Peter en Marieke
Laos - 15/11/15


Onze reis naar Laos en Cambodja was geweldig. In goed overleg hebben wij een maatwerk reis samengesteld door het hoge noorden in Laos in combinatie met de highlights van Cambodja.

In het noorden van Laos hebben wij mooie en afwisselende wandelingen gemaakt door de jungle, rijstvelden en dorpjes. De reis naar en het verblijf in Muang La was heel bijzonder. Met een 4WD hebben wij daar verschillende bergvolkeren bezocht. Per boot en auto zijn wij vervolgens weer terug gegaan naar Luang Prabang. Na ruim een week prachtige natuur en bijna geen toeristen gezien te hebben zijn wij doorgegaan naar Vang Vieng en Vientiane. Het was leuk om te zien hoe deze plaatsen verschillend zijn. Het leven speelt zich grotendeels af op straat rondom winkeltjes, tempels en markten.

De vele tempels in Angkor Wat zijn prachtig. Een paar dagen is bijna te kort om dit allemaal te bezichtigen. En je zou bijna vergeten dat er naast deze tempels nog meer te zien is. Het landmijn museum en (jawel) een avondje circus waren ook absoluut de moeite waard. Indrukwekkend was het bezoek aan de killing fields in Pnhom Penh, proeven van de lokale lekkernijen op een ochtendmarkt met een gids en nog veel meer. De laatste paar dagen aan het strand werden bepaald door een tropische storm die door het gebied trok. Ondanks de regen en storm hebben wij ook daar nog lekker kunnen nagenieten van een prachtige reis.

Loes en collega’s wederom bedankt voor het regelen van een prachtige reis die weer op en top was verzorgd!!Peter en Marieke

 

Bekijk ook andere reiservaringen in Laos