Kevin & Dayenne
Japan - 7/08/17


Japan was onbeschrijfelijk! Het was een fantastische reis waarbij elke dag anders was en we elke dag super veel hebben gezien! De hotels waren goed, de reisbeschrijving grotendeels duidelijk en met behulp van al die behulpzame Japanners is alles goed gegaan! Enkel bij het laatste hotel ging het "mis"; wij hadden een bevestiging voor een double room, zij eentje voor een twin room. Uiteindelijk zijn ze gaan bellen en kregen we een suite voor die nacht! Dus dat was zeker geen straf! Heerlijk het verschil tussen westers en traditioneel!

Nikko was voor ons een van de hoogtepunten; de eerste keer in een rookkanaal, lekker eten en wat een prachtig stadje met zoveel te zien! Dat was echt Japan voor ons; de tempels, de natuur, de mistige bergen! 
Zo ook mount Koya bij de Monniken, de drukte in Osaka en Tokyo en het eiland van Hiroshima.  
En natuurlijk hebben we alleen maar prachtig weer gehad, erg warm soms zelfs! Maar overal denken ze aan schaduw en airco en natuurlijk overal de machines voor flesjes drinken.
We hebben meer dan 3000 foto's gemaakt, waar je ook heen keek er was altijd iets gaafs te zien; de drukte van een stad, de mensen, een uitzicht, een tempel etc. 
We hebben eigenlijk 2 tips;
De treinreizen die we maakten waren soms lastig; voor sommige trajecten moet je meerdere malen overstappen; het is wel handig als we dit hadden kunnen lezen van te voren.
En terwijl wij er waren bleken er 2 feestdagen te zijn ; dag van de berg en nog iets… dit betekende dat het extreem druk was op de weg. Precies op die dag hadden wij een tour staan! Die hadden we beter op een andere dag kunnen doen want we deden meer dan 4uur over een rit die je normaal in 1,5uur zou doen. 
Ohja ….. En ze spreken er bijna nergens goed Engels, ook de jongeren niet! Enkel de Fides wel, maar alleen over hun stukje waar ze over vertellen! Dus dat moeten mensen zich wel realiseren; al kun je met een app, handen en voeten een heel eind komen, want de Japannner geeft nooit op! 
Kortom; we kunnen blijven vertellen over het land en de reis maar het belangrijkste is; Super dank je wel voor het regelen van deze onbeschrijfelijke waanzinnige reis! Het was compleet en ongelofelijk! Een reis om nooit meer te vergeten en we willen heel graag ooit nog eens terug! Marja….het voorjaar met de bloesem of het najaar met al die bomen die verkleuren in de herfst op de bergen…. Een lastig dilemma ;)
Dank je wel Rianne! 
 
Groetjes, Kevin & Dayenne  

Bekijk ook andere reiservaringen in Japan