Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Duurzaam PANGEA - Lokale projecten en goede doelen

In verschillende van de door ons aangeboden bestemmingen zijn er kleinschalige lokale projecten waardoor bijvoorbeeld regenwoud wordt beschermd, de lokale bevolking direct iets verdienen aan toerisme, populaties van dieren in stand worden gehouden, cultureel erfgoed wordt beschermd en ziekenhuizen en scholen kunnen worden gebouwd. Door de reizen die de reisspecialisten en klanten van PANGEA Travel hebben gemaakt zijn we op de hoogte van lokale projecten die in bepaalde mate iets willen betekenen voor de bevolking, cultuur en natuur. Wij steunen dergelijke projecten door ze op te nemen in reisprogramma’s en u kunt de projecten ook zelf bekijken. Enkele voorbeelden van projecten die kunnen toegevoegd worden aan uw reis:

 • Maasai dorpje: dit project is in 2009 opgezet door een medewerker van het Satao Elerai Camp in Amboseli NP. Het dorpje kan dan ook alleen bezocht worden door gasten van het kamp waardoor het niet toeristisch is. Alle inkomsten gaan naar de inwoners van het dorpje (zij werken ook in Satao Elerai).
 • Artisans d'Angkor: dit project is in 1992 opgezet in Siem Reap om jonge (arme) Cambodjanen een opleiding te bieden. Ze leren onder andere beeldhouwen, steenhouwen, houtbewerken en meubel maken.
 • Dao Tien Endangered Primate Species Centre: dit project ligt op een 57 hectare groot eiland bij de ingang van het Cat Tien NP in Vietnam. Doel van het project is het redden, rehabiliteren en vrijlaten van bedreigde primaten.
 • Elephant Nature Park: dit project bij Chiang Mai in Thailand is in 1995 geopend om olifanten uit de hout- en toeristenindustrie te redden en ze weer een kans op een gewoon 'olifanten leven' te geven.
 • Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre: dit project in Maleisië vangt verstoten en mishandelde orang-oetans op en leert ze om weer zelfstandig in de vrije natuur terug te keren.

Daarnaast ondersteunt PANGEA Travel elk jaar een goed doel door een bedrag te doneren. De volgende doelen hebben we in de afgelopen jaren een handje geholpen.

 • Stop Rhino Poaching
 • StopRhinoPoaching.com is een onafhankelijke organisatie die probeert de populatie neushoorns in Zuid-Afrika in stand te houden en te beschermen tegen stroperij. Neushoorns worden door stropers neergeschoten voor het ivoor om dit vervolgens te verkopen op de markt. De organisatie bundelt de inspanningen van de politie, onderzoekers, rangers en reservaat managers samen om het stropen tegen te gaan.

 • Namasté Kindertehuis Nepal
 • De Namasté Foundation ondersteunt vrouwen en kinderen in Nepal in hun stappen naar een zelfstandige toekomst. Dat doen ze in samenwerking met een lokale Nepalese organisatie ‘Namasté Children’s House’ met verschillende projecten, zoals een scholarship voor kinderen om naar school te gaan, een kleine lening voor vrouwen om een eigen onderneming te starten, een kindertehuis en een centrum waar vrouwen worden opgeleid in het maken van handwerk.

 • Jabulani Centre
 • Jabulani Centre is een organisatie in Zuid-Afrika die kansloze vrouwen en kinderen een onderkomen biedt waar ze hun vaardigheden kunnen gebruiken en nieuwe aan kunnen leren. In het centrum krijgen ze sociale, medische en spirituele hulp en probeert de organisatie de vrouwen en kinderen tot op een bepaalde hoogte onafhankelijkheid te geven.

 • Stichting4Life
 • Stichting4Life richt zich op kinderen in de sloppenwijken van Kenia en wil door begeleiding en scholing kinderen uit de armoede halen. De organisatie zorgt er voor dat bedrijfsmatige activiteiten, zoals de productie van sieraden, goed samen gaan met scholing voor kinderen, opvang van wezen en de export van goederen van Kenia naar Nederland.


 •  

Daarnaast hebben we in 2012 een bedrag van € 1040 euro bij elkaar verzameld via een Facebook actie voor Stichting Madalief. Madalief is een non-profit organisatie die het doel heeft de kansarmste kinderen in Madagaskar een betere toekomst te bieden en ontfermen ze zich daarnaast over alleenstaande moeders. Dit doen ze door verschillende projecten zoals het opzetten van een weeshuis en scholen, het bouwen van huizen voor families en het openen van een guesthouse.