zijn er meerdere manieren om de CO₂ te compenseren.

Wij besteden veel aandacht aan het ontwikkelen van producten waar wij de lokale bevolking bij kunnen betrekken. Zo leggen wij indirect ook een link naar behoud van milieu en cultuur. De lokale bevolking is in veel gevallen de sleutel tot een duurzaam succes. Wij hebben gemerkt dat wanneer men economisch wil profiteren van toerisme, men zich ook moet inzetten voor behoud van cultuur en milieu.

In veel van onze producten is dit dan ook de achterliggende gedachte. Voor u als reiziger vertaalt zich dat in een unieke ervaring, voor de lokale bevolking creëert het kansen, en milieu en cultuur blijven behouden.

Thailand - Khao Sok National Park - Elephant Hills -donatie aan kinderen

Het PANGEA Duurzaamheidslabel Duurzaam - Logo Hotels - Pangea Travel
Speciaal voor onze hotels die wij aanbieden hebben wij een duurzaamheidslabel ontwikkeld. Accommodaties met dit logo gaan volgens ons nét een stapje verder op het gebied van duurzaamheid. Dit label staat voor een bepaalde garantie die is samengesteld uit dezelfde kern zoals boven genoemd.

Het is belangrijk voor ons dat duurzaamheid meet- en tastbaar is. U kunt met uw eigen ogen zien dat uw bezoek een positieve bijdrage levert aan uw gastheer/vrouw en de omgeving. Voor ons is duurzaamheid geen gevoel of ideaalbeeld. In tegendeel, duurzaamheid is een daad die standaard in veel van onze reizen verwerkt is.

Duurzaamheid per bestemming
Voor PANGEA Travel betekent dit dat duurzaamheid voor elke bestemming ook weer anders is. Wij voeren duurzaamheid dan ook niet voor elke bestemming standaard door. Net zoals mensen, zijn bestemmingen ook uniek, en vragen daarom ook om een op-maat-gemaakte aanpak. Wij zien duurzaamheid in vier vormen, afgaande op bestemming:

 • Sociaal
 • Economisch
 • Cultureel
 • Natuur

Bestemmingen als Japan of Taiwan zijn al veel verder ontwikkeld dan bijvoorbeeld Cambodja of Ethiopië ook op duurzaam gebied. In onze producten voor de meer ontwikkelde landen houden wij daar rekening mee en ligt de focus meer op techniek en hoe die toegepast kan worden om milieu en cultuur te behouden.

In landen als Cambodja of Tanzania staat duurzaamheid nog in de kinderschoenen en zijn dit landen waar wij kiezen om ons meer op de socio-economische mogelijkheden te richten.

Japan 3 - Cover.jpg Tanzania 4 - Cover.jpg Bale Mountain Lodge - veranda - Ethiopie

U kunt zelf bij elke bestemming of reis aangeven waar uw interesses liggen. U kunt per bestemming zelf aangeven of u liever met natuur of milieu bezig gaat, of toch meer wilt bijdragen aan het sociaal en/of economisch welzijn van de bevolking. Onze reisspecialisten hebben de kennis in huis om uw reis op elke manier naar uw wens aan te passen. Zo blijft u de regisseur van uw eigen reis, én geeft u nog meer diepgang aan uw reis.  Voor elke bestemming hebben wij een op-maat-gemaakte duurzaamheidspagina gecreëert, met mogelijkheden en ideeën voor de desbetreffende bestemming.

De reisspecialist als duurzaamheidsexpert
Onze reisspecialisten bezoeken regelmatig de bestemmingen van hun expertise. Tijdens deze studiereizen beleven zij de bestemmingen en ervaren zij het leven. Daardoor wordt het inzicht op gebied van duurzaamheid ook veel breder. Als reisspecialist mengen wij ons in de cultuur, nemen wij de natuur in ons op en willen wij deel uitmaken van de community. Wij zien graag dat de lokale bevolking er economisch op vooruit gaat, zodat ook cultuur en natuur daar baat bij hebben.

Martijn met agent - Tanzania Rianne tijdens treinreis Ella - Sri Lanka familie tijdens ontbijt - Kololo Game Reserve - Zuid-Afrika

Hoe bereiken wij deze doelstellingen?
Wij selecteren onze lokale partners aan de hand van een aantal criteria. Naast het feit dat communicatie en uitvoering perfect moeten zijn, is het ook noodzaak voor ons om met een lokale partner samen te werken die hart heeft voor zijn of haar eigen omgeving. Ten eerste stellen wij de eis dat alle lokale partners op gebied van 3 criteria bijdragen aan een meer duurzame omgeving:

 • Eerlijke arbeidvoorwaarden voor al het personeel, inclusief de gecontracteerde partners
 • Energie en water besparing en plasticvrij
 • Verbinding met projecten en projectkennis

Een deel van de duurzame aanpak is ook het opleiden en/of trainen van het personeel op gebied van duurzaamheid, zowel op kantoor als onder de partners waar wij mee samen werken. Daarom vinden wij het belangrijk dat gidsen, chauffeurs en kantoorpersoneel regelmatig wordt getraind  naar aanleiding van feedback, de nieuwste trends en ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid.

Safari - Gorongosa National Park - Mozambique

Samen met de lokale partner kiezen wij voor producten, activiteiten en/of organisaties waar wij mee kunnen samenwerken, die duidelijk een duurzame toevoeging kunnen leveren aan onze reizen. De kennis van de lokale ervaring wordt overgedragen naar de reisspecialisten door middel van webinars en regelmatige studiereizen naar de bestemmingen. Deze kennis vertaalt zich bij ons op kantoor dan weer met de ontwikkeling van een nieuwe reis , een leuke blog, een mooi promotiefilmpje, of nuttige social media posts. Door ons op Facebook of Instagram te blijven volgen, blijft u ook op de hoogte van de mogelijkheden. En mocht er iets tussen zitten waar u het fijne van wilt weten, dan horen wij dat uiteraard graag!

De PANGEA Travel duurzaamheidstip:
Installeer Ecosia op uw computer en voer uw zoekopdrachten via Ecosia uit. Zo draagt u per zoekopdracht bij aan het planten van bomen wereldwijd. Het is geheel gratis en moeiteloos!

Direct naar de duurzaam pagina's van Afrika:

Direct naar de duurzaam pagina's van Azië: