Elise & Martin
Madagaskar - 30/09/17


Onze verwachtingen zijn meer dan overtroffen!

De reis was buitengewoon en voelde door de combi van Madagaskar en Mauritius als twee vakanties in één. Alles is soepel verlopen, exact volgens het reisschema. Vluchten waren op tijd, alle accommodaties voldeden aan de (in het geval van Madagaskar: bescheiden) verwachtingen, de chauffeur in Madagaskar was een ontzettend leuke vent en we hebben onvergetelijke indrukken opgedaan.

Het contact verliep snel, spoedig en soepel. In geval van afwezigheid van Martijn nam een collega het keurig over

Onze verwachtingen zijn meer dan overtroffen. Madagaskar is een wonderschoon land met fantastische nationale parken, schitterende natuur, vriendelijke mensen en nette accommodaties. Het hotel op Mauritius was die schaarse combinatie van 'top notch' bediening in een ontspannen sfeer. Niets was teveel, het eten subliem en de kleinschaligheid zorgde voor een persoonlijke benadering. Seapoint Boutique Hotel is een aanrader!

In Madagaskar konden wij mentaal helemaal tot rust komen, maar het programma was voldoende gevuld, dat wij het fijn vonden dat we daarna in Mauritius ook fysiek konden ontspannen. De enige wijziging die wij zouden aanbrengen is de rit van Antsirabe naar Andasibe over twee dagen te splitsen. In de omgeving van Antsirabe is voldoende te doen voor een goed gevuld ochtendprogramma. Dan 4-5 uur rijden richting Antananarivo. Vervolgens in (de buurt van) de stad verblijven, de volgende dag doorgaan naar Andasibe (en daar ofwel van het zwembad genieten of het andere nationale park alvast bezoeken).

Reizen naar Madagaskar is overigens niet "schuldvrij": de armoede is schokkend en daar moet je tegen kunnen. Wij hebben her en der wel wat traantjes gelaten, vooral voor sommige kinderen (die standaard de auto omsingelen als je ergens gaat stilstaan). Wij waarderen het advies bedelen niet te belonen. Ons standpunt is echter dat wij in verhouding zo rijk zijn, dat wij een steentje wilden bijdragen. Geld en snoep doet dat niet, maar basisvoorzieningen als zeep en pennen -ons inziens- wel. Dat hebben we dus flink uitgedeeld.

Elise & Martin

klantreactie madagaskar

  

Bekijk ook andere reiservaringen in Madagaskar