The Eastern Highlands - Zimbabwe

De bergketen de Eastern Highlands, een 300km lange natuurlijke grens tussen Zimbabwe en Mozambique bestaat uit drie gedeeltes:

  • Nyanga National Park (noorden)
  • Bvumba Mountains (centraal)
  • Chimanimani National Park (zuiden)

Nyanga National Park bezit Zimbabwe’s hoogste berg Mount Nyangani en de hoogste waterval van Zimbabwe, de Mutarazi Falls.

De Bvumba Mountains

De Bvumba Mountains is de perfecte plek om vogels te spotten. Hier leven veel zeldzame vogels, die soms alleen met een gids te vinden zijn.

Als u graag lange wandelingen maakt dan is het zeker een aanrader om Chimanimani National Park te bezoeken. In dit park zijn auto’s niet toegestaan en zijn er alleen een paar wandelpaden te vinden. Hier kunt u hiken, rotsklimmen en een duik nemen in een natuurlijk zwembad.

Het Nyanga National Park is één van de eerste nationale parken van Zimbabwe dat de status van nationaal park kreeg. De hoogste waterval van het land kunt u vinden in het zuiden van het park.

Het Nyanga National Park is erg interessant vanwege de vele diersoorten die hier voorkomen. De kans is groot dat u antilopensoorten treft, zoals de eland, sabel antilope, koedoe, impala, blue duiker en de klipspringer.

Daarnaast is dit park bijzonder omdat hier de hoogste berg van Zimbabwe ligt, Mount Nyangani, op een hoogte van 2593 meter. En wilt u naast de natuur ook een stukje cultuur proeven, er liggen in deze omgeving veel ruïnes van honderden jaren oud, maar ook zijn er belangrijke rotstekeningen te vinden.

Bekijk de Zimbabwe rondreizen

Zelf een rondreis samenstellen naar The Eastern Highlands? Neem vrijblijvend contact op met onze Zimbabwe specialist Esther en bespreek de mogelijkheden.